Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стефан Чолаков

За или против затварянето на темата 81 гласували потребители

1. 1. За или против затварянето на темата сте ?

• За
      53%
      38
    • Против
      35%
      25
    • не ме интересува-модераторите да правят каквото си искат
      11%
      8

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Да, да! С най-голямо удоволствие!

Навремето - преди около 10-ина години (или малко повече) - бях свидетел на един такъв сценарий в чата на дир-а. Там момата беше от Бургас, а младежа от Благоевград. Пламнала една такава любов, едни чувства, едни чудеса, докато естествено по някое време си дошъл момента да се видят младите. Ама не щеш ли два дни преди срещата в София, изведнъж братчеда на въпросния ухажор нахлува в чата и пуска един сценарии, как нащо момче го отвлекли мутри, как му рязали уши, пръсти и кво ли още не и накрая го убили. И точно като тук - прасна некъв сценарии и след 3 часа изчезна от чата. Ще спестя голяма част от глупостите и ще карам накратко. Момата се разболя и щеше да умре от мъка по тоя. Ама като ти казвам за умиране, точно така си беше. Тя се познаваше лично с една част от чатърите де, а не беше анонимна. Въпросния сценарист обаче не беше отчел, че един от най-изявените чатъри, беше видно ченге (няма да му пиша името и ника). И всичко се разплете за 7 часа с негово съдийствие и със собствениците на дир-а. Оказа се, че момъка - сваляч е некъв асоциален тип, който единствените му контакти са в интернет. Омайва девойки, сваля им звезди, адски галантен и човечен, но като дойде време за среща хоп - бяга. В случая не искал просто да я отреже девойката простичко - дали от чувства или му било жал не е ясно - и затова скалъпил сценария описан по-горе.

Всички последствия обаче бяха за момичето. Много, много време след това тя не можеше да общува нормално, макар да се правеше, че разбира всичко и т.н. Те ченгетата ги събраха за 20 минути заедно де (това след като всичко стана ясно и след разпити и всичко) и може би и това си оказа влиянието.

Та затова по-горе, ако ми проследиш постовете, ще видиш, че пиша точно за такива последствия спрямо други хора, а не на този субект. Видяхме и как започнаха веднага да се самообвиняват някои от тук присъстващите, че не му помогнали, не го усетили, че искал да се самоубие и т.н. Та най-вече заради тях си направих труда. Ако сценария беше разигран като хората, може би щях да се хвана и аз и да споделя съболезнования само и тва е. Просто се поставих на мястото на тази Елисавета и се запитах какво бих направил аз. Ами бих влязъл в този форум (нали тя знае, че той има близки хора тук), бих описал подробно какво е станало, кога, с кой, къде и кога ще е погребението и т.н.

А тук какво стана всички видяхме. 5 думи с недомлъвки, ама беше самоубийство, пък после стана нещастен случай, ама то не било и такова а нещо дето е посредата и т.н. Цялото това мънкане и недаване на конкретна информация ме ядоса малко и ме накара да свърша това. В крайна сметка никой не е длъжен да търпи разни недоказани сценаристи, които пишат актив на гърба на други хора.

Мога и още причини да изтъкна, но и от тази само ме разбра.

Или поне така се надявам де.

пп. Ако си очаквал да прочетеш, че имам някакви лични причини и мотиви за въпросния Стефан, ще те разочаровам малко. Между другото в първия момент и аз си помислих за Чоли-боли от Швеция като видях темата, но после разбрах, че е друг.

• Отговори 327
  • Прегледи 31,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• кой се чудеше има ли живот след смъртта? как стои този въпрос при профилите вече е изяснен

Навремето - преди около 10-ина години (или малко повече) - бях свидетел на един такъв сценарий в чата на дир-а. Там момата беше от Бургас, а младежа от Благоевград. Пламнала една такава любов, едни чувства, едни чудеса, докато естествено по някое време си дошъл момента да се видят младите. Ама не щеш ли два дни преди срещата в София, изведнъж братчеда на въпросния ухажор нахлува в чата и пуска един сценарии, как нащо момче го отвлекли мутри, как му рязали уши, пръсти и кво ли още не и накрая го убили. И точно като тук - прасна некъв сценарии и след 3 часа изчезна от чата. Ще спестя голяма част от глупостите и ще карам накратко. Момата се разболя и щеше да умре от мъка по тоя. Ама като ти казвам за умиране, точно така си беше. Тя се познаваше лично с една част от чатърите де, а не беше анонимна. Въпросния сценарист обаче не беше отчел, че един от най-изявените чатъри, беше видно ченге (няма да му пиша името и ника). И всичко се разплете за 7 часа с негово съдийствие и със собствениците на дир-а. Оказа се, че момъка - сваляч е некъв асоциален тип, който единствените му контакти са в интернет. Омайва девойки, сваля им звезди, адски галантен и човечен, но като дойде време за среща хоп - бяга. В случая не искал просто да я отреже девойката простичко - дали от чувства или му било жал не е ясно - и затова скалъпил сценария описан по-горе.

Всички последствия обаче бяха за момичето. Много, много време след това тя не можеше да общува нормално, макар да се правеше, че разбира всичко и т.н. Те ченгетата ги събраха за 20 минути заедно де (това след като всичко стана ясно и след разпити и всичко) и може би и това си оказа влиянието.

Та затова по-горе, ако ми проследиш постовете, ще видиш, че пиша точно за такива последствия спрямо други хора, а не на този субект. Видяхме и как започнаха веднага да се самообвиняват някои от тук присъстващите, че не му помогнали, не го усетили, че искал да се самоубие и т.н. Та най-вече заради тях си направих труда. Ако сценария беше разигран като хората, може би щях да се хвана и аз и да споделя съболезнования само и тва е. Просто се поставих на мястото на тази Елисавета и се запитах какво бих направил аз. Ами бих влязъл в този форум (нали тя знае, че той има близки хора тук), бих описал подробно какво е станало, кога, с кой, къде и кога ще е погребението и т.н.

А тук какво стана всички видяхме. 5 думи с недомлъвки, ама беше самоубийство, пък после стана нещастен случай, ама то не било и такова а нещо дето е посредата и т.н. Цялото това мънкане и недаване на конкретна информация ме ядоса малко и ме накара да свърша това. В крайна сметка никой не е длъжен да търпи разни недоказани сценаристи, които пишат актив на гърба на други хора.

Мога и още причини да изтъкна, но и от тази само ме разбра.

Или поне така се надявам де.

пп. Ако си очаквал да прочетеш, че имам някакви лични причини и мотиви за въпросния Стефан, ще те разочаровам малко. Между другото в първия момент и аз си помислих за Чоли-боли от Швеция като видях темата, но после разбрах, че е друг.

Не съм очаквал друг отговор, не e задължително да имаш лични причини, за да го направиш, понякога дори само желание да докажеш теорията си, че си прав е достатъчен мотив, а както казах вече тези форумни истории ни дават опита как, ако наистина нещо се случи, вместо да кършим ръце първо да си зададем правилните въпроси, да проучим въпроса и чак след това да се панираме (в случай на доказано събитие, разбира се).

В последните години все повече и повече се развива тенденцията хората да изграждат стени около себе си и да забравят как се общува в реалния свят, докато в същото време интернет обществата процъфтяват въпреки опасността, която крият, защото там всички са невероятно освободени, излагат мислите и чувствата си, както никъде другъде, но и са фалшиви, неистински, а има невероятно чувствителни хора, интелигентни, които смятат, че щом те са искрени и небиха сторили нещо, то автоматично това означава, че и останалите са такива. Накрая са наранени и болката ги превръща в личности, които не могат да повярват в никой. Представи си до каква степен интернета е завладял съзнанието ни, че прекарваме по голямата част от живота си във виртуалния свят, създаваме приятелствата и връзките си там. В Холандия на 11 юли Т мобайл пусна новия IPhone 3G, масова истерия, то се редяха по нощите пред магазините, то чудо ти казвам...Машинката е супер трябва да призная! Но знаеш ли как са доразвили технологиите? В каква насока? Точно в тази, за която говорех по-горе. Седнал си си вкъщи и си ровиш по джаджата и хоп откриваш, че тя открива местоположението ти в момента (без да си задавал параметри), показва ти ресторантите в околността с адреси и телефони, общностите, сървиса и какво ли още не...до тук добре и много удобно, но връзката с един от сървисите, който има опцията да изпраща съобщение на приятелите и познатите ти когато си наоколо вече попреминава границата...до къде ли ще стигне всичко това? Не е ли време малко да се оттърсим от тази дрога "интернет/ чат общества"?

Редактирано от Idan (преглед на промените)

Знаех, че пише тук. Познавам го от 6 години. Беше колега по право на приятеля ми. - Проверих последните му съобщения. Мисля, че се е сбогувал с хората от форума. Заминал е за морето и е скочил от влака за Бургас. Сметнах че ако има хора , за които е значел нещо е добре да знаят. Не не е шега. Познавам стила на Стефан и се страхувах, че първата реакция ще е недоверие. За съжаление днес не мога да се засмея.

Лъже. За последната седмица в служебните сводки няма нищо за подобни инциденти по железопътната мрежа в България с изключение на разфасована на 20.08.2008 г 53-годишна жена в Пловдив, легнала на релсите пред влака за Асеновград.

Лъже. За последната седмица в служебните сводки няма нищо за подобни инциденти по железопътната мрежа в България с изключение на разфасована на 20.08.2008 г 53-годишна жена в Пловдив, легнала на релсите пред влака за Асеновград.

А така-то да не е игла да се загуби

Е, поне да се бяхте напънали да бъдете оригинални...

Тези сценарии на изуст ги знаем!

С две думи всичко е било една ИЗВЪНРЕДНО ГАДНА ШЕГА!!! С две думи трябва да се чувствам като последна идиотка затова, че цяла вечер след като прочетох за т.нар. смърт на т.нар. Стефан Чолаков бях като попарена и близките ми се чудеха какво става с мен. С две думи ужасните кошмари, които сънувах /а те се изразяваха в огромно цунами от помия, което заливаше целия ми град/ са били напразно. За мен е трудно да си обясня такова поведение, освен че човекът който го проявява е психически затормозен и че самият той явно не осъзнава това. АЗ ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ!!! Явно съм доста наивна или просто не познавам хората. НЯМАМ ДУМИ!!! Всъщност нещо оптимистично има в този помиярски случай...Слава богу няма мъртви! biggrin.gif

Редактирано от mucunka (преглед на промените)

Не мислите ли,че шегаджията/иите трябва

да си понесат последствията?!

Не може ли админите да им вземат ай пи-то

и да се свържат с полицията?

Нещо може ли да се направи?

mucunka-споделям гнева ти :)

Аз все още не мога да повярвам,че нормален човек може да си позволи да направи такава идиотска шега. За първи път се сблъсквам с подобно поведение и се надявам ,че форума няма да допусне подобни изпълнения.

Е,какво искате да се направи...Той въпросният потребител и без това едва ли ще се появи тук отново,поне не и под това име...

Това са минусите на виртуалното общуване. Просто трябва да бъдем по-внимателни и да не се доверяваме сляпо. В случая съмнението е здравословно...

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Искам да му се конфискува компютъра

и да му се забрани достъпа до интернет!

А,може и под лекарски контрол и медикаменти

за няколко месеца в специализирана клиника!

ами банвате го и повече нема да може да влиза във форума дори и с друг ник

е аз не че познавах """"""мъртвия""""" biggrin.gif човек та за тва немам кво да кажа, но ако искате го баннете той дет "измисли" темата и нема повече да чуете и за него, както и за мъртъвци във форума в близките години ( шегувам се ) biggrin.gif

Редактирано от SasoriNoDanna (преглед на промените)

Приемете философски нещата. Нищо не може да се направи,освен да бъдем по-внимателни. Хора всякакви...Просто не се остаявйте да бъдете манипулирани и винаги проявявайте малко критичност и здрав разум. Това е...

обикновенно в такива мигове не проявявам разум... :Д та за тва се радвам че не се бях изложил публично като почна да пиша молитви за мъртвите :Д

Не виждам какъв смисъл намирате още в тая тема, че продължавате да пишете. Явно тоя човек точно това е целял - да стане център на внимание, пък макар и за кратко...

Редактирано от Geronimo (преглед на промените)

десет страници не са много кратко ( шегувам се отново ) е да, така е, даже е добре да заключите темата, пък ако искате я оставете за поучение :Д

Така е Нео,може и потребителя Ст.Ч. да си е на моренце,

а годеницата му да е решила да погледа малко театър...

Абе не фарс ами.......... :angry:

заключвайте темата и тва е, нема смисъл от нея. тук само спамим и дигаме постове. научихме си урока biggrin.gif

Не смятах да пиша в темата, но няма да мога да се сдържа...

Не мислите ли,че шегаджията/иите трябва

да си понесат последствията?!

Не може ли админите да им вземат ай пи-то

и да се свържат с полицията?

Нещо може ли да се направи?

Какво да се направи? Ще отидеш и ще кажеш на полицията ".... пусна тема в един форум в която пишеше, че .... е починал, а той не е починал. Арестувайте го!"?

ами банвате го и повече нема да може да влиза във форума дори и с друг ник

Гледам, че ти с всеки си пост даваш акъли и знаеш какво да се прави. На теб ще препоръчам да прочетеш част от правилата на форума: http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=boardrules или по-точно:

3.4 Подписът е кратък текст или изображение, съпровождащи всеки потребителски коментар (намират се под него).

а) Текстът в подписа не бива да надвишава осем реда при нормален размер на шрифта, като за него важат точка 2.10, 2.11 и 2.12 от правилата.

б) Забранява се ползването на прекалено голям размер на шрифта при по-дълги текстове. Желателно е по принцип да е под SIZE=7.

в) Забранява се публикуването в подписа на изображения по-големи от 400х100 пиксела и 20 КБ.

г) Линкове и банери са разрешени, като за тях важи точка 2.10 от правилата. Банерът не трябва да е с размер над 400x100 и 20 КБ.

д) Включването (рекламираното) на конкурентни сайтове или форуми в подписите и аватарите на потребителите може да става само след одобрение от страна на екипа на форума. Подписи, които не са одобрени ще бъдат изтривани или редактирани.

До някои други участници в темата...

Какво толкова се впрегнахте за човек, който дори не сте виждали? Дори и никой не ви каза "Погребението ще е на ..., всеки пожелал да изкаже съболезнованията си може да дойде" и т.н. Не ви беше дадена никаква информация за случая, а вие взехте да се самообвинявате, да сънувате кошмари и др. Не знам, ако на някой ваш познат му се случи нещо подобно (не дай си Боже) каква ще ви е реакцията. Та вие трябва направо след него да тръгнете, щом толкова се впрегнахте за някой, който не познавате. Или поне предполагам, че не го познавате. Защото, ако някой го познаваше лично, щеше да му има номера, координатите, да се обади и да провери къде е и какво прави човека.

А сега взехте да си чешете само езиците (пръстите). Дори и да получи бан въпросния потребител, нищо не му пречи да се регистрира отново. Няма да е първия, няма да е и последния такъв случай.

Няма да продължавам да пиша, че не съм обядвал, нито вечерял и ме мъчи ужасен глад.

Извинявай за въпроса, но ти въпросната дама познаваш ли я лично? Виждал/а ли си я някога или просто тук ти пусна на ЛС един номер и се чухте?

Ама ако искаш не ми отговаряй.

Няма проблем.

Не ми се обяснява в подробности.

Редактирано от azbuki (преглед на промените)

Не ми се обяснява в подробности, защото става много сложно. Не ми е пускала лични, а се обади от акаунта си в скайп, а после се чухме по телефона. В скайп съм виждала снимката в профила й (още преди тази ситуация във форума) - изглежда съвсем нормално момиче. Звучеше ми напълно нормално по телефона и сподели, че сама е почнала да се съмнява след всичко изписано по форума, но не може да си обясни как така майката на Стефан ще я излъже за такова сериозно нещо.

Вариантите са два - или Стефан я е накарал да играе този театър (не бих се учудила целта да е била той да се сдобие с телефонния ми номер, но какво ли ще прави с него като отпраша за Германия? Дано си е струвало...) или ако се приеме, че момичето е било искрено, цялото семейсво на Стефан трябва да се състои от луди (като например, майка която се обажда на приятелки на сина си, за да ги лъже, че синът е умрял... :speak: ).

Отказвам се от това да разсъждавам кое обяснение е по-вероятно. Все ми е едно. Все е лъжа.

Само да си почешам пръстите ;) . От чисто любопитство, защото се появи елемент, който ми се видя интересен, а именно не е ли странно преди ситуацията тук да се види профила на някой? Въпросния някой твърдеше, че за първи път пише по форуми...да, наистина светът е малък. О, всъщност се досетих защо и как, извинявай! Странно е, че само с теб се свързва (доста хора скърбяха, също нещото което правим в моменти на скръб когато някой близък ни е напуснал е да скочим в най-близкия форум и да си попишем с участниците там, вместо да сме обезумяли от мъка), ако е разговаряла само с майката, то не е наясно какви са намеренията на Стефан относно номера ти, но в случай, че въобще не е имало обаждане от мамина страна, значи тя участва в сценария. За да не ме разбереш погрешно - не обвинявам теб, а само насочвам мисълта към логическа свързаност със ситуация, която не съм аз човека да коментирам, разбира се.

Не ми се обяснява в подробности, защото става много сложно. Не ми е пускала лични, а се обади от акаунта си в скайп, а после се чухме по телефона. В скайп съм виждала снимката в профила й (още преди тази ситуация във форума) - изглежда съвсем нормално момиче. Звучеше ми напълно нормално по телефона и сподели, че сама е почнала да се съмнява след всичко изписано по форума, но не може да си обясни как така майката на Стефан ще я излъже за такова сериозно нещо.

Вариантите са два - или Стефан я е накарал да играе този театър (не бих се учудила целта да е била той да се сдобие с телефонния ми номер, но какво ли ще прави с него като отпраша за Германия? Дано си е струвало...) или ако се приеме, че момичето е било искрено, цялото семейсво на Стефан трябва да се състои от луди (като например, майка която се обажда на приятелки на сина си, за да ги лъже, че синът е умрял... :speak: ).

Отказвам се от това да разсъждавам кое обяснение е по-вероятно. Все ми е едно. Все е лъжа.

Няма да е зле да обясниш по-подробно,защото съвсем се оплете.Значи ти познаваш Елисавета и Стефан отпреди случката?Можеш ли да споделиш малко повече?Защо толкова ще му е притрябвал телефонния ти номер?Че да прави такива безумни изпълнения? cool.gif

Приемете философски нещата. Нищо не може да се направи,освен да бъдем по-внимателни. Хора всякакви...Просто не се остаявйте да бъдете манипулирани и винаги проявявайте малко критичност и здрав разум. Това е...

Напълно си прав. Няма смисъл от някакви банвания или полицейски намеси. Това просто няма да реши проблема. На такива хора колкото по-малко внимание им се обръща, толкова повече угасват, защото имам чувството, че вниманието /каквото и да било то/ ги храни и потдържа "лудостта" им. Иначе защо ще правят тези инсценировки?

Няма да е зле да обясниш по-подробно,защото съвсем се оплете.Значи ти познаваш Елисавета и Стефан отпреди случката?Можеш ли да споделиш малко повече?Защо толкова ще му е притрябвал телефонния ти номер?Че да прави такива безумни изпълнения? cool.gif

Aбе фокусника,на колко години си?

Много бързо взехте да обръщате страницата.Да не би ти да си "Елисавета и Стефан"?То не,че има значение,но явно им повече от двама замесени в тая "одисея".

И съм сигурен,че всички "защитници на смърта" на въпросния господин са в кюпа.

Болни мозъци сте ей...ше ви уредя по едно легло в психото обещавам

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.