Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Според мен най добра е NOD 32 защото преди около година имах касперски и за около 3 месеца три или четири пъти ми влиза вирус и се налагаше преинсталиране sad.gif а от както смених на нод 32 и никакви проблеми нямам :clap: Един приятел ми каза преди два дена,че над 32 три години наред печели първо място за най-добра антивирусна в света :clap: това вярно ли е наистина?

Естествено че не е вярно,има стари теми с доказателства затова колко "добър" всъщност е НОД ама това е друга тема и не ми се спори.Просто всяка компания си прави реклама като изтъква разни награди на сайта си.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Естествено че не е вярно,има стари теми с доказателства затова колко "добър" всъщност е НОД ама това е друга тема и не ми се спори.Просто всяка компания си прави реклама като изтъква разни награди на сайта си.

Браво. Някой да го каже най-накрая за този Нод. И аз не съм му фен. Ше го кажа пак на служебната ми машина която има последна версия на Нод32 преди да я преинсталирам и форматирам тотално открих над 100 вируса с Онлайн скенера на Касперки. Просто от тук насетне коментар не е необходим. Свидетел на тва беше колегата ми. Няма да цитирам имена. За момента касперски 6.0.303 работи супер добре. Не е пуснала нито един вирус повече от 4 месеца. Не знам какво повече да кажа. Няма спай няма адуер. Контрол на регистъра+проактивната защита(е вярно е че е малко досадна от време на време но се свиква с тва.) и ФФ 2.0 е равно на нулеви проблеми. Който не верва да опита.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Браво. Някой да го каже най-накрая за този Нод. И аз не съм му фен. Ше го кажа пак на служебната ми машина която има последна версия на Нод32 преди да я преинсталирам и форматирам тотално открих над 100 вируса с Онлайн скенера на Касперки. Просто от тук насетне коментар не е необходим. Свидетел на тва беше колегата ми. Няма да цитирам имена. За момента касперски 6.0.303 работи супер добре. Не е пуснала нито един вирус повече от 4 месеца. Не знам какво повече да кажа. Няма спай няма адуер. Контрол на регистъра+проактивната защита(е вярно е че е малко досадна от време на време но се свиква с тва.) и ФФ 2.0 е равно на нулеви проблеми. Който не верва да опита.

Освен това готви, чисти, пере и прави стриптийз. :ph34r:

Примери за провалили се NOD32, AVG, Avast!, Kaspersky, F-Secure и вс. останали има много. Няма перфектен софтуер. Аз, в противовес на горното твърдение, ще кажа, че съм с "най-смотаната" (как още не съм прочел и че дори скапва компютъра) антивурсна от всички - NOD. Наскоро сканирах с онлайн скенера на Kaspersky. Нищо не откри.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Преди време на домашния си компютър бях с Antivir PersonalEdition Classic и като че ли нямах проблеми, макар онлайн скенера на Касперски да казваше друго. Впоследствие се наложи преинсталация на Уинсоуса и след това минах на F-Secure, от която също бях доволен докато престана да се ъпдейтва. Сега минах на AOL Active Virus Shield /повече тук има специална тема/, от която също съм доволен засега. Общо казано това е олекотена версия на Касперски.

На служебния си компютър съм с Антивир и всичко като че ли е наред ...

Аз в момента съм с dr.Web и смятам че е добра ,а също и доста лека.Пускал сам я на WIN 98 и също работи.Много добра чистачка за вируси има и моге да се изтегли от сайта им.Снея спасих преинстала на служебни компютри , които бяха със Symantec Antivirus.Някой ако има проблеми с вируси моге да пробва.

Kaspersky в момента съм с нея и съм доволна от работата и. Бях с Avast напълни ми се компютъра с вирусчета...после бях с AVG и спря да работи не знайно защо... и сега съм си с Касперски.

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Аз ползвам Panda и съм изключително доволен пък и не усещам да натоварва компа по какъвто и да е начин.

Старо и необективно. Давано е вече.

Това е старо вече и не е обективно съответно. Мисля, че го бях гледал тук някъде преди време. За тогава може да е било обективно, но вече не е.

NOD 32, покрай нея и троянче не може да прехвръкне :wors:biggrin.gif

Касперского Интернет сикюрити 6.0.303 Финал:) както написах 2 страници по назадзе - нищо не е пуснала. Съчетана с ФФ2 и Spy emergency.

• 2 седмици по-късно...

Аз съм с AVG Free и нямам оплаквания :)

Хиляди изказвания ,споове и безсмисленни глупости се пускат във тази тема.

Вируси ,чудеса и спорове за това коя пиратска антивирусна е по-добрата.

Вярно е ,че всеки си има право на мнение ,но не трябва и да се налага на другите това лично мнение.

Темата обикновенно се посещава от новоизлюпени потребители.И те се влиаят точно от това.

Защото за тях най-важното нещо е каква антивируса програма имат на компютъра си и разпитват винаги дали е добра тяхната и дали няма по-добра случайно от къде да си набавят.

Но понякога нещата са толкова незакономерни ,че и при мене се получават необясними неща.

Ще дам един пример. Преди около година ме викнаха на едно място да инстална оперативна система и да свържа 8 телефонни кабинки със въпросният компютър.

Но толкова ме нервираха собствениците ,че във интерес на истината реших да ги оставя без всякаква защита ,на въпросният компютър ,който е нон-стоп свързан със интернет.

И денска се оказа ,че пак му хвърлих едно око и от любопитство реших да го сканирам със Kaspersky и вградените във Hirens Boot антивирусни ,който не са със последни дефиниций ,но не са и по-стари от 1 месец.

Изненадата ми беше голяма ,нито една от тях не се обади за нещо зловредно.

Пуснах и SpyBotSD ,XoftSpy но и те мълчаха.

Нищичко лошо нямаше което да се закачило.При условие ,че на тази машинка работят две момичета който не излизат от арабските сайтове за музика и онлайн чат ( а всеки знае ,че по такива сайтове вредители боу).

Компютъра се използва и за финансови операций дори ,зареждане на телефони ,изпращане и получаване на пари онлайн.

Има SP 2 ( да спомена ,че е Windows XP ) със всички ъпдейти ,който бяха възможни допреди една година.Защото аз имам навика след инстал на оперативната система да спирам сервиза за ъпдейт и дори не се ъпдейтвал .

Интересно е и дори за мене защо нищо не беше се слуило тази една година ,но най-интересно ми стана когато видях ,че компа е по-чист от спалнята на Майкъл Джексън.

Та въпросът ми е какво ще кажат хората който имат добри защити на компютрите си ...

Това късмет ли е или просто се свършиха вирусите :rolleyes:

За мене логично обяснение няма

NOD 32, покрай нея и троянче не може да прехвръкне :wors:biggrin.gif

И аз съм с Nod32 но троянчета си префръкват редовно,за тях си има други програмки които ще те пазят. cool.gif

Мисля , че и Нортън и Касперски са еднакво добри , но аз съм с Касперски и на моменти прекалено много се бърка в работата ми ама съм си по-доволен. Преди това имах Нортън и не отстъпваше по нищо biggrin.gif:rolleyes:

Така наречения backdoor Hupigon е останал след вещата :clap: намеса на Panda Antivirus,

която изчисти,все пак,всички изродии,които Active Virus Shield (скъпият ми Kaspersky)пусна да влязат почти без съпротива

Томи, би ли ми го изпратил това страшилише, което описваш, че проявих неописуемо желание да го сканирам с KIS! Залагам едно буре с пелин, че KIS ще го хване веднага! :P

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Мила MELL, работата не е толкова проста.Това беше една от ония комплексни зарази,дето никому не ги

пожелавам. Та специално за Hupigon-a си спомням,че го съобщи,но не даде възможност да бъде изтрит

и понеже Active Virus Shield няма проактивна защита, троянчето си изпълни задачата заедно с другите

приятелчета и резултатът беше оня красив тлъст червей,дето Panda го умори.

Избягвам да държа заразени файлове,но искам приятелски да ти кажа-не е едно и също да сканираш

архивиран и по тоя начин обезопасен файл!, съвсем друго е да го срещнеш в целия му блясък в мрежата.......Тигърът в клетка няма как да те ухапе,нали? Но ако влезеш при него,дали ще е така? :P

Та засега с руския софтуер приключих и не вярвам скоро пак да го използвам.

Може да направя някой reality тест и на Avira Antivir по-нататък,засега смятам,че скенерът му е много,много добър- хвана неща,дето другите мастити и велики продукти пропуснаха.....

Нямам нищо против да изпием пелина заедно,само дето не виждам как ще стане :beat:

А иначе......вежливият лос дебне всички ни.....всичко тече,всичко се променя......даже и антивирусният софтуер.......

И аз съм с Nod32 но троянчета си префръкват редовно,за тях си има други програмки които ще те пазят. cool.gif

А какви са тези допълнителни програми? ако може да попитам :yanim:

Мой ред.Аз ползвам НОД 32 (2,7). Прави добра антивирусна защита.Троянци пуска като стой,че гледай,но е дуракоустойчив та компа да е защитен и без моите грижи(имам сестра,на която самия Касперски да и се материализира на среща и да и каже,че има проблем с антивирусната й,тя ще го игнорира)

А иначе сканиране с Касперскаго е традиция и то добра.

Имам и да ви споделя едно нещо.Последния скан с KIS 6.0303 след 3 месеца употреба само на Нод 32 ми откри 1 адуер и 1 троянец.След непосредствено сканиране със Spyware Doctor(нова версия) си намерих още един троянец (друг тип).

Ако искате да работите във стерилна среда моят съвет е да не се доверявате само на 1 програма дори и на две не се доверявайте. :)

А и троянците не бяха от Троян cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.