Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Що е то Духовност

Featured Replies

Дойде времето да напиша последния си пост тук. Той ще ви разкаже за илюзията, в която аз живея. Познавам много хора, хиляди. Това е, защото съм работил какво ли не и съм бил на невероятни за средностатистическия българин места. Да кажем, че имам моменти от живота(и то не кратки), в които съм спал под свода небесен. Но не като духовно изживяване а буквално навън под звездите. Това включва канавки, полянки, горички, а по някога под покрив ( мостче, изоставена полусрутена къща, железничарски кантон, трафопост, сеновал, Fiat Панда 91год, палатка ) и др.. Всичко това мотивирано от немотия може би, може би от алчност и от голяма доза лудост. Това в чужда държава, в която нямаш никой и на никой не му пука за тебе. Не е важно, какво можеш, или че си завършил с отличие или, че си прочел много книги и имаш някакви знания и познания. Важното е , че си гладен, защото не си ял от 3 дена, нямаш една стотинка и с човек в същото като твоето положение, отивате да си бръкнете в кофата за боклук пред лъскав супермаркет, да си напълните коремите. Чувствали ли сте се някога клоаката на обществото? Чувствали ли сте се кирлясъл циганин? Та прочетох един пост тук преди време, как циганите трябвало да ги вкарват в газовата камера и с тях да хранят прасетата. А на мен в тази същата държава точно циганите са тези, които много са ми помогнали. Под помощ разбирайте да ми намират работа и да си делят яденето с мене. И прочетох също,че и наркоманите трябва да ги вкарват в камерата. А имам приятел отказал хероина и след това завършил магистратура антична история. Един от най-начетените хора, които познавам. По случайност се запознах с него в същата държава. Ще попитате :Защо ни ги говориш тези неща mecholari? Та самите ние не сме такива. Та четох в темата за Исляма какви фанатици са мюсулманите. Колко лесно слагате етикети на хората. Част от тия цигани бяха мюсулмани , а се запознах и с други български мохамедани, които направиха за мен същото. На вас ли да ви вярвам? Фанатици ли са мюсулманите? Да оставиме това. Видях един, човек , който си говореше сам да събира фасове в пластмасова чашка за кафе, пред един университет в столицата. Челите и знаещи студенти, бъдещето на България си хвърляха фасовете безсрамно , а лудият почистваше след тях... Какъв етикет "Луд", използван от нормалните като дума ,понякога целта на която е да донесе обида. Но ние не сме такива mecholari, защо ни говориш всичко това? Всъщност не говоря на всички а на тези, които лесно слагат етикети. Ще говоря за себе си, за да не забърквам някой нежелаещ да участва в това откровение. Примерно, нарекоха ме духовно сляп Дъновист. Моите уважения към господин Дънов, но той има способността да изпада в многословие. Аз обичам точните слова с дълбок смисъл, и затова преди него в сърцето ми е дон Мигел Руис. Освен това сънувам по начина описан от Карлос Кастанеда и даже за него е една от първите ми теми публикувани тук. Въпреки, че Дънов говори истината, темите му не са ми любимото четиво. Но думите са му истина. Всъщност истината е, че Дънов слабо ме интересува. Него вече го няма, а аз съм тук с някои от вас. И те го наричат "ненормалник", "сексуално извратен тип', подходящ за психодиспансера и така нататък. Питам, вие кои сте, та бълвате тази помия? От кой духовен връх ви наредиха да се държите по такъв отвратителен начин? Какво носят самите думи, каква вибрация, каква емоция? Какво предлагате в замяна на болните надежди? Помия? Благодаря ви. Някой друг говори каква грозна изродена недействителност е . Питам го , "верно ли си такъв"? И вече смята, че аз съм го нарекъл така, както се нарече сам. И ставам язвен егоист. Нямам нищо против. Така е. Нищо, че виждам друго у него и знам в какво ще се превърне. И кой е всъщност. Или пък ми казват, че другарувам с Фют. Така е , това е очевадно. Фют е моя най-добър приятел. И затова смята да ви отърва от него и мен. И ето, след този пост вече mecholari няма да пише тука каквото и да е. А вие, ще бъдете ли същите? Какво ще правите? Ще бълвате помия?Ще наричате хората глупаци? Или некое друго хитроумно етикетче. Всъщност в този форум дойдох, защото исках нещо да ви дам. Дали ще го вземете си е ваш проблем. Дали ще се отърсите от всички илюзии в които съществувате е ваша отговорност, не моя. Аз съм си самодостатъчен и съм имунизиран от всичко това. Ако започна да ви съдя, след това ви прощавам и готово, за мен е лесно. Луда усмивка на лицето и нарцистично самовлюбване. Аз съм кръглата нула, около която се върти света. Но помнете, духовни търсачи:И нарцисът живее благодарение на сили, на които не е първоизточник. И той се покланя пред тях. И сестри са му тревичките и ще бъде храна за тях някой ден.

• Отговори 352
  • Прегледи 36,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо е това огорчение mecholari,хората са различни и са интересни в многоликостта си. Когато те обидят се усмихни ,човека който те обижда е наранен и се защитава нападайики. Това е защитна реакция на слабите хора.Маска която почти всеки си е слагал понякога. Мнението и поведението на хората се формира от начина ,мястото и манталитета в които е бил възпитан ,но всеки човек расте с всеки ден и се променя. Днес ще обидим ,утре ще обидят нас и повече няма да го повторим. Всеки си има моменти на ярост ,арогантност и желание за нападение,това е нормално ,така расте човек. Малкото дете докато се научи да говори само плаче и пищи и това е единствения му начин да привлече внимание ,защото не се е научило как да общува,но минава време научава се.:speak: Наадявам се ,че освен да дадеш си успял и да вземеш нещо от хората тук и в други форуми :speak:. Но човек никога не е бил,не е и няма да си бъде самодостатъчен. :)Дори Бог не е ,затова ни създаде нас :) (това в кръга на шегата) Поздрави и усмихнат ден от мен ;)

Редактирано от didi_ts (преглед на промените)

Ян Бибиян също се е провалил при сблъсъка си със света,mecholari, но това не го е спряло да опитва :speak:

Най-лесно е да се откажеш.

Ницше е бил прав Публикувано изображение

Хе-хе, Мечо, не знам, на мен понякога ми харесва да съм в подобно настроение. Но знам, че е малко по-измамно от останалата измамност наоколо, защото си го предизвиквам самичък, без дори да отразявам околността. Чакай, че ме поотнесоха в телефонен разговор сега... Та, какво беше... Да, има много хора наоколо, които сочат с пръсти, но и ти си от тях, и аз, и кой ли не, съвсем естествено, по силата на същността на природно родената личност. При този вид активност, специфичното е, че когато някой сочи с пръст, той никога не би могъл да улучи направлението си, защото не познава сърдевината на целта си, а само периферията и. Отсреща пък именно периферията индикира соченето и го асимилира по свои си, абсолютно изкривяващи начини. И говорейки за духовни хора (може би) - ти познаваш ли такива, защото аз - не. Е, различна задтерминологичност влагаме, но при вискчи положения изчистеността на микрокосмоса - някои от проявите на което хората често наричат духовност - в нашата природа би могла да бъде само относителна. Мечо, тук в този форум всеки е крив образ на личността си, а тя е крив образ на природната душа, която пък е много крив образ на духовната душа - Пимандър Хермески. Та кой от нас въобще е в състояние да те засегне, след като по условие ние сме едни изкривености, които дори нямат общение с чуждите изкривености, да не говорим за съдържание. Тук никой не би могъл да разобличава нещо друго, освен собствената си посредственост. Ето, тя е нещо, което много добре познавам, понеже статично ме кара да се чувствам като изтощен Атлас. Може би, склонността ми да я придавам и на всеки друг е порочна, но лежи на някои по-малко субективни основи. И сега, може би многословието е съвсем излишно. Не мисли и че всичко агресивно е насочено към теб, нито пък, че то е проява на неприязън - то е в човешката природа. Какво да ти кажа, моето присъствие в подобни виртуални пространства почти винаги предизвиква вълни от раздразнителност. Също и тук. Но сега, от името на всички, аз ще се извиня за причинените психологически щети у теб! После ще те посъветвам, все пак да търсиш причинността им предимно в себе си. А после ще те помоля - не спирай да пишеш, инстинкта за самосъхранение на форума ме подкрепя бясно! Още повече, как не те е срам - покукуроса народа да сектанства, а изчезваш преди да дариш тайнствата на свещения глупак. Сега всички ще бъдем бездомни глупаци, слепи, лишени от едноокия ни цар. Абе човече, глупостта е стопанина на света в този му формат. В чуждата, да опитвме да разобличим своята и нека не ни засяга. Поне след моментната астрално-емоционална реакция, да се изчистваме (засега това са ни възможностите) от тази зацапаност. Така ще бъдем по-близки и до обективността, а тя е една от ниските проекции на любовта, истинската. А ти, нали ни обичаш, къде си тръгнал? Че вземи тогава и нас! :speak:

Самозабравянето на духовните - странна тема. По-страшно е незнанието на недуховните, доколкото определение като духовен и недуховен съществува изобщо?!

Благодаря ти за всеки пост mecheloari,ти наистина бе и си оставаш пътник търсещ просветлението.Аз вярвам,че това не е последния ти пост тук, Публикувано изображение пък и да е,пак ще се срещнем някъде. Публикувано изображение

mecholari,самозабравят се не богатите духом, а бедните-така избиват комлекси.За мен няма разлика етническа принадлежност,знания защото не можем да знаем всичко.На мен лично са ми помагали българомохамедани, без корист ,просто защото душите им са отворени за болката на човека до тях.А за хората,които много знаят и могат бих казала,че умният човек намира общ език с всеки. Надявам се да не позволиш на обидата да те накара да мълчиш. Нямам нарцис,затова ти подарявам роза. post-120008-1194517474_thumb.jpg

На мен заглавието на темата ми харесва. И предизвиква доста силен отклик в мен.

Наистина, кривотията на света, в който живеем е фундаментална и тотална. Непрекъснато се нараняваме взаимно, самонараняваме се, нараняваме и света. И нашата кривотия умножава неговата (макар че- накъде повече). И към другите черти на кривотия се добавя и особено кривата кривотия на тези, които си мислят, че имат духовни търсения. Но всъщност са се самозабравили. Най- често си мислят, че търсенето е вече намиране. Но и на тях кой може да се сърди?!? Та бедата е всеобща! Самозабравянето е повсеместно! (и себе си включвам...)

Големият грях на "духовните лица" е че приемат за святост приспаните си бесове.

Да... Като приспи човек бесоете си, а не направи така, че да изчезнат... Обаче каква е ползата да хленчим? Нека всеки да разчисти своите си бесове, така поне ще бъде сигурно, че ще има малко по- малко бесове като цяло! Отвратително е това самозабравяне... и все пак, нека не ни е страх от него! И то е нещо, което може да се появи в процеса на разчистване, и то е бяс и ще си отиде по реда си! Все пак- веднаж да почнем!

Mecholari,нe страдай!Същността не е да промениш света към по-добро,а да го сториш със самия себе си.Хората виждат тази промяна и само тогава могат да я разберат.Каквото и да е окончателното ти решение,наслука братко!

Mecholari,нe страдай!Същността не е да промениш света към по-добро,а да го сториш със самия себе си.Хората виждат тази промяна и само тогава могат да я разберат.Каквото и да е окончателното ти решение,наслука братко!

http://www.youtube.com/watch?v=9yDqsFFA2lU...feature=related

А смятам , че всички ние имаме какво още да си даваме един на друг.

http://www.youtube.com/watch?v=9yDqsFFA2lU...feature=related

А смятам , че всички ние имаме какво още да си даваме един на друг.

Само ми разясни-това превод на песента ли е, или свободни упражнения.И в двата случая е интересно,но първия е би дал повече смисъл.

Само ми разясни-това превод на песента ли е, или свободни упражнения.И в двата случая е интересно,но първия е би дал повече смисъл.

Това са болни надежди, може би. А може би не. Всеки сам си избира.

http://www.vbox7.com/play:897cbb0f

Имаше един много тежък момент от живота на моето семейство, когато живееше в ада създаден от усилията на Великия садист. Тогава на входа на "дома ни" беше на писан надписът: "Надежда всяка тука оставете". Докато един ден се позвъни и дойде един нечакан гост. Жена от родното село на майка ми, беше дошла да изпълни едно поръчение. Носеше една престилка дадена й от Ванга, майка ми да я носи , за да я "пази".

Това единствено докосване от пророчицата ме кара да бъда ревльо, когато слушам и чета клипа с песента на Ищар. И това са сълзи на благодарност.

Дойде времето да напиша последния си пост тук. Той ще ви разкаже за илюзията, в която аз живея.

mecholari,

Ще ти издам една тайна - няма "духовни" хора. Има просто ХОРА. Всеки със своите недостатъци. Има и една категория хора, които обичат да повтарят думите на някой, който наричат "Учител" или пък повтарят до самозабрава, това което е написано в някоя "свещена" книга. Тази категория бих определил като хора - папагали. Или по скоро "духовни папагали".

С тях не можеш да говориш, камо ли да спориш, както и не е възмножно да сториш това с един истински папагал. Затова остави ги и не се занимавай с тях. Те доброволно са избрали да бъдат духовни... папагали, вместо хора.

А истинските хора правят грешки. Постоянно. И не ги оправдават с писанията в тази или онази книга. А ги поправят. И така се развиват. Не повтарят постоянно нечии чужд мисли, а мислят въз основа на опита си.

За мен ти си от този тип хора!

mecholari,

Ще ти издам една тайна - няма "духовни" хора. Има просто ХОРА. Всеки със своите недостатъци. Има и една категория хора, които обичат да повтарят думите на някой, който наричат "Учител" или пък повтарят до самозабрава, това което е написано в някоя "свещена" книга. Тази категория бих определил като хора - папагали. Или по скоро "духовни папагали".

С тях не можеш да говориш, камо ли да спориш, както и не е възмножно да сториш това с един истински папагал. Затова остави ги и не се занимавай с тях. Те доброволно са избрали да бъдат духовни... папагали, вместо хора.

А истинските хора правят грешки. Постоянно. И не ги оправдават с писанията в тази или онази книга. А ги поправят. И така се развиват. Не повтарят постоянно нечии чужд мисли, а мислят въз основа на опита си.

За мен ти си от този тип хора!

Салим,извинявам се че се намесвам.Разбирай го както искаш,но примерно ти си един от тези "духовни" ,за които говори Мечолари.Папагалите се просто зомбита,които искат да си останат такива.Духовните са бивши зомбита, които искат да помогнат на зомбитата да прогледнат.Ама най-често това е невъзможно,защото зомбитата не искат и не могат ,да се дезомбират против волята им.Защото биха изгубили опората си в живота и докато сами не поискат и открият друга опора ,е опасно да им се предлага да прогледнат.Примерно твоите постове за Давид са ми много интересни и поучителни,но за вярващите са смъртно опасни.Подкопават основите на целия им мироглед. Публикувано изображение

Редактирано от kaltor (преглед на промените)

Всъщност , ето за това се опитах да ви накарам да си поговориме в тази тема:

"Правдата е велик вътрешен процес на разпределяне на всички божествени блага. Тя създава истинските отношения между човешките души. Дойде ли тя, ще се изяви онова истинско уважение, което трябва да имат човеците един към друг. Тогава няма да гледаме с презрение на никого, а ще бъдем свещени един за друг. Ето защо, за да постигнете съвършенство, като първо стъпало във вашия живот поставете Божествената Правда, чрез която се изявява Любовта към всички същества." (Беинса Дуно)

Това е от този, който беше наречен "ненормалник". Всъщност смятам, че му отива и го предпочитам пред нормалните, защото няма с какво да ме изненадат.

http://triangle.bg/books/1930-09-21-05.199...1-03-01-05.html

Хубаво е да прочетете това, червеи.

Съгласен съм с мнението на Salim.На мен ми звучи малко смешно,като чуя за някой си,че бил духовен...По този начин се прави едно изкуствено разделение духовно/светско. В самата дума се съдържа осъждане. И въпреки,че все говорим за единството,за ограничаване на егото,за приемането на действителността, наричайки нещата духовни и недуховни,ние създаваме едно ново разграничение и дуализъм,а също така подсилваме егото си,защото,видите ли,ние сме духовни,а другите - не. За мен прекаленото говорене за религиозността и душевното търсене е излишно. Всеки човек е уникален сам по себе си,и да се опитваш да наложиш гледната си точка на някой друг,означава да го лишиш от възможността сам да търси своята истина. Пък и прекаленото говорене за някоя истина автоматично я профанизира и я прави неистина... Припомнете си началните думи на "Дао Дъ Дзин"...

Примерно твоите постове за Давид са ми много интересни и поучителни,но за вярващите са смъртно опасни.Подкопават основите на целия им мироглед. Публикувано изображение

Kaltor, значи имам в твое лице първия си фен :speak:

Като се замислиш, ако наистина си прозрял истината за Давид, смъртно опасно е да четеш Библията и да не виждаш очевадната истина на написаното там, а да виждаш онова, което някой "духовник" ти казва че е написано там. Така се получава, че на съзнателно ниво ти приемаш Давид за светец едва ли не, четеш Библията без вникване в смисъла на написаното, то попива в теб на подсъзнателно ниво, и после започваш да вършиш делата на Давид.

Които дела е видно от постовете какви са. И си мислиш че постъпваш богоугодно. А всъщност делата Давидови са дела дяволски, така да се каже

------------------------------------------------

До mecholari

http://triangle.bg/books/1930-09-21-05.199...1-03-01-05.html

Хубаво е да прочетете това, червеи.

Е, ама тука не мислиш ли че правиш лоша услуга на Учитела П.Дънов, като се изразяваш така? Някой ще си помисли - ето, mecholari прочел нещо от Учителя и взел да нарича хората "червеи"

Това, че някой те е наранил или пък не харесва това, което ти харесваш, не е основание за такива реплики

Редактирано от salim (преглед на промените)

До mecholari

Е, ама тука не мислиш ли че правиш лоша услуга на Учитела П.Дънов, като се изразяваш така? Някой ще си помисли - ето, mecholari прочел нещо от Учителя и взел да нарича хората "червеи"

Това, че някой те е наранил или пък не харесва това, което ти харесваш, не е основание за такива реплики

Виж - и ти говориш като другите , преди да си прочел лекцията. Така всички умозаключават и за Исляма и за Дънов и за всичките учения, с които всъщност не са запознати.

"Ако искаш да разбереш смисъла на живота, непременно трябва да се смириш. В случая червеят е символ на смирение. Христос казва: „По-скоро камила ще влезе през иглени уши, нежели богатият в Царството Божие“. Значи богатият трябва да се освободи от всички материалистични стремежи, да се превърне на червей. Не да изгубиш смисъла на живота, но да се разтовариш, да останеш свободен; да остане съзнанието ти съвършено свободно, да си починеш от едно състояние. След това и да заемеш високо място, няма да бъдеш в първоначалното си положение."

"Днес повечето хора имат криво разбиране за живота, искат да им се даде всичко наготово, по механичен начин. Те очакват да дойде колесница от небето, и с нея да ги вземе горе. Това е материалистично разбиране."

От лекцията. Той Дънов няма нужда някой да го защитава. Защото вече го е направил сам.

В мечти за власт недей се унижава.

На славата не ставай роб.

Поета след смъртта си се сражава,

от гроба като от окоп.

Стефан Цанев

Salim, не си трий поста, ако искаш да помогнеш на другите.

До mecholari

Salim, не си трий поста, ако искаш да помогнеш на другите.

Нямам такива намерения. И пак бих казал същото. Особено ако ти имаш намерение някой да те разбере, използвай общоприети изразни средства.

И не очаквай хората да влязат в понятийния апарат на П.Дънов. Нито да прочетат беседите му. Добре е да се замислиш за "метода на теменужките" който П.Дънов препоръчва за разпространение на знанието. Ако не си попадал на този метод - пиши и ще ти обясня.

Нямам такива намерения. И пак бих казал същото. Особено ако ти имаш намерение някой да те разбере, използвай общоприети изразни средства.

И не очаквай хората да влязат в понятийния апарат на П.Дънов. Нито да прочетат беседите му. Добре е да се замислиш за "метода на теменужките" който П.Дънов препоръчва за разпространение на знанието. Ако не си попадал на този метод - пиши и ще ти обясня.

Струва ми се , че не можеш да приемеш личната ми индивидуалност. И не очаквай да влеза в твоя понятиен апарат. Предпочитам и двамата да научим езика на ангелите а не да теглим последствията от Вавилонската кула.

Дънов си има метода на теменужките а моя метод е на нарцисите. Така съм решил да казвам това, което мисля на хората, които имат търпението да ме изслушват. И сам си решавам, а не взимам на готово каквото ми каже Дънов или някой друг. Освен това вече споменах, че съм луд и съм извън общоприетите изисквания на хората, и не правя определени неща за да ме приемат. Защото нямам нужда да ме приемат. Като един егоист имам нужда да говоря. Затова си чета и препрочитам постовете, защото вярвам само на себе си и това е истината. Друга за мен не съществува, защото аз съм най-важен в илюзията, която живея.

Ако си се обидил, че съм те нарекъл червей, моля те да ми простиш.

"Не приемай нищо лично", казва Толтекската книга на мъдростта.

Ако си се обидил, че съм те нарекъл червей, моля те да ми простиш.

"Не приемай нищо лично", казва Толтекската книга на мъдростта.

Няма как да ме обидиш, не се тревожи. Казах това което мисля по твоето изказване с "червеите". Това е

Няма как да ме обидиш, не се тревожи. Казах това което мисля по твоето изказване с "червеите". Това е

А аз съм ти благодарен, че си поговорихме за смисълът, който хората влагат в думите. И затова, какво човек иска да даде а хората какво успяват да си вземат (За всеки му според егото).

"Някой ти казва: „Груб си, недодялано дърво си ти!“ Какъв превод ще направиш на тези думи? Ако си груб, кое е противоположното на грубостта? Груб, значи силен, як си в живота. – Твърд си. – Кое качество е противоположно на твърдостта? – Мекотата. – Кое е мекото в живота? Направете превод на тази дума. Когато се домогнете до едно реално знание, то постоянно ще расте, а с него заедно и светът ще се разширява пред вас. Реалното знание увеличава светлината на човека. Намираме се в един тъмен салон, нищо не се вижда. Един говори за Любов, друг говори за Мъдрост, трети – за Истина и т.н. Въпреки това, салонът е все още тъмен, нищо не се вижда. Едно дете се явява и извиква: „Хей, бре-е!“ – и запалва клечка кибрит. Кой е умният в случая? Ако една дума, изказана от тебе, може да запали кибритената клечка, тя носи разумност и светлина. Ако произнесеш думата „хляб“, и тя не запали кибритената клечка, всички останали думи са безсмислени за тебе, те нямат запалка. Търпението е запалката на нашия живот. – „Любовта не е ли запалка?“ – Тя не е запалка, защото не е наше качество. Любовта е качество на Бога. Човек се отличава с търпение. Ако си търпелив, можеш да мислиш, всичко можеш да постигнеш. Нямаш ли търпение, ще имаш особено разбиране за живота. Ще искаш той да се сложи така, както ти мислиш. Ние искаме всички да ни обичат, да управляваме, да заповядваме. Какво сме направили за хората? – Нищо особено. – Какво са направили другите хора? – Ти гледай какви са твоите отношения към Бога, не мисли за отношенията на другите. Гледай какви са твоите отношения към хората, не мисли за техните отношения къв тебе. Това е второстепенно. Ако техните отношения към тебе са неправилни, гледай твоите отношения към тях да бъдат правилни. Щом твоите отношения са правилни, ти ще разсъждаваш правилно. Тогава ти ще бъдеш търпелив. Ако си нетърпелив, и отношенията на хората към тебе ще бъдат неправилни. Важно е да имаш правилни отношения към Бога. Така, ако аз имам отношения и към духовния свят, и към всички разумни хора, какво може да ме смущава в света?"

Из лекцията.

Аз го разбрах,а съм си обидчив по природа.Когато Мечолари започна тази тема ,си помислих ,че ще изгубя една много основателна причина да влизам в тоя форум.Все повече се убеждавам ,че това което споделя тук е доста полезно за мен.Той обича да се изразява метафорично и да прави малки проверки,за да си изясни с кого си пише.Фен съм на интелекта и знанието във всичките му форми ,Салим.Не на личностите-държа да го уточня.

Ако сте чели 'Дюн" на Франк Хърбърд? -там има една прекрасна метафора на Червеите които от пясъка извличат "подправката" която дава сила и просветление.Интересното в случая е,че "подправката" са си просто екскрементите на червея. Другото което ми хрумна като алюзия ,бе кадър от "Шотландския боец".Сцената в църквата ,където Къргън/Кланси Браун/,произнесе култовата фраза"Благослови ме отче,аз съм червей" и вместо да му целуне ръката , я облиза. Публикувано изображение:wors::wors::wors:;):wors:;):lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.