Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Здравейте, имам малък проблем при инсталиране на Nvidia драйвер.До сега ползвах Убунту и на него инсталирах драйвера през терминала , пишех "sudo apt-get install nvidia-xxx" като 'ххх' беше версията която исках.Последно на Убунтуту инсталирах 361 след като се прехвърлих на Ментата и се опитах да направя същото нещо в терминала нямаше проблеми до момента в който ребуутна и след зареждането на логото матрицата на лаптопа ми буквално изгасва.В момента съм със драйвера от Driver Manager-a и със него нямам проблем но искам да кача по висока версия. Благодаря ви предварително :)

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers

sudo apt-get install nvidia-367

преди 20 минути, Иво Димов написа:

sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers

sudo apt-get install nvidia-367

Works like a charm. Едно голямо благодаря :)

Здравейте.

Качих на виртуалката Windows 7 И инсталирах extension pack–а, след което дадох на USB-то в настройките да е 2.0.

Виждам в VirtualboX-a на USB:

No USB devices attached

Ако има възможност просто да си се вижда под виртуалката, а не да включа да се монтира във виртуалката и после всеки път като искам да ползвам флашка под Mint да трябва да бутам настройки.

Благодаря :)

Дайте малко помощ за Linux Mint 18 Cinnamon

Когато стартирам лаптопа ми се зарежда коректно Grub и имам опците да си избера Mint, Advance Options for Mint, Memtest или да заредя Windows 10. Обаче понеже и приятелката ми ползва лаптопа искам да се зарежда по подразбиране Windows. Досега си го правeх като си инсталирам Grub Customizer и си сменям реда на буутване. Така направих и сега,но в Grub Customizer няма опция за Windows и не мога да сменя реда. Как да го коригирам това ?

Screenshot from 2016-07-12 20-33-36.png

преди 16 часа, Mozo написа:

Мерси, оправих го по мързеливия начин

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

gdAOl.png

Така ми се появиха всички опции в Grub Customizer и вече мога да сменя кое първо да се зарежда ...

Редактирано от randb (преглед на промените)

Ей ти го https://www.kaminata.net/forum/igri-za-windows-koito-sme-igrali-pod-linuks-t94695.html Ама Мозо е с 980Х сериозно желязо има, за да ги пуска тия шашлаци.

Редактирано от bvbfan (преглед на промените)

току що, Daylight Dancer написа:

Да го обърнем малко на гейминг. Стига "хакинг" :D

Да ми препоръчате някоя джитка за минта? Преди съм играл Diablo II, Sacred и подобни.

Може да пробваш Path of Exile - един приятел я описваше като Diablo II на стероиди. Всъщност като механика на играта е светлинни години напред. Със съвсем малко зор се подкарва под линукс - има инструкции в нета, на мен ми тръгна за нула време - вярно не под Mint, ама не мисля че дистрибуцията ще е проблем.

преди 25 минути, bvbfan написа:

Ей ти го https://www.kaminata.net/forum/igri-za-windows-koito-sme-igrali-pod-linuks-t94695.html Ама Мозо е с 980Х сериозно желязо има, за да ги пуска тия шашлаци.

Дай линка от първа страница, има доста да разгледа :)

преди 24 минути, flare написа:

Може да пробваш Path of Exile - един приятел я описваше като Diablo II на стероиди. Всъщност като механика на играта е светлинни години напред. Със съвсем малко зор се подкарва под линукс - има инструкции в нета, на мен ми тръгна за нула време - вярно не под Mint, ама не мисля че дистрибуцията ще е проблем.

Не ми хареса, горе-долу насила я превъртях. Но иначе и тя тръгва, да.

току що, Mozo написа:

Не ми хареса, горе-долу насила я превъртях. Но иначе и тя тръгва, да.

Ми то вкус другар няма... Като за без пари няма по-добро диабловидно, особено че тази е наистина за без пари.

Редактирано от flare (преглед на промените)

+1 глас за Path Of Exile. Много добра и зарибяваща:) С уговорката, че е тип Диабло - гриндене без край:clown:

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

Аз си цъкам в Battle.net - World of Warcraft (плащам си акаунт) и Hearthstone. Би трябвало да няма проблем и с другите игри Diablo 3, Overwatch, Starcraft, Heroes of the Storm. Естествено има няколко бъга, ама все пак.

В Steam цъкам Football Manager 2014,2015 и 2016 засега :) 

• 2 седмици по-късно...

Качих един broodwar на лаптопа и имам проблем с разпъването на екрана.

Четох май в убунту форума, но не видях някой да е намерил решение.

1.png

2.png

Някаква идея защо след запис с руфас за боотване,минава началния екран и там където трябва да показва вече нещата за боот,стой само черен екран Cinnamon 64 бита ?

ПС: Оправих са,като минах под Live Cd и от там стартирах инсталатора.

Редактирано от I love anime (преглед на промените)

Здравейте. Имаше една програма, която правише разни работи с операционната система като смяна на цвета на маркиран текст от стандартното зелено в друг цвят, сменяше цвета на хиксчето на прозореца и други визуални настройки. Не си спомням как се казваше а много ми трябва. 

преди 34 минути, velony написа:

А каква е графичната среда, защото при мен (вероятно това което търсиш) се казва lxappearance на LXDE/Openbox.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

То тая програма сменяше цветовете независимо от темата. Бях прочел някаде за нея. Ей  много лошо се получи, преинсталирах без да я запомня как се казваше.

Лек проблем, с Минт 18. Блутута отказва да се свърже, с телефона. В началото всичко работеше и реших да изтрия устройството от списъка, но не се получи. И се почна проблем. Сега телефона седи пак в списъка, но по никакъв начин не може да се свържат. Нито да го махнеш. Нито открива други устройства. Нито други устроиства, откриват лаптопа. А уж е активан, блутута.

Някакви идеи?

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.