Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Може би знаете, но Linux Mint 18 след редица тестове в комюнитото е вече одобрена за stable и скоро ще бъде пуснато финални ISO за Cinnamon и MATE.

За Plasma и XFCE ще мине още време преди да се пуснат, защото реално все още не са тествани.

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 418,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 8 минути, サムライオートバイ написа:

Kво тогава се правите на велики и викате че се инсталирало супер елементарно с "5 клика". Още сваля и инсталира майкрософтски неща бъгавият ви и умрял линукс. Ще видя докъде ще го докара този път. Чакам да видя къде пак ще се скапе умрялата ви ОС. Баси и нещастниците. 1000 различни линукса  и при мен 5 от 6 не работят както трябват и пак потребителят ви е виновен че иска да играе игри.

Ама ти на ръка ли го дърпаш, че не ти е елементарно? Под елементарно не се разбира бързо, а че изисква минимална потребителска намеса, а ти стоиш и гледаш. След като се изтегли всичко играта тръгва. Какво искаш повече? Нима на Windows не инсталираш DirectX, .net, Visual Studio, Physx, VC redist и още нинам колко ла*на, за да тръгне една игра? Или там не се бори? Как може да сте толкова едностранчиви, акълът ми не го побира. Пак повтарям - не забрявяй, че това е игра за Windows и като такава ще трябва да се инсталират някои Windows компоненти, няма как иначе. Игра писана да използва майкрософтски шривтове и DirectX няма как да работи без тях, защото просто така е написана. И не стига, че хората са свършили великолепната невъзможна работа под подкарването на тези компоненти под Linux, а и ти си недоволен??? Пак те призовавам - инсталирай игра за Linux под Windows да те видим. Това и Бил Гейтс не е способен да го направи. А тук ти се дава възможността автоматизирано да ти се свърши цялата работа и ти пак си недоволен??? Даваш ли си сметка въобще какви ги плямпаш? Linux  бил бъгав? Мда, те затова и Microsoft го използват на сървърите, пък и с Azure се случиха едни неща, щото е бъгав. Кое ти е бъгаво по-точно? Че ти се дава наготово прекрасна и пълноценна операционна система, която работи безпроблемно? Баси неблагодарниците.

току що, randb написа:

Може би знаете, но Linux Mint 18 след редица тестове в комюнитото е вече одобрена за stable и скоро ще бъде пуснато финални ISO за Cinnamon и MATE.

За Plasma и XFCE ще мине още време преди да се пуснат, защото реално все още не са тествани.

От вчера знаем :)

преди 2 минути, Mozo написа:

Ама ти на ръка ли го дърпаш, че не ти е елементарно? Под елементарно не се разбира бързо, а че изисква минимална потребителска намеса, а ти стоиш и гледаш. След като се изтегли всичко играта тръгва. Какво искаш повече? Нима на Windows не инсталираш DirectX, .net, Visual Studio, Physx, VC redist и още нинам колко ла*на, за да тръгне една игра? Или там не се бори? Как може да сте толкова едностранчиви, акълът ми не го побира. Пак повтарям - не забрявяй, че това е игра за Windows и като такава ще трябва да се инсталират някои Windows компоненти, няма как иначе. Игра писана да използва майкрософтски шривтове и DirectX няма как да работи без тях, защото просто така е написана. И не стига, че хората са свършили великолепната невъзможна работа под подкарването на тези компоненти под Linux, а и ти си недоволен??? Пак те призовавам - инсталирай игра за Linux под Windows да те видим. Това и Бил Гейтс не е способен да го направи. А тук ти се дава възможността автоматизирано да ти се свърши цялата работа и ти пак си недоволен??? Даваш ли си сметка въобще какви ги плямпаш? Linux  бил бъгав? Мда, те затова и Microsoft го използват на сървърите, пък и с Azure се случиха едни неща, щото е бъгав. Кое ти е бъгаво по-точно? Че ти се дава наготово прекрасна и пълноценна операционна система, която работи безпроблемно? Баси неблагодарниците.

Пропусна и безплатна :)

Не се карайте бре. Тази игра World of tanks, е пълна повърня, дори под Уиндоус. Там не работи като хората, та искате под Линукс, да работи читаво. :D

преди 5 минути, randb написа:

Пропусна и безплатна :)

преди 3 минути, AntiAlGor написа:

Не се карайте бре. Тази игра World of tanks, е пълна повърня, дори под Уиндоус. Там не работи като хората, та искате под Линукс, да работи читаво. :D

Linux е виновен :P Всъщност работи си прекрасно, то и от клипчето се вижда. Заради тоя вагабонтин вчера реших да я инсталирам. Всичко работи чудесно.

преди 5 минути, Mozo написа:

Linux е виновен :P Всъщност работи си прекрасно, то и от клипчето се вижда. Заради тоя вагабонтин вчера реших да я инсталирам. Всичко работи чудесно.

Ако я има в Steam ще се опитам и аз да я инсталирам на 17.3 да видим, само ей така за теста, защото реално 99% от нещата, които ги имам в Windows си ги подкарвам и в Linux или имат еквивалент.Щом Steam и Battle.net подкарвам с доста игри.

Може ли да помоля за БГ  мирър за Минт 18 Mate 64bit. Дори и на торент да го направите и дадете линк пак ще съм доволен.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 4 минути, randb написа:

Ако я има в Steam ще се опитам и аз да я инсталирам на 17.3 да видим, само ей така за теста, защото реално 99% от нещата, които ги имам в Windows си ги подкарвам и в Linux или имат еквивалент.Щом Steam и Battle.net подкарвам с доста игри.

Аз също се троша от игра на Linux и почти всичко, което опитвам тръгва, къде по-лесно, къде по-трудно. Не мога да насмогна, имам 20 игри на опашката, но сега по изключение играя Shadow Of Mordor, нейтив. Купувам си някои нейтив заглавия, но в повечето случаи си цъкам само Windows игрички. Знаете ми темата колко много заглавия съм документирал и то при положение че се сетих твърде, твърде късно. Щяха да са поне десет пъти повече. Не ги знам тия мрънкачи, дето постоянно разправят, че на Linux не можело да се играе, що говорят глупости...

преди 4 минути, AlkatrazBG написа:

Може ли да помоля за БГ  мирър за Минт 18 Mate 64bit. Дори и на торент да го направите и дадете линк пак ще съм доволен.

Те ти го директно от къщи, ако те устройва.

Хаха :D

Ей, дадох линка на Алкатраз, не се нареждайте да дърпате от мен, че той ще дърпа по-бавно. Имате си официален сървър :P

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

Давам й втори шанс на играта. Сега поне тръгна да се инсталира най-накрая SD версията. На 69-70% е. Толкова близо никога не съм бил.

Понякога играта се дъни при ъпдейт и може да се наложи няколко пъти да стартираш процеса по обновление. Имам дълбоки съмнения, че този проблем го има и под Windows.

Почти тръгна играта: Сега стигнах малко по надалеч

Почва да бучи вентилатора и грее все едно вече играя, но не тръгва играта.

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 16 часа, サムライオートバイ написа:

Не е виновен Минт, че тия от World of tanks, са некадърници. А и не знам, какво ти харесва, в тая боза.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

http://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/stable/18/

Да слагам ли това от Ирландските сървъри, дали наистина е окончателния stable или да почакам да се появи официално в сайта и в другите хранилища?

преди 1 минута, Камен Тодоров написа:

http://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/stable/18/

Да слагам ли това от Ирландските сървъри, дали наистина е окончателния stable или да почакам да се появи официално в сайта и в другите хранилища?

Сървъра си е на Linux Mint.

преди 2 часа, AntiAlGor написа:

Не е виновен Минт, че тия от World of tanks, са некадърници. А и не знам, какво ти харесва, в тая боза.

Играта е супер, това че поради неизвестна причина при мен крашва е друг проблем. Сега изписва че wine се е сринал и някакъв PQL сървър или нещо от рода.

Провери в интернет, добавят се две библиотеки като нейтив, затова ти крашва. Мама му стара, за петминути се инсталира, ти от два месеца се балтаеш. Играта върви без забележки.

преди 2 минути, Mozo написа:

Провери в интернет, добавят се две библиотеки като нейтив, затова ти крашва. Мама му стара, за петминути се инсталира, ти от два месеца се балтаеш. Играта върви без забележки.

Не знам кои са тези библиотеки. И не знам как да задам търсенето си в търсачката

Момчета, до сега 4124124124124 пъти съм инсталирал TLP на 17.3, убунту, стотинка... винаги се получава, ама с 18 нещо не мога да се преборя, дава ми някаква грешка и ми пише - "E: Неуспех при достъпа до заключване /var/cache/apt/archives/lock - open (11: Временно недостъпен ресурс)
E: Неуспех при заключване на директорията /var/cache/apt/archives/" , как да го оправя и инсталирам, че е добро тулсче, някой ако има идеи.. :) !

Затворил си или по-скоро убил си стартиран процес за обновяване, когато се стартира такъв процес се прави lock фаил, чрез който се разбира, че процес е започнал обновяване и никой друг не бива да започва, за да не скапят системата. По принцип дори и да убиеш процес по обновяване би трябвало той да пуска мутекс-а, така да се каже на програмистки, но зависи в кой момент си убил и явно този момент не е бил подходящ или това е бъг :) Най-лесното решение

sudo rm -f /var/cache/apt/archives/lock

Не се увличай с него, защото може да повредиш системата, зависи от ситуацията.

Цитат

Да ама си на Арч Линукс а не на Майнт. Ей сега ще пробвам пак с майт да видя дали ще тръгне.

Казва се Линукс Минт. Няма значение с коя дистрибуция си, Wine навсякъде е един и същ ;)
Линукс мИнт! Няма такъв Линукс, който да се казва мАЙнт icon_evil.gif

:D:D:D

Къде трябваше да се копират файловете на курсора, че да не ми се сменят, минавайки през определени прозорци. Много съм забравен...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.