Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

преди 19 минути, Mozo написа:

Играта се инсталира елементарно, какви ХР-та се свалят, що за щуротии...

Да ама си на Арч Линукс а не на Майнт. Ей сега ще пробвам пак с майт да видя дали ще тръгне.

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Казва се Линукс Минт. Няма значение с коя дистрибуция си, Wine навсякъде е един и същ ;)

Цитат

Играта се инсталира елементарно, какви ХР-та се свалят, що за щуротии...

Да,инсталира се елементарно с wine и playonlinе.Wine + winetricks,а Playonline сам си сваля wine  и другите зависимости,за да тръгне играта трябва dirext,vcredist и други глупости,а те няма как да се инсталират без да има windows среда,затова когато се настройва wine с winetriks ,програмата си сваля XP.

Ето как се инсталира при мен,през Playonlinux.

Кажи,Mozo ,как я инсталира през wine ?

Редактирано от Nikolay Atanasov (преглед на промените)

Пак повтарям - никакво ХР не се сваля. Не му говори глупости, така или иначе се е омотал съвсем. През playonlinux никога не използвам готов скрипт най-малкото защото за повечето игри няма. Правя си всичко ръчно. POL си сваля Wine само ако му укажеш, иначе използва системната версия. Удобното при него е, че можеш да имаш няколко версии на Wine и да си пробваш с различни. Само с Wine е по-сложно, но могат да се направят абсолютно същите работи, къде с команди, къде с отделни модули, но трябва да се направи чист префикс, за да не засегне другите инсталирани в него програми, ако има такива. Затова е по-добре с POL - много по-лесно е и си стои във виртуалния дял, без да засяга текущата Wine инсталация. Не разбрах само защо не си показал дали играта тръгва - този ъпдейт може да се докара и с просто цъкане на екзето при инсталиран Wine, без всички тези гимнастики. Проблемите идват после. Ако е направен читаво скриптът, би трябвало да тръгне.

Не знам. Аз видях как при мен се сваля xp стигнах до екрана на играта от който вече трябва да почне клиента да свали от сайта и да си я инсталира и си виси там цял ден без да почне нито да сваля нито да инсталира.,

То е линукс майт ама за да тръгне играта се инсталира xp при мен чрез програмата play on linux. И накрая имам xp което не го знам къде е, а играта не се инсталира даже. Не знам кой го е мислил тоя Linux Mint. Az накрая ще си хвана самолета и ще си дръпна 3-4 уиндоса на дискове от нас и това е.

преди 10 минути, Mozo написа:

Отказвам се, това е малоумна история вашето с това ХР.

Защо ми се струва ,че говориш наизуст,покажи как си я инсталирал,помогни на човека,Спрях наистина клипа дотам защото не смятам  да играя тая игра,а и изобщото и която и да е ,наиграл съм се,вече нямям намерение да правя експерименти ще тръгне или не след ъпдетването.Ако смяташ ,че можеш да му я подкараш по "твой" си начин помогни му,а не давай кфалификации,кое е малоумно и кое не.

Да пиша? За какво? Сто пъти написах, че не се инсталира никакво ХР, вие си знаете вашето. Оня си повтаря едно и също, въпреки написаното, няма смисъл да се боря с вятърни мелници. Човек пише, когато вижда, че има смисъл. В случая няма абсолютно никакъв. Щом не може да се оправи с нещо толкова елементарно, при положение че и клип си му дал, просто е безнадежден случай. Той името на дистрибуцията не може да си напише, игри тръгнал да играе.

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

Отивам да се наям, после ако трябва пак ще преинсталирам линукса и ще пращам снимка по снимка какво натискам. Може и аз да съм объркал нещо.

преди 24 минути, サムライオートバイ написа:

Отивам да се наям, после ако трябва пак ще преинсталирам линукса и ще пращам снимка по снимка какво натискам. Може и аз да съм объркал нещо.

То да не ти е Уини да го преинсталираш :)  

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 32 минути, acnekt написа:

То да не ти е Уини да го преинсталираш :)  

Аз пробвах 5-6 варианта на майнт от които само 1 се държеше долу-горе добре на моя лаптоп, но забравих кой беше точно. Сега помня че последните 2-3 не влизат в хибернация, но и без това съм с ssd вече така че не е кой знае какъв проблем това. Иначе какво мислиш за Арч, заслужава ли си мъката с инсталирането?

преди 24 минути, サムライオートバイ написа:

Аз пробвах 5-6 варианта на майнт от които само 1 се държеше долу-горе добре на моя лаптоп, но забравих кой беше точно. Сега помня че последните 2-3 не влизат в хибернация, но и без това съм с ssd вече така че не е кой знае какъв проблем това. Иначе какво мислиш за Арч, заслужава ли си мъката с инсталирането?

Няма никаква мъка, а и си заслужава. Компота ми не  е мръднал. Имам си последните и актуални версии на програмите.

Не чакам 4 години, да си обновя до последно системата, ако дойде ново версия на ядрото, голяма мъка пада при

?Деб?илиан.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 2 минути, acnekt написа:

Няма никаква мъка, а и си заслужава. Компота ми не  е мръднал. Имам си последните и актуални версии на програмите.

Не чакам 4 години, да си обновя до последно системата, ако дойде ново версия на ядрото, голяма мъка пада при Дебилиан.

Значи минавам на Арч линукс. Можеш ли някакъв стабилен линк за 64 битов комп. Ако има значение е с i5 и 2 видеокарти, ментата ги разпозна сам. Едната видеокарта е в процесора другата е 640м но подкарва много нови игри на 1366/768

Линукс мИнт! Няма такъв Линукс, който да се казва мАЙнт icon_evil.gif А идеята каква е да сменяш дистрото, че нещо никой не разбра? Ти не можеш да цъкнеш пет пъти с мишката да инсталираш една игра, Arch ще инсталираш...

преди 35 минути, サムライオートバイ написа:

Значи минавам на Арч линукс. Можеш ли някакъв стабилен линк за 64 битов комп. Ако има значение е с i5 и 2 видеокарти, ментата ги разпозна сам. Едната видеокарта е в процесора другата е 640м но подкарва много нови игри на 1366/768

Няма да се справиш, с Arch. Щом искаш, сложи Manjaro. Същото като Arch, ама за такива като нас двамата. :D

преди 49 минути, acnekt написа:

Не чакам 4 години, да си обновя до последно системата, ако дойде ново версия на ядрото, голяма мъка пада при

?Деб?илиан.

Като кажеш "А", ще кажеш ли и "Б". Защото, ако нещата са толкова розови, няма да има нито един потребител на друга дистрибуция.

П.П.: Това за мъката с ядрото какво беше? Как и откъде ще дойде в стабилен Debian нова версия и, какво ще стане, ако ти дойде, като текуща актуализация в тестовия ? И, какво означава това "чакам 4 години" ?

Специално на Mozo : Ето, такова сектанско държание съм коментирал вече няколко пъти. На хора, способни да лъжат, изкривяват действителността или да сриват неудобни факти за да наложат над другите визията си за света.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Абе цъкам 5 пъти с мишката и играта не тръгва да се сваля. Стигам до зареждането на клиента. Ай пак ще пробвам и ще направя този път снимка по снимка къде натискам.

В момента playonlinux инсталира internet explorer за windows xp. Това вече го бях видял, но аз си правя снимки на процеса.

преди 14 минути, cybercop написа:

Като кажеш "А", ще кажеш ли и "Б". Защото, ако нещата са толкова розови, няма да има нито един потребител на друга дистрибуция.

П.П.: Това за мъката с ядрото какво беше? Как и откъде ще дойде в стабилен Debian нова версия и, какво ще стане, ако ти дойде, като текуща актуализация в тестовия ? И, какво означава това "чакам 4 години" ?

Специално на Mozo : Ето, такова сектанско държание съм коментирал вече няколко пъти. На хора, способни да лъжат, изкривяват действителността или да сриват неудобни факти за да наложат над другите визията си за света.

Не разбрах какво пак аз? Нещо да съм написал за Arch? Дори го призовавам да си остане на Mint, защото няма абсолютно никакъв смисъл да сменя дистрибуция. Wine е еднакъв навсякъде и играта ще върви еднакво навсякъде, с малкото изключение във версията на видео драйвърите, което е преодолим "проблем".

Но иначе да - щом ще си говорим непредизвикано за Arch -  да, той е в пъти по-лесен след инсталация, от което и да било Ubuntu базирано дистро и проблеми не съм имал от поне година с нищо. Всичко работи великолепно. Дори и да има проблем с нещо, което се случва изключително рядко, най-елементарното нещо е да се даунгрейдне проблемният пакет, което, за разлика от всички други дистрибуции, става по феноменално лесен начин и дори пакетът downgrade се грижи след това проблемният пакет да бъде задържан в pacman и да не се ъпгрейдва при обновяване на системата, докато го оправят, коет обикновено отнема няколко часа. Функции, които са супер елементарни под Arch, са живо приключение под Ubuntu. За обратния вариант не се сещам.

А сега и шрифтове на майкрософт му притрябваха. Аз да се бях качил на самолета досега щях да си отида в нас и да си взема дисковете.

преди 6 минути, Mozo написа:

Не разбрах какво пак аз?

Не става въпрос за теб. Просто ти обръщам внимание, какво коментирам вече няколко пъти.

преди 20 минути, サムライオートバイ написа:

А сега и шрифтове на майкрософт му притрябваха. Аз да се бях качил на самолета досега щях да си отида в нас и да си взема дисковете.

Трол. Хващай самолета и не ни занимавай повече. Ти как искаш да се инсталира една игра, която НЕ Е за Linux? Що не пробваш да инсталираш игра за Linux под Windows? Възможно ли е това въобще? Не стига, че хората безплатно са ти предоставили елементарна възможност за инсталация на уиндоуски приложения, ами ти пак намери за какво да мрънкаш. Бъркат те няколко мегабайта шрифтове ли? Вместо да ревеш за глупости, инсталирай си ВЕЛИКИЯ Windows и не ни товарѝ повече с безсмислените си постове. И дано някога разбереш, че не Linux е виновен, че някакъв руснак не е пуснал нейтив клиент за него. Не съм чул някой да обвинява Microsoft, че за Windows няма тази или онази програма. Това не зависи от тях и няма нищо общо. Пиши на екипа на WoT, не ни занимавай нас.

Kво тогава се правите на велики и викате че се инсталирало супер елементарно с "5 клика". Още сваля и инсталира майкрософтски неща бъгавият ви и умрял линукс. Ще видя докъде ще го докара този път. Чакам да видя къде пак ще се скапе умрялата ви ОС. Баси и нещастниците. 1000 различни линукса  и при мен 5 от 6 не работят както трябват и пак потребителят ви е виновен че иска да играе игри.

преди 14 часа, Mozo написа:

Казва се Линукс Минт. Няма значение с коя дистрибуция си, Wine навсякъде е един и същ ;)

Няма значение, пак е да го пратиш на майната му.. ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.