Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Инсталирах един док, но не тръгва, а не ми се рестартира сега.

ceco@ceco-K54C ~ $ sudo docky
[sudo] password for ceco:
[Info  09:06:47.689] Docky version: 2.2.0 Release
[Info  09:06:47.699] Kernel version: 3.19.0.32
[Info  09:06:47.703] CLR version: 4.0.30319.17020
[Fatal 09:06:47.911] DBus could not be found and is required by Docky. Exiting.

Screenshot from 2016-06-07 09:07:39.png

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 428,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 17 минути, Daylight Dancer написа:

Инсталирах един док, но не тръгва, а не ми се рестартира сега.

ceco@ceco-K54C ~ $ sudo docky
[sudo] password for ceco:
[Info  09:06:47.689] Docky version: 2.2.0 Release
[Info  09:06:47.699] Kernel version: 3.19.0.32
[Info  09:06:47.703] CLR version: 4.0.30319.17020
[Fatal 09:06:47.911] DBus could not be found and is required by Docky. Exiting.

Пробвай да стартираш без sudo. Ако не бъркам docky се инсталира в home папката.

Alt + F2 не се ли пускаше команди

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Ами тръгна без sudo, но нещо на пръв поглед едва ли впечатлява който и да е.

Рестартнах и го пуснах, но явно трябва да се донастройва или си е куцо. Като имам време може да го 'ръчкам'.

Пробвай Cairo-dock. Според мен е доста по-добре направен. Иначе без да го пуснеш  и да го нагласиш да се стартира при старт на ментата няма да стане ...

Редактирано от randb (преглед на промените)

Пак съм аз :)

този диск, за който писах в миналата тема сега го бутнах на един лаптоп и исках да му пусна LLF под XP live, но пищи за парола при старт на лаптопа. Опитах llformat, но като изпиша forma и на следващия символ писка, тоест явно съм минал максималните символи. Идеи ?

преди 3 часа, Daylight Dancer написа:

Ами тръгна без sudo, но нещо на пръв поглед едва ли впечатлява който и да е.

Рестартнах и го пуснах, но явно трябва да се донастройва или си е куцо. Като имам време може да го 'ръчкам'.

Този тип приложения изискват настройки на конфигурацията, а, често и композитор на ефекти. Тествай Plank. От него имам добри впечатление под Xfce.

По-рано попитах за един диск и вие ме помолихте да му покажа таблицата, което нещо не ми е ясно.

Разгледах сега по Gparted–а но не видях за каква таблица иде реч.

Screenshot from 2016-06-07 15:58:02.png

Като опитам да дам format през Disks ми дава :

Screenshot from 2016-06-07 16:07:39.png

Ето и quick format-a :

Screenshot from 2016-06-07 16:15:16.png

Бутай го в кофата и не го мисли . Приключил е земния си път този диск и се е  преселил  във рая на единиците и нулите.

преди 2 часа, Daylight Dancer написа:

По-рано попитах за един диск и вие ме помолихте да му покажа таблицата, което нещо не ми е ясно.

Разгледах сега по Gparted–а но не видях за каква таблица иде реч.

Screenshot from 2016-06-07 15:58:02.png

Като опитам да дам format през Disks ми дава :

Screenshot from 2016-06-07 16:07:39.png

Ето и quick format-a :

Screenshot from 2016-06-07 16:15:16.png

Отвори отново gparted. Няма какво да форматираш. Нямаш направена таблица на дяловете. Дай десен бутон на мишката върху неоразмереното пространство и избери "Добавяне". Задай да се създаде само един дял, форматиран в ext4 и приложи промените от иконката под Help.

на 6/4/2016 at 11:21, cybercop написа:

Относно слушалките, трябва да провериш инсталирана ли е Blueman добавката за Pulseaudio.

Blueman is a GTK+ bluetooth management utility for GNOME using bluez D-Bus backend.

Това ли :)
Дискът 320-ката остана у нас и сигурно ще го мъча през HBCD > Low Level Formatter Tool
Сега пуснах 750-ката тук на десктопа и върви с добра скорост, а дали прави нещо това е вече отделен въпрос :)
преди 26 минути, Daylight Dancer написа:
Blueman is a GTK+ bluetooth management utility for GNOME using bluez D-Bus backend.

Това ли :)
Дискът 320-ката остана у нас и сигурно ще го мъча през HBCD > Low Level Formatter Tool
Сега пуснах 750-ката тук на десктопа и върви с добра скорост, а дали прави нещо това е вече отделен въпрос :)

Не е това. Blueman си е задължителен. Но има една добавка pulseaudio-module-bluetooth, която трябва да имаш, заедно с pulseaudio и pavucontrol.

Относно диска - имаш само едно празно, неоразмерено пространство без таблица за дялове. Докато не му направиш таблицата, той не представлява носител на информация с каквото щеш да го обработваш.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Здравейте! Видях, че е излязла бетата на Минт 18 Сара. Попринцип знам какво значи бета, но искам да ви попитам, ако я изтегля и сложа какво да очаквам, някой вече инсталирал ли я е? Също така основното питане е ще мога ли да я ползвам, ъпдейтвам и т.н. и ще се надгради ли с ъпдейтите до окончателната версия по някакъв начин или ще трябва нова, чиста инсталация. Общо заето идеята ми да питам е дали има смисъл да я слагам и може ли да се надгради до крайния релийз или трябва да се прави нова, чиста инсталация, когато излезе окончателната версия, благодаря!

Тя историята с дисковете, че ми е доста объркваща това ясно, но все пак low level format-а не си е ли "чиста работа" ? пускаш го пише нули по диска. ужким прави информацията невъзстановяема и евентуално оправя софтуерни грешки по диска? ако вече носителя си е удрян изпускан и т.н без професионална намеса ясно, ефект няма да има.

Не е ли добра опция LLF И после вече да си правя partition table и да видя става/ не става ?

Редактирано от Daylight Dancer (преглед на промените)

Каменчо ,бета версия означава ,че е в начален стадий релийза има доста неща за изчистване и прочие бъгове.Изчакай официалния релийз

преди 1 минута, Камен Тодоров написа:

Здравейте! Видях, че е излязла бетата на Минт 18 Сара. Попринцип знам какво значи бета, но искам да ви попитам, ако я изтегля и сложа какво да очаквам, някой вече инсталирал ли я е? Също така основното питане е ще мога ли да я ползвам, ъпдейтвам и т.н. и ще се надгради ли с ъпдейтите до окончателната версия по някакъв начин или ще трябва нова, чиста инсталация. Общо заето идеята ми да питам е дали има смисъл да я слагам и може ли да се надгради до крайния релийз или трябва да се прави нова, чиста инсталация, когато излезе окончателната версия, благодаря!

Дори авторите на ментата препоръчват clean instal–а доколкото съм информиран. Ако имаш време за губене(а и пари защото изгубиш ли времето може да изгубиш някой лев) и нерви слагай тествай зяпай, но дотам. Особено линукс в недовършена фаза да ти кажа съм си патил неведнъж.

Винаги е добре чиста инсталация ,ъпгрейт в конзолата отнема адски много време /правил съм го/ около 1 час ,че и повече .И винаги има риск да не се получат нещата заради разни зависимости.Губене на време е надстройка на съществуваща ОС ,чиста инсталация е за предпочитане .

Благодаря ви момчета, ще чакам да излезе крайният релийз, за да не се занимавам с глупости както казвате. И аз мислех като вас, но все пак реших да питам, благодарности ! 

преди 13 минути, Камен Тодоров написа:

Нищо страшно няма да ти се случи. Дори бета версиите на базовите дистрибуции не са проблемни, а, тук става въпрос за дериват върху дистрибуция, излязла преди повече от месец.

Относно надграждането до нова версия - никога от екипа на Mint не са препоръчвали такова. Изданията 17.Х са само актуализации на една и съща базова версия. Така, че, ако искаш LM 18 ще трябва да си направиш чиста инсталация. Тестваш от живия диск и, ако се свържеш успешно към мрежата и машината не се взриви - инсталираш.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Как да си оправя игрите, после ще го преинсталирам?

Ползвам Линукс Майт 17.2 но с обновяванията може да е станал и 17.3. Искам много да си играя играта World of Tanks имам много хубав танк там и ми се кара понякога.

току що, サムライオートバイ написа:

Как да си оправя игрите, после ще го преинсталирам?

what the...

Редакция

Софтуерно ужким всичко качих по блутута, боднах bluetooth-а, bluetooth и visibility на "I" Дадох му setup new device и си седи така вече доста време :

Слушалките са включени и им мига LED-а

Screenshot from 2016-06-08 11:57:02.png

преди 5 минути, Daylight Dancer написа:

what the...

От 3 игри само една тръгна беше нещо от рода на War thunder ама с кофти графика и я разкарах. ДОТА която трябва да върви под линукс и тя не тръгна дава някаква грешка и е на български даже и се отказах да дърпам World of Tanks щом дота която е толкова полулярна не работи при мен.

Вървят, само трябва да имаш опит, защото някои игри тръгватлесно, други трудно и така. Четеш в нета, пробваш, дразниш се, че нищо не става, но в един момент започваш да разбираш, влизаш в час и си пускаш почти всичко. А специално за DOTA, която си я има нейтив за Linux да кажеш, че не върви, е малко несериозно :)

Linux Mint винаги го надграждам, да, понякога се дъни, но си го оправям. Онези никога не са препоръчвали надграждане, ама аз пък винаги съм го надграждал.

преди 33 минути, Mozo написа:

А специално за DOTA, която си я има нейтив за Linux да кажеш, че не върви, е малко несериозно :)

Каза, че му дава грешка, не че не върви....

Бе само на мен ли ми се струва, че трябват още две теми специално за Linux игри и conky?

преди 40 минути, Mozo написа:

Вървят, само трябва да имаш опит, защото някои игри тръгватлесно, други трудно и така. Четеш в нета, пробваш, дразниш се, че нищо не става, но в един момент започваш да разбираш, влизаш в час и си пускаш почти всичко. А специално за DOTA, която си я има нейтив за Linux да кажеш, че не върви, е малко несериозно :)

Linux Mint винаги го надграждам, да, понякога се дъни, но си го оправям. Онези никога не са препоръчвали надграждане, ама аз пък винаги съм го надграждал.

Ей сега ще ти кажа какво ми пише като пусна играта. Вече съм я свалил.

Аз съм с 640м и си играя на 1366/768 вече.

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.