Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблеми с Windows XP (обединена)


Препоръчан отговор


Здравейте! лаптопа ми е MSI vr610x с windows7 работи в момента и не мога да инсталирам XP-то на него!? Само 7 приема! Някой от вас знае ли нещо по въпроса ? Благодаря ви предварително ! :(:):P

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • Отговори 2,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Популярни публикации

Няма нужда да ми обясняваш на мен тези неща,тъй като съм експериментирал стотици пъти и с различни машини ефектите от изтриването на тези папки,и абсолютно никога изтриването не е довело до забавяне н

Да,трий няма проблем! Предполагам мястото е заето от System Restore,но за да си напълно сигурен,изтегли си тази програмка и с нея ще видиш къде се губи всичко.

А погледна ли във Диспечера на устройствата дали нямаш жълт въпросителен? Подозирам че ти липсва драивера.

Публикувани изображения

Опиши какво точно пречи на инсталирането на WinXP. Предполагам е неразпознаването на харддиска, който имаш на лаптопа поради SATA интерфейса му. Ако си наясно с BIOS-a, потърси има ли опция за емулиране на ATA интерфейс- трябва да я включиш.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо си изтегли драйвери за лаптопа за да няма после нямам лан , звук и тн .

http://www.msi.com/p...Driver&os=XP 32

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако не ти се занимава (или не можеш) с вграждане на драйвери или ровене в BIOS-a, може да намериш " Windows XP SP3 SATA-RAID". Демек Windows със вградени SATA драйвери.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте!Имам проблем с windows xp.При ползване на програмата google chrome по някое време всичко забива и ми показва син екран и компютъра се рестартира,или като например натисна някой бутон за качване на файл същата работа.Проблема,е че при другите браузъри не е така. Поразрових се в нета и открих,че нямам вируси.Рама ми е в перфектно състояние.Компютъра си работи добре.Скоро обаче забелязах,че процесора ми е x86,което е странно в интернет пише,че за 2гб рам трябва да съм с х32.Проблема мисля,че възникна,от ъпдейтите на windows,които ги оставих да са автоматични и до преди това нямах никакви проблеми с лаптопа ми.И те си инсталираха нещата. Лаптопа ми е : Dell Latitude D620 2gb ram 2.33ghz dual core Проблемите започнаха от скоро,не виждам от какво може др. да е освен ъпдейтите,защото нищо др. не съм правил на лаптопа през това време,което да навреди по някакъв начин на нормалната работа. Та нормално ли е за тези параметри на лаптопа процесора да е x86,доста програми са ми x86 като гледам сега Mozzila Firefox е също Microsoft Visual C++ ,която x86 и точно тя беше инсталирана от microsoft updates. Ако не е от операционната система,от какво др. ще ми излиза този екран? B.T.W > Посъветваха ме(приятели) да мина на windows 7,на лаптопа отгоре пише,че е "Designed for Microsoft Windows Xp" та вие какво ще кажете по този въпрос? И нормално ли е в task manager да ми излизат по няколко процеса на google chrome(5-6) а при др. браузъри не е така? (извинявам се ако съм объркал нещо,не съм добър с компютрите и не разбирам много затова и търся помощ тук и се надявам да ми помогнете :) )

Редактирано от nterziev (преглед на промените)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И нормално ли е в task manager да ми излизат по няколко процеса на google chrome(5-6) а при др. браузъри не е така?

Да нормално е. Зависи колко приложения са стартирани със хрома, то и толкова процеси.Можеш да ги видиш във task manager-а на самия хром.Горе в дясно трите чертички и след това инструменти, и диспечера на задачите.

А за сините екрани можеш да спреш автоматичният рестарт, и да ги заснемеш. Можеш да ги качиш тук за да ги видим.Можеш също във С:=>Windows=>папка Mini Dump да дадеш съдържанието и, за да погледнем и там, за причината на сините екрани.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

B.T.W > Посъветваха ме(приятели) да мина на windows 7,на лаптопа отгоре пише,че е "Designed for Microsoft Windows Xp" та вие какво ще кажете по този въпрос?

И нормално ли е в task manager да ми излизат по няколко процеса на google chrome(5-6) а при др. браузъри не е така?

(извинявам се ако съм объркал нещо,на - ти - съм с компютрите и не разбирам много затова и търся помощ тук и се надявам да ми помогнете :) )

Когато си купих монитора за настолният ми компютър на него имаше стикер на който пише Compatible with Microsoft Windows Vista нали се сещаш, че монитора няма да върви само на виста.... Когато излезе нов продукт се слагат такива стикери, с цел реклана, като гледам параметрите ти ще подкараш Seven, но пробвай с Home Edition за да не товариш толкова компа ... Поздрави
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!Имам проблем с windows xp.При ползване на програмата google chrome по някое време всичко забива и ми показва син екран и компютъра се рестартира,или като например натисна някой бутон за качване на файл същата работа.Проблема,е че при другите браузъри не е така.

Поразрових се в нета и открих,че нямам вируси.Рама ми е в перфектно състояние.Компютъра си работи добре.Скоро обаче забелязах,че процесора ми е x86,което е странно в интернет пише,че за 2гб рам трябва да съм с х32.Проблема мисля,че възникна,от ъпдейтите на windows,които ги оставих да са автоматични и до преди това нямах никакви проблеми с лаптопа ми.И те си инсталираха нещата.

Лаптопа ми е :

Dell Latitude D620

2gb ram

2.33ghz dual core

Проблемите започнаха от скоро,не виждам от какво може др. да е освен ъпдейтите,защото нищо др. не съм правил на лаптопа през това време,което да навреди по някакъв начин на нормалната работа.

Та нормално ли е за тези параметри на лаптопа процесора да е x86,доста програми са ми x86 като гледам сега Mozzila Firefox е също Microsoft Visual C++ ,която x86 и точно тя беше инсталирана от microsoft updates.

Ако не е от операционната система,от какво др. ще ми излиза този екран?

B.T.W > Посъветваха ме(приятели) да мина на windows 7,на лаптопа отгоре пише,че е "Designed for Microsoft Windows Xp" та вие какво ще кажете по този въпрос?

И нормално ли е в task manager да ми излизат по няколко процеса на google chrome(5-6) а при др. браузъри не е така?

(извинявам се ако съм объркал нещо,не съм добър с компютрите и не разбирам много затова и търся помощ тук и се надявам да ми помогнете :) )

Спокойно можеш да минеш на 32 битов Ундоус 7!Аз разбрах,че ти забива само при Хром тогава деинсталирай го и си действай с Мозила !На скоро и аз имах проблеми с Хрома и го отсвирих! Редактирано от rapt0r (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така благодаря на всички за отговорите!Тъй като нямам възможност да направя снимка на синия екран ето тук съм качил файла от папката minidump http://www8.zippyshare.com/v/85423310/file.html . Крома е доста бърз ,пробвах да го преинсталирам и пак същата работа... Препоръчаха ми WaterFox 64x битова по-бърза версия на Mozzilla . Та значи 32x 7-ца може да я подкарам значи,първо да видим още някое мнение и след dump файла и тогава може да помисля за windows 7 :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Компютъра като ми се стартира чакам около 2-3мин докато ми покаже иконките и като се изключва 3-4мин ?

Има специална тема в раздела. И то важна. Какво не ви хареса в нея?
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така благодаря на всички за отговорите!Тъй като нямам възможност да направя снимка на синия екран ето тук съм качил файла от папката minidump http://www8.zippysha...23310/file.html .

Крома е доста бърз ,пробвах да го преинсталирам и пак същата работа...

Препоръчаха ми WaterFox 64x битова по-бърза версия на Mozzilla .

Та значи 32x 7-ца може да я подкарам значи,първо да видим още някое мнение и след dump файла и тогава може да помисля за windows 7 :)

Здравей отново. Първо да попитам, нали нямаш нещо виртуално инсталирано. Например някоя виртуална машина.Предполагам че нямаш но съм длъжен първо за това да питам. Това означава че си със Аваст. И този аваст ти прави проблеми.

Ето два начина със които можеш да се опиташ да премахнеш проблема.

Първият е този: Отвори хрома кликни горе във дясно на трите линии. Избери настройки. И след това влез във разширения. Виж какво е активирано, свързано със Аваст. Деактивирай го.

Ако това не помогне, Започни деинсталация на Аваст. Мисля че на втората страница излизаха три опции.Едната от тях е поправи. Избери я и следвай инструкциите по нататък. След като приключи виж дали пак ще има син екран.

Питаш дали да си сложиш Windows 7.Моето мнение е да сложи си го.Но все пак ако се колебаеш и изчакваш, ето нещо което не трябва да чака. Нещо което непременно трябва да си го поставиш.

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1328

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много ba4o_kiro64!Проблема действително се оказа в Avast,премахнах добавката на програмата към Chrome но проблема остана,мислих..мислих и се сетих,че като отварям Chrome ми се отваря в т.нар. SandBox или Пясъчна кутия,която е функция на Avast.Отидох в самата програма и спрях SandBox но проблема остана отново...порових се из настройките и открих опция за възстановяване на първоначалните настройки на Avast направих го,рестартирах компютъра и всичко се оправи Chromе вече се отваря без този SandBox и всичко върви точно,няма син екран и т.н. Явно докато съм преглеждал Avast из настройките без да искал съм цъкнал някое тикче и нещата са се объркали.. :) Знаех,че ще открия помощ тук благодаря много на всички,които се отзоваха! Впрочем инсталирах и Service Pack 3,и отново ми се инсталираха нещата с 86x,само това не разбрах дали за параметрите на лаптопа ми 86 битов процесор е нормален...от това,което прочетох на др. места в нета не..но ще се радвам ако някой може да каже,дали вреди нещо и т.н. :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Впрочем инсталирах и Service Pack 3,и отново ми се инсталираха нещата с 86x,само това не разбрах дали за параметрите на лаптопа ми 86 битов процесор е нормален...от това,което прочетох на др. места в нета не..но ще се радвам ако някой може да каже,дали вреди нещо и т.н. :)

Искам да те насоча към тема, където това се е коментирало вече. Дано тя ти помогне.

http://www.kaldata.com/forums/topic/169281-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%83-x86-x64/

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте имам следния проблем като се опитам да вляза в дял G: ми излиза този прозорец http://klav.shemet.in/Snimki/shit.JPG как да го оправя и да мога да си влизам в дяла по нормалния начин а не през explore и т.н. с преинсталация не става...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте имам следния проблем като се опитам да вляза в дял G: ми излиза този прозорец http://klav.shemet.in/Snimki/shit.JPG как да го оправя и да мога да си влизам в дяла по нормалния начин а не през explore и т.н. с преинсталация не става...

http://www.kaldata.com/forums/topic/115424-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-cd-drive/#entry1652558

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Г

Благодаря.....оправи се

Гледам съвсем скоро си се регистрирал, за това - простено ти е.

Ама пишете два-три реда бе хора.Пиши как, с FixDrive или Malware или както там се е оправил проблема.Нали и друг потребител който има нужда, ще прочете тази тема, и какво ще научи - едно "Благодаря.....оправи се".Ами @B-boy[styLe] се постарал и е дал метод за поправяне на проблема.Поне от уважение към човека пиши "пуснах Malware и изтрих вирусите".

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Г

Гледам съвсем скоро си се регистрирал, за това - простено ти е.

Ама пишете два-три реда бе хора.Пиши как, с FixDrive или Malware или както там се е оправил проблема.Нали и друг потребител който има нужда, ще прочете тази тема, и какво ще научи - едно "Благодаря.....оправи се".Ами @B-boy[styLe] се постарал и е дал метод за поправяне на проблема.Поне от уважение към човека пиши "пуснах Malware и изтрих вирусите".

ами не съм пускал Malware просто свалих и стартирах екзето fixdrive както е писал B-boy[styLe] посочих в прозорчето на програмата дял G: и кликнах на fix и се оправи. ако съм пропуснал още нещо казвай критикувай :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всъщност fixdrive премахва autorun.inf и оправя асоциацията в регистрите. Често обаче тези нежелателни промени са причинени от malware и затова е желателно да сканирате и с втората програма, която съм посочил. Приятна вечер и се радвам, че съм бил полезен! :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ами не съм пускал Malware просто свалих и стартирах екзето fixdrive както е писал B-boy[styLe] посочих в прозорчето на програмата дял G: и кликнах на fix и се оправи. ако съм пропуснал още нещо казвай критикувай :)

Ето това се иска, два-три реда за да се разбере как е оправен проблема.

Поздрави.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам проблем с Уиндоус!Слагах ме програмата за изменение на вида на Уиндоуса seven transformation pack и като го махнахме почти всичко се върна но само някои икони в старт менюто не се върнаха и самото стартиране на уина остана друго,а и забива компютъра.Как може да се оправи това?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам проблем с Уиндоус!Слагах ме програмата за изменение на вида на Уиндоуса seven transformation pack и като го махнахме почти всичко се върна но само някои икони в старт менюто не се върнаха и самото стартиране на уина остана друго,а и забива компютъра.Как може да се оправи това?

С преинсталация!Тия трансформиращите пакети в много от случаите омазват здраво Уиндоуса!Можеш да пробваш и едно рековери да му дадеш! Редактирано от rapt0r (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да пробваш и с System Restore да върнеш системата преди инсталирането на езиковия пакет(Естествено трябва да има точка на възстановяването).

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Друг вариант е да опиташ с командата sfc /scannow от Command Prompt. Необходим е инсталационния диск за замяна на пачнатите файлове с оригиналите. За иконите е достатъчно в повечето случаи да се направи rebuild на кеша на иконите като се изтрие файла iconcache.db (който е скрит по подразбиране и след това да се рестартира компютъра или само процеса explorer.exe).

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване