Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В какво се обличат жителите на пустинята и защо

Featured Replies

Не приятелю, няма как да мине твоето обяснение.Ти си посочил моя пост, цитирал си това което отричаш, като ни показваш и своето възражение. Ето отново за да се вижда хубаво как отричаш топлобмена чрез масообмен.

Това е поредната ти простотия,но така е .Необразованият изпитва трудности при разглеждането на комплексни проблеми-сам го каза.Вече и аз се присъединявам към призива на Камареро-след толкова изръсени глупости е редно публично да си изядеш дипломата.

Отрицанието на природните закони не е мой патент, а дейност онтологично присъща вам.Интересно звучи и обвинението в подмяна на факти и явление и то от човек, опровергал вече принципите на термодинамиката.Ето че ти днес правиш опити за охлаждане с горещ въздух.Въздушен поток чиято темепература е 50*С и нагоре ти го посочваш като ОХЛАЖДАНЕ.

Ето как може да пробваш това си твърдение.Застани пред външното тяло на климатик и чакай да ти стане студено.

Не зная, доколко ти е известно обстоятелството, че значителна част от потребителите на форума се отопляват с климатици.Температурата на изходящият въздух, при външна Т +7*С, е в интервала 45-55*С за болшинството конвенкционални модели.

Ти сега казваш, че тези хора трябва да ходят дебело облечени, понеже климатика ги преохлажда.

Не знам, колко откачен трябва да е някой, за да ти повярва.

Виж, така обаче не може.Прости, задето съм тъй брутално откровен, но време е веч да забравиш нещастното си увлечение по красивата физичка.Ти каквото и да си очаквал, то нямало е как дръзновените ти мечти да станат реалност.Не е можело да става дума за друг вид контакти в училище.Това, че тактитично са ти били шута, не е основание да намразиш физиката.

Разбирам болката, породена от принудата, да слушаш уроци, там, където болезнено си се надявал.

Понятно е желанието да съхраниш жив и действен, образът, събудил не един трепет в невръстната снага.Ясно е за всинца ни, че самата физика е останала в тъй далечен хоризонт.Като прибавим и заблудата че си фотограф, то стигаме до днешният печален час в който започваш да охлаждаш хора с горещ въздух.

Все пак, позволи да доведа до твоето знание обстоятелството, че белтъците започват да се разграждат при температура 42*С.Температури над тази се усещат от организма като горещи,а не топли.Когато използваш духалка или сешоар те не те охлаждат.От тях не ти става студено.

Така че не дрънкай глупости, как вятър с температура 50*С, ще те преохлади.

И гледам си цитирал поста на nologo -- повода за твоето обобщение.

Source: worldwildlife.

И разбира се не си схванал смисъла на последните две изречения от цитата.

The Sahara is also extremely windy. Hot, dust-filled winds create dust devils which can make the temperatures seem even hotter.

Сахара е екстремно ветровита.Вятъра наситен с пясък създава пясъчни смерчове и кара температурите да изглеждат по-горещи - груб превод.

Така друже ти твърдиш, че в пустинята се ходи с дебели дрехи.И за да не настъпи преохлаждане от горещите ветрове на пустинята, трябва да си облечен за да се стоплиш.

Явно е че изопачаването и подменянето на смисъла на думите, си е станало вреден навик при теб.И виждам явен стремеж да повишаваш температурите до удобни за теб стойности.Айде да ми обясниш къде съм говорил за климатик?Това ,както и литературните ти опити в които ни споделяш сънищата си ,са поредното доказателство че си патологичен лъжец! Та в поста който съм цитирал,аз отговарям на написаното от nologo:

Преди време пуснах един коментар в тази тема. Аз не мога да разбера защо се акцентира на жегата. В тази тема, която се нарича: "В какво се обличат жителите на пустинята и защо" би трябвало да се разглежда и вариант за комплексна защита от жега, но и от студ, защото температурният диапазон е доста широк. Но все пак в преобладаващата част от пустините е по-топло, отколкото студено.

Темата явно не си забелязал че не е за облеклото на жителите на Сахара.Но по подразбиране явно говорим предимно за нея.Точно тази част ,която ти умишлено изпускаш ,за студа е причината да включа и преохлаждането в обобщението.Основното обаче,е акцента върху загубата на вода.Което ти също умишлено пропускаш да коментираш.Та след като в един ден е имало колебания на температурата от -0.5°C до 37.5°C е ясно че точно в такъв ден облеклото през повечето време трябва да те пази от студа и по малко от топлината.

Освен това ти умишлено спестяваш още един факт,който почти съм сигурен че знаеш.Но за сега и аз няма да го спомена. Тези любими ти 45-50 градуса не са постоянно,това са екстремални стойности-това също го знаеш,но сега си се хванал за тях,като удавник за сламка.Ето за това ти нарекох онзи пост простотия-никаде не съм отричал законите на термодинамиката.Изразил съм мнението си към просташкия подход към нещата които са ти неясни.Ти упорито искаш да разглеждаш всички явления от своята камбанарийка/упссс..... минаре исках да кажа/,ама тази гледна точка не ти дава възможност да разгледаш процесите и явленията от всички страни и да им схванеш същността.

Здравия човешки организъм съвсем спокойно може да справя и с по-високи температури от твойте 55 градуса.Самият факт,че сте готови да го навлечете с дрехи черни на цвят ,които биха се загрели до 70 градуса и по този начин сте решили да го пазите от 55 градусова жега е показателен,че прекрасно осъзнаваш че тия температури не са страшни, ако не са в директен допир с човека.Вярно ще му е доста некомфортно,ама все пак би оцелял.А забравих,тя вълната имаше вълшебните свойства от едната страна да е нагрята до 70 градуса ,а няколко милиметра навътре е 20.... :);):P и излъчва топлината само навън,та на нашия бедуин му е по добре ,отколкото ако е в кола с климатик.

Та друже ,стига си се правил повече на палячо,вземи си признай че умишлено реши да ни будалкаш с черния цвят и да приключваме с този водевил.

Ако не искаш да признаеш,разкажи ни отново за черната светлина която виждат очите ни,толкова хубави приказки разправяш.Вече почвам да си мисля че си пра-пра внук на Шехерезада..... :ass::P:lol6: :lol6: :lol6:

Редактирано от N e o (преглед на промените)

• Отговори 547
  • Прегледи 63,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дарки,аз повтарям това което написа твоя приятел Бадр и с което категорично не съм съгласен.Той казва това не аз.Много добре съм разбрал и се включих в спора след като видях груби опити за изопачаване

• И при мен постовете са свързани,обясних ти от кои лъчи защитават черните пигменти.Обясних ти и че термодинамиката е част от физиката,но е погрешно да се опитваш да обясняваш всичко чрез нея.Твърдениет

• Та утре вече,ако имам време е наложително да направя компилация от избраните ти бисери,всъщност оставам с убежението,че целта ти в момента е максималното рзводняване и оспамване на темата,с цел разсей

Публикувани изображения

Защото останалите зони са доста разредени газове,отделни части от които се нагряват до милиони градуси,точно от мощното излъчване което идва точно от повърхността на слънцето.

Субстанцията на слънчевата фотосфера също е доста разреден газ, с плътност около една хилядна от тази на земната атмосфера. Така че, това не може да е признак!

Заблуждението ви е че се опитвате да ползвате понятието цветна температура за отделните съставни лъчи на видимата светлина,Бадр даже говореше някакви безмислици за цветна температура на УВ лъчите!!!

Всеки "цвят" или нека го кажем правилно, всяко лъчение със съответната дължина на вълната (включително и УВ лъченията) се характеризира със своята цветна температура. Пряко следствие от закона на Вин!

Хората верно отдавна са документирали всичко,но това не пречи на титаните да интерпретират фактите както си поискат,даже да стигнат до там ,че напълно да ги изопачават. cool.gif

Това не може да мине за фактология. Докато факторите влияещи върху топлинната инерция на материала са фактология в чист вид.

Субстанцията на слънчевата фотосфера също е доста разреден газ, с плътност около една хилядна от тази на земната атмосфера. Така че, това не може да е признак!

Всеки "цвят" или нека го кажем правилно, всяко лъчение със съответната дължина на вълната (включително и УВ лъченията) се характеризира със своята цветна температура. Пряко следствие от закона на Вин!

Това не може да мине за фактология. Докато факторите влияещи върху топлинната инерция на материала са фактология в чист вид.

Сигурен ли си че не може да бъде признак?Ами ако е така -коригирай Уикито,не че е най надеждния източник на информация,ама в случая потвърждава моите източници:

Фотосфера - слоят от строежа на дадена звезда, който не е прозрачен и се приема за нейна повърхност. С други думи това е нивото, на което оптичната плътност на веществото става единица () за фотон с дължина на вълната равна на 500 нанометра (λ = 500 nm). (Фото означава светлина, а от там и терминът фотосфера.)

Фотосферата поглъща, а след това преизлъчва енегията, образувана от термоядрените реакции в недрата на звездата. Тя формира непрекъснатия спектър на дадена звезда. Преносът на енергия се осъществява чрез конвекция. Детайлните фотографии на Слънцето разкриват зърнистата структура на фотосферата му. По своята същност гранулите са огнени бури от горещ издигащ се газ в центъра и по-хладен в периферията. Всяка е с размери около 1000 километра в диаметър и съществува около осем минути. Създава се илюзия за „вряща” повърхност на Слънцето. Съществуват и свръхгранули, които достигат диаметри до 30 000 километра с продължителност на съществуване до 24 часа. Не се знае обаче, дали тези характеристики са типични и за други звезди.

Фиг.1. Строеж на Слънцето. Забелязва се нееднородната структура на фотосферата.

Размерите на фотосферата зависят от прозрачността ѝ, следователно от плътността ѝ. За Слънцето дебелината на този слой е около 300 км, за белите звезди от главната последователност от спектрален клас A0V — ~1000 km, за гигантите от спектрален клас G — ~104-105km.

Слънчевата фотосфера е с температура от около 6000 градуса по Келвин, като расте в дълбочина. Това обуславя видимото потъмняване в края на Слънчевия диск, т.е. при еднаква оптична дължина пътят на излъчването от центъра на диска идва вертикално от голяма дълбочина, съответно от по-горещи слоеве на фотосферата, за разлика от излъчването от периферията на диска, идващо тангенциално от по-хладни външни слоеве. На повърхнстта на Слънцето се наблюдават също и мащабни области на понижение на температурата (до 1500 градуса) – слънчевите петна.

Уикипедия

П.П.Ква фактология,кви пет лева????!!Бадр закопа фактологията още в началото.Оттам нататък,даже против нашите убеждения се наложи да слезем на неговото ниво,щот туй не е проблем.И ми е наистина тъжно,че се получи така.Но истинските качества се проявяват в момент на изпитание.За негово съжаление той се провали тотално в този случай.Искам да подчертая,че изобщо не оспорвам качествата му на титан преместващ гигавати топлина с силата на мисълта си,но в полето на оптиката и реалния живот е просто безмасова частица с нулева скорост,тоест нула от всякъде.

П.П.Имате бонус в случая. Ще го доуточним когато го забележите. :speak:

• Автор
Не приятелю, няма как да мине твоето обяснение.Ти си посочил моя пост, цитирал си това което отричаш, като ни показваш и своето възражение. Ето отново за да се вижда хубаво как отричаш топлобмена чрез масообмен.

Това е поредната ти простотия,но така е .Необразованият изпитва трудности при разглеждането на комплексни проблеми-сам го каза.Вече и аз се присъединявам към призива на Камареро-след толкова изръсени глупости е редно публично да си изядеш дипломата.

Отрицанието на природните закони не е мой патент, а дейност онтологично присъща вам.Интересно звучи и обвинението в подмяна на факти и явление и то от човек, опровергал вече принципите на термодинамиката.Ето че ти днес правиш опити за охлаждане с горещ въздух.Въздушен поток чиято темепература е 50*С и нагоре ти го посочваш като ОХЛАЖДАНЕ.

Ето как може да пробваш това си твърдение.Застани пред външното тяло на климатик и чакай да ти стане студено.

Не зная, доколко ти е известно обстоятелството, че значителна част от потребителите на форума се отопляват с климатици.Температурата на изходящият въздух, при външна Т +7*С, е в интервала 45-55*С за болшинството конвенкционални модели.

Ти сега казваш, че тези хора трябва да ходят дебело облечени, понеже климатика ги преохлажда.

Не знам, колко откачен трябва да е някой, за да ти повярва.

Виж, така обаче не може.Прости, задето съм тъй брутално откровен, но време е веч да забравиш нещастното си увлечение по красивата физичка.Ти каквото и да си очаквал, то нямало е как дръзновените ти мечти да станат реалност.Не е можело да става дума за друг вид контакти в училище.Това, че тактитично са ти били шута, не е основание да намразиш физиката.

Разбирам болката, породена от принудата, да слушаш уроци, там, където болезнено си се надявал.

Понятно е желанието да съхраниш жив и действен, образът, събудил не един трепет в невръстната снага.Ясно е за всинца ни, че самата физика е останала в тъй далечен хоризонт.Като прибавим и заблудата че си фотограф, то стигаме до днешният печален час в който започваш да охлаждаш хора с горещ въздух.

Все пак, позволи да доведа до твоето знание обстоятелството, че белтъците започват да се разграждат при температура 42*С.Температури над тази се усещат от организма като горещи,а не топли.Когато използваш духалка или сешоар те не те охлаждат.От тях не ти става студено.

Така че не дрънкай глупости, как вятър с температура 50*С, ще те преохлади.

И гледам си цитирал поста на nologo -- повода за твоето обобщение.

Source: worldwildlife.

И разбира се не си схванал смисъла на последните две изречения от цитата.

The Sahara is also extremely windy. Hot, dust-filled winds create dust devils which can make the temperatures seem even hotter.

Сахара е екстремно ветровита.Вятъра наситен с пясък създава пясъчни смерчове и кара температурите да изглеждат по-горещи - груб превод.

Така друже ти твърдиш, че в пустинята се ходи с дебели дрехи.И за да не настъпи преохлаждане от горещите ветрове на пустинята, трябва да си облечен за да се стоплиш.

badr, понеже виждам, че природните закони , в частност и физичните такива, са ти фетиш, искам да ти припомня, че преди векове се е твърдяло това, че Земята е плоска и стационирана и то със силата на закон, отричането на който дори е водело до смърт на клада на будни и светли умове на човечеството.

Не се вкопвай в закона като нещо сигурно и неизменно, това се опитвам да ти подскажа отвъд спора за дрехите в тази тема...

На законите, приятелю (може ли да се обърна по този начин към теб, надявам се да нямаш възражения), най-хубавото им се състои във възможността да бъдат нарушавани...

Нео го намекна в една друга тема по друг начин - с намек за същината на ентропията...

Сигурен ли си че не може да бъде признак?Ами ако е така -коригирай Уикито,не че е най надеждния източник на информация,ама в случая потвърждава моите източници:

Виж, какво казва уикито, че това е видимата повърхност, а не единствената излъчваща такава! Пак от уикито -> обърни внимание на този цитат "Therefore, the photosphere is typically used to describe the Sun's or another star's visual surface.". Повърхност в случая е условна дума. Не заради консистенцията или плътността и! А заради факта, че излъчва във видимия спектър (така важен за нас). Всяка зона обособена по някакъв принцип (включително и еднакви температури) може да бъде наречена повърхност (със същата доза условност). Закачаш се за щуротии, когато същината на фактите си седи!

Ако не искаш да признаеш,разкажи ни отново за черната светлина която виждат очите ни,толкова хубави приказки разправяш.Вече почвам да си мисля че си пра-пра внук на Шехерезада...

Черна светлина, това не са думи на badr, а плод на нечия друга ръка...

badr, понеже виждам, че природните закони , в частност и физичните такива, са ти фетиш, искам да ти припомня, че преди векове се е твърдяло това, че Земята е плоска и стационирана и то със силата на закон, отричането на който дори е водело до смърт на клада на будни и светли умове на човечеството.

Не се вкопвай в закона като нещо сигурно и неизменно, това се опитвам да ти подскажа отвъд спора за дрехите в тази тема...

На законите, приятелю (може ли да се обърна по този начин към теб, надявам се да нямаш възражения), най-хубавото им се състои във възможността да бъдат нарушавани...

Не съм badr, но ще си позволя да коментирам този пост. Законите могат да бъдат нарушени - спор няма - но само ако възможността за нарушаването им е желязно детерминирана! И тогава (най-често) се оказва, не че е бил нарушен закона, а че е бил видоизменен според параметрите на съответното пространство/среда/зона на локално действие/пр.

Явно е че изопачаването и подменянето на смисъла на думите, си е станало вреден навик при теб.И виждам явен стремеж да повишаваш температурите до удобни за теб стойности.Айде да ми обясниш къде съм говорил за климатик?Това ,както и литературните ти опити в които ни споделяш сънищата си ,са поредното доказателство че си патологичен лъжец! Та в поста който съм цитирал,аз отговарям на написаното от nologo:

Темата явно не си забелязал че не е за облеклото на жителите на Сахара.Но по подразбиране явно говорим предимно за нея.Точно тази част ,която ти умишлено изпускаш ,за студа е причината да включа и преохлаждането в обобщението.

Естествено, че ти не си говорил за климатика.Аз ти посочвам климатика като източник на въздушно течение с температура на въздуха 45-55*С.

Ти твърдиш, че при тези температури човек се преохлажда, и за да не се преохлади човека трябва да бъде обечен с дебели дрехи. Това веднага доказва липсата на елементарни познания.Ето поста в който ти обобщаваш това си твърдение.

Та да обобщим:

Жителите на пустинята се обличат с дебели вълнени горни дрехи ,защото те най добре предпазват от студ,вятър ,пясък и слънце.Че не е задължително да са черни е също пределно ясно.При силен вятър,даже и при 40-50 градуса температура,дрехата ще те пази по скоро от преохлаждане и загуба на вода.Тогава черния цвят е по скоро препоръчителен за по доброто затопляне на дрехите и хората под тях. cool.gif

Основното обаче,е акцента върху загубата на вода.Което ти също умишлено пропускаш да коментираш

Много ти се иска да е така.Но такъв акцент не съществува, напротив акцент има в/у преохлаждане. И тъкмо ти отрече моят пост в който аз посочих охлаждането чрез масообмен. Ето отново за да се вижда хубаво как отричаш топлобмена чрез масообмен.

След подобно отричане, няма как да си акцентирал върху дехидратацията или пък не знаеш, че потенето и дишането са масообмен, което пак не те оневинява.

.Та след като в един ден е имало колебания на температурата от -0.5°C до 37.5°C е ясно че точно в такъв ден облеклото през повечето време трябва да те пази от студа и по малко от топлината.

Освен това ти умишлено спестяваш още един факт,който почти съм сигурен че знаеш.Но за сега и аз няма да го спомена. Тези любими ти 45-50 градуса не са постоянно,това са екстремални стойности-това също го знаеш,но сега си се хванал за тях,като удавник за сламка.Ето за това ти нарекох онзи пост простотия-никаде не съм отричал законите на термодинамиката.Изразил съм мнението си към просташкия подход към нещата които са ти неясни.Ти упорито искаш да разглеждаш всички явления от своята камбанарийка/упссс..... минаре исках да кажа/,ама тази гледна точка не ти дава възможност да разгледаш процесите и явленията от всички страни и да им схванеш същността.

Разбира се ти отново ни демонстрираш липста на елементарни познания.Измерванията на температурата не се правят при пряко слънчево греене, а на сянка.Ето за жегата у нас.Температурата на слънце е 60*С.А екстремалните стойности в пустинята не са 60*С , а клонящи към 90*С.

И разбира се разглеждам процеса от термодинамична гл.точка.Термодинамиката е науката която разглежда топлинните процеси.

Твоята преценка за възможностите на тази дисциплина, която ти се опита да опровергаеш нееднократно, нямат никаква стойност.Отричането на принципите и пък те води до комични резулатати.

Рядко показателен е факта, че не успя да обосновеш собствените си примери, не посочи нито законите които ги разглеждат, нито указа механизма им на работа, нещо което без подкана трябва да вършиш, а сега се пробваш да отричаш твърденията си.

Уикипедия

П.П.Ква фактология,кви пет лева????!!Бадр закопа фактологията още в началото.Оттам нататък,даже против нашите убеждения се наложи да слезем на неговото ниво,щот туй не е проблем.И ми е наистина тъжно,че се получи така.Но истинските качества се проявяват в момент на изпитание.За негово съжаление той се провали тотално в този случай.Искам да подчертая,че изобщо не оспорвам качествата му на титан преместващ гигавати топлина с силата на мисълта си,но в полето на оптиката и реалния живот е просто безмасова частица с нулева скорост,тоест нула от всякъде.

П.П.Имате бонус в случая. Ще го доуточним когато го забележите. :)

Отново даже не си даваш труд за елементарно съждение.Казах вече.Не ме интересува строежа на слънцето.Важното е количеството енергия достигнало от него до нас.

Ако ще слънцето да има милярди слоеве и сфери и каквото ти душа пожелае .За термодинамиката е важно само енергийното взаимодействие.Нали няма да се пробваш да променяш слънчевата активност.А уикито не потвърждава нищо твое! Текстове като посочения в Уикито ти не можеш да осмисляш, нямаш нужните знания и качества.

Словесната плява няма да я коментирам.

Нео го намекна в една друга тема по друг начин - с намек за същината на ентропията...

Нямам никакви възражение към обращението, напротив, но с останалото ми е трудно да се съглася.Сама знаеш че твърдението за плоската земя не касае традициите на Исляма.Никога в ислямска страна, земята не е посочвана с такова описание.Законите аз разглеждам като воля на Законодателя.Той е суверенът и само той може да ги нарушава.

Носителите на просвещение винаги са посрещани на нож, тук разбира се няма възражения.Но все пак говорим за образовани и ерудирани личности.

Нео не е намекнал нищо за ентропията.Той въобще не знае, какво е това.Той не спада към горната категория хора, а е техен антипод.

Мнението на подобна личност, никога не може да е съществено за нищо.

Последните му постове са явно доказателство за отчайваща нелепост.

Естествено, че ти не си говорил за климатика.Аз ти посочвам климатика като източник на въздушно течение с температура на въздуха 45-55*С.

Ти твърдиш, че при тези температури човек се преохлажда, и за да не се преохлади човека трябва да бъде обечен с дебели дрехи. Това веднага доказва липсата на елементарни познания.Ето поста в който ти обобщаваш това си твърдение.

Титане,пропускаш един малък,но важен факт.Скоростта на въздушния поток.Въздушното течение което идва от климатика е с достатъчно ниска скорост за да се постигне ефекта за който ти говоря.Вчера разказах за приказките ти на един рокер.Умря от смях.И измисли един тест за който не бях се сетил.Накарай някой твой приятел да те повози с колата ,когато температурите са над 40 градуса на сянка.Подай се през прозореца гол до кръста и стой колкото можеш да издържиш,много е любопитно как прегрял ще се почувстваш,даже и при скорост на автомобила 40-60 км в час,да не споменавам по високи скорости.Пак си припомни как се обличат рокерите през лятото и защо.Позволяват си да карат разсъблечени само на кратки разстояния и с ниски скорости.Щото иначе пневмонията им е кърпа вързана.А от какво най-често се получава,сам се сети.Ама да знаеш ,не е от прегряване!!! cool.gif

Много ти се иска да е така.Но такъв акцент не съществува, напротив акцент има в/у преохлаждане. И тъкмо ти отрече моят пост в който аз посочих охлаждането чрез масообмен. Ето отново за да се вижда хубаво как отричаш топлобмена чрез масообмен.

След подобно отричане, няма как да си акцентирал върху дехидратацията или пък не знаеш, че потенето и дишането са масообмен, което пак не те оневинява.

Нищо не съм отричал,лъжецо!Нарекох поста ти простотия!От прост и опростяване-това не е отричане на закони на термодинамиката,а отношение към склонността ти да опростяваш сложните явления,защото иначе не можеш да си ги представиш,нямаш нито необходимите качества,нито необходимите познания.Хората знаят и други начини на охлаждане ,освен :"Човешкото тяло при околна температура по-висока от неговата, не отделя директно топлина , а маса чрез която транспортира и топлина.Този въпрос също съм го уточнил.

Другото е простотия насочена против принципите на термодинамиката."

Един от най добрите е приемането на охладени до 3-5 градуса течности .Вчера се охлаждах с Сангрия с такива температури и много ледени кубчета вътре!Така че преди да почна да отделям маса с която да транспортирам топлина/баси тъпия израз/,предпочитам да си набявя първо достатъчно количество такава.Така че предпочитам да не отделям собствена маса,разбираш ли ме?

Другия добър вариант е потапянето в течност с приятна и комфортна температура,морската вода и водата в басейна е подходяща в този сезон. cool.gif

Разбира се ти отново ни демонстрираш липста на елементарни познания.Измерванията на температурата не се правят при пряко слънчево греене, а на сянка.Ето за жегата у нас.Температурата на слънце е 60*С.А екстремалните стойности в пустинята не са 60*С , а клонящи към 90*С.

И разбира се разглеждам процеса от термодинамична гл.точка.Термодинамиката е науката която разглежда топлинните процеси.

Твоята преценка за възможностите на тази дисциплина, която ти се опита да опровергаеш нееднократно, нямат никаква стойност.Отричането на принципите и пък те води до комични резулатати.

Рядко показателен е факта, че не успя да обосновеш собствените си примери, не посочи нито законите които ги разглеждат, нито указа механизма им на работа, нещо което без подкана трябва да вършиш, а сега се пробваш да отричаш твърденията си.

Отново даже не си даваш труд за елементарно съждение.Казах вече.Не ме интересува строежа на слънцето.Важното е количеството енергия достигнало от него до нас.

Ако ще слънцето да има милярди слоеве и сфери и каквото ти душа пожелае .За термодинамиката е важно само енергийното взаимодействие.Нали няма да се пробваш да променяш слънчевата активност.А уикито не потвърждава нищо твое! Текстове като посочения в Уикито ти не можеш да осмисляш, нямаш нужните знания и качества.

Словесната плява няма да я коментирам.

Нямам намерение да ти посочвам или указвам вече нищо.Чиста загуба на време.Титаните затова са титани,никога не може да им се промени нещо в бетонното съзнание.След оня ти пост......

Но все пак да уточня: Досега съм говорил само за температури на въздуха измерени на сянка естествено.Но щом споменаваш екстремални температури от 90 градуса на слънце,почвам да се замислям дали черна вълнена дреха може да се загрее до такава температура???

Ето ти една картинка,може да се ориентираш откъде посочват че идват УВ,ИР и видимите лъчи хората.Общоприет факт,но за хората. cool.gif

Sun_parts_big.jpg

Виж, какво казва уикито, че това е видимата повърхност, а не единствената излъчваща такава! Пак от уикито -> обърни внимание на този цитат "Therefore, the photosphere is typically used to describe the Sun's or another star's visual surface.". Повърхност в случая е условна дума. Не заради консистенцията или плътността и! А заради факта, че излъчва във видимия спектър (така важен за нас). Всяка зона обособена по някакъв принцип (включително и еднакви температури) може да бъде наречена повърхност (със същата доза условност). Закачаш се за щуротии, когато същината на фактите си седи!

Черна светлина, това не са думи на badr, а плод на нечия друга ръка..

Да моята ръка написа черна,но то се подразбираше от неговия израз"такава светлина".Виж и ти картинката.Това не е щуротия, а общоприет и известен факт.Ако успеете да го оборите -печелите потупване по рамото. cool.gif

Да моята ръка написа черна,но то се подразбираше от неговия израз"такава светлина".

Това си искал да се подразбере! Аз примерно го разбирам като светлина с достатъчно малък интензитет.

Виж и ти картинката.Това не е щуротия, а общоприет и известен факт.Ако успеете да го оборите -печелите потупване по рамото. cool.gif

Картинката не е щурития - фактите са си факти. Къде видя някой да се опитва да ги оборва?

Това си искал да се подразбере! Аз примерно го разбирам като светлина с достатъчно малък интензитет.

Картинката не е щурития - фактите са си факти. Къде видя някой да се опитва да ги оборва?

Продължаваш с извъртанията и риторическите упражнения.По принцип не казваш нищо грешно,но и никаква да не попадне светлина,ще видиш черно.Много ясно се разбираше от поста му ,че става дума за черна светлина,не за светлина са малък интензитет.Лесно е да се върнеш и да прочетеш какво точно е написал. cool.gif

Продължаваш с извъртанията и риторическите упражнения.По принцип не казваш нищо грешно,но и никаква да не попадне светлина,ще видиш черно.Много ясно се разбираше от поста му ,че става дума за черна светлина,не за светлина са малък интензитет.Лесно е да се върнеш и да прочетеш какво точно е написал. cool.gif

Никакви упражнения Нео, просто на мен дори не би ми хрумнало да сложа двете думи заедно (освен в поетичен аспект, но това в скобките е лично за мен). Незнам как успяваш да направиш такава асоциация. Прочети внимателно и непредубедено този пост ама целия и обърни внимание на на този пасаж :

Виж сега.Съществува закон за запазване на енергията.Няма как да увеличиш слънчевото греене.Ако виждам черно, значи обекта е отразил такава светлина.Няма как да видя предмет(цвета без значение) без да попадне в окото ми отразена от него светлина

Къде видя да се говори за черна светлина? Тук се говори за такава светлина, която кара предмета да се вижда черен! Което се потвърждава и от последното изречение в цитата...

Титане,пропускаш един малък,но важен факт.Скоростта на въздушния поток.Въздушното течение което идва от климатика е с достатъчно ниска скорост за да се постигне ефекта за който ти говоря.Вчера разказах за приказките ти на един рокер.Умря от смях.И измисли един тест за който не бях се сетил.

Въх.Въх.Брате простени да са ти всички налудни речи, този път признавам си, звучиш особено оригинално.Та казваш ти сподели трепета си с кого? -- Рокера.

По едно време помня щеше да даваш линкове на физици, после си поплака малко за физичката, а сега дойде ред на Рокера.Много поздрави да пратиш на човека, той не ти е виновен.Аз предлагам да се върнем на твоите речи.Ето последната ти запомнящa сe изява.

Та да обобщим:

Жителите на пустинята се обличат с дебели вълнени горни дрехи ,защото те най добре предпазват от студ,вятър ,пясък и слънце.Че не е задължително да са черни е също пределно ясно.При силен вятър,даже и при 40-50 градуса температура,дрехата ще те пази по скоро от преохлаждане и загуба на вода.Тогава черния цвят е по скоро препоръчителен за по доброто затопляне на дрехите и хората под тях. cool.gif

И понеже указваш наличието на малък,но важен факт, редно е да обясниш как този факт ще накара вятър с температура 50*С да ПРЕОХЛАДИ тяло с температура 37*С.

Накарай някой твой приятел да те повози с колата ,когато температурите са над 40 градуса на сянка.Подай се през прозореца гол до кръста и стой колкото можеш да издържиш,много е любопитно как прегрял ще се почувстваш,даже и при скорост на автомобила 40-60 км в час,да не споменавам по високи скорости.Пак си припомни как се обличат рокерите през лятото и защо.Позволяват си да карат разсъблечени само на кратки разстояния и с ниски скорости.Щото иначе пневмонията им е кърпа вързана.А от какво най-често се получава,сам се сети.Ама да знаеш ,не е от прегряване!!! cool.gif

Крайно време е да спреш да забавляваш аудиторията по този начин.

Надали има човек, който да намери нещо общо между човек на камила и твоя експеримент с кола.Докажи ми резултата от твоята експеримент и релацията към разглежданият от нас случай.Рокери не ме интересуват.

Нищо не съм отричал,лъжецо!Нарекох поста ти простотия!От прост и опростяване-това не е отричане на закони на термодинамиката,а отношение към склонността ти да опростяваш сложните явления,защото иначе не можеш да си ги представиш,нямаш нито необходимите качества,нито необходимите познания.Хората знаят и други начини на охлаждане ,освен :"Човешкото тяло при околна температура по-висока от неговата, не отделя директно топлина , а маса чрез която транспортира и топлина.Този въпрос също съм го уточнил.

Другото е простотия насочена против принципите на термодинамиката."

Но ето какво ни писа ти вчера.

Основното обаче,е акцента върху загубата на вода.Което ти също умишлено пропускаш да коментираш

Именно този топлобмен обаче ти отрече, барабар с цялата термодинамика.

Един от най добрите е приемането на охладени до 3-5 градуса течности .Вчера се охлаждах с Сангрия с такива температури и много ледени кубчета вътре!Така че преди да почна да отделям маса с която да транспортирам топлина/баси тъпия израз/,предпочитам да си набявя първо достатъчно количество такава.Така че предпочитам да не отделям собствена маса,разбираш ли ме?

Поемането на студени течности обаче също е топлобмен чрез масообмен.

Така ти отново се обърка, твоят пример пак е неуспешен.А транспортирането на топлина чрез масообмен е основен метод за работа на почти всички топлообменни апарати.

Нямам намерение да ти посочвам или указвам вече нищо.Чиста загуба на време.

Ти и без това нищо не си и посчил във връзка с темата.Нито един от твоите примери не е съпроводен с ясно и проверимо обяснение.Това, че няма да даваш обяснение е ясно.-- Как да обясниш преохлаждане с горещ въздух.

Да моята ръка написа черна,но то се подразбираше от неговия израз"такава светлина".

Хубаво е че признаваш измамите си.Какво се подразбира в даден текст е ясно от самият текст "такава светлина - отразена."

Въх.Въх.Брате простени да са ти всички налудни речи, този път признавам си, звучиш особено оригинално.Та казваш ти сподели трепета си с кого? -- Рокера.

По едно време помня щеше да даваш линкове на физици, после си поплака малко за физичката, а сега дойде ред на Рокера.Много поздрави да пратиш на човека, той не ти е виновен.Аз предлагам да се върнем на твоите речи.Ето последната ти запомнящa сe изява.

И понеже указваш наличието на малък,но важен факт, редно е да обясниш как този факт ще накара вятър с температура 50*С да ПРЕОХЛАДИ тяло с температура 37*С.

Крайно време е да спреш да забавляваш аудиторията по този начин.

Надали има човек, който да намери нещо общо между човек на камила и твоя експеримент с кола.Докажи ми резултата от твоята експеримент и релацията към разглежданият от нас случай.Рокери не ме интересуват.

Но ето какво ни писа ти вчера.

Именно този топлобмен обаче ти отрече, барабар с цялата термодинамика.

Поемането на студени течности обаче също е топлобмен чрез масообмен.

Така ти отново се обърка, твоят пример пак е неуспешен.А транспортирането на топлина чрез масообмен е основен метод за работа на почти всички топлообменни апарати.

Ти и без това нищо не си и посчил във връзка с темата.Нито един от твоите примери не е съпроводен с ясно и проверимо обяснение.Това, че няма да даваш обяснение е ясно.-- Как да обясниш преохлаждане с горещ въздух.

Хубаво е че признаваш измамите си.Какво се подразбира в даден текст е ясно от самият текст "такава светлина - отразена."

Измамника стана ясно кой е още в началото.Един титан на име Бадр.Какво точно те интересува теб,не е интересно на никого.Колкото и да ми изопачаваш думите,нама да ти мине номера.Както и преди ти споменах,да се правиш на дебил ти се отдава с подозрителна лекота.

За форума прецених,че е безсмислено да ангажирам хората,чието мнение ценя с жалката ти персона.Нямам намерение да ти правя излишна реклама.Не си първия титан в нета,няма и да си последния.

Днес температурите стигнаха до 41 градуса на сянка ,а утре се очертават и по високи.Да ама тия стойности бяха достигнати към 15-16 часа.И температурата почна да се покачва от доста по високи стойности отколкото са близките до нулата стойности в пустинята.А там вятъра утихва при залез слънце и започва отново с първите слънчеви лъчи.При температура 5 градуса и силен вятър от топлината ли ще се пазим или от студа ? Колко часа са необходими за да стане температурата 40-50 градуса??? При 40 градуса и 50-60 километра в час пак преохлаждането е по вероятния проблем.За 50-те може вече нещата да са на кантар,ама в сравнение с титаничните ти глупости за елиминиращото слънчевото греене черно,черната светлина дето ти виждат очите ,цветната температура на УВ лъчите и останалите ти бълнувания си е незначителна грешка.

Човека ти качен на камилата си е на доста ветровито място.Не напразно е екипиран почти като моторист,ако ветровете са постоянни и със скорости над 40-50 километра в час,това си е съвсем обяснимо.

Та вземи се кротни малко и стига си вдигал температурите,че съвсем ще станеш за смях на кокошките.Между другото днес в пустинята Атакама е паднал сняг,че и доста сериозен си беше,поне с такова впечатление останаш от репортажа.

Утре ще ти събера най големите изцепки на едно място.Да ми ги разтълкуваш пак,че много ме кефиш как се въртиш като фурнаджийска лопата! :):lol6: :lol6: :baby::jeer:cool.gif

Утре ще ти събера най големите изцепки на едно място.Да ми ги разтълкуваш пак,че много ме кефиш как се въртиш като фурнаджийска лопата! :):lol6: :lol6: :baby::jeer:cool.gif

Нео.

вчера си говорих с един мароканец "мороси" им викат тъдява !!!хехехехе

На моите конкрентни въпроси той отговори много точно и изчерпателно ,като заяви ,че е ходил с дядо си много пъти навътре(в пустинята демек) И той каза :

- От двата вида дрехи(бели и черни)се ходи,белите през деня черните нощем!

Айде безмислено е! cool.gif

поздрав

Нео.

вчера си говорих с един мароканец "мороси" им викат тъдява !!!хехехехе

На моите конкрентни въпроси той отговори много точно и изчерпателно ,като заяви ,че е ходил с дядо си много пъти навътре(в пустинята демек) И той каза :

- От двата вида дрехи(бели и черни)се ходи,белите през деня черните нощем!

Айде безмислено е! cool.gif

поздрав

Привет,Камареро!

Не безсмислено.Бадр,от самото начало е решил да лъже,мотивите му са ми ясни. Но покрай нещата които умишлено изопачава изкочиха толкова самородни бисери,че направо ми е трудно да повярвам това да е възможно, но е факт.

След няколко дни аз също ще имам възможността да питам един приятел,който е роден доста близо до Сахара,кое е най-често ползваното облекло в пустинята и други неща които ме интересуват.

Онзи ден си купих от един хипермаркет бутилка сангрия,та исках да те питам и в Испания ли продават я продават в подобни опаковки?Пластмасова бутилка ,литър и половина.Много ми хареса като вкус и с лед и лимони е супер питие за жегите. ;):cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:

Поздрави!

Измамника стана ясно кой е още в началото.Един титан на име Бадр.Какво точно те интересува теб,не е интересно на никого.Колкото и да ми изопачаваш думите,нама да ти мине номера.Както и преди ти споменах,да се правиш на дебил ти се отдава с подозрителна лекота.

За форума прецених,че е безсмислено да ангажирам хората,чието мнение ценя с жалката ти персона.Нямам намерение да ти правя излишна реклама.Не си първия титан в нета,няма и да си последния.

Добре.Чудесно.За твое улеснение заявявам, че съм не просто лош, а изключително лош.Също за твое успокоение, ще допълня че съм прост, колкото пожелаеш.

Но понеже виждам у теб - не е настъпила необходимата яснота по въпросите разисквани в настоящата тема, то си позволявам да уточня, че думите ти ги цитирам точно и в контекста им.Ето отново, твоето обобщение в което ни заявяваш че силен вятър при температура 40-50*С ще предизвика ПРЕОХЛАЖДАНЕ

Та да обобщим:

Днес температурите стигнаха до 41 градуса на сянка ,а утре се очертават и по високи.Да ама тия стойности бяха достигнати към 15-16 часа.И температурата почна да се покачва от доста по високи стойности отколкото са близките до нулата стойности в пустинята.А там вятъра утихва при залез слънце и започва отново с първите слънчеви лъчи.При температура 5 градуса и силен вятър от топлината ли ще се пазим или от студа ? Колко часа са необходими за да стане температурата 40-50 градуса???

Ето ти данни за днес в ОЕА.Вижда се целият как почти през цялото денонощие температурата е с малки изменения.

При 40 градуса и 50-60 километра в час пак преохлаждането е по вероятния проблем.За 50-те може вече нещата да са на кантар,ама в сравнение с титаничните ти глупости за елиминиращото слънчевото греене черно,черната светлина дето ти виждат очите ,цветната температура на УВ лъчите и останалите ти бълнувания си е незначителна грешка.

Няма да може да се открие по вълнуваща драма от твоята.За травмите в младежките години писахме, за подсмърчанията подир физичката разбрахме.Но бива ли чак така.

Дори и най простия човечец знае -- Топлинна енергия се предава от по-топлото към по-студеното тяло.

Няма как вятър с Т> 37*С да те охлади или преохлади.Единствено потенето компенсира затоплянето за известно време.След което настъпва преселение в един друг свят.

Да разказваш как вятър с Т 40*С те охлажда е признак на известни ментални неблагополучия.А 50-те на кантар е просто потвърждение.

Човека ти качен на камилата си е на доста ветровито място.Не напразно е екипиран почти като моторист,ако ветровете са постоянни и със скорости над 40-50 километра в час,това си е съвсем обяснимо.

Да правилно.Дрехата пази от прегряване и от вятъра, който носи нагорещен пясък.Макар такива ветрове по-скоро могат да те затрупат с пясък.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Добре.Чудесно.За твое улеснение заявявам, че съм не просто лош, а изключително лош.Също за твое успокоение, ще допълня че съм прост, колкото пожелаеш.

Но понеже виждам у теб - не е настъпила необходимата яснота по въпросите разисквани в настоящата тема, то си позволявам да уточня, че думите ти ги цитирам точно и в контекста им.Ето отново, твоето обобщение в което ни заявяваш че силен вятър при температура 40-50*С ще предизвика ПРЕОХЛАЖДАНЕ

Ето ти данни за днес в ОЕА.Вижда се целият как почти през цялото денонощие температурата е с малки изменения.

Няма да може да се открие по вълнуваща драма от твоята.За травмите в младежките години писахме, за подсмърчанията подир физичката разбрахме.Но бива ли чак така.

Дори и най простия човечец знае -- Топлинна енергия се предава от по-топлото към по-студеното тяло.

Няма как вятър с Т> 37*С да те охлади или преохлади.Единствено потенето компенсира затоплянето за известно време.След което настъпва преселение в един друг свят.

Да разказваш как вятър с Т 40*С те охлажда е признак на известни ментални неблагополучия.А 50-те на кантар е просто потвърждение.

Да правилно.Дрехата пази от прегряване и от вятъра, който носи нагорещен пясък.Макар такива ветрове по-скоро могат да те затрупат с пясък.

Ха-ха-ха! cool.gif Знаех си че ще се опиташ пак да лъжеш ,ама пак е неуспешно.Колко може да се вярва на източник,където е написано:

Снегонавявания стелещ се прах

И къде е Сахара ,къде са емирствата???

Наистина ставаш все по жалък!

Менталните неблагополучия са единствено в твоята главичка,титанче.

Та след като елиминира слънчевото греене с черния цвят,след като видя черно с попаднала в оченцето ти черна светлина,измери цветната температура на УВ лъчите и още доста дивотии покрай това,сега си се хванал като удавник за сламка в този изваден от контекста на думите ми цитат?

Да, може да съм повишил с 10 градуса температурата,но тази ми грешка няма как да оправдае твоите бълнувания.Проблема ти е ,че претендираш да си изучил цялата физика,ама по глупостите дето ги ръсиш едва ли си имал по високи оценки от 3 и 4.

На първо време ако се опиташ да спреш да лъжеш и си признаеш грешките ,ще е едно добро начало.

На един приятел на изпит в университета професорът някога му казал - от теб инженер няма да стане, но много добър журналист със сигурност!

Ха-ха-ха! cool.gif Знаех си че ще се опиташ пак да лъжеш ,ама пак е неуспешно.Колко може да се вярва на източник,където е написано:

Източника е известен сайт.Данните са от международни метеорологични станции.При твои проблеми с перцепцията, не може да се обвинява източника на информация.

Freemeteo.com е сайт за времето. Предоставяме изчерпателни прогнози за времето за всички райони на планетата, както на сушата, така и в океана, които са съобразени с индивидуалните потребности на хората, търсещи всекидневно обновяване на информацията. Изследваме повече от 10 милиона географски точки и представяме подробни прогнози за времето, които се актуализират два пъти дневно. Нещо повече – климатичните доклади от всички точки на света се предоставят в реално време онлайн, за да дадат точна представа за местните климатични условия. Персонализацията на услугите е от първостепенна важност, като предоставянето на индивидуална информация за климатичните условия представлява важна част от нашите услуги. Всекидневните прогнози, както и предупреждения за климатичната обстановка могат да бъдат изпращани по електронна поща на всички, които се интересуват от тях. Възможностите за подробно търсене в сайта са разработени за улесняване на геолокацията на потребителите в целия свят. Целите ни са насочени към постигане на световно покритие, безапелационно качество на предоставяните услуги и точност на местните прогнози за времето за всички области, съобразени с изискванията на индивидуалните потребители. Ширината на нашата визия и равностойното отношение както към обитаемите и необитаемите, така и към гъстонаселените и слабонаселените региони на планетата изгражда и самия ни профил.

И къде е Сахара ,къде са емирствата???

Не само Сахара е пустиня.

сега си се хванал като удавник за сламка в този изваден от контекста на думите ми цитат?

Да, може да съм повишил с 10 градуса температурата,но тази ми грешка няма как да оправдае твоите бълнувания.Проблема ти е ,че претендираш да си изучил цялата физика,ама по глупостите дето ги ръсиш едва ли си имал по високи оценки от 3 и 4.

На първо време ако се опиташ да спреш да лъжеш и си признаеш грешките ,ще е едно добро начало.

Нищо подобно.В продължение на три поста се опитваш да ни обясниш как с по-топло тяло ще охладиш по-студено.Това е поредното ти опровержение, този път на вторият принцип, на термодинамиката.

Няма изваждане от контекста на думите ти.Цитирал съм точно обобщението ти - цялото.Ето го отново.Всеки може да се увери.

Та да обобщим:

Това не е просто грешка с 10*.Това е непознаване на елементарни физични закони.Човекът, написъл това, не може да е завършил, дори основно образование, без да са допуснати огромни компромиси с държавните изисквания.Но тогава, методологията за работа с проблемни деца, явно не е била на необходимата висота.А може и помощните училища да са се ръководели от по-различни стандарти.

Но нали, никой не те държи отговорен за състоянието ти приятелю, така че на мен ми е малко трудно да разбера терзанията ти.

И все таки за изчистване на недоразуменията, нека заедно заявим! -- При контакт между две тела, по-горещото затопля по-студеното.

Макар и да виждам, несъгласието ти с тази формулировка, то аз те моля да ми се довериш по този въпрос.

Признавам веднага.Мислех, че познаваш поне свръхелементарните положения, съдех за това по думите ти че си стигнал до 9 клас.Но тия дни разбирам, до каква степен оптимизма ми, относно твоите възможности е бил пресилен.Да признавам - силно те надцених.Извинявай, няма да се повтори.

Източника е известен сайт.Данните са от международни метеорологични станции.При твои проблеми с перцепцията, не може да се обвинява източника на информация.

Не само Сахара е пустиня.

Нищо подобно.В продължение на три поста се опитваш да ни обясниш как с по-топло тяло ще охладиш по-студено.Това е поредното ти опровержение, този път на вторият принцип, на термодинамиката.

Няма изваждане от контекста на думите ти.Цитирал съм точно обобщението ти - цялото.Ето го отново.Всеки може да се увери.

Това не е просто грешка с 10*.Това е непознаване на елементарни физични закони.Човекът, написъл това, не може да е завършил, дори основно образование, без да са допуснати огромни компромиси с държавните изисквания.Но тогава, методологията за работа с проблемни деца, явно не е била на необходимата висота.А може и помощните училища да са се ръководели от по-различни стандарти.

Но нали, никой не те държи отговорен за състоянието ти приятелю, така че на мен ми е малко трудно да разбера терзанията ти.

И все таки за изчистване на недоразуменията, нека заедно заявим! -- При контакт между две тела, по-горещото затопля по-студеното.

Макар и да виждам, несъгласието ти с тази формулировка, то аз те моля да ми се довериш по този въпрос.

Признавам веднага.Мислех, че познаваш поне свръхелементарните положения, съдех за това по думите ти че си стигнал до 9 клас.Но тия дни разбирам, до каква степен оптимизма ми, относно твоите възможности е бил пресилен.Да признавам - силно те надцених.Извинявай, няма да се повтори.

Както и преди ти казах,твоето мнение за мен,нито ме интересува,нито има връзка с темата.

Та да си дойдем на думата.Сега остава да ми обясниш как нагрятата до 70 градуса черна вълнена дреха ще предпазва бедуина от жегата която е 50 градуса???Според твоите писания температурата на слънце е стигала даже до 90 градуса,което наистина е доста вероятно,ако предмета който се нагрява от слънцето е черен.Та черната дреха е нагрята до 90 градуса и се намира на разстояние от няколко милиметра до няколко сантиметра от тялото на нещастната ти жертва,защото заради стремежа си да докажеш недоказуемото ти си готов да убиеш бедния човечец.Колкото е и да е дебела дрехата до половин час на слънце,температурата и отвътрешната страна ще е еднаква с температурата и от външната.Така че трябва да ни обясниш къде ще отиде това доста мощно топлинно излъчване???Къде другаде освен в бедуина ,защото той ще е основния потърпевш.

Всъщност това е основния въпрос ,по който спорим,така че не се отклонявай от темата с личностни нападки.Но и преди ти казах,че целта ти беше съвсем различна,ама се издъни и то тотално,поради това че съвсем естествено за титан като теб,да смяташ нормалните хора са по глупави от теб. :)cool.gif

post-145623-1248595379_thumb.jpg

Фрииметео-много е фрииии бре! cool.gifСнегонавявания при 40 градуса са наистина често срещано явление в емирствата.Те там си карат ски при такова време,дам.Явно метеото са направили грешка с Атакама и тя е пустиня,ама там сега е зима и наистина има сняг.

П.П.Бадр,имаш бъдеще в журналистиката,ама жълтата!

П.П.П. И се питам дали този пост не е ключа от палатката?

Драга АлиЯ,

не ми е чудно ислямския фанатизъм с каква ненавист се отнася към всичко, което не разбират, т.е. всичко извън Лунно-Сатурнианския КУРан?... И се обиждат кръвно, като им кажат, че са демоничен култ. Да не говорим, че зя всеки един НЕМЮСЛИ, независмо дали е вярващ в някаква религия или атеист, веднага му ства ясно, че си има работа с ДЕМОНИСТИ. ;)

Демонистите имат бетонно его, по бетонно от статуя и не е бедата, че чупят каманаци, проблемът е, че не разбират, че живото същество не е камък да го замерват или колят.

Това е проблемът с демоничните лунни култове, и ислямът и юдаизмът са само един наследник от на ведически низши лунни култове, а ВЯРВАЩИТЕ В БОГЪТ КРИШНА(КРИСТОС) отдавна са имали проблеми с тези демонисти, само, че когато Арйаните се преместват в Трансцедента става ад за вярващите в Бога именно поради невежеството на демонистите от лунните култове. ;)

След като ти интересно за това как е протекъла дискусия на един неисламист с исламист(сякаш не се знае как?) виж последната ми публикация блога ми.

С какво "да се запозная" ?. ohmy.gif ... не е ясно какво е ислямът и Мухамамд ли?... ;) Ще ги опаковаме в целуфан ли?... :)

Дай ми 4 неща от ислямът, като доктрина и 3 -от Мухамад, които показват 'божествен характер', ....хайде да те видя?.. ;)

ПС: самата беда не в това, че Юра знаел или не знаел. Това е отделен въпрос. ПОоказателна е ОМРАЗАТА и АГРЕСИЯТА. И същевтемнно, че това било 'религия на мира'...-това е евтино лицемерийце...и ти го демонстрираш драга Алия... "алла бил любов". ohmy.gif ..алла с любов ще те замери с камък или обработи с ножа, ако се усъмниш в демонизма му"!

!

Чувала ли си една мисъл на Емануел Кант" "Ако една лъжаа се повтори 5 пъти, тя става истина"?...

• Автор

Тези дни жегите у нас са близо до Сахарските. Е, не чак толкова, защато в Сахара са с +20 градуса С, но все пак, за нашенеца това тези дни е пустинна жега. Ето какво пишат в новините от вчера:

Втори ден синоптиците очакват времето да бъде изключително горещо от началото на лятото.

Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса в сравнение с вчера.

Преобладаващите максимални ще бъдат между 38 градуса и 43 градуса, в София - 38-39 градуса.

Едва привечер в Северозападна България ще се появи и ще се усили вятър от северозапад, с който ще започне да нахлува хладен въздух. Слънчево и много топло ще е времето в планините.

Слънчево и горещо ще е по Черноморието. Ще духа слаб вятър от юг - югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 32 и 36 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, вълнението на морето - 2-3 бала.

Лекарите препоръчват хората да избягват престой на открито, особено в обедните часове, да носят шапки, светли и леки дрехи, да поемат достатъчно течности, плодове и зеленчуци.

Препоръчително е да не се употребява алкохол.

news.bg

Ще добавя от мен само, че шапките са профилактика на слънчев удар, а леките светли дрехи - на топлинен. ;)

Понеже badr държи на физиката, да му кажа, че неговата физика оборва медицината, а медицината е наука, която се базира предимно на физичните закони. Излиза, че физиката на badr е по-различна от тази, на която се основава медицината. Е, тогава, можем спокойно да си направим извода, че той е достигнал вече трансценденталността, след като неговата физика е обратна на тази, която се котира на планетата Гея. Нео на няколко пъти нарича badr титан и аз започвам вече да си мисля, че той идва от едноименния спътник на Сатурн - Титан, където черните дебели дрехи предпазват тамошните жители от жегата. :)biggrin.gif

Това е шега. Дано се възприеме като такава, а не като обратното на шегата. cool.gif

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Тези дни жегите у нас са близо до Сахарските. Е, не чак толкова, защато в Сахара са с +20 градуса С, но все пак, за нашенеца това тези дни е пустинна жега.

Лекарите препоръчват хората да избягват престой на открито, особено в обедните часове, да носят шапки, светли и леки дрехи, да поемат достатъчно течности, плодове и зеленчуци.

Това е шега. Дано се възприеме като такава, а не като обратното на шегата. cool.gif

Бай Брадр излиза с бели дрехи само на лунна светлина и при total soral eclipse by the moon. cool.gif През деня ходи с черен пул-овър от камилска вълна за да спазва етикетската догма или догматичния етикет на "чудесата на Кур Анна" biggrin.gifbiggrin.gif

Тези дни жегите у нас са близо до Сахарските. Е, не чак толкова, защато в Сахара са с +20 градуса С, но все пак, за нашенеца това тези дни е пустинна жега. Ето какво пишат в новините от вчера:

Втори ден синоптиците очакват времето да бъде изключително горещо от началото на лятото.

Преобладаващите максимални ще бъдат между 38 градуса и 43 градуса, в София - 38-39 градуса.

Едва привечер в Северозападна България ще се появи и ще се усили вятър от северозапад, с който ще започне да нахлува хладен въздух. Слънчево и много топло ще е времето в планините.

Слънчево и горещо ще е по Черноморието. Ще духа слаб вятър от юг - югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 32 и 36 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, вълнението на морето - 2-3 бала.

news.bg

Ще добавя от мен само, че шапките са профилактика на слънчев удар, а леките светли дрехи - на топлинен. :P

Понеже badr държи на физиката, да му кажа, че неговата физика оборва медицината, а медицината е наука, която се базира предимно на физичните закони. Излиза, че физиката на badr е по-различна от тази, на която се основава медицината. Е, тогава, можем спокойно да си направим извода, че той е достигнал вече трансценденталността, след като неговата физика е обратна на тази, която се котира на планетата Гея. Нео на няколко пъти нарича badr титан и аз започвам вече да си мисля, че той идва от едноименния спътник на Сатурн - Титан, където черните дебели дрехи предпазват тамошните жители от жегата. :Pbiggrin.gif

Лучия,не са чак толкова високи температурите в сахара,ако разбира се повярваме на метео сайта на Бадр.Но за спътника на Сатурн,наистина бях го забравил!!!Бай Бадр откри нов цвят! Титаново ЧЕРНО! cool.gif

:speak::grimace::beer::lol6:

Както и преди ти казах,твоето мнение за мен,нито ме интересува,нито има връзка с темата.

Та да си дойдем на думата.Сега остава да ми обясниш как нагрятата до 70 градуса черна вълнена дреха ще предпазва бедуина от жегата която е 50 градуса???Според твоите писания температурата на слънце е стигала даже до 90 градуса,което наистина е доста вероятно,ако предмета който се нагрява от слънцето е черен.Та черната дреха е нагрята до 90 градуса и се намира на разстояние от няколко милиметра до няколко сантиметра от тялото на нещастната ти жертва,защото заради стремежа си да докажеш недоказуемото ти си готов да убиеш бедния човечец.Колкото е и да е дебела дрехата до половин час на слънце,температурата и отвътрешната страна ще е еднаква с температурата и от външната.Така че трябва да ни обясниш къде ще отиде това доста мощно топлинно излъчване???Къде другаде освен в бедуина ,защото той ще е основния потърпевш.

Всъщност това е основния въпрос ,по който спорим,така че не се отклонявай от темата с личностни нападки.Но и преди ти казах,че целта ти беше съвсем различна,ама се издъни и то тотално,поради това че съвсем естествено за титан като теб,да смяташ нормалните хора са по глупави от теб. :)cool.gif

post-145623-1248595379_thumb.jpg

Фрииметео-много е фрииии бре! cool.gifСнегонавявания при 40 градуса са наистина често срещано явление в емирствата.Те там си карат ски при такова време,дам.Явно метеото са направили грешка с Атакама и тя е пустиня,ама там сега е зима и наистина има сняг.

П.П.Бадр,имаш бъдеще в журналистиката,ама жълтата!

П.П.П. И се питам дали този пост не е ключа от палатката?

Първо да уточним нещата.Аз не отклонявам темата с лични нападки.Просто констатирам менталната ти недееспосбност.Ти не можеш да разсъдиш за елементарни неща.

Това е факт.Ти охлаждаш тела с помощта на други тела с по-висока температура.

Да връзка с темата няма, но няма и смисъл да ти се обяснява.Ти просто нямаш как да прецениш сложна за теб материя.И въпреки многообразно изложените доказателства ти не можа да ги осмислиш.Показано е точно и ясно къде и как се разпределят топлинните потоци.При това неведнъж.Изложена бе методика, посочени са начини за проверка.Обяснен бе процеса отначало до край.

Причините за твоето състояние са си твой проблем.Отричане на статистика, измервания и наблюдения ей така от невежество, не ногат да минат за аргумент.

Констатацията на факт със съответното доказтелство не е лична нападка.

Ничии прищевки не променят данните.Ти може да спориш цял живот.

Докато човек изложен на слънчево греене почернява, това е безусловно доказтелство.

Всяка хипотеза, против твърдението че черният цвят комплексно защитава от слънчевото грене, се нуждае от доказателство.

Такова да е представил някой от вас.

news.bg

Ще добавя от мен само, че шапките са профилактика на слънчев удар, а леките светли дрехи - на топлинен. :wors:

Понеже badr държи на физиката, да му кажа, че неговата физика оборва медицината, а медицината е наука, която се базира предимно на физичните закони. Излиза, че физиката на badr е по-различна от тази, на която се основава медицината. Е, тогава, можем спокойно да си направим извода, че той е достигнал вече трансценденталността, след като неговата физика е обратна на тази, която се котира на планетата Гея. Нео на няколко пъти нарича badr титан и аз започвам вече да си мисля, че той идва от едноименния спътник на Сатурн - Титан, където черните дебели дрехи предпазват тамошните жители от жегата. :Pbiggrin.gif

Всичко това е добре но е невярно.максималната температура в Градовете София, Пловдив, Варна , Бургас, Русе, Стара загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен не е надхвърлила 31*С.

Съответно температурите за деня София 11,30ч(24*С) 12,30(26*С) 14,30(29*С-максимална за деня!) Пловдив 11,30(28*C) 12,30(30*C) 14,30- 18,30(31-макс)

Варна 22-27 27(макс) Бургас 11,30( 22*) 12,30(23*) 14,30(27*) Русе 11,30(24* ) 12,30(25*) 14,30-18,30(25*-28*) и Сливен като Пловдив.

Което означава само на места темпертурата е достигнала макс 31*С.Като в останалите райони на страната температурата е била 24-29*

Никакви Сахарски Жеги, а симпатични доктори и докторки , които макар и да се говори че медицината е физично базирана наука, нямат идея ни от физика, а боя се в такъв случай и от медицина.

При тези температури, около комфортните стойности за човека , не виждам пречка човек да е облечен с леки дрехи, особено ако избягва излизането на открито.

Но мнението на доктори по-въпроса е мнение на хора некомпетентни по въпросите на топлинните явления.

Лучия,не са чак толкова високи температурите в сахара,ако разбира се повярваме на метео сайта на Бадр.Но за спътника на Сатурн,наистина бях го забравил!!!Бай Бадр откри нов цвят! Титаново ЧЕРНО! cool.gif

При теб положението е трагично.В Сахара не били високи температурите.В Западна Сахара в 18ч е 40-44*

Редактирано от badr (преглед на промените)

Всичко това е добре но е невярно.максималната температура в Градовете София, Пловдив, Варна , Бургас, Русе, Стара загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен не е надхвърлила 31*С.

Съответно температурите за деня София 11,30ч(24*С) 12,30(26*С) 14,30(29*С-максимална за деня!) Пловдив 11,30(28*C) 12,30(30*C) 14,30- 18,30(31-макс)

Варна 22-27 27(макс) Бургас 11,30( 22*) 12,30(23*) 14,30(27*) Русе 11,30(24* ) 12,30(25*) 14,30-18,30(25*-28*) и Сливен като Пловдив.

Което означава само на места темпертурата е достигнала макс 31*С.Като в останалите райони на страната температурата е била 24-29*

Никакви Сахарски Жеги, а симпатични доктори и докторки , които макар и да се говори че медицината е физично базирана наука, нямат идея ни от физика, а боя се в такъв случай и от медицина.

При тези температури, около комфортните стойности за човека , не виждам пречка човек да е облечен с леки дрехи, особено ако избягва излизането на открито.

Но мнението на доктори по-въпроса е мнение на хора некомпетентни по въпросите на топлинните явления.

При теб положението е трагично.В Сахара не били високи температурите.В Западна Сахара в 18ч е 40-44*

Това е времето за което се говори!За тези жеги трябва да си с леки дрехи и по възможност СВЕТЛИ а не тъмни(черни) и ВЪЛНЕНИ !!!

Б тия жеги ако видите някои с черни балтони да знаете че са от САХАРА!!!хахахахаха

Времето по градове за 25.07 2009г.

Бургас 34°

Варна 34°

Велико Търново 41°

Видин 40°

Враца 40°

Добрич 39°

Кърджали 40°

Кюстендил 40°

Плевен 42°

Пловдив 42°

Русе 43°

Сандански 43°

Силистра 41°

Сливен 39°

София 39°

Вече съм сигурен ,че ти трябва доктор и не е необходимо да знае физика важно е да е със специалност психопатия,психопатология или психология

не, не може би субнормализъм (демек олигофренство) хахахахаха

Аве бадр-оф ,може ли толкова плитко да лъжеш и заблуждаваш!

Сега ти като си заблуден религиозно ,другите не са така все още!!!!

Вече ставам "фен" на Урато ,

преди не бях съгласен мого за формулировките му спрямо мюслюманите ,но ти си на път да затвърдиш всичките му тези!!!хахаа

п.п.

Нео ,

на лични ша ти кажа за "сангрията",щото тука има много "религиозни" хора и да не ги изкушаваме ;)

Редактирано от camarero (преглед на промените)

Това е времето за което се говори!За тези жеги трябва да си с леки дрехи и по възможност СВЕТЛИ а не тъмни(черни) и ВЪЛНЕНИ !!!

Б тия жеги ако видите някои с черни балтони да знаете че са от САХАРА!!!хахахахаха

Ти както винаги си ни чул ни видял.То се говори нещо, ама бива да го прочетеш първо.

Не знам дали забеля първата препоръка е да не се излиза на открито. А при температурите които си постнал и които са различни от измерените днес, при продължително излагане на пряко слънцегреене е най-добре да си облечен в дебели, широки тъмни дрехи.

Твоето мнение или на тези докторчета е без значение

Вече съм сигурен ,че ти трябва доктор и не е необходимо да знае физика важно е да е със специалност психопатия,психопатология или психология

Бедни ми Камереро, няма такива специалности у нас.При медиците има специалност психиатрия.

Драги ми Камерео, разбирам мечтата ти да съм те излъгал, ала няма как.Посочените от мен данни са от метеорологичните станции, така че това ти обвинение го отправи към метеоролозите.

Първо да уточним нещата.Аз не отклонявам темата с лични нападки.Просто констатирам менталната ти недееспосбност.Ти не можеш да разсъдиш за елементарни неща.

Това е факт.Ти охлаждаш тела с помощта на други тела с по-висока температура.

Да връзка с темата няма, но няма и смисъл да ти се обяснява.Ти просто нямаш как да прецениш сложна за теб материя.И въпреки многообразно изложените доказателства ти не можа да ги осмислиш.Показано е точно и ясно къде и как се разпределят топлинните потоци.При това неведнъж.Изложена бе методика, посочени са начини за проверка.Обяснен бе процеса отначало до край.

Причините за твоето състояние са си твой проблем.Отричане на статистика, измервания и наблюдения ей така от невежество, не ногат да минат за аргумент.

Констатацията на факт със съответното доказтелство не е лична нападка.

Ничии прищевки не променят данните.Ти може да спориш цял живот.

Докато човек изложен на слънчево греене почернява, това е безусловно доказтелство.

Всяка хипотеза, против твърдението че черният цвят комплексно защитава от слънчевото грене, се нуждае от доказателство.

Такова да е представил някой от вас.

Бадр,Бадр!Знаеш ли колко ми дреме за измислените ти методики и изобщо за това бръщолевене,единствената цел на което е да отклониш вниманието от факта че лъжеш ,ама много плитко и неумело.Всъщност ,както и да лъжеш пак ще те хванем. Лучия ти говореше за времето вчера,днес знае че е настъпило захлаждане.А аз вчера точно ги премерих температурите-36,5 на сянка на морето с приятен вятър и 42,5 малко по навътре в полето.Твоята хипотеза има силна нужда от защита,не нашата.При температура на черната ти дрешка от 70-90 градуса целзий,ми е много интересно за каква защита говориш???От топлината няма да е ,проверено е многократно практически.

Човек изложен на слънчевото греене почернява за да се защити от високоенергетичните УВ лъчи,а не от топлината,за никаква комплексна защита не може да става дума.И черно боядисаната вълнена дреха също може да защитава от УВ радиацията,но не и от топлината.

Какво мога аз да разсъдя,ти не можеш да прецениш поради простия факт ,че нямаш нужните познания и опит.Титаншварц е новия ти ник,сам си го избра.Не че имам предпочитания към немския,но така бяха именувни боите в близкото /относително/ минало.

Ти както винаги си ни чул ни видял.То се говори нещо, ама бива да го прочетеш първо.

Не знам дали забеля първата препоръка е да не се излиза на открито. А при температурите които си постнал и които са различни от измерените днес, при продължително излагане на пряко слънцегреене е най-добре да си облечен в дебели, широки тъмни дрехи.

Твоето мнение или на тези докторчета е без значение

Бедни ми Камереро, няма такива специалности у нас.При медиците има специалност психиатрия.

Драги ми Камерео, разбирам мечтата ти да съм те излъгал, ала няма как.Посочените от мен данни са от метеорологичните станции, така че това ти обвинение го отправи към метеоролозите.

Пак ти повтарям,ако се опиташ да спреш да лъжеш и да изопачаваш фактите ,може и да сме по снизходителни към теб.Лучия,Камареро и аз ти говорехме за вчера,не за днес.Няма значение какви точно специалности има в медицината,факта че се държиш като дебил е неоспорим. cool.gif

Ама чукча Титаншварц писатель,не читатель.

Времето по градове за 25.07 2009г.

Бургас 34°

Варна 34°

Велико Търново 41°

Видин 40°

Враца 40°

Добрич 39°

Кърджали 40°

Кюстендил 40°

Плевен 42°

Пловдив 42°

Русе 43°

Сандански 43°

Силистра 41°

Сливен 39°

София 39°

Сега ти като си заблуден религиозно ,другите не са така все още!!!!

Вече ставам "фен" на Урато ,

преди не бях съгласен мого за формулировките му спрямо мюслюманите ,но ти си на път да затвърдиш всичките му тези!!!хахаа

п.п.

Нео ,

на лични ша ти кажа за "сангрията",щото тука има много "религиозни" хора и да не ги изкушаваме :angry:

Камареро,папките с лични са мо вече препълнени,така че пиши тук с тази табелка: :angry:

Аз довършвам още една бутилка сангрия,придържам се към съветите за повече течности.Лекото алкохолно съдържание е малък бонус. ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.