Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преживях смъртта

Featured Replies

• Автор

Всяка теория за бог е тъпа ако има "бог" той няма да е човек да изглежда като вас няма да е примитивен и кое е създало него ако тое е създал нас?

От години вече не вярвам в бог и такива неща.

Хора,разберете:НЯМА ГОСПОД НЯМА ЧУДЕСА!!! :ph34r::wub: :wub:

Не вярвам в Бог. Да има нещо, но не мога да се съглася, че е в смисъла който хората влагат. За нещата които нямат обяснение, не е задължително да е висша сила.

Аз с неверници не споря изобщо.

Ето ви малко материал за четене:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=151897&pid=1660877&st=0&#entry1660877

P.S.Спътника не е мой между другото

:ass:

• Отговори 947
  • Прегледи 192,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодаря ти много За подкрепата-много ми е нужна- точно сега. А какво го предизвика-май това е точната дума да- ами преживях поредното разочарование Беше много силна Любов. И точно защото б

• Изминаха 4 години-откакто се върнах отново. Тогава Ти ме попита дали искам да се прибера у Дома или да остана.Аз избрах да остана. И днес дойдох да Ти благодаря-че съм жива,че ме има. Тръг

• misunderstood^girl
    misunderstood^girl

Ако мога да попитам с какво сте по- различни? Ако това е истина, което разказваш - по- различна си с това, че си се върнала от милионите други, които не са се или, че си имала избор, който някой нямат

Публикувани изображения

Ще идеш-всички ще се приберем Там

И ако съм сънувала защо после не можех да ходя а

:clap:

Вие като се събудите ставате и ходите,нали?

Дайте ми обяснение-научно,ако обичате

И на мен ми се е случвало подбоно нещо, но аз видях само една част, едно прозорче от това място на ,което ти си била- беше в един мой сън(или не беше точно сън)- преди да се събудя усетих как душата ми влиза в тялото но много странно от дясно наляво чувството е като че пропадаш потъваш в тялото си и като се събудиш около три минути си като парализиран, не можеш да мръднеш.Странно е наистина - ти си била доста време там и затова ти е трябвало повече време за да проходиш.не мога да дам научно обяснение но и това е нещо - моят съвет към теб е не задълбавай много по темата , не си единствена , която преживяла подобно нещо.

Ще кажа едно изречение - Винаги съм вярвал, вярвам и ще продължавам да вярвам. Много хора са претърпели клинична смърт. Имам и познати такива. Всеки човек умира, няма как да остане вечен. И ако е бил добър и " се е блъскал " цял живот сигурно ще си почине там - горе. До сега съм бил свидетел на разговори с гледачи. Ставаше въпрос за наши близки хора. Казаха всичко, без да посочваме дори име, казаха какво ще е по-добре за вбъдеще за тях и прочие. И се оказа вярно! Та тези гледачи от къде имат тези способности. След като не вярвате в такива "глупости", кажете как бихте повярвали в това...или и това е някаква измислица и като не ви оттърва няма да я възприемете като нещо реално :D Според мен не трябва да се гледат само материалните неща в живота. Има толкова много мистика...за която дори и не подозираме! Нервите могат да погубят човек - вярно е. За мен психиката е най-важното нещо в живота на един човек. Защото без емоции един човек не би бил такъв! Благодаря на @haidukpikaso за споделената информация. Радвам се, че си успяла да видиш тази светлина и да се върнеш обратно тук.

Редактирано от ndm (преглед на промените)

Пост №172 ме подсети за нещо. Обичате ли черен хумор? В семейство възрастни хора в едно село умряла бабата. Тръгнали да я погребват, но понеже портата на черквата била тясна, при внасянето на ковчега му ударили ръба във вратата и го разтресли сериозно. Оказало се, че бабата не била умряла и от удара се сепнала и станала. След някоя и друга година бабата вече умряла наистина. Тръгнало погребението и като стигнали черквата стареца рекъл: -Внимавайте като внасяте ковчега! Нали помните какво стана миналия път!

• 2 седмици по-късно...

Смъртта не съм преживяла, но много пъти съм се събуждала нощем чувайки "НЯКОЙ" да ме вика по име. Многократно, настойчиво, но не - предизвикателно или агресивно. Разбира се, нямаше никой. Размишлявала съм "кой" от Отвъдния Свят е искал да ми каже нещо? Аз не съм интуитивна личност (някъде из житейския ми път съм загубила това важно качество), за съжаление!

От един следобеден сън, преди много години, се събудих внезапно...не можех да помръдна, усетих, че НЕЩО "влиза" в гърдите ми и, тогава, успях да се раздвижа... имах усещането, че идвам от много далеч, бях запъхтяна и сърцето ми "играеше степ".

Периодично се събуждам през нощта, усетила, че "съм забравила" да ДИШАМ. Струва ми се, че съм се запътила за "у дома", там, от където съм дошла, за да науча ОЩЕ НЕЩО...

Аз вярвам в бога, вярвам и в това, което си ни разказала. И на мен ми се е случвало нещо подобно, но си го спомням частично. Имаше и момент, в който душата ми сякаш излизаше от тялото ми...

Редактирано от Wildy (преглед на промените)

• Автор

И на мен ми се е случвало подбоно нещо, но аз видях само една част, едно прозорче от това място на ,което ти си била- беше в един мой сън(или не беше точно сън)- преди да се събудя усетих как душата ми влиза в тялото но много странно от дясно наляво чувството е като че пропадаш потъваш в тялото си и като се събудиш около три минути си като парализиран, не можеш да мръднеш.Странно е наистина - ти си била доста време там и затова ти е трябвало повече време за да проходиш.не мога да дам научно обяснение но и това е нещо - моят съвет към теб е не задълбавай много по темата , не си единствена , която преживяла подобно нещо.

Знам-че не съм единствена-но малко са тези,които се осмеляват да го признаят.

Ще кажа едно изречение - Винаги съм вярвал, вярвам и ще продължавам да вярвам.

Много хора са претърпели клинична смърт. Имам и познати такива. Всеки човек умира, няма как да остане вечен. И ако е бил добър и " се е блъскал " цял живот сигурно ще си почине там - горе.

До сега съм бил свидетел на разговори с гледачи. Ставаше въпрос за наши близки хора. Казаха всичко, без да посочваме дори име, казаха какво ще е по-добре за вбъдеще за тях и прочие. И се оказа вярно! Та тези гледачи от къде имат тези способности. След като не вярвате в такива "глупости", кажете как бихте повярвали в това...или и това е някаква измислица и като не ви оттърва няма да я възприемете като нещо реално :) Според мен не трябва да се гледат само материалните неща в живота. Има толкова много мистика...за която дори и не подозираме!

Нервите могат да погубят човек - вярно е. За мен психиката е най-важното нещо в живота на един човек. Защото без емоции един човек не би бил такъв!

Благодаря на @haidukpikaso за споделената информация. Радвам се, че си успяла да видиш тази светлина и да се върнеш обратно тук.

Благодаря и на теб за подкрепата,за това,че ми вярваш.

;)

Никога няма да забравя арменката,при която отидох в много тежък момент от живота си.Години преди да се случи това с Дома.

Каза ми да й занеса само една свещ.Когато я запали пред мен,изпадна в транс.

"Баща ти го няма,загинал е,името му започва с буквата Б.Той дойде,тук е,искаш ли да го питаш нещо?"

"Да,баща ми загина при изпълнение на служебния си дълг в рудник "Кремиковци",прегази го влак.Казва се Богомил.Искам да знам дали да водя дело."

"Не,недей,ще пострадаш.Казва че е убит,блъснали са го под композицията с рудата.Не води дело,той е добре,винаги ще бъде до теб и много те обича."

Описа ми го как изглежда-с бяла коса е,усмихнат и красив,с бял потник и черен панталон.

Така беше облечен при последната ни среща.

Смъртта не съм преживяла, но много пъти съм се събуждала нощем чувайки "НЯКОЙ" да ме вика по име. Многократно, настойчиво, но не - предизвикателно или агресивно. Разбира се, нямаше никой. Размишлявала съм "кой" от Отвъдния Свят е искал да ми каже нещо? Аз не съм интуитивна личност (някъде из житейския ми път съм загубила това важно качество), за съжаление!

От един следобеден сън, преди много години, се събудих внезапно...не можех да помръдна, усетих, че НЕЩО "влиза" в гърдите ми и, тогава, успях да се раздвижа... имах усещането, че идвам от много далеч, бях запъхтяна и сърцето ми "играеше степ".

Периодично се събуждам през нощта, усетила, че "съм забравила" да ДИШАМ. Струва ми се, че съм се запътила за "у дома", там, от където съм дошла, за да науча ОЩЕ НЕЩО...

Не ни е дадено-да знаем за Душата си.Иначе няма да се справим с уроците,които сме си избрали да научим в този си живот.

А тя си ходи до Дома постоянно,там и само там е щастлива.

Ако не си чела книгите на медиума Силвия Браун,непременно ги прочети.

:cool:

• 2 месеца по-късно...

Аз ти вярвам за това, понеже много хора по света са излизали извън телата си при най различни инциденти: катастрофи, отрявяния, смъртоносни болести от които едва са успели да се излекуват и др. подобни. Не бих могъл да се съглася с факта че всички хора по целия свят халюционират едни и същи видения. Това е мнение на скептиците. Например леля ми, когато е била на животоспасяваща и решаваща операция, каза че по същия начин се е издигнала над тялото си в операционната, и се е носила като балонен мехур в пространството, и е наблюдава как лекарите са се борели за живота и, даже е наблюдавала как са я рязали със скалпелите и, наблюдавала е и ораганите си също! Чула е думите на старшия: "Изтърваме я, по бързо действайте......" Каза че чувството било много приятно и не усещала никаква болка, и се усещала лека като перо. Видяла също някакъв тъмен тунел със светлина в далечината, и излязла на някаква поляна, и там видяла починали близки, искала да остане там, но те и казали че още е много рано, и има да върши още задачи. Само това си спомня. Друг е въпроса че йогите в Тибет, могат сами да излизат от телата си когато си поискат, и да се прибират обратно, даже това си го практикуват още от историята, много отдавна от преди Христа........ Ти също е трябвало да се върнеш, защото още ти е рано за там. Но не е било случайно че това е станало с теб. Леля ми също се промени след този случай - от тогава насам, може да успокоява болни места с ръцете си. Близки и познати ако ги болят главите или някой друг орган на тялото, тя полага ръце над тях, и болката им минава. Майка ми не вярваше, но като се остави да и положи ръце, каза че и мина главоболието. А преди този случай да напусне тялото си, тя нямаше тази дарба. Знам че много хора са се променили след подобни случай, след напускане на тялото си. Сигурен съм че твоето е било за хубаво, а не за лошо. Горе главата, и да не ти пука от злобни коментарчета на скептици. Ако на тях им се случи подобно нещо - ще напълнят гащите. :cool:

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Кои сме Ние да казваме ,че няма Бог!?

Това е една много спорна тема дали има или няма Бог. Аз по принцип не съм силно силно религиозен, но знам че има една много по висша сила от нас! Сега дали това е Бог или нещо друго....... не мога да кажа. Или може би Бог е само един, но с различни имена на различните места на Земята......... Ние вярваме в Бог отец и неговия син Христос, мюсюлманите се кланят на Мохамед, юдеите са по стария завет в Израел, в Тибет и други азиатски държави се кланят на Буда ( реалното му име е Сидхарта Гаутама ), който е бил принц и после става мъдрец и философ, и го провъзгласяват за Бог след смъртта му, монголците все още почитат Тангра освен че там има и будисти, прабългарите също са почитали Тангра а и не само те, а много народи от Азия по онези години. Извънземни е отдавна доказано че съществуват, но не се дава гласност на информацията, военните крият всичко в тайна. Що се отнася по за живот след смъртта - ние живеем във тяло, и когато то стане немощно и старо го напускаме. Според християнството има вечен живот и всеки ще си носи последствията каквото е правил приживе, а според будизма има прераждане, и последствията ще се носят в следващия живот. Даже по едно време се говореше че и в християнската библия имало писано за прераждане, но там много страници липсвали, били откъснати включително и тези които пише за прераждането. Много спорове имаше по тази тема. Само че доста хора не вярват че Бог ще ги накаже заради делата им, понеже се измъкват от правосъдните закони с подкупи и корупция, но има едни други много опасни закони от които не може да се избяга - Кармичните закони. Колкото и да не вярваме, тези Кармични закони работят, и след време всеки си получава последствията! Но факт е че много хора са напускали телата си при различни инциденти. Много неща има още които не знаем........ Но според мен човек е създаден да изследва, и трябва да го прави.

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Преживях смъртта-а всъщност такава няма.

Отворих тази тема,защото знам че това се е случило и на други.

И искам заедно да продължим,да си помогнем.

Защото вече нищо не е същото.

Защото никой не ти вярва,когато му разкажеш-за Бог,за Вратата и Светлата пътека.И затова как си видял Дома...

И как повечето хора ще ни мислят за луди.

Животът вече е друг,нов.Все едно си се родил пак.

...Изведнъж всичко стана черно,една непрогледна тъмнина.Не виждах,не можех да дишам. Престанах да усещам тялото си-просто го нямах.

Започна да се върти лента.

Все едно че ме бяха сложили в кино,само че този филм беше живота ми-до тук.

После се отвори Вратата. Видях светла пътека,по която трябваше да мина.

И тогава дойде Бог и ме попита дали искам да се прибера у Дома.Или искам още да остана тук.

Бог ми даваше за първи път правото да избирам.

Просто стоеше и чакаше моя отговор.Вратата беше отворена.Не знаех какво да му отговоря.Защото нищо не ме задържаше тук,освен близките ми.

Казах му че искам да остана,а самата аз не знаех защо.

Можех да се прибера.Там у Дома.Беше Светла пътека и ме чакаше-да ме отведе.

Това се случи с мен тази нощ-07.12.2005

После дойде и отговора-защо останах.

Сега вече го знам.

Останах защото искам да помагам на хората като мен,искам да си помагаме взаимно,искам да кажа че няма смърт,че има Бог.

И искам да напиша книга за нас-различните-някой ден.

Нали започвам отново да живея...

А ако някой не желае да споделя тук,нека ми пише:

[email protected]

Ще помоля също така и за подкрепата на администраторите и модераторите в Калдата-да бъде изтрит всеки пост,а то сигурно ще има много такива,в който ни смятат за луди и т.н.

Не сме.

Само че вече не сме същите.

Защото бяхме за малко Там.

При Бог.

Върнахме се.

И само затова трябва да ни уважавате.

Защото сме се осмелили да останем.

Отново.

А това не може всеки.

Няма нищо ново за мен в това твое преживяване и напълно го вярвам и ти пожелавам да видиш още много повече... имаш моята подкрепа!

Да те питам казваш че е станало през ноща ? Обясни ми какво прави преди да се случи това с теб ? Или просто си решила и си легнала да спиш и станало това.

Редактирано от Windows Vista Ultimate (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Обясни ми какво прави преди да се случи това с теб ?

Мда сигурно е била пияна.

:)

Живот След Смъртта (1 Епизод)

Живот След Смъртта (2 Епизод)

Живот След Смъртта (3 Епизод)

Живот След Смъртта (4 Епизод)

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

• Автор

Да те питам казваш че е станало през ноща ? Обясни ми какво прави преди да се случи това с теб ? Или просто си решила и си легнала да спиш и станало това.

Не взимам опиати,сто пъти им го написах на тия по-горе.Добре съм и с мозъка си,слава Богу.

Заболя ме изведнъж сърцето и си легнах,това беше последния физически спомен.

Спря.Просто спря.

Както си туптеше и спря.

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

И вече ме нямаше.

Тук.

А бях по-жива отвсякога,неописуемо е чувството.

И си е страшно-не лъжа-но е за кратко само.

Но после - когато осъзнаеш че пак те има и че поемаш към Бог и Светлината на Дома -

все едно се раждаш отново.

Не взимам опиати,сто пъти им го написах на тия по-горе.Добре съм и с мозъка си,слава Богу.

Спря.Просто спря.

Както си туптеше и спря.

И вече ме нямаше.

Тук.

Но после - когато осъзнаеш че пак те има и че поемаш към Бог и Светлината на Дома -

Значи не си имала среща с Бог?

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Значи не си имала среща с Бог?

Натам се беше запътила, ма извънземните я дръпнаха по пътя и я кикнаха обратно в бодито, за да ни разкаже туй-унуй(на живо). Хайдуче не крий подробностите, де! Понеже в раздела присъствува и тази тема да попитам: Извънземните имат ли си такива там работи и как са с размерите...

Спря.Просто спря.

Както си туптеше и спря.

И вече ме нямаше.

Тук.

Извини ме за въпроса,но щом споделяш с други,значи си готова за това.Беше ли в тунела?Видя ли Светлината?

Чела съм книгата на Шефика Карагюла,която е лекар и е работила дълги години в реанимация.Записвала спомени на пациенти,които са се върнали от "там".Има много хора,които са преживяли това,но ги е страх да го признаят за да не ги помислят за луди.Ние хората сме особени същества - щом не сме видяли нещо което друг е видял в безсилието си да го обясним обявяваме човека за "куку" и приключваме с въпроса.Така е най-лесно.

Аз съм разговаряла с човек,който е имал подобно преживяване след тежък инфаркт.

Редактирано от обсидиан (преглед на промените)

Извини ме за въпроса,но щом споделяш с други,значи си готова за това.Беше ли в тунела?Видя ли Светлината?

Чела съм книгата на Шефика Карагюла,която е лекар и е работила дълги години в реанимация.Записвала спомени на пациенти,които са се върнали от "там".

Чернорозова какво ще й направи на Хайдучето, освен ханъма на някой от бившите ни поробители?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Чернорозова какво ще й направи на Хайдучето, освен ханъма на някой от бившите ни поробители?

Този цвят най не го обичам... :)

Този цвят най не го обичам... :)

Не "черно-розово", а Черна роза, ама нали е фамилия и трябваше да я пригодя към нашенският тертип(пак тяхна дума). Та така (преведено) стана Чернорозова...

Не "черно-розово", а Черна роза, ама нали е фамилия и трябваше да я пригодя към нашенският тертип(пак тяхна дума). Та така (преведено) стана Чернорозова...

Аааа,загрях най-после! Благодаря! :)

Редактирано от обсидиан (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Не, че искам да ви спукам балончето, но не сте ли чували за така наречените near death experiences? Има много истории, подобни на тази на haidukpikaso, разказани от стотици хора по света А питалили сте се, защо така се получава? И че може би отделянето на голямо количество ДМТ (природен индолов алкалоид от групата на триптамините) от човешкия организъм в такъв момент води до тези ярки халюцинации? Мои близък приятел, занимаващ се с биохимия, претърпя тежка катастрофа и беше в кома. След излизане от комата разказа интересна история, но той си знаеше, е това е нормална биологична реакция, която няма нищо общо с бог. Не подценявам силата на подсъзнанието (Юнг е написал достатъчно по въпроса), нито да влизам в пререкания с чужди вярвания, но лично аз мисля, че всичко в този свят си има просто и логично научно обяснение. :laughing5: Поздрави.

Редактирано от Amantine (преглед на промените)

но лично аз мисля, че всичко в този свят си има просто и логично научно обяснение. :blink:

Поздрави.

Ами :whist:

Ако крушата падне на на 5 метра пред дървото какво ли ще е обяснението?

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

• Автор

Не, че искам да ви спукам балончето, но не сте ли чували за така наречените near death experiences? Има много истории, подобни на тази на haidukpikaso, разказани от стотици хора по света

А питалили сте се, защо така се получава? И че може би отделянето на голямо количество ДМТ (природен индолов алкалоид от групата на триптамините) от човешкия организъм в такъв момент води до тези ярки халюцинации?

Мои близък приятел, занимаващ се с биохимия, претърпя тежка катастрофа и беше в кома. След излизане от комата разказа интересна история, но той си знаеше, е това е нормална биологична реакция, която няма нищо общо с бог.

Не подценявам силата на подсъзнанието (Юнг е написал достатъчно по въпроса), нито да влизам в пререкания с чужди вярвания, но лично аз мисля, че всичко в този свят си има просто и логично научно обяснение. :blink:

Поздрави.

Добър вечер,Amantine

Не вярвам да си си направила труда-пък и защо ли да си губиш времето мда-

да изчетеш всичко по темата.

И да прочетеш-че няма научно обяснение.

Мога да ти разказвам за Торсионните полета-ама ти едва ли си и чувала за тях.

P.S.

И Бог се пише с главна буква.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.