Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преживях смъртта

Featured Replies

Научно обяснение си има и това всеки доктор или учен може да го подтвърди. Но в безмислени спорове нямам нито времето, нито енергията да се впускам :blink: А за теорията на ТП, разбира се, че съм чувала, няма нужда да ми разясняваш. P.S.: Не вярвам в бог, за това не го и пиша с главна буква. P.S.: Както вече казах, това е мое мнение (и на много други хора, като се замисля), не ангажирам никого с него, най-малко теб, визирайки твоите разбирания и виждания - съвсем. Темата е отворена и въпреки, че ти си я публикувала, тя не се върти само около теб и в изказването си, не съм имала за цел да визирам теб - говорех принципно. Не го правя с цел да се заяждам, а просто изразих мнение.

Редактирано от Amantine (преглед на промените)

• Отговори 947
  • Прегледи 192,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодаря ти много За подкрепата-много ми е нужна- точно сега. А какво го предизвика-май това е точната дума да- ами преживях поредното разочарование Беше много силна Любов. И точно защото б

• Изминаха 4 години-откакто се върнах отново. Тогава Ти ме попита дали искам да се прибера у Дома или да остана.Аз избрах да остана. И днес дойдох да Ти благодаря-че съм жива,че ме има. Тръг

• misunderstood^girl
    misunderstood^girl

Ако мога да попитам с какво сте по- различни? Ако това е истина, което разказваш - по- различна си с това, че си се върнала от милионите други, които не са се или, че си имала избор, който някой нямат

Публикувани изображения

• Автор

Научно обяснение си има и това всеки доктор или учен може да го подтвърди. Но в безмислени спорове нямам нито времето, нито енергията да се впускам :)

А за теорията на ТП, разбира се, че съм чувала, няма нужда да ми разясняваш.

P.S.: Не вярвам в бог, за това не го и пиша с главна буква.

P.S.: Както вече казах, това е мое мнение (и на много други хора, като се замисля), не ангажирам никого с него, най-малко теб, визирайки твоите разбирания и виждания - съвсем. Темата е отворена и въпреки, че ти си я публикувала, тя не се върти само около теб и в изказването си, не съм имала за цел да визирам теб - говорех принципно. Не го правя с цел да се заяждам, а просто изразих мнение.

Не-няма научно обяснение.

Няма обяснение - защо виждам мъртвите.

Няма обяснение - защо говоря с тях и предавам на близките им посланията им.

...

Не се върти около мен темата-

около мен се въртят Те.

Каквото мога предавам,помагам.

Теорема на Годел за познанието

Тя гласи, че обясненията на безкрайното не могат да бъдат достигнати използувайки крайни средства. Другояче казано - нашето рационално мислене и здрав размисъл не са достатъчни за разбирането на истинската природа на действителността (реалността). И колкото по-дълбоко навлизаме в новите научни открития толкова повече навлизаме в слоестата тъкан на илюзията. Не можем да знаем всичко относно дадена ситуация когато сме вътре във ситуацията. Само вън от ситуацията можем да разберем нейните връзки с останалата действителност, а това не е възможно в рационалния свят. Ние не можем да разгледаме Вселената от всички ъгли и да добием цялостна представа за нея като единно цяло тъй като тя е необятна. Така че разглеждайки отделни нейни части и закони, правейки предположения, приближения, опростявания ние винаги добиваме изкривена и частична представа за Вселената. Ако успеем да погледнем на Вселената извън нея, ще добием точна представа за нея. Истинска представа за даден обект можем да получим само влизайки във връзка със Самия Творец на Вселената и всичко в нея - Бог. Чистото знание получава само човекът със чисто сърце. Само високонравствените хора могат да използуват достиженията на науката за благото на човечеството.

Не-няма научно обяснение.

Няма обяснение - защо виждам мъртвите.

Няма обяснение - защо говоря с тях и предавам на близките им посланията им.

...

Не се върти около мен темата-

около мен се въртят Те.

Каквото мога предавам,помагам.

Малко са хората,които Бог е дарил с умението да влизат в контакт с Отвъдното!

Това,че науката няма обяснения за някои неща,не значи че те не съществуват - Ернст Мулдашев го доказа на практика в своята си област.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Теорема на Годел за познанието

Тя гласи, че обясненията на безкрайното не могат да бъдат достигнати използувайки крайни средства. Другояче казано - нашето рационално мислене и здрав размисъл не са достатъчни за разбирането на истинската природа на действителността (реалността). И колкото по-дълбоко навлизаме в новите научни открития толкова повече навлизаме в слоестата тъкан на илюзията. Не можем да знаем всичко относно дадена ситуация когато сме вътре във ситуацията. Само вън от ситуацията можем да разберем нейните връзки с останалата действителност, а това не е възможно в рационалния свят. Ние не можем да разгледаме Вселената от всички ъгли и да добием цялостна представа за нея като единно цяло тъй като тя е необятна. Така че разглеждайки отделни нейни части и закони, правейки предположения, приближения, опростявания ние винаги добиваме изкривена и частична представа за Вселената. Ако успеем да погледнем на Вселената извън нея, ще добием точна представа за нея. Истинска представа за даден обект можем да получим само влизайки във връзка със Самия Творец на Вселената и всичко в нея - Бог. Чистото знание получава само човекът със чисто сърце. Само високонравствените хора могат да използуват достиженията на науката за благото на човечеството.

Срещу това се изправя "Бръсначът на Окам", който е най-разпространеното наименование на принципа за простотата в науката.

Съгласно този принцип, от множеството теории, които обясняват един и същ проблем еднакво добре (ceteris paribus), за предпочитане е най-простата, т.е. тази, която използва най-малко предположения.

Пример: След буря се вижда повалено дърво. От наблюденията “буря” и “повалено дърво” се извлича простата хипотеза, че “дървото е повалено от силен вятър”. Тази хипотеза изисква единствено предположението, че вятърът е повалил дървото, не метеор или слон.

Алтернативната хипотеза: “Дървото беше прекършено от диви, 200 метра високи извънземни” съгласно Бръснача на Окам е безполезна, тъй като тя, противно на първата, изисква множество допълнителни предположения. Например съществуването на извънземни, тяхната способност и воля да пропътуват междузвездни пространства, способността за преживяване на 200 м високи същества при земното привличане, и т.н.

Мойта логика си е за мен. Не си я натрапвам на никой. Никой не съдя, както и не искам да бъда съдена. Казвах защо АЗ не вярвам в бог и не задължавам никой по- същата причина да не го прави. Всеки си има причините да вярва или да не вярва - но чак когато ако го има този някой там горе - ми покаже, че наистина го има - тогава ще повярвам, но сега нямам и една малка сламка, за която да се хвана, че той е там. Както казах - никой не обременявам с моите причини - и те са си само за мен - ти щом имаш причини да вярваш - вярвай.

за каква сламка искаш да се хванеш.

ако всеки знае какво ще стане след като омрем?

дали ще има хора на земята?

бог има,и винаги е имало.

• Автор

Срещу това се изправя "Бръсначът на Окам", който е най-разпространеното наименование на принципа за простотата в науката.

Съгласно този принцип, от множеството теории, които обясняват един и същ проблем еднакво добре (ceteris paribus), за предпочитане е най-простата, т.е. тази, която използва най-малко предположения.

Пример: След буря се вижда повалено дърво. От наблюденията “буря” и “повалено дърво” се извлича простата хипотеза, че “дървото е повалено от силен вятър”. Тази хипотеза изисква единствено предположението, че вятърът е повалил дървото, не метеор или слон.

Алтернативната хипотеза: “Дървото беше прекършено от диви, 200 метра високи извънземни” съгласно Бръснача на Окам е безполезна, тъй като тя, противно на първата, изисква множество допълнителни предположения. Например съществуването на извънземни, тяхната способност и воля да пропътуват междузвездни пространства, способността за преживяване на 200 м високи същества при земното привличане, и т.н.

Колкото по-просто-толкоз по-лесно,мда.

Защо ли да търсим обяснения?

Нарисувайте ми вятъра например-знаете че го има,усещате го-

но не го виждате,нали?

Колкото по-просто-толкоз по-лесно,мда.

Защо ли да търсим обяснения?

Защото е паднало само 1 дърво

ако бяха паднали 1100 дървета

от 99 кладенеца вода щеше да се носи. :grimace:

edit:

Нарисувайте ми вятъра например-знаете че го има,усещате го-

но не го виждате,нали?

Как го искаш тоя вятър?

да дърпа или да бута дървото или да го натиска. :lol6:

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

• Автор

Как го искаш тоя вятър?

да дърпа или да бута дървото или да го натиска. :blink:

Искам вятър,изкореняващ плевели и разни други ненужни работи от Земята.

Искам вятър,изкореняващ плевели и разни други ненужни работи от Земята.

Май подобен вятър ни е нужен :)

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=8zZl-gpDThg

• 5 месеца по-късно...
  • Автор

Трябваха ми 5 години-откакто преживях това-

за да разбера защо съм се върнала.

И каква е мисията ми.

Всъщност отговора е бил винаги пред мен,но когато преди няколко дни си отиде и дядо,разбрах.

Мога да предавам послания от Дома.

И да успокоявам всички,които тъжат и страдат за починал.

До сега ми се е случвало само с непознати хора.

Днес трябваше да предам и на близките си-

че е пристигнал и че е добре,да не плачат...

А да-казаха ми че последните дни не е пил вода,питаха дали е жаден.

Дядо веднага ми отговори:

"Искам лимонада малко".

Той наистина обичаше лимонада.

Моите съболезнования,съжалявам за дядо ти.

Радвам се,че успяваш да успокоиш близките си :cheerleading2:

Присъеднинявам се !

Смъртта е да минеш от другата страна, където всичко е прекрасно ... on the other side :rolleyes:

Приеми и моите съболезнования. Знам как се чувстваш,но все пак за разлика от повечето хора имаш утеха - можеш да контактуваш с дядо си.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря ви,приятели,но аз наистина не тъгувам за него.

Защото знам че е много добре.

Гергана Орлова:

Душата се отдели от тялото ми

Публикувано изображение

Нацелената с бомбичка през 2003 година Гергана Орлова разкри, че си спомня доста странни неща от двете седмици, прекарани в кома. Момичето пострада през 2003 година по време на квалификацията за Шампионската лига по футбол между ЦСКА и "Галатасарай".

"Споменът ми е от онези, за които всички говорят, че когато починеш, душата се отделя от тялото ти и отива на друго място. И аз преживях нещо подобно. Отидох на някакво място, където се чувствах много спокойна. Срещнах и други хора, все непознати. Един от тях обаче каза, че мястото ми не е там и трябва да се върна. Следващият ми спомен е как излизам от комата", разказа Гергана в телевизионното предаване "Тази неделя". В първите дни след това тя не е разпознавала нито своите приятели, нито дори и баща си. "Извинете, кой сте Вие?", питала тя, когато той се приближавал до нея.

Гергана разкри, че е претърпяла 19 операции - черепно-мозъчни, на кръвоносните съдове, на ухото и т.н. Въпреки медицинската помощ тя продължава да страда от посттравматична епилепсия. Предстоят й още няколко хирургични намеси.

БЛИЦ

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

След седмица трябва да кажем на дядо Довиждане

40 дни и вече си отива.

Но не значи че ни оставя.

Утеших чуждите и непознатите.

Сега трябва да утеша най-милите ми.

Трябва да се справя.

А и дядо ще е до мен,знам.

Пожелайте ми сила,приятели.

Много сила.

И обич за късмет.

Не знам друго какво-май това ще ми стигне.

Тъжно е да загубиш близък човек. Съболезнования ! Но........ някак си ми е извратено тези чувства да бъдат споделяни в мрежата с някаква користна цел или просто събиране на съболезнования от случайни минувачи. Днес си изтрих личните данни от фейса (не че го ползвам) щото ми стана неприятно да ме поздравяват за РД хора дето не са обелили и по едно изречение лично с мен. Смъртта е нещо лично , всичко останало е без значение.... както е без значение и това дали близките скърбят за теб явно( по цялата мрежа) или скрито.....просто смятам за обиден шума около покоя на починалия..! Съжалявам за изказването си, просто споделям каквото мисля.

Редактирано от rulom (преглед на промените)

• Автор

Тъжно е да загубиш близък човек. Съболезнования !

Но........ някак си ми е извратено тези чувства да бъдат споделяни в мрежата с някаква користна цел или просто събиране на съболезнования от случайни минувачи.

Днес си изтрих личните данни от фейса (не че го ползвам) щото ми стана неприятно да ме поздравяват за РД хора дето не са обелили и по едно изречение лично с мен.

Смъртта е нещо лично , всичко останало е без значение.... както е без значение и това дали близките скърбят за теб явно( по цялата мрежа) или скрито.....просто смятам за обиден шума около покоя на починалия..!

Съжалявам за изказването си, просто споделям каквото мисля.

Благодаря и за съболезнованията ти,както и за мнението ти.

Пиша си по темата-

какво се е случило,какво се случва.

Нищо лично.

Просто споделям.

И няма такова нещо като смърт,да знаеш

:wors:

• Автор

Тогава защо се кахъриш ? :wors:

За тези,които не могат да го проумеят това-

за тях ми е мъчно.

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Баси, 15 страници тема, за да кажеш на пишещите в нея, че не си имала предвид тях, а само четящите и неразбиращите, т.е. некакви си 2-3 % от участниците в темата :wors:

Редактирано от rulom (преглед на промените)

• Автор

Баси, 15 страници тема, за да кажеш на пишещите в нея, че не си имала предвид тях, а само четящите и неразбиращите, т.е. некакви си 2-3 % от участниците в темата :)

Те тия страници неверниците са ги напълнили

:blink:

...

Кои са тия неверници? :P Между другото, Свети Петър с ключовете видя ли го? И той какво ти рече, а ти какво? ;)

Вместо да се задълбаваш и вайкаш как си се отървала на косъм от смъртта, радвай се че си се отървала. Много хора не могат да се радват на това.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.