Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преживях смъртта

Featured Replies

преди 4 часа, Гретел написа:

Не е ли по приемливо Човек да си създаде бог който да му казва: "Кради, лъжи, даже убивай ако ще спечелиш от това и пожелавай на воля всяка жена която ти се прииска?!? Те това би бил бог "по собствен образ и подобие".   :devil2:

Точно така ! Но до някъде ! Тогава няма нужда от Бог ! :) Следваш себе си - Дяволът в мен ! :)....

Всяко живо (1)  усвоява околната среда за целите на собственото си съществуване (Лакомия) и го прави прилагайки (2) най-малко усилия за най-голям ефект (Мързел) . Това са двете основни , най-главни движещи сили . Те пораждат Егото !

Само , че се породило и  Самосъзнание ....! От (3) стремеж към опазване на вида ! 

В същност това са законите "Божии" , законите на Живото , на Природата !

Без ограничение , всяко само за себе си !

В крайните си форми обаче Лакомията и Мързелът водят до деградация и саморазрушение ....

За това ! Съзнанието се бори за контрол над Егото , за неговото ограничаване ! Да не може да се саморазруши в собствените си Лакомия и Мързел....

Както и обратното - Егото управлява Съзнанието ! Да не се самозабрави и самоунищожи в измислици , нямащи нищо общо с околната среда ! :)

По друг начин казано - Егото поставя задачите ("Аз Искам!"), а Съзнанието ги решава ("Така може!") !

Това е първоначалната , прото-матрица ! Тя от къде , как и защо се е появила - никой не знае . За сега никой не може да даде никакъв Разумен , смислен отговор....

За да имат шанс всички , и неразбиращите , да могат да владеят собственото си Его , собственото си "Аз искам ! "

За да има шанс обществото да оцелее и да се развива .

Човекът сътвори Бог !.....И видя Човекът , че това е Добро ....!:)

И всичко това е съвсем естествено и закономерно "по собствен образ и подобие" ......

Его и Съзнание в своето неделимо цяло !786096.gif

П.П.( за тези които са разбрали горното ): Разбъркването , обръщането и/или подмяната на причинно-следствените връзки е с цел постигане на безгранична власт и сляпо подчинение . Това вече е религия - инструмент за контрол и управление едновременно....Егото едновременно да управлява и да контролира без Съзнанието , с доминиращи Лакомия и Мързел ! Системата (прото-матрицата) остава без обратна връзка . Резултатът е саморазрушение и световната история го доказва .....Днес сме съвсем на ръба ! Социализмът умря от Мързел . Днес ще се мре от Лакомия !....:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 947
  • Прегледи 195,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодаря ти много За подкрепата-много ми е нужна- точно сега. А какво го предизвика-май това е точната дума да- ами преживях поредното разочарование Беше много силна Любов. И точно защото б

• Изминаха 4 години-откакто се върнах отново. Тогава Ти ме попита дали искам да се прибера у Дома или да остана.Аз избрах да остана. И днес дойдох да Ти благодаря-че съм жива,че ме има. Тръг

• misunderstood^girl
    misunderstood^girl

Ако мога да попитам с какво сте по- различни? Ако това е истина, което разказваш - по- различна си с това, че си се върнала от милионите други, които не са се или, че си имала избор, който някой нямат

Публикувани изображения

преди 6 часа, by_chechi написа:

Точно така ! Но до някъде ! Тогава няма нужда от Бог ! :) Следваш себе си - Дяволът в мен ! :)....

Всяко живо (1)  усвоява околната среда за целите на собственото си съществуване (Лакомия) и го прави прилагайки (2) най-малко усилия за най-голям ефект (Мързел) . Това са двете основни , най-главни движещи сили . Те пораждат Егото !

Само , че се породило и  Самосъзнание ....! От (3) стремеж към опазване на вида ! 

В крайните си форми обаче Лакомията и Мързелът водят до деградация и саморазрушение ....

За това ! Съзнанието се бори за контрол над Егото , за неговото ограничаване ! Да не може да се саморазруши в собствените си Лакомия и Мързел....

Както и обратното - Егото управлява Съзнанието ! Да не се самозабрави и самоунищожи в измислици , нямащи нищо общо с околната среда ! :)

По друг начин казано - Егото поставя задачите ("Аз Искам!"), а Съзнанието ги решава ("Така може!") !

Това е първоначалната , прото-матрица ! Тя от къде , как и защо се е появила - никой не знае . За сега никой не може да даде никакъв Разумен , смислен отговор....

За да имат шанс всички , и неразбиращите , да могат да владеят собственото си Его , собственото си "Аз искам ! "

И всичко това е съвсем естествено и закономерно "по собствен образ и подобие" ......

П.П.( за тези които са разбрали горното ): Разбъркването , обръщането и/или подмяната на причинно-следствените връзки е с цел постигане на безгранична власт и сляпо подчинение . Това вече е религия - инструмент за контрол и управление едновременно....Егото едновременно да управлява и да контролира без Съзнанието , с доминиращи Лакомия и Мързел ! Системата (прото-матрицата) остава без обратна връзка . Резултатът е саморазрушение и световната история го доказва .....Днес сме съвсем на ръба ! Социализмът умря от Мързел . Днес ще се мре от Лакомия !....:)

Хареса ми, но има и слаби места... За съжаление сега нямам време, при мен е 7:45 сутринта.

Но от всякъде прозира Бог, в класическия смисъл.

преди 1 час, Гретел написа:

Но от всякъде прозира Бог, в класическия смисъл.

Най-неочаквано (може би :)) , абсолютно си права ! В класически смисъл Бог замества незнанието . А незнанието прозира от всякъде . Другото вече се знае ! :)

......Защото Природата не търпи празно , сами си изпълваме незнанието с измислици - така функционираме мисловно....време и място за творчество ! За това човекът може да сътворява Бог (а добитъкът не може) . За това и самите богове са най-различни...... Форми без съдържание ! 

Примерно : От практиката се знае , че А+В=С , където А и В са с някакви параметри които се знаят , а С е резултатът от действието . Проверено в практиката знание !

Но докато не се знаят параметрите , А+В=С е само форма без съдържание . Така тук имаме свободата да си измисляме всичко което ни дойде на ум , да заместваме незнанието с параметри всякакви за А и В . Най-често това са параметри имагинерни и/или ирационални . И да получаваме резултатът С във всякакви произволни стойности . Можем даже самите форми да променяме и подменяме съвсем произволно (вместо "+" да бъде "-" примерно)...Това е религия , която замества незнанието за действителността , до установяване на действителните параметри ! А за резултатът С , производна на нашите измислици , казваме , че е Бог ! Тук за манипулации и спекулации не говоря - описвам как функционира нашето мислене със знание и/или незнание ! 

Всичко това по-просто не мога да го обясня . По-сложно мога....:(

Знание-незнание са едно неделимо цяло ! 786096.gifОтвъд него е немислимото !

Но това е друга тема.....

Само че разглеждаш само аспекта Лакомия - Мързел а не Лакомия - Талантпрогресивност, воля и устременост. Бизнеса и частната инициатива движат света. Ти ако спечелиш един милион ще се отдадеш на мързел,покер, пиене ит.н. Други като спечелят милион ще искат 10 милиона после 100 милиона и така. И всичко с много усилия.

Дамс, диалектическия ти материализъм!

преди 3 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Само че разглеждаш само аспекта Лакомия - Мързел а не Лакомия - Талантпрогресивност, воля и устременост. Бизнеса и частната инициатива (Лакомия - бел.а.) движат света. Ти ако спечелиш един милион ще се отдадеш на мързел,покер, пиене ит.н. Други като спечелят милион ще искат (от Лакомия - бел.а) 10 милиона после 100 милиона и така. И всичко с много усилия.

Ако махнем това , че не разбираш това което ти сам си писал , писал си нещо подобно на това което и аз съм писал....:)

Какво е то , ако не е Его (Лакомия и Мързел) и Съзнание ?....Само , че ти със Съзнанието си в твърде оскъден допир .....пък и аз не съм писал за него в повече ......Хайде , затвори се ! :)

П.П. Това , че под понятието Лакомия , ти разбираш само и единствено да се скъсаш от плюскане , аз какво да направя за нещастното ти Съзнание ? За Мързела ти да четеш поне началните учебници - също ! :)

преди 21 часа, by_chechi написа:

1. "Само , че се породило и  Самосъзнание ....! От (3) стремеж към опазване на вида !"

Чий е този стремеж за опазване на вида? Явно не е на човек - човек се ражда, живее според Егото си за собственото си съществуване и умира -т.е. запазването на вида изобщо не го интересува. Този "стремеж" за зпозване на вида идва от вън, но не от околната среда, нея запазването на човешкия вид също не я интересува.

Казал си, че първоначалната прото-матрица не е известно как се е създала, не се знае, и вероятно това е отговора ти. Обаче, според твоите разсъждения изложени по-горе, не е човекът, който я е създал.

2. 

"Егото контролира съзнанието да не се самоунищожи в измислици..."

Е, това не звучи сериозно, не може една измислица да разруши нито съзнание нито Его.

П.П. не го разбирам, противоречи на твърдението ти, че съзнанието е сътворило Бог, т.е религията, защото не е ли вярата в Бог = религия?

Редактирано от Гретел (преглед на промените)

преди 7 часа, Гретел написа:

1. ...идва от вън....прото-матрица ....не е човекът, който я е създал.

2. "Егото контролира съзнанието да не се самоунищожи в измислици..."

Е, това не звучи сериозно, не може една измислица да разруши нито съзнание нито Его.

П.П. не го разбирам, противоречи на твърдението ти, че съзнанието е сътворило Бог, т.е религията, защото не е ли вярата в Бог = религия?

1. Не е от вън , а е вътре в матрицата . Има го даже в птичките и тревичките , и особено в.......троскота - няма изкореняване !...Само с " Раундъп" ! :)

А матрицата от къде се е взела никой не знае - самовъзникнали , посяти , част от Вселенски организъм в който сме органични клетки или даже смъртоносни вируси , създадени от извън Вселенска Сила ....Не се знае ! Не е достъпно за мислене ! Немислимо е ! А това не значи Бог ! 

Формулата А+В=С е ясна - т.е. от нещо или някой сме произлезли (форма без съдържание) . Но параметри с които да напълним формата със съдържание почти няма никакви . Запълваме с произволни измислици...и каквото произлезе .

2. Ха ! Ама ти сериозно ли ? Първото което се сещам е от анорексия ....тероризъм....до ядрен Апокалипсис ! Все е (само)убийство , а и масово по някога .....От много акъл !....:)

Вярата (в Бог или в плюшеното ти мече , че ти носи хубави сънища:)) не е религия . Вярата замества незнанието - присъща и неотменима част от Съзнанието (виж предния пост) ! Религията е инструмент , обясняващ защо Вярата е такава , а не друга . Що войни са се водили за налагане на друга Вяра , чрез нова религия.... 

А Бог е постулат на религията - основополагащо твърдение

( " В началото беше словото . И словото беше Бог . И Бог като рече , каза : " Да бъде светлина ! " . Настана светлина......"....Хм ! Големият Взрив може би ? :))

, което не подлежи на доказване и се приема за вярно . Значи , Човекът сътвори Бог - напълнихма формата със съдържание... измислено , защото няма с какво друго...! :)

преди 7 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Или съзнанието контролира Егото/прищевките/

Зависи от човека.

Не правиш разлика между контрол (поставя задачите и следи за изпълнение) и управление (решава задачите) .

Съзнанието не поставя задачите ....

Аз знам ли какво имаш предвид като с мързела! Да видим в тълковния речник ко значи думата и как да я възприема?

Виж бисерите!

преди 9 часа, by_chechi написа:

1. Не е от вън , а е вътре в матрицата . Има го даже в птичките и тревичките , и особено в.......троскота - няма изкореняване !...Само с " Раундъп" ! :)

А матрицата от къде се е взела никой не знае - самовъзникнали , посяти , част от Вселенски организъм в който сме органични клетки или даже смъртоносни вируси , създадени от извън Вселенска Сила ....Не се знае ! Не е достъпно за мислене ! Немислимо е ! А това не значи Бог ! 

Формулата А+В=С е ясна - т.е. от нещо или някой сме произлезли (форма без съдържание) . Но параметри с които да напълним формата със съдържание почти няма никакви . Запълваме с произволни измислици...и каквото произлезе .

2. Ха ! Ама ти сериозно ли ? Първото което се сещам е от анорексия ....тероризъм....до ядрен Апокалипсис ! Все е (само)убийство , а и масово по някога .....От много акъл !....:)

Вярата (в Бог или в плюшеното ти мече , че ти носи хубави сънища:)) не е религия . Вярата замества незнанието - присъща и неотменима част от Съзнанието (виж предния пост) ! Религията е инструмент , обясняващ защо Вярата е такава , а не друга . Що войни са се водили за налагане на друга Вяра , чрез нова религия.... 

А Бог е постулат на религията - основополагащо твърдение

( " В началото беше словото . И словото беше Бог . И Бог като рече , каза : " Да бъде светлина ! " . Настана светлина......"....Хм ! Големият Взрив може би ? :))

, което не подлежи на доказване и се приема за вярно . Значи , Човекът сътвори Бог - напълнихма формата със съдържание... измислено , защото няма с какво друго...! :)

И ти си прав, както се казва. Само една забележка: защо не щеш да наречеш Вселенската Сила която е създала всичко, Бог? Бягаш от Бог като дявол от тамян.

Ако искаш кажи ми рождената си дата, без годината ако не искаш да я даваш, много ми приличаш на Дева със силни примеси на Козирог + може би Овен, Водолей?

И темата е за хора, малко на брой, които знаят това което за голямото мнозинство "не се знае". Може пък наистина да знаят? И една приказка, във връзка с това:

Много отдавна, назад в хода на еволюцията, в предисторичеси времена, когато човек не е бил все още така херметически затворен в плътната физическа материя, както е сега, и съзнанието е контактувало с духовните светове, човек не е осъзнавал физическото си тяло (на Адам и Ева по-късно "очите им се отворили и видели че са голи" когато пропаднали в материята). Но и тогава, както и сега, е имало малко на брой хора по-напреднали от останалите, които започнали да разправят: Абе знаете ли, ние имаме тяло! Сега еволюцията на човешкия род след инфлексната точка в надира на материята, е тръгнала обратно към одухотворяване. И малко на брой хора, по-напреднали от голямото мнозинство, ни казват: Абе знаете ли, ние имаме душа!

1. И ти си прав, както се казва. Само една забележка: защо не щеш да наречеш Вселенската Сила която е създала всичко, Бог? Бягаш от Бог като дявол от тамян.

2. Абе знаете ли, ние имаме душа!

Защото е само приказка че я има такава , наред със всичките други измислени , изброени в предния ми пост .....а сигурно и още за които сега не се сещам . За множество от Богове по земята обаче се сещам ! Да ти изредя ли 5-6 на първо броене , поне тези дето се учат по история ?! :)

заб. : Измислени не значи невъзможни ! Просто за сега не е истина ! Немислимо е !

2. Никога и никъде не съм твърдял , че няма Дух , а в частност и Душа ! Има , но въпросът е кой какво разбира .

В предните ми постове едва ли си забелязала , че има контрол , има управление , но няма изпълнител . Тъкмо Духът е изпълнител , той се разпорежда с тялото.....За това съм писал преди време , но вече е порядъчно затрупано...

От тази позиция с мен е трудно да приказваш - почти улучи ! Везни  (02.10.55 , 09.30 ч , събота) съм и 7 пъти съм се прераждал (пълни глупости , ама пусто любопитство) ! А една врачка ми каза , че съм ясновидец (без да знам това) и за това не можело да ми се гледа ....:lol6:

771080.png

преди 15 минути, by_chechi написа:

Защото е само приказка че я има такава , наред със всичките други измислени , изброени в предния ми пост .....а сигурно и още за които сега не се сещам . За множество от Богове по земята обаче се сещам ! Да ти изредя ли 5-6 на първо броене , поне тези дето се учат по история ?! :)

заб. : Измислени не значи невъзможни ! Просто за сега не е истина ! Немислимо е !

2. Никога и никъде не съм твърдял , че няма Дух , а в частност и Душа ! Има , но въпросът е кой какво разбира .

В предните ми постове едва ли си забелязала , че има контрол , има управление , но няма изпълнител . Тъкмо Духът е изпълнител , той се разпорежда с тялото.....За това съм писал преди време , но вече е порядъчно затрупано...

От тази позиция с мен е трудно да приказваш - почти улучи ! Везни  (02.10.55) съм и 7 пъти съм се прераждал ! :lol6:

771080.png

Е нее! Как може да си Везни, ти въобще не се колебаеш, стъпил си на земята с железни ботуши. Ще ти погледна хороскора, за себе си, любопитно ми е защото си много категорична личност. МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ за рождената дата

.....

Хабер нямаш колко се колебая !!!  Но десет пъти меря и един път режа ! За това не ми личи ! При мен всичко което пиша е проверено в практиката многократно . Примери за доказателство от Живота , от живата практика давам и до без край мога да давам . За това съм категоричен . Пиша истини и никой не се наема да ги опровергае.....защото са истини...... Никак не е случайно , че маймунка падала от кайсия , с големи уши и високо чело съм си избрал за аватар....:)

Не че може да обясни какво е дух оттам и егати изпълнителя! Дух не идва ли от религиите които ти строго отричаш?

• Автор
преди 3 часа, by_chechi написа:

771080.png

мАни ги тез измишльотини

:getout:

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

Не че може да обясни какво е дух оттам и егати изпълнителя! Дух не идва ли от религиите които ти строго отричаш?

Още не си разбрал що е то религия . Връщай се назад в постовете , още от началото . Може и да проумееш . Щото това като не проумееш , няма как да проумееш Духа - не се пипа , не се яде , той най-накрая се разбира.... 

.....с Разума :) (Ха ! Нова думичка ! )

Духът бил изпълнител значи слуша някого после бил се разпореждал с тялото!

Или изпълва тялото духа като обем?

преди 40 минути, haidukpikaso написа:

мАни ги тез измишльотини

:getout:

Измишльотини , ама ценни ! :)

С тях хората си запълват незнанието....са инструмент на творчеството....

преди 5 часа, by_chechi написа:

Хабер нямаш колко се колебая !!!  Но десет пъти меря и един път режа ! За това не ми личи ! При мен всичко което пиша е проверено в практиката многократно . Примери за доказателство от Живота , от живата практика давам и до без край мога да давам . За това съм категоричен . Пиша истини и никой не се наема да ги опровергае.....защото са истини...... Никак не е случайно , че маймунка падала от кайсия , с големи уши и високо чело съм си избрал за аватар....:)

Молба: дай приблизителен час на раждане. (Може би е малко преди изгрев?)

Аз пък, десет пъти режа и след това меря, и все не ми излиза...

На маймунката най-големи са и' челюстите, с други думи устата.

Разведен с провален живот! Бере каисии за кайсиевата и паднал. Но не спрял пиенето а се развел!:lol6:

преди 9 часа, Гретел написа:

Молба: дай приблизителен час на раждане. (Може би е малко преди изгрев?)

Аз пък, десет пъти режа и след това меря, и все не ми излиза...

На маймунката най-големи са и' челюстите, с други думи устата.

Дал съм го по-горе .

Нека да ти позная (нали ясновидец си падам :)) - все късо идва ! :)

Няма как иначе ! Големи челюсти - голяма уста ! Нека да се знае , че не е безопасно ! :) От друга страна означава И голяма усмивка :

https://www.vbox7.com/play:71825c76

преди 9 часа, _Alex&Vanko_ написа:

....

Няма как ! Ще те заобикаляме . Ето така :

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.