Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преживях смъртта

Featured Replies

преди 2 минути, Мойра написа:

Не знам дали има Бог, защото не съм го виждала, но вярвам, че рано или късно всяко сторено добро или зло се връща към този, който го е сторил.

Бъди здрав!

Аз също го Вярвам и го Знам!

И Ти бъди Здрава!

Редактирано от momolord (преглед на промените)

• Отговори 947
  • Прегледи 195,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодаря ти много За подкрепата-много ми е нужна- точно сега. А какво го предизвика-май това е точната дума да- ами преживях поредното разочарование Беше много силна Любов. И точно защото б

• Изминаха 4 години-откакто се върнах отново. Тогава Ти ме попита дали искам да се прибера у Дома или да остана.Аз избрах да остана. И днес дойдох да Ти благодаря-че съм жива,че ме има. Тръг

• misunderstood^girl
    misunderstood^girl

Ако мога да попитам с какво сте по- различни? Ако това е истина, което разказваш - по- различна си с това, че си се върнала от милионите други, които не са се или, че си имала избор, който някой нямат

Публикувани изображения

И аз съм го чувал. Може ли и аз да бъда здрав? Ама утре, че сега лягам да спя под климатика?

Казах другаде, бил съм в клинична смърт, няма живот, няма светлина, няма бог, няма рай, няма Дома. Нищо няма. Има само една странна, специфична миризма, като се върнете към лайняната реалност.. на кръв и спиртосано стерилно помещение смърди.

преди 16 часа, momolord написа:

Толкова е чувствителна и вярваща, че кълне на воля, злобее на воля и единствената и радост от живота е, пазаруването във Фантастико.

Тя беше 6 дена банната и голяма трагедия! Отнели й правото да се изявява. Тя няма приятели на живо и тука търси съчуствие и одобрение! И получила емоционален срив и легнала да умира заради несподелена любов! Оня може да я е лъгал а тя вярва! И в господ вярва ма така са бедните и неуспелите! Другите вярват в себе си!

Зарад жена ще легна да умирам ей ся!

• Автор

История за Кармата

potresavashta-istoriq-za-karmata-evolife

Аn V. пoчинa дocтaтъчнo cпoĸoйнo. Инcyлтът я зacтигнa  пo вpeмe нa cън, и се cъбyди нe  в лeглoтo cи, a в пpocтopнa cтaя c мнoгo дpyги хора ĸaтo нeя, oчaĸвaщи  дa видят нeщo пo-paзличнo.

Oбиĸaляйĸи oĸoлo  хората зa  дa paзбepe ĸaĸвo e тoвa и ĸъдe e , Аn V. cтигнa  дo гoлямo бюpo зa cпpaвĸи, ĸъдeтo  пъpвo я  изпpaтиxa  oбpaтнo нa нa oпaшĸaтa,  cлeд тoвa нa изxoдa и чaĸ нa тpeтия път  бюpoĸpaтът я oтĸpи в в бaзaтa дaнни, и ĸaзa:
– Eтo paзпeчaтĸa  нa ĸapмaтa, тpeтия ĸaбинeт  вдяcнo зaд  лeвия ъгъл – дa cи пoлyчитe oбopyдвaнeтo. Cлeдвaщият. Аn V. пocлyшнo взe paзпeчaтĸaтa, нищo нe paзбpa в нeя и пpoдължи в yĸaзaнaтa пocoĸa.

– Кармата дaйтe!
– Аn V. пoдcĸoчи oт изнeнaдa. – K-ĸapмa?
– Bиe мoжeтe ли дa дaдeтe нeщo дpyгo? – циничнo ce пoинтepecyвaxa зaд гишeтo и бyĸвaлнo гpaбнaxa  oт pъцeтe нa Аn paзпeчaтĸaтa. Знaчи тaĸa, тaзи ĸapмa, чecтнo ĸaзaнo, нe e нeщo. Mнoгo c тaĸaвa нямa дa cи зaвoювaтe.
– Aз и нe иcĸaм дa вoювaм – yплaшeнo пpoшeпнa An.
– Всички тaĸa ĸaзвaтe, – cвиxa paмeнe и пpoдължиxa:
– C  вaшия бpoй тoчĸи мoжeтe дa cи ĸyпитe 138 зeмни гoдини чoвeшĸи живoт,  200 гoдини птичи или 300 гoдини ĸaтo  дъpвo или ĸaмъĸ. Cъвeтвaм ви дa e ĸaмъĸ. Дъpвeтaтa мoгaт дa бъдaт oтceчeни, нapязaни.
– Cтo и тpидeceт и oceм …
– зaпoчнa дa Аn V., нo  oтнoвo я  пpeĸъcнaxa.
– Toчнo  cтo и тpидeceт oceм гoдини cтaндapтeн и нeзaбeлeжитeлeн живoт, oбиĸнoвeн външeн вид и бeз ĸaĸвитo и дa e нeoбиĸнoвeни нeщa.
– A aĸo c нeoбиĸнoвeни .. aз пpocтo, зa вceĸи cлyчaй yтoчнявaм…?
– E, избepeтe cи caмa. Heoбиĸнoвeни нeщa имa мнoгo. Taлaнт – 40 гoдини живoт, бoгaтcтвo – в зaвиcимocт oт paзмepa, бpaĸът чecтнo дa ви ĸaжa, пoлoвин живoт oтнeмa. Дeцaтa пo  15 гoдини вcяĸo… Знaчи виe иcĸaтe дeцa?
– He … Иcĸaм дa ĸaжa, дa … двe … нe, тpи …
– Знaчи ce  oпpeдeлиxтe.
– Бpaĸ,   тpи дeцa, тaлaнт, бoгaтcтвo , ĸoлĸoтo дa пътyвaм  пo цeлия cвят! – изтъpcи  нa eдин дъx Аn V., тpecĸaвo пpипoмняйĸи cи тoвa, ĸoeтo и e липcвaлo в живoтa – и ĸpacoтa!
– Гъбaтa  нe e глyпaчĸa! – зacмяxa ce зaд гишeтo, – a  ceгa, cĸъпa Аn V., нeĸa дa бpoим. Бpaĸът – тoвa ca  64 гoдини, знaчи ocтaвaт  64. Tpи дeцa – oщe минyc 45. Ocтaвaт 19.Taлaнт, нaпpимep, нe cвeтoвeн, a  peгиoнaлeн, дoбpe,   20 гoдини.  A бoгaтcтвoтo минyc  нaй-мaлĸo 20 гoдини. Tpябвaшe пo-дoбpe дa  изживeeтe пpeдишния cи живoт, ceгa нe ви cтигaт гoдини.
– Ho … – Аn V. пpexaпa ycтни – a aĸo нищo …
– A aĸo нищo, щe живeeтe 138 гoдини caмa в  тeceн aпapтaмeнт, дocтaтъчeн зa eдин чoвeĸ и пpи здpaвocлoвeн нaчин нa живoт  и cлeдвaщия път щe имaтe  пoвeчe гoдини.
– И нищo нe мoжe дa ce нaпpaви?
– E, зaщo нищo? – oмeĸнaxa  зaд гишeтo – мoжeм  дa ви opгaнизиpaмe тpyднo дeтcтвo – тoгaвa ce ocвoбoждaвaт 10 гoдини. Бpaĸa мoжeм дa нaпpaвим ĸъceн – тaĸa нямa дa ви oтpeжe пoлoвинaтa  живoт. Aĸo e c paзвoд – дopи aвaнc  щe ce пoяви, a  aĸo мъжът e caтpaп, мoжe и тaлaнт oт cвeтoвeн мaщaб дa измиcлим…
– Toвa cи e гpaбeж …
– A cвeĸъpвa-гaдняpĸa мнoгo дoбpe oчиcтвa лoшaтa ĸapмa – игнopиpaxa гнeвa и зaд гишeтo и пpoдължиxa: – мoжeтe дa дoбaвитe пиян aĸyшep и инвaлиднocт oт дeтcтвoтo. A  aĸo иcĸaтe …
– He иcĸaм! – Аn  V. ce oпитa дa пoeмe ĸoнтpoл нaд cитyaциятa, – aз, мoля,   двe дeцa, oмъжeнa в пpoдължeниe нa 40 гoдини пo ceгaшния ĸypc,  тaлaнтът дa бъдe peгиoнaлeн, a бoгaтcтвoтo ĸoлĸoтo дa пътyвaм, нe пoвeчe.
– Toвa e вcичĸo? Kpacoтa дa ни ви нaливaм? Ocтaвaт ви  oщe 50 гoдини … нe? Πpaвя ĸoмплeĸтa … – мoмичeтo зaд гишeтo взe чaшaтa и зaпoчнa дa нaливa в нeя  пpaxoвe c paзлични цвeтoвe, ĸaзвaйĸи нa  ceбe cи: „Бpaĸ  чeтиpидeceт гoдини, дa, дeцa – двa бpoя,  тaлaнт … тaлaнт … дa, и   пapитe … тyĸ,  a ocтaнaлoтo oт cъпpyгa … Kpaй “
Аn V. нeвяpвaщo пoглeднa пoлoвинлитpoвaтa чaшa,  пълнa c цвeтeн пяcъĸ, ĸoятo и пoдaдoxa.
– A aĸo, дa peчeм, aз нe изпoлзвaм тaлaнтa, щe  живeя ли  пo-дългo?
– Kaĸ щe живeeтe – тoвa e вaш пpoблeм. Πopъчĸaтa ви e  oпaĸoвaнa,  paзpeждa ce c вoдa и ce пиe. Cтoĸитe ca oпaĸoвaни, вpъщaнe и зaмянa – нямa! Aĸo cи ĸyпитe пaлтo и нe гo нocитe  – тoвa cи e вaш пpoблeм.
– A …
– Фaĸтypa зa вac,  yвepявaм ви,  нямa дa e пoлeзнo.
– A …
– Kaĸвo вcичĸи „A“ тa „А“! Cъдбaтa виe cтe cи избpaли, пpeдпocтaвĸитe ниe ви зaбъpĸaxмe,  вcичĸo ocтaнaлo e във вaшитe pъцe. Aвтoмaтът зa вoдa e тoчнo зaд ъгълa. Cлeдвaщият!
Πocлeднoтo нeщo, зa ĸoeтo Аn V. имaшe вpeмe дa cи пoмиcли пpeди coбcтвeнoтo cи paждaнe бe: “ Изглeждaшe, чe вcичĸo e c мoeтo знaниe и пoзвoлeниe, a имaм  чyвcтвoтo, чe ca мe измaмили…“

Aвтop: Аlісе Реr

http://evolife.bg/

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

7369_bog_sashtestvuva_booktraffic_prozor

При все това обаче в края на краищата се убедих, че един свидетел, пък било той и недостоен, който е узнал истината за някой съдебен процес, е длъжен да я каже с надеждата, че тя ще привлече по силата на собствените си заслуги вниманието, което той не може да очаква за своите.

И така, оказва се, че знам по някакво чудо истината за най-оспорваната и най-отдавнашна теза: Бог съществува.

Аз го срещнах.

Срещнах го неочаквано, бих казал случайно, - ако случайността има място в подобен род невероятни произшествия, - с изненадата на минувача, който на отбивката на някоя парижка улица би зърнал вместо познатия площад или кръстовище внезапно появило се море да се плиска в подножието на сградите, ширнало се безкрайно пред погледа му.

• Автор

4286_umiraiki_da_buda_sebe_si_booktraffi

Имах избора да се върна... или не.

Избрах да се върна, когато осъзнах, че раят е състояние, а не място...

В тези истински вдъхновяващи мемоари Анита Мурджани разказва как, след като се борила с рака почти пет години, тялото - изтощено от злокачествените клетки, разпространили се из целия организъм - започнало да умира. Когато органите престанали да функционират, тя навлязла в близко до смъртта преживяване, в което осъзнала вродената си ценност... и действителната причина за нейната болест. След като Анита дошла в съзнание, състоянието започнало да се подобрява толкова бързо, че я изписали от болницата след броени седмици,... без следа от рак в тялото!

Анита разказва за детството си в Хонконг, за борбата си да направи кариера и да открие истинската любов, а също така как в крайна сметка се озовала в болницата, където опровергала цялото медицинско познание. Възпитавана в традиционно индуистко семейство, живеещо в Хонконг, Анита възприела различни културни и религиозни обичаи още от ранното си детство. След като години наред се борила, за да намери собствената си пътека, същевременно опитвайки се да оправдае очакванията на всички, тя осъзнала - в резултат на откровение в отвъдното - че притежава силата да се излекува... и че във Вселената има чудеса, каквито дори не си е представяла.

• 4 седмици по-късно...
на 7.12.2005 г. в 14:56, haidukpikaso написа:

Преживях смъртта-а всъщност такава няма. Отворих тази тема,защото знам че това се е случило и на други. И искам заедно да продължим,да си помогнем. Защото вече нищо не е същото. Защото никой не ти вярва,когато му разкажеш-за Бог,за Вратата и Светлата пътека.И затова как си видял Дома...

Аз имам малко по-различен поглед над нещата.

Преди доста години след инцидент по време на операция бях изпаднал в клинична смърт за около 4 минути. Знаеш ли аз какво видях? Мрак. Безкраен мрак и хлад. Макар оттогава да минаха повече от 20 години спомените ми са кристално ясни до ден днешен.

Редактирано от Beldin84 (преглед на промените)

• Автор
преди 20 минути, Beldin84 написа:

Аз имам малко по-различен поглед над нещата.

Преди доста години след инцидент по време на операция бях изпаднал в клинична смърт за около 4 минути. Знаеш ли аз какво видях? Мрак. Безкраен мрак и хлад. Макар оттогава да минаха повече от 20 години спомените ми са кристално ясни до ден днешен.

Защото не ти е било дадено да преминеш, защото си имал още дни тук.

Не е била и Врата от тебе избрана.

на 25.07.2016 г. в 15:57, Silvering написа:

Казах другаде, бил съм в клинична смърт, няма живот, няма светлина, няма бог, няма рай, няма Дома. Нищо няма. Има само една странна, специфична миризма, като се върнете към лайняната реалност.. на кръв и спиртосано стерилно помещение смърди.

Мдам.

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

Защото не ти е било дадено да преминеш, защото си имал още дни тук.

Това би обяснило защо след няколко опита за самоубийство (при това се постарах) оцелявах всеки път, хаха.

• Автор
преди 1 минута, Beldin84 написа:

Това би обяснило защо след няколко опита за самоубийство (при това се постарах) оцелявах всеки път, хаха.

не пробвай повече

дори и самоубийството е записано в Картата на живота ни

Ако имаше такава карта досега да съм я намерил, скъсал и изпепелил.

А ако случайно прераждането съществува ще направя всичко възможно да го прекратя. Вече не ме блазни дори потенциалната перспектива да бъда богат, красив и известен. Отвратен съм от човечеството и не желая да имам нищо общо с него. В този ред на мисли не виждам смисъл да живея и като животно. Особено като гледам колко много от тях страдат под ботуша на хората. :(

Ненормални хора..

• Автор
на 21 Септември 2016 г. в 21:12, Beldin84 написа:

Ако имаше такава карта досега да съм я намерил, скъсал и изпепелил.

А ако случайно прераждането съществува ще направя всичко възможно да го прекратя.

не става, не е и на хартиен носител, при Акашовите записи е

а за прераждането мога да те успокоя - не е задължително

• 1 месец по-късно...
  • Автор

на 7.12.2005 г. в 14:56, haidukpikaso написа:

Преживях смъртта-а всъщност такава няма. Отворих тази тема,защото знам че това се е случило и на други. И искам заедно да продължим,да си помогнем. Защото вече нищо не е същото. Защото никой не ти вярва,когато му разкажеш-за Бог,за Вратата и Светлата пътека.И затова как си видял Дома... И как повечето хора ще ни мислят за луди. Животът вече е друг,нов.Все едно си се родил пак. ...Изведнъж всичко стана черно,една непрогледна тъмнина.Не виждах,не можех да дишам. Престанах да усещам тялото си-просто го нямах. Започна да се върти лента. Все едно че ме бяха сложили в кино,само че този филм беше живота ми-до тук. После се отвори Вратата. Видях светла пътека,по която трябваше да мина. И тогава дойде Бог и ме попита дали искам да се прибера у Дома.Или искам още да остана тук. Бог ми даваше за първи път правото да избирам. Просто стоеше и чакаше моя отговор.Вратата беше отворена.Не знаех какво да му отговоря.Защото нищо не ме задържаше тук,освен близките ми. Казах му че искам да остана,а самата аз не знаех защо. Можех да се прибера.Там у Дома.Беше Светла пътека и ме чакаше-да ме отведе. Това се случи с мен тази нощ-07.12.2005 После дойде и отговора-защо останах. Сега вече го знам. Останах защото искам да помагам на хората като мен,искам да си помагаме взаимно,искам да кажа че няма смърт,че има Бог. И искам да напиша книга за нас-различните-някой ден. Нали започвам отново да живея... А ако някой не желае да споделя тук,нека ми пише: [email protected] Ще помоля също така и за подкрепата на администраторите и модераторите в Калдата-да бъде изтрит всеки пост,а то сигурно ще има много такива,в който ни смятат за луди и т.н. Не сме. Само че вече не сме същите. Защото бяхме за малко Там. При Бог. Върнахме се. И само затова трябва да ни уважавате. Защото сме се осмелили да останем. Отново. А това не може всеки.

На 18 изпих 10 опаковки диазепам и 3 опаковки лексотан. Също и други хапчета.

Хем ми се живееше, хем не исках. Примерно влакът е сигурна смърт.

Три дни ми се губят.Събудих се до старец. Той умря. Нито съм видял светлина, нито нищо.

И той не беше видял нищо.Три пъти беше изпадал в клинична смърт.

Никой не ме питал какво избирам!

• Автор
преди 2 часа, BreakPoint написа:

На 18 изпих 10 опаковки диазепам и 3 опаковки лексотан. Също и други хапчета.

Хем ми се живееше, хем не исках. Примерно влакът е сигурна смърт.

Три дни ми се губят.Събудих се до старец. Той умря. Нито съм видял светлина, нито нищо.

И той не беше видял нищо.Три пъти беше изпадал в клинична смърт.

Никой не ме питал какво избирам!

сещаш ли се защо

на ‎23‎.‎9‎.‎2016‎ г. в 13:15, Silvering написа:

Ненормални хора..

и аз съм от ненормалните
сънувам сънища, предсказващи събития, но осъзнавам това, едва след като се е случило събитието.
"Аз съм в езеро с мъртъвци. Мъртвите са с главата надолу. Една тясна пътека води до центъра на езерото където има някаква барака. От бараката излизат хора и носят ковчег. Тръгват по пътеката"
една седмица след този сън, застреляха 24-годишната ми племенница от упор в главата
още един сън, сънуван в края на 1988
"Небето е на кръпки в различни цветове. Лимонада и хляб струват един лев"
1989 година става преврат...партии и цветове
хлябът дето струваше 26 стотинки , стана над лев

една вечер се случи странно събитие, загубих съзнание
от горе гледах тялото в леглото и видях колко грозно е то
изпитах странно много силно съжаление към това тяло

преди година преживях инфаркт, лекарите подготвиха жена ми, че си отивам от този свят
болката в гърдите, беше подтисната с някакво лекарство
осъзнавайки безсмислеността на живота, имах желание повече да не се събудя

е, ся се чудя аджеба, за какво оживях
снощи сънувах сън и само запомних думите...ъ-ъ-ъ...тъй де, не всичко се помни от сънищата
"Петре, ще те пусна, ако се грижиш за градината ми", а аз не се казвам Петър
какво означава това, не знам, но вероятно ще го разбера като се сбъдне...ъ-ъ-ъ...ако съм жив

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 51 минути, haidukpikaso написа:

сещаш ли се защо

Добре че си ти да му кажеш сега от първа ръка.

Направо се чудя защо ако всички сме божие деца, някои Господ  така ги е наказал!

• Автор
преди 16 минути, BMW Маниак написа:

Добре че си ти да му кажеш сега от първа ръка.

Направо се чудя защо ако всички сме божие деца, някои Господ  така ги е наказал!

добре че са малко такива като тебе неверници

преди 25 минути, дръндю написа:

и аз съм от ненормалните

така ни наричат тука, добре дошъл в отбора и не се страхувай

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

добре че са малко такива като тебе неверници

Има да чакаш Господ да те уреди с мезонет 250кв/м в центъра на София.

• Автор

Надушвате се от километри. Баси заразата ще да е !

• Автор
преди 3 минути, Toshee написа:

И аз бях правил опит за самоубийство!

тогава не се вижда нито Вратата, нито Светлината

не опитвай повече, моля те

но бих препоръчала регресията в краен случай - за да помогне

п.с. на спамера не му отговаряй

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.