Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преживях смъртта

Featured Replies

Срещали сме се със смъртта не веднъж ;)

• Отговори 947
  • Прегледи 195,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодаря ти много За подкрепата-много ми е нужна- точно сега. А какво го предизвика-май това е точната дума да- ами преживях поредното разочарование Беше много силна Любов. И точно защото б

• Изминаха 4 години-откакто се върнах отново. Тогава Ти ме попита дали искам да се прибера у Дома или да остана.Аз избрах да остана. И днес дойдох да Ти благодаря-че съм жива,че ме има. Тръг

• misunderstood^girl
    misunderstood^girl

Ако мога да попитам с какво сте по- различни? Ако това е истина, което разказваш - по- различна си с това, че си се върнала от милионите други, които не са се или, че си имала избор, който някой нямат

Публикувани изображения

• Автор
преди 4 часа, Монката написа:

Срещали сме се със смъртта не веднъж ;)

познавате се вече значи

;)

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

познавате се вече значи

;)

Като спреш да правиш глупости и виж как почваш да я забравяш :D

• 5 месеца по-късно...

Всичко е от личен опит ... преди две години получих инсулт ... нещо като "телеграма" ...

То имагенерно съм я надживял моята смърт много отдавна, но когато се сблъскаш с "телеграмата" започваш да мислиш как ще те споменуват най-близките ти.

Миналата година се споменуваха двама мои много добри хора. Единия на 38, а другия на 52 ... Опелото е нещо което всеки трябва да слуша много внимателно!

Да вярваш - това е важно, а не да оплакваш! Винаги като се сетя за по-горните и се усмихвам :) , защото все сме били щури и все хубави спомени ми идват на ум.

Живота продължава!

Няма страшно от смъртта - Тя не зависи от теб! НО, много хора не обичат нещата да зависят от някой друг, е, това е вече проблем... м.да, трудно се помага на такива...

Та, филосовски - нека да обръщаме внимание на живите, те се нуждаят понякога от много малко - една усмивка, от това да ги накараш макар и "през мустак" да се усмихнат. За мъртвите пък - е Дай боже да бдът над нас! И, да не забравяме, че благодарение на същите сме това което сме!

Амин!

• Автор
преди 31 минути, Диман Диманич написа:

Всичко е от личен опит ... преди две години получих инсулт ... нещо като "телеграма" ...

То имагенерно съм я надживял моята смърт много отдавна, но когато се сблъскаш с "телеграмата" започваш да мислиш как ще те споменуват най-близките ти.

Телеграма - много точно определение. Такова си е.

И само който е получавал такава знае как да цени живота, много повече.

Телеграми, срещи... Не. Смъртта не работи така, деца. Не сте я виждали, но когато я срещнете, задължително ще я познаете. И тя вас също. Ще бъде прекрасно, но няма да можете да се похвалите.  :)

Абе не знам кой срещал смъртта, ама на мене ми писна от нея.От няколко години почнаха да измират хората в моя квартал.За едни 6-7 години над 15 човека си заминаха.И това в радиус от около 5-6 къщи на улицата.Човека здрав като бик.Мускулест, силен.Най-големия рибар в квартала, няма и 50 години.Какво му прещракало в главата, не знам.Обеси се.Поне още 1-2 ма и те.Здрави, прави.Какво им става, турят си въжетата и айде.Някак си в ежедневието свикваш да ги виждаш тия хора и кога си заминат ти се появяват някакви мисли в главата...За броени дни го хваща болест, айде.До вчера си говорил с него, на другия ден го гледаш на некролога.Молиш се да го видиш някой ден и това е.Е преди няколко месеца гледахте глипчето за катастрофата в Перник.Човека беше кранист, прибира се от работа, тръгва да завива(живее при винпрома), от там го удря един с голф и на място.Писано ли ти е да си отидеш, няма спасение.А кой си има век, си има и лек.Хората си измират, обаче живота продължава.

Преживяла смъртта !!! Дрън дрън Ярино. Ама господ я върнал да помага по форумите.
Я скочи от 15 етаж и пак пиши че господ ти е казал че ти е рано и те връща.

Притча за душите

Преди своето превъплащение на Земята, Душите се събрали на съвещание на Небето. БОГ се намесил в техния разговор и попитал една от тях:

-         Кажи ми, защо искаш да се превъплатиш?

-         Защото, искам да се науча да прощавам.

-         На кого ли ще прощаваш? Погледни, всички души са чисти, светли, даряващи любов. Всяка една от тях те обича, толкова много, че няма да има за какво да и прощаваш.

Душата се натъжила, но въпреки това, пак повторила:

-         А, аз толкова искам да се науча да давам прошка.

В този момент при нея дошла друга Душа и казала:

- Недей да тъжиш, аз те обичам много, ще дойда с теб на Земята, ще стана твой мъж. Ще ти изневерявам с други жени, а ти ще трябва да ми прощаваш.

Дошла още една Душа и промълвила:

-         Аз пък, ще стана твой началник на Земята и от дълбоката си обич към теб, ще се държа  лошо и несправедливо, така че да се научиш да прощаваш.

Така се заредили всички Души една след друга. Една поискала да и бъде най-доверената приятелка на Земята и да я предаде, друга поискала да и стане свекърва – зла и вечно недоволна и т.н.

И така събрали се Душите, които толкова много се обичали, че за да бъдат всички доволни си измислили сценарии по който да живеят на Земята.

Тогава се превъплатили...

На земята забравили за своята уговорка. Приели живота си твърде сериозно. Постепенно започнали да се обиждат, мразят, клеветят, да се карат, да си причиняват болка..., без изобщо да си спомнят, че те самите са си направили този сценарии и пропуснали най-важното, че те всички много се обичали!

преди 9 часа, -BELIAL- написа:

Телеграми, срещи... Не. Смъртта не работи така, деца. Не сте я виждали, но когато я срещнете, задължително ще я познаете. И тя вас също. Ще бъде прекрасно, но няма да можете да се похвалите.  :)

:) Гледай филма "Дядо Прас" много ми хареса дядо Смърт :) Та, ти си гледай баба Смъртовница :)

преди 7 часа, BMW Маниак написа:

Преживяла смъртта !!! Дрън дрън Ярино. Ама господ я върнал да помага по форумите.

Вина ги съм казвал, че нещата не трябва да се преживяват, а да се изживяват.

Те всички с BMW-та постоянно я предизвикват, та по можеш  да питаш някой твой приятел как стоят нещата там горе...

Аз лично не се бъркам в делата на Бог и не се стремя към съвършенство, че видиш ли Аз мога да контролирам нещата, Аз дърпам "конците" на Моя си живот.

Когато му дойде времето - ще се видим там и ще спомним за този форум... как бе песента пак ще се срещнем след 10 години и т.н. , но един от тях остава на една далечна гара - пак на двадесет и две...

преди 8 часа, Pamlea написа:

Абе не знам кой срещал смъртта, ама на мене ми писна от нея.

Уви срещата с чуждата смърт е досадна понякога...

Ние които все още живеем (пак ще се повторя) трябва да изживеем "загубата", а не да я преживеем... прощавайте - звучи ми като преживяне....

Амели написа:

Притча за душите

Спомням си за една книга "Какво сънуват киборгите".

Та не знам как е туа, аз съм за малко и идвам с мир!

Тук на така наречената от Вас земя има много странни предрасъдаци и прочие...

Дано съумеете да си направите Андроид, та да експерементирате върху него, а не върху себе си...

преди 6 часа, Диман Диманич написа:

Амели написа:

Притча за душите

Спомням си за една книга "Какво сънуват киборгите".

Та не знам как е туа, аз съм за малко и идвам с мир!

Тук на така наречената от Вас земя има много странни предрасъдаци и прочие...

Дано съумеете да си направите Андроид, та да експерементирате върху него, а не върху себе си...

Да експериментираш върху Андроид е лесно , но я опитай върху себе си ?!?

преди 51 минути, Амели написа:

Да експериментираш върху Андроид е лесно , но я опитай върху себе си ?!?

И кое би трябвало да ме мотивира, за да експериментирам върху себе си?!? :)

Има един филм с Робърт Редфорд ...там много добре е показано какво има след смъртта, ама неверници пак ще има, а сещам се и един друг филм "Права линия" ... студенти и т.н.

Та, в тая връзка един виц - Решил един да се беси, ама клона на който се опитал бил над реката и взел, че се счупил. Едвам, едвам се измъкнал и пропсувал - пФУ мама му мечка, за едното бесене без малко да се удавя :) Може и да е клише, но е показателно...

А кое пък те кара да мислиш, че не съм експерементирал върху себе си?! Да не би този инсулт който съм получил не е в резултат на експеримент от моя страна :)

Хипотези, хипотези.... Аз винаги съм смятал, че на човек трябва да му е лесно, а не да си усложнява живота и да доказва каквото и да е ... позвайки единственото нещо с което разполага на този свят - тялото. Та що трябва да ми е трудно, не разбрах :wink12: ... Аз съм мързелив, възрастен и т.н. имам титла ст.роу... гледам си пенсията, варя си праскова ракия...

Който иска да ми повярва, а който не - нека първо доживее моята възраст, па тогава пак да си поговорим за дядо Смърт и Баба вечност :)

А, имаше един филм по една книга "Галактическия стопаджия", та се сетих за онова роботче дето постоянно е в депресия... :)

Та, има и друго - за Андроида де - първо си го направете :) после ще видите, че е по-добре ллесно, а не трудно :)

Koe е нещото, което е също като по филмите, та ви кара да си мислите, че и със Смъртта е така? Това което ви е нужно и достатъчно да знаете е, че Тя никога не си тръгва с празни ръце. Къде ви води Тя, също не е във вашите възможности за възприемане. Но, еспериментирайте. Това е единствения път към Познанието.

....Таман се научи , та взе че умря !.....:)

• Автор
преди 20 часа, BMW Маниак написа:

глей Ирма да не те отнесе барабар с колибата ти и да я преживееш

преди 11 минути, haidukpikaso написа:

глей Ирма да не те отнесе барабар с колибата ти и да я преживееш

С колибата малко ще е трудно да ме отнесе. Желязо-бетон яко. Не ме мисли мен. Най много малко материални загуби ама капка в океана. Ти му мисли как ще плащаш наема на панелката.

• Автор
преди 9 минути, BMW Маниак написа:

С колибата малко ще е трудно да ме отнесе. Желязо-бетон яко. Не ме мисли мен. Най много малко материални загуби ама капка в океана. Ти му мисли как ще плащаш наема на панелката.

върви си кърпи колибата и чорапите скъсани бе стига си спамил и обиждал хора, които не познаваш

не бе злоба твойто не бе чудо пфуу

:tease2:

то Господ вижда

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

то Господ вижда

Викаш заради мен наказа всичко по Сан Мартен, Пуерто Рико а нас ни подмина. Е другия път. Сега нямаш повод да се напиеш.

преди 1 час, -BELIAL- написа:

Koe е нещото, което е също като по филмите, та ви кара да си мислите, че и със Смъртта е така? Това което ви е нужно и достатъчно да знаете е, че Тя никога не си тръгва с празни ръце. Къде ви води Тя, също не е във вашите възможности за възприемане. Но, еспериментирайте. Това е единствения път към Познанието.

Много неща са така както по филмите. Малко объркващо е, но е така - гледаш даден филм и се индефицираш с даден герой и почваш да подражаваш, това е от една страна, а от друга чрез съответните метафори (в някаква степен усилени) автора на идеята за даден филм пресъздава действителния свят. Примерно - филма "Бай Ганьо" по произведението на Алеко Константинов пресъздава и тогавашните навици и сегашните навици на българина "далавераджия" ... Е, сега няма мускалчета и т.н.

Е, що се касае от цензурата и от това кое ще се публикува (заснеме) и кое не - е друга тема. Пропагандата е пък .... прочие ...

Що се касае за смъртта - разгледана като величина от условно казано "втора имагенерна", то чрез прилагане на определени подобия може да си я обясним. Никой не е виждал Тока, но благодарение на "първа имагенерна  :emoji_symbols-35:= корен квадратен от  - 1" ползваме същия за да чаткаме по клавиатурата на един изчислител, който му трябва ток.

Да се казва, че не е в нашите възможности за възприемане не означава, че не може да имаме мнение по въпроса. Дори всички да бъркаме за това какво е смъртта, то има математически способ от неверни предположения да се получи приблизително точни представи за това какво е тя.

Що се касае за експериментите, то това не е единствения път към Познанието. Все пак сме във двадесет и първи век :) Вярно някъде бе написано, че познанието е грях  :)

Всеки вярващ знае какво е смъртта и какво е живот, и затова не е необходимо да ги разглежда като обекти на Познанието.

Асоциативно погледнато то смъртта има много общи характеристики с атомното деление - зависи за какво ще се използва. Примерно нормалния човек (не говоря за веганите :)  ) консумира месо, а за месото трябва да се причини смъртта на животното....

преди 19 часа, Диман Диманич написа:

И кое би трябвало да ме мотивира, за да експериментирам върху себе си?!? :)

Има един филм с Робърт Редфорд ...там много добре е показано какво има след смъртта, ама неверници пак ще има, а сещам се и един друг филм "Права линия" ... студенти и т.н.

Та, в тая връзка един виц - Решил един да се беси, ама клона на който се опитал бил над реката и взел, че се счупил. Едвам, едвам се измъкнал и пропсувал - пФУ мама му мечка, за едното бесене без малко да се удавя :) Може и да е клише, но е показателно...

А кое пък те кара да мислиш, че не съм експерементирал върху себе си?! Да не би този инсулт който съм получил не е в резултат на експеримент от моя страна :)

Хипотези, хипотези.... Аз винаги съм смятал, че на човек трябва да му е лесно, а не да си усложнява живота и да доказва каквото и да е ... позвайки единственото нещо с което разполага на този свят - тялото. Та що трябва да ми е трудно, не разбрах :wink12: ... Аз съм мързелив, възрастен и т.н. имам титла ст.роу... гледам си пенсията, варя си праскова ракия...

Който иска да ми повярва, а който не - нека първо доживее моята възраст, па тогава пак да си поговорим за дядо Смърт и Баба вечност :)

А, имаше един филм по една книга "Галактическия стопаджия", та се сетих за онова роботче дето постоянно е в депресия... :)

Та, има и друго - за Андроида де - първо си го направете :) после ще видите, че е по-добре ллесно, а не трудно :)

Кога успя да ги гледаш всички тези филми ? :rolleyes:

• Автор

6918_Ima-jivot-sled-smurtta-booktraffic-

Първа книга от новата поредица СРЕЩИ С ОТВЪДНОТО

Истински истории на хора успели да надникнат в отвъдното

Едно въздействащо и ободрително напомняне, че ни очаква повече, отколкото сме способни да видим в момента. „Има живот след смъртта” е изпълнена с десетки писма, които описват близки срещи със смъртта, които могат да ни вдъхновят и да променят живота ни.

„Животът и смъртта са едно, така както реката и морето са едно. В дълбините на твоите надежди и желания лежи твоето тихо по знание за отвъдното; и като семена, които спят под снега, твоето сърце сънува пролетта. Довери се на сънищата, защото в тях се крие портата към вечността.“   - Халил Джубран

Какво се случва след смъртта, има ли задгробен живот, има ли рай, ще видим ли отново хората, които обичаме?

Тереза Ченг дава отговор на големите въпроси, които всеки човек си задава в определен момент от своя живот.

„Има живот след смъртта” е изпълнена с автентични истории на хора, които са успели да се докоснат до отвъдното, зървайки „другата страна”, и са контактували с духовете на починалите си близки. Мъж вижда тъмен тунел с успокоителна светлина в края и изминава част от него по време на хирургична операция, друг попада в ярко и красиво неземно място и там се среща с починалия си баща. Разкази на медицински сестри, които свидетелстват за срещи на техни пациенти с ангели хранители, писма с необясними знаци, даряващи утеха на близките на починалите, и още много други интересни истории са подбрани в книгата.

Тереза Ченг ни разказва за знаци, с които мъртвите показват на близките си, че не са напуснали окончателно нашия свят и че макар и невидими, продължават да бъдат около тях. Това са звуци, усещания, миризми, които по някакъв начин напомнят за конкретен починал човек. Книгата „Има живот след смъртта“ е завладяваща колекция от автентични истории на хора, чийто живот е бил променен след контакт с „другата страна“.

https://www.booktraffic.bg/book/има-живот-след-смъртта

преди 13 минути, haidukpikaso написа:

Какво се случва след смъртта, има ли задгробен живот, има ли рай ...

Принципно аз предпочитам тракийските схващания за смъртта...

Живота е вечен, а отрязака който ни е "даден", за да сме в тази реалност е може би избор на душата..., или е изпитание, за да преминеш в "по-горен" клас примерно, нещо като изпит. Траките са вярвали в задгробния живот, а понятията рай и ад след смърта изкуствено са внесени от религията, която е била използвана, за да се управляват обикновенните хора - един вид мотивация за да живееш праведно, та после да отидеш в рая. И, изобщо религиите по един или друг начин спекулират и с живота и със смъртта.

На вярващия не му трябват разни схащания, за какво ще е след смърта. Той знае как се е появил на този свят, знае какво ще остави след себе си в този свят, и знае на къде ще продължи.

Има хора които имат спомени преди да се родят. Има хора които преживяват "дежа вю". Има и хора които знаят какво е след смъртта. Едва ли последните биха споделили, защото ще прекъснат нещо което е по-висше от тях - "Божията промисисъл" - так съм я кръстил за себе си.

Нека бъде божията воля! Амин

• Автор
преди 25 минути, Диман Диманич написа:

Живота е вечен, а отрязака който ни е "даден", за да сме в тази реалност е може би избор на душата..., или е изпитание, за да преминеш в "по-горен" клас примерно, нещо като изпит

Точно така е - избор. Нашият избор.

:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.