Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

KMPlayer - въпроси, мнения и дискусия (обединена)

Featured Replies

Не, в ДВД субтитрите са видеострийм

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 296,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

При ДВД формата, както каза Капитана, субтитрите не са самостоятелен елемент, подлежащ на корекция а са част от самия видеопоток информация (видеострийм). Затова не можеш да променяш нещо, което е вградено в друго нещо - това е все едно да извадиш и смениш арматурата от един бетонен трегер. При филми, които са в друга помпресия (AVI, MPEG, DivX) със самостоятелен субтитров файл (SUB, SRT), софтуерното приложение, скоето отваряш филма може да прави с тях (почти) каквото си поискаш.

При ДВД формата, както каза Капитана, субтитрите не са самостоятелен елемент, подлежащ на корекция а са част от самия видеопоток информация (видеострийм). Затова не можеш да променяш нещо, което е вградено в друго нещо - това е все едно да извадиш и смениш арматурата от един бетонен трегер. При филми, които са в друга помпресия (AVI, MPEG, DivX) със самостоятелен субтитров файл (SUB, SRT), софтуерното приложение, скоето отваряш филма може да прави с тях (почти) каквото си поискаш.

мерси за изчерпателният отговор

Възможно е с набор от програмки, но е много времепоглъщащо и е свързано със загуба на качество от звук и картина.

Минава се през програма като VOBEdit, с която се извърша така наречения demux на аудио и видео stream, след което е нужна програмка като Subrip, за да се извлечат субтитрите, които желаеш да редактираш, понеже на всяко dvd имаме няколко и най-накрая е нужно да се ползва програма като

DVDLab Pro, с която да се асемблира проекта до DVD, добавяйки редактираните субтитри.

Има и алтернативно решение, при което не се минава през първата процедура (demux). За повече информация:

http://www.shivaranjan.com/2008/09/12/edit...ideo-with-ease/

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

почти всяко двд които теглиш от торент тракерите го има и в рипван формат с много добро качество така че не е проблем да се тегли компресираният вариант с отделни субтитри, хем става и по бързо... Публикувано изображение

почти всяко двд които теглиш от торент тракерите го има и в рипван формат с много добро качество така че не е проблем да се тегли компресираният вариант с отделни субтитри, хем става и по бързо... Публикувано изображение

... и ти си прав ;)

От един месец съм с Уиндоус 7022 и предпоследната версия на КМРlayer.Получавам обаче един проблем.Когато искам филма да се прегледа по бързо или по бавно или пък давам някоя точка по напреед или назад на самият филм се появява веднага син екран и цялата система се рестартира.Какво да правя

Редактирано от boxsi11 (преглед на промените)

От един месец съм с Уиндоус 7022 и предпоследната версия на КМРlayer.Получавам обаче един проблем.Когато искам филма да се прегледа по бързо или по бавно или пък давам някоя точка по напреед или назад на самият филм се появява веднага син екран и цялата система се рестартира.Какво да правя

Инсталирай си Windows, който не е Бета версия.

Здравейте! Нещо немога да подкарам mp4 на KMPLAYER-а ?! Изтеглих няколко файла в такъв формат, но тръгва само звука. Интересно е, че пробвах и с други плейъри, качвах кодеци, но пак нищо! Даже изтеглих някакъв MP4 Player, но и с него толкова стана. НАдявам се да помогнете да реша проблема, за което Благодаря! Публикувано изображение

... Изтеглих няколко файла в такъв формат, но тръгва само звука...

А сигурен ли си, че тези файлове са видео файлове, защото има мп4 които са само аудио файлове.

За хората, които имат проблеми с HD Video-то или желаят да използват ускорението на Видео карата препоръчвам да инсталират следния кодек: CoreAVC. Това решава проблемите. въпреки че съм с относително сериозна машина - преди да го инсталирам имаше неприятно насичане на картината, както и разминаване м/у звук и картина. В момента всичко е ОК.

А сигурен ли си, че тези файлове са видео файлове, защото има мп4 които са само аудио файлове.

Ами по принцип се води DVD и едното клипче е около 5-10 мин. и е около 66 MB - едва ли е само звук! По принцип става дума за това!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Наложи се да си кача последната версия на плейъра във връзка с горе споменатият проблем. Оказа се, че проблемът е от СП3. Сега обаче искам да си върна скин-а, който ползва преди. Става въпрос за това! Проблемът е, че при мене цвета беше зелен, а тука е син. Не си спомням дали преди аз ръчно си го направих зелен, но сега нещо немога да го наглася. Някой има ли идеи?!

При дефолт скина на КМ, всеки път, когато стартираш плеъра е с различен цвят и би трябвало и при всички скинове да е така.

Да ама не е така! Старият ми скин си беше всеки път с еднакъв цвят! Сега този немога да го направя зален!

...Старият ми скин си беше всеки път с еднакъв цвят! Сега този немога да го направя зален!

Десен бутон върху плейъра->Облици->Цветови теми и от появилият се предълъг прозорец си маркирай нужния.

Дали пък нещо нелипсва в тази версия:

Публикувано изображение

Дали пък нещо нелипсва в тази версия:..

Скинът на плейъра не е без значение, използвам един от двата вградени:

post-25692-1237635157_thumb.jpg

Публикувано изображение

Сори за поста. Докато съм качвал снимката, hlevoust е постнал преди мен.

Редактирано от headoff___ (преглед на промените)

Сега разбирам откъде съм си сменял цвета преди. Но явно разликата е от версиите, аз нали си качих 2.9.4. 1434 заради mp.4 и SP3. И сега менюто е друго и е няма тази опция дори и с вграденият скин. Хм! :rolleyes:

Проблемът е решен. Просто избрах "Разширено меню" от "Опции" от менюто което се вижда на снимката, която постнах по-рано. Сега всичко е както обикновено. Исках да постигна ето това:

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.