Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 2)

Featured Replies

ЧЕСТИТО СТЕФИ!!! :) От сърце ти желая с лекота да постигаш успехи във всичко, с което се заемеш в бъдеще!

Уха, Пете - ти изтрепа рибата с тея викинги!!! Направо се замаях - страшна си! Мисля че не само plqsak ще се възползва - че кой не обича по някоя хубава викингска история от време на време!...

И едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на peppinka! Все пак успях да изтегля втория торент, предложен ми от нея - вътре има 27 книжки (на англ. ез.) на Аманда Куик, вкл. Second Sight и The Third Circle. Изтеглих и Microsoft Reader - наистина само с него се отварят книжките, ама си е гаден, уви - много дребнички буквички се виждат на наште лаптопи. Ще уточня със Съни какво ще превежда дъщеря ми.

Редактирано от IvaIgnatova (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 262,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако тръгна да правя превод няма да е фен а никой не работи за без пари особено както е криза

• Знам, че се включвам малко късно, но просто не можах да се въздържа!!! Не го познавам този "никой", който не работи за без пари, но със сигурност познавам доста от хората тук, които наистина рабо

• Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били

Публикувани изображения

Много благодаря, момичета :lol6:

И едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на peppinka! Все пак успях да изтегля втория торент, предложен ми от нея - вътре има 27 книжки (на англ. ез.) на Аманда Куик, вкл. Second Sight и The Third Circle. Изтеглих и Microsoft Reader - наистина само с него се отварят книжките, ама си е гаден, уви - много дребнички буквички се виждат на наште лаптопи. Ще уточня със Съни какво ще превежда дъщеря ми.

Ехххх,как ме радваш само ако знаеш.

Сега като знам,че ще се пренвеждат и ми става по-леко на душата :lol6:

Момичета издирвам книгите на Кетрин Куксън на български - дали някоя от вас не би могла да ми даде линкове към електронните им варианти? :)

Момичета издирвам книгите на Кетрин Куксън на български - дали някоя от вас не би могла да ми даде линкове към електронните им варианти? :)

Ето една:

http://prepishi.com/books/Кетрин-Куксън-695/Годината-на-девствениците-(Романи)-5776.html

Здравейте,

Искам само да попитам някой взел ли си е новата книга на Джейн Фийдър? И ако може да даде едно мнение за книжката, защото ми изглеждаше интересна, но съм малко предубедена към авторката.

Както разбирам "Идеалната годеница" е част от трилогия за три сестри. Като проверих във фанагория има за едната сестра.

И все пак ако някой има впечатление от новата й книга моля да сподели...

Редактирано от leprikon4e (преглед на промените)

Здравейте,

Искам само да попитам някой взел ли си е новата книга на Джейн Фийдър? И ако може да даде едно мнение за книжката, защото ми изглеждаше интересна, но съм малко предубедена към авторката.

Ми към тая авторка всички сме с едно на ум.Ralna се е престрашила,на стр.127 във "Кой любовен роман четете" можеш да проследиш какви простотии са сътвороли от ИК Ирис

Ми към тая авторка всички сме с едно на ум.Ralna се е престрашила,на стр.127 във "Кой любовен роман четете" можеш да проследиш какви простотии са сътвороли от ИК Ирис

Мдаааааааа... Ясно. :lol6:

Момичета, с думи не мога да ви опиша колко съм впечатлена от Проклетникът (Wicked) на Джил Барнет. Горещо я препоръчвам, в нея има забавни и тъжни моменти и такива, които спират дъха. Още не съм я допрочела, но исках да споделя, че това е книга, която наистина си заслужава! Има само едно нещо, което много ме ядосва, а и беше споменато малко по-нагоре в темата...това, че българските издателства не знаят понятието ПОРЕДИЦА!!! "Проклетникът" е трета книга от поредица. Първата книга се казва Wonderful, втората Wild и естествено ги няма издадени на български. Утре ще пусна резюмета, но на кратко отново има противоборства на характери и много смях... И все пак думи нямам да опиша колко ме е яд, че не знам двете предходни истории (както изглежда доста забавни), които се преплитат с тази ;(

А ето и резюметата на другите две книги...

JIll Barnett - Wonderful

Lady Clio has been in a convent for six years waiting for her betrothed to return from the Holy Lands, two years longer than originally planned. Bored beyond belief, she manages to get into one scrape or another, all with the best of intentions. Her focus, while waiting for Merrick to claim her as his bride, is to find the ultimate recipe for heather ale. Upon learning that he has finally returned, Lady Clio leaves the convent and heads to Camrose, her family home, to wait for her errant (and yet unseen) husband-to-be. Meanwhile, Merrick, who is tired from his journeys and ready for a quiet, biddable wife, has no idea that while Lady Clio may look angelic, she is actually full of mischief! And she is determined that he will make up every minute of the two years that he made her wait. As Merrick struggles to make Camrose a veritable fortress that would withstand invasion, Clio struggles with learning how to handle a man who lives his life based on success in battle. Her solution? Fits of defiance that not only frustrate Merrick, but make each confrontation sizzle with anticipation! An automatic attraction between Clio and Merrick causes sparks to fly off the pages, especially as they get to know each other. Add some delightfully humorous characters -- Thud, Thwack, Old Gladdys, Sir Roger and Brother Dismas -- and this is one tale that leaves the reader chuckling.Energetic and full of life, Jill Barnett has created characters that are absolutely Wonderful! I laughed throughout the book at the schemes that Lady Clio devised. Ms. Barnett has done a terrific job blending humor into the storyline. This is definitely a keeper!

Jill Barnett - Wild

Sir Roger FitzAllen first appeared last year in Jill Barnett's popular Wonderful as a secondary character in search of his own story. Well, here it is. In her typically airy and entertaining style, Barnett drops the stubborn English warrior into unfamiliar territory that can best be described as somewhat enchanted.

As fans of Barnett will no doubt recall, in Wonderful Roger was captivated by an Arabian stallion and the mysterious beauty who somehow managed to elude his capture. In Wild, Roger once again meets up with both horse and rider, although not under the conditions he might have wished. Heading into the wild Welsh hills at the request of King Edward to scope out the site for new castle, Roger and his men catch a glimpse of Earl Merrick's missing stallion. Roger gives chase, but loses the trail when the woods give way to a maze of tangled thickets and briars.

The woman he chases is Teleri, a fey young lady raised in the "old ways" and at one with the spirits and animals who call the Brecon woods their home. Teleri lives buried safely within the protected depth of the forest, and that's the way she likes it. Too often brutalized by the ignorant and superstitious who stone her and call her a witch, Teleri lives quietly, if a bit lonely within the woods.

As fate would have it, Teleri is searching for her missing "magic" stones when she happens upon Roger, unconscious and lying at the foot of a tree with a rope around his neck. Clearly someone has tried to hang him and would have succeeded had the branch not snapped. Teleri attempts to take care of Roger as she would any of the wounded animals in her care. But when the delirious man's thrashing results in Tereri's first shiner, she has no choice but to tie him down. When the warrior awakens to find himself staked to the ground with a brutal sore throat, no voice, and a badly injured leg to boot…he just plain ain't happy. Openly suspicious of the woodland creature who saved his life, Roger is even more horrified by the prospect of what could have been. The attempted murder leaves more than just external scars. Roger is terrified by the realization that his life could very well have ended, and that emotion sickens him. He thinks himself a coward.

To Teleri Roger is anything but a coward. She's fascinated by the big redheaded soldier, and tries her best to give him the room he needs to heal…both inside and out. Before long the seclusion of the quiet woods combined with Teleri's affable nature begins to sooth Roger's troubled soul. For all that he feels he is hiding from reality, he also begins to appreciate Teleri's hidden world and is fascinated by her almost magical bond with animals. And although he professes to love another, he responds to Teleri as a woman – something Roger finds as perplexing as Teleri finds magical. When the inevitable happens and two disparate worlds collide, both the warrior and the fey child of the woods are forced to face their fears.

The legions of Miss Barnett's fans will be quite content to throw themselves into the gentle and persuasive warmth of another of her beguiling tales. In Teleri, Barnett has created a guileless, gentle soul unskilled in the ways of the world who speaks her mind without fear of societies' recriminations. Any man would find her hard to resist, let alone a heartsick warrior who, through her ministrations, comes to recognize the fact that his life has been nothing more than one aimless trek. Almost in spite of himself, Roger softens in the face of Teleri's open-hearted view of the world – a world that can still be full of mystery and beauty, despite the danger and sorrow it also brings. Teleri herself is confounded at times by the contrasts that are Roger.

"He stopped her fingers with his big hand and turned her palm to his mouth and kissed it. It was one of those tender things he did to her that never ceased to surprise her. And every time he did so, she lost a little more of her heart to this man."

Jill Barnett - Wicked (Проклетникът) - има резюме във фанагория

Малко по-късно като съм по свободна ще преведа резюметата, но мисля, че са страхотни и още повече се ядосвам на българските издателства и тяхната склонност да превеждат поредиците отзад напред (ако изобщо ги преведат де)

Момичета, я ми помогнете, подготвила съм си една купчинка с книжки, и ми се ще да почна да чета някоя, в свободното време, затова моля кажете по една добра дума за заглавията и ми препоръчайте коя да чета.

"Гордост" - Джудит Макнот

"Нежна победа" - Джудит Макнот

"Честни илюзии" - Нора Робъртс

"Тиха клопка" - Нора Робъртс

"Див и опасен" - Тами Хоуг

"Убий и кажи" - Линда Хауърд

"Сенки от мрака" - Линда Хауърд

"Замъкът на варварина" - Рут Ланган

"Дамата измамница" - Боби Смит

"Дамски пасианс" - Боби Смит

"Игра на любов" - Нан Райън

"В плен на любовта" - Велда Шерууд

"Интимно предателство" - Ейдриън Басо

"Табу" - Сюзън Джонсън

"Корона от слава" - Евелин Роджърс

"Омагьосан кръг" - Лей Грийнууд

"Моят съсед пиратът" - Дженифър Ашли

"Цвят от скреж" - Соня Бирмингъм

Мисля, че почти всички ще са много яки, и тъй като нямам много време за четене кажете коя да почна.

Момичета, я ми помогнете, подготвила съм си една купчинка с книжки, и ми се ще да почна да чета някоя, в свободното време, затова моля кажете по една добра дума за заглавията и ми препоръчайте коя да чета.

"Табу" - Сюзън Джонсън

Мисля, че почти всички ще са много яки, и тъй като нямам много време за четене кажете коя да почна.

Аз съм за "Дамски пасианс" или "Дамата измамница" и двете са много интересни и много ми харесват. Обичам действието да се развива на запад :*

"Табу" - Сюзън Джонсън

Мила,мога да говоря само за историческите и то както вече е ставало дума,по-скоро като усешания.Затуй ще се огранича до най-пресните.Цвят от скреж я разглеждахме в Читателския клуб и май на повечето не ни допадна.Лично аз и да не я бях чела,нямаше да страдам.Замъка на варварина,много ми допадна-има си всичко характерно за романи с шотландци.Книгите на Боби Смит характеризирам като разтоварващи."Табу"-авторката си я знаем накъде залита.Интимно предателство" - Ейдриън Басо,мен лично ме издразни,но по едно време имаше коментари и на другите май им допадна.

Аз бих почнала "Моят съсед пиратът" - Дженифър Ашли,нова авторка с малко по-различен стил.Не съм сигурна,че помогнах,ма то си зависи и от моментната ти нагласа.

не мога да си отворя фанагорията някой знае ли какво става? :wors::)sad.gif

Момичета нищо конкретно не съм решила, ама и двете ми хвалите Боби Смит, та сигурно ще залитна към нея. Все пак ще изчакам още някой да се изкаже, та да знам със сигурност че хващам хубава книга.

Сега,пък да се оплача.Трети ден се мъча да дръпна 2 кники на Кат Мартин (Смелия ангел и Коприна и стомана)ми не става.Преди туй борих книга на Марша Кенъм,ма там за 19 часа,но стана.Идеи?

Редактирано от plqsak (преглед на промените)

"Табу" - Сюзън Джонсън

"Моят съсед пиратът" - Дженифър Ашли - тази е нова и не съм я чела

Та това са моите фаворити от твоя списък. А "Дамата измамница" наистина много ми хареса, защото имаше много забавни моменти.

Сенки от мрака" - Линда Хауърд

е просто задължителна, любимата ми книга,просто нямам думи за нея

а колкото до "Моят съсед пиратът" - Дженифър Ашли

купих си я и мисля,че стигнах до средата и я оставих,като цяло нищо особено

Добър вечер момичета!

Като по-запознати от мен с този жанр искам да ви попитам дали сте запознати и дали има издадени в Бг книги на Kresley Cole и по-точно се интересувам от The Immortals After Dark поредицата :cool:http://kresleycole.com/books.html

Благодаря предварително!

Та това са моите фаворити от твоя списък. А "Дамата измамница" наистина много ми хареса, защото имаше много забавни моменти.

Категорично Тами Хоуг "Див и опасен" много любима книжка ми е това.

От изброените според мен задължително трябва да прочетеш "Гордост" на Макнот. Много хубава книжка, а иначе аз сега чета "Нежна победа", която не е лоша по принцип. "Интимно предателство" също е много хубава, доколкото си спомням бях останала доста очарована след като я прочетох. А "Дамски пасианс" също не беше лоша. :cool:

А, относно въпроса на Темперънс... Съжалявам мила, но книгите ги няма издадени на български. Поне лично аз не съм чувала нищо за тях, а съм виждала единствено оригиналните им корици.

Редактирано от stasungera (преглед на промените)

Добър вечер момичета!

Като по-запознати от мен с този жанр искам да ви попитам дали сте запознати и дали има издадени в Бг книги на Kresley Cole и по-точно се интересувам от The Immortals After Dark поредицата :cool:http://kresleycole.com/books.html

Благодаря предварително!

Здравей, за съжаление тези книги все още не са преведени на български.

Ако не ме лъжат спомените става дума за някаква вампирска поредица, ако търсиш нещо подобно пиши ми на лични, защото открих фен-превод на Night huntress series - по-точно на първата книга от поредицата, авторката е Jeaniene Frost.(дава ми грешка и не мога да приложа линка).

Момичета, сещате ли се за някоя книга,къде главната е испанка или италианка? :)

"Испанската награда" на Джоана Маклийс, мисля че главната беше испанка - Мария де нещо си, ама това е книга която категорично не ти препоръчвам - ужасно муднааа, направо се побърках докато я прочетох :)

Момичета, сещате ли се за някоя книга,къде главната е испанка или италианка? :cool:

Diane Robinson -The rogue and the lily/ Самотникът и лилия

Joanna Makepeace - The Spanish Prize/ Испанската награда

Marie Cordonnier и трите книги,които са в линковете

Iris Johansen - Wind Dancer/Вихреният танцьор

но всичките са качени,ако питаш за други,аз съм пас

БРАВО,СТЕФИ!Пожелавам ти с успех да покоряваш и останалите си цели във живота :cool:

Момичета най-искренно и благороднно ви завиждам като слушам как сте прекарали на срещата.Определено ще се постарая да не отсъствам следващия път :)

"Табу" - Сюзън Джонсън

Моя любима книга е "Игра на любов"и ти препоръчвам.Действието се развива през Гражданската война в САЩ.Друга книга,която ми допада е "Дамата измамница",тя е една от най забавните книги,които съм чела.

П.П. Благодаря за новите книжки,момичета

• Автор

Дами, имам въпрос..

Дали има друга книга на Кетрин Куксън, освен "Годината на девствениците", която да е преведена на български?

Наскоро видях въпрос за тази книга и днес я прочетох.. заинтригува ме стилът й на писане.. книгата беше сравнително тежка за четене, но и много интересна.

P.S. И най-големият цирк, знаете ли, кое беше?.. Аз съм направила първоначалната редакция на тази книга, преди да е качена в Читанката, и нямам никакъв спомен за нея.. явно съм редактирала абсолютно автоматично.. (пусто, че няма иконка за изчервяване.. изключително подходяща би била за случая..)

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.