Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 2)

Featured Replies

Още едно попълнение в колекцията ни :computer8:

Ангел на смъртта- Шарлот Лъм

• Отговори 2k
  • Прегледи 262,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако тръгна да правя превод няма да е фен а никой не работи за без пари особено както е криза

• Знам, че се включвам малко късно, но просто не можах да се въздържа!!! Не го познавам този "никой", който не работи за без пари, но със сигурност познавам доста от хората тук, които наистина рабо

• Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били

Публикувани изображения

Хайде и аз...от доста време чета де,но сега се регистрирах.Доника се казвам,на 23 години.И така :cool:Чета любовни романи от от...10-11 годишна.

Още една сродна душа, моя милост също откри що е то любовен роман на 10. :computer2:

Струва ми се, че щом Петя прочете това, ще си помисли нещо от сорта "Вие детски книжки нямахте ли?" /Приемам критика, ако съм сбъркала :blink:/

Майка ми си събираше Исторически любовни романи и ми се прииска и на мен да ги прочета.А и тепърва започвах да проявявам интерес...към разни неща :D В тях има много от тези ..неща.

В началото..първите 1-2 години даже се криех от баща ми,че ги чета,защото той не ми даваше..упорито настояваше да прочета Под игото.Което за мой срам и досега не съм прочела цялото..единствената книга,която ми се е опряла :DDDD

Но любовните са ми страст.

Майка ми си събираше Исторически любовни романи и ми се прииска и на мен да ги прочета.А и тепърва започвах да проявявам интерес...към разни неща :) В тях има много от тези ..неща.

В началото..първите 1-2 години даже се криех от баща ми,че ги чета,защото той не ми даваше..упорито настояваше да прочета Под игото.Което за мой срам и досега не съм прочела цялото..единствената книга,която ми се е опряла :DDDD

Но любовните са ми страст.

"Под игото" и на мен ми се опря първия път като го четох, май в 6 клас, ако не ме лъже паметта, но за 12-ти си го изчетох чинно до края и ми хареса, сигурно щях да й се насладя още повече, ако не беше "задължителна". А ти си имала късмет, че майка ти е събирала книги от "нашия" жанр. Аз си ги търсих от нулата, бая съм се изпотила докато събера сегашната бройка, но пък са си само мои, а за книги имам силно притежателно чувство.

Хихи, добре, че баща ми не знае за "нещата", които има в романите ми, вече станаха много книги вкъщи, няма и къде да ги скрия... :D Но пък си гризях ноктите от притеснение, когато майка реши да прочете "Грехопадение" на Сюзън Джонсън /тези, които са запознати с авторката, ще разберат притеснението ми/.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Добре дошли и на Доника и на мосю Казанова!Надявам се, ще ви е забавно тук.

Но пък си гризях ноктите от притеснение, когато майка реши да прочете "Грехопадение" на Сюзън Джонсън /тези, които са запознати с авторката, ще разберат притеснението ми/.

При мен се получи нещо такова,оттам насетне майка ми не пипна ИЛР и всеки който чета тракива "мръснишки" работи е идиот,простак и т.н.Много се дразни,на моя позната,която е близо по възраст до нея /70 год./ пък чете такива "мръсотии".Не мога да предам погнусата на мама,достатъчно ярко,но е много забавна на моменти.

Хайде и аз...от доста време чета де,но сега се регистрирах.Доника се казвам,на 23 години.И така :brick wall:Чета лщбовни романи от от...10-11 годишна.

Здравей Доника, аз съм Петя, и ми е много приятно!

Веднага да попитам откъде си, а същия въпрос важи и за Габриела ( Carolly23)...ако сте от София бързам да ви поканя на почти езеседмичните кафета, които правим с част от останалите форумки :brick wall:

Още една сродна душа, моя милост също откри що е то любовен роман на 10. :brick wall:

Струва ми се, че щом Петя прочете това, ще си помисли нещо от сорта "Вие детски книжки нямахте ли?" /Приемам критика, ако съм сбъркала :giggle1:/

Тихиии, не бъркаш мила, ама хич! Макар, че към днешна дата ако подхвърлиш една от нашите книжки на 10 годишно момиче, ако изобщо успее да я прочете, не вярвам да я изненада нещо, най-много да ти каже нещо от сорта на "Братле, баси в кви тъпи пози го правят..."

Не знам защо обаче не ми се струва редно на 10 да четеш такава книга, и не заради конкретно горещите сцени, а по-скоро заради погрешните представи които можеш да добиеш за секс, любов и изобщо отношенията между двама души...Колкото и да ни се иска, нещата в реалния живот са доста далече от тези в романите, не знам дали разбирате какво искам да кажа...

Доника колкото до "Под игото", аз също не съм му фен, чела съм го три пъти и все по задължение, не е лоша книга...но ако искаш да се отчетеш пред патриотичната си съвест горещо ти препоръчвам "Железния светилник" на Димитър Талев, за мен това е най-хубавата българска книга!

При мен се получи нещо такова,оттам насетне майка ми не пипна ИЛР и всеки който чета тракива "мръснишки" работи е идиот,простак и т.н.Много се дразни,на моя позната,която е близо по възраст до нея /70 год./ пък чете такива "мръсотии".Не мога да предам погнусата на мама,достатъчно ярко,но е много забавна на моменти.

Гале стана ми смешно, защото ситуацията при мен е обратна...аз купувам книжките и веднъж седмично съм на доставка при баба ми (и тя е вече почти на 70)да я зареждам, тя чете всичко наред без да се притеснява от кофти моментите!

А майка само при мисълта за "пошлите" книги, които четем направо изпада в истерия...когато кажа нещо за някоя книга, когато си ги купувам, когато ги показвам...както казах истерия!

Явно е вярно, че лудостта (в случая манията по романите) се предава през поколение!

От София съм.Ще се радвам да дойда на някое кафе.

Иначе и аз мисля,че книгите не са подходящи за 10 годишни-но тогава подражавах много на майка ми.Любимото ми занимание беше да седя с майка ми,да четем книги и да пия какао...тайно крадях обаче от нейното кафе :-D И наистина се отразява на възприемането на любовта.Когато се запознах с приятелят ми само с виждането веднага в мозъка ми изкочиха поне 5 романа за рицари и викинги.Беше(а и сега)с дълга до кръста черна коса,брадичка...слуша фолк метъл,страстта му са викингите.Улавям се на моменти,че го сравнявам с разни герои.Важно е все пак да се запази трезвата преценка,защото ние жените сме доста склонни да заживяваме в измислени светове.

• Автор

Хммм.. Аз май бия рекорда, защото първата си книга от този жанр прочетох на 8.. Спомен нямам вече за името й, но помня че претупвах "любовните сцени", като си мислех нещо от сорта: "Блях, да ме целува момче.. :whist:" Но пък интригата беше добра, имаше един лош, дето все се опитваше да ги скара, а те все успяваха да го подредят със собствените му капани :wors:

Ся да поспамя и аз ама не можах се въздържа. Пете права си за "Железния светилник". Но и "Под игото" изобщо не е за подценяване. По скоро може би трябва да се чете на една малко по друга възраст. И в никакъв случай заедно с Хари Потър и Винету.

Ся да поспамя и аз ама не можах се въздържа. Пете права си за "Железния светилник". Но и "Под игото" изобщо не е за подценяване. По скоро може би трябва да се чете на една малко по друга възраст. И в никакъв случай заедно с Хари Потър и Винету.

Еми като си рекла, да спамиме, и без това не прекъсваме особено задълбочен разговор...та за "Под игото" - аз не го подценявам Съни, просто не ми е в топ 10, но в никакъв случай не смятам, че е лоша книга, пък и да съм честна, мисля че всеки българин трябва задължително рано или късно да я прочете...

П.С Хесии, току що би общоналожения рекорд...наистина си била доста мъничка, нищо чудно че не си спомняш книжлето!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

...

Ужас, откакто съм във форума, осъзнавам, че имам много толерантни родители. Не ми правят проблем нито за количеството книги, които купувам, нито за съдържанието им.

...

Тихиии, не бъркаш мила, ама хич! Макар, че към днешна дата ако подхвърлиш една от нашите книжки на 10 годишно момиче, ако изобщо успее да я прочете, не вярвам да я изненада нещо, най-много да ти каже нещо от сорта на "Братле, баси в кви тъпи пози го правят..."

Пете, няма и да се учудя, мила, никак даже. Смятай, щом аз на 10 не съм била особено изненадана от прочетеното /поне доколкото си спомням/, то за сегашната младеж...

Не знам защо обаче не ми се струва редно на 10 да четеш такава книга, и не заради конкретно горещите сцени, а по-скоро заради погрешните представи които можеш да добиеш за секс, любов и изобщо отношенията между двама души...Колкото и да ни се иска, нещата в реалния живот са доста далече от тези в романите, не знам дали разбирате какво искам да кажа...

Всъщност съм съгласна с теб. Тази възраст не е подходяща за подобна литература. Макар при мен, смея да твърдя, не ми се е отразило на реалистичните възприятия. Както се казва, не съм надянала розови очила и не смятам, че всеки мъж е като изваден от роман. Обяснявам си го с възпитанието си, тъй като в моето семейство основен принцип е "да си стъпил на земята", и с двата крака.

Хммм.. Аз май бия рекорда, защото първата си книга от този жанр прочетох на 8.. Спомен нямам вече за името й, но помня че претупвах "любовните сцени", като си мислех нещо от сорта: "Блях, да ме целува момче.. :huh:" Но пък интригата беше добра, имаше един лош, дето все се опитваше да ги скара, а те все успяваха да го подредят със собствените му капани :P

:D Тори, разби ме тотално! И да не се похвали до сега?! А двете с Марсела си правим илюзии, че рано сме открили жанра.

П.П.

Радвам се, че се увеличаваме като бройка за форумните кафета, Доника. Бих казала, че сме забавна компания. ;)

Направо ме накарахте да се замисля... Аз започнах да чета любовни романи, когато бях на 9-10г. Честно казано любовните сцени ме бяха шокирали ;) Но това не ме отказваше, даже напротив исках да видя какво ще стане по-нататък. Няма да забравя как цяла вечер седях на дивана в кухнята и не пусках книгата. Сега малко съжалявам, че съм започнала толкова рано. Мисля, че ми се е отразило много погрешно на представите за живота и любовта. И със сигурност ще ми се наложи да преживея едно, две разочарования, докато осъзная как стоят нещата всъщност. Но колкото и глупаво да звучи, аз си вярвам... :D

"Под игото" наистина е класика,но не мисля,че съм пропуснала нещо лично за себе си каот не съм я прочела.Мисля,че всички други български автори,които съм прочела компенсират.Опитвах се и каот по-голяма да прочета романа,но просто не мога.Вазов просто ми е...не знам коя по-мека дума да намеря....неразбираем.Нищо от написаното от него не достига до мен,лично за мен пише ужасно.За коеот може много хора д аме обвинят,но всеки си има вкусове.Велик човек е бил,но не е имал това,което е имал Ботев,Дебелянов,Йовков и Яворов.Дори на гео Милев "Септември" ми харесва повече от всяка една творба на Вазов.

Но стига съм спамила за това.

Що се отнася до сексуалните сцени в романите,вероятно съм малко странна,но още на 10 години не проявявах особен интерес.Всъщност това,което живо е интересуваше тогава бяха отношенията...любовта.Това ми беше ужасно любопитно,как хората се обичат.Още от преди това все съм попадала случайно на някакви сексуални сцени и по телевизията,из вестници и списания и не ме влечаха ;) А сега честно да си призная дори пропускам тези моменти..ужасно ми е скучно да ги чета с всичките тези "водопади от страст","изпепеляващи искри" и т.н.

.........

Що се отнася до сексуалните сцени в романите,вероятно съм малко странна,но още на 10 години не проявявах особен интерес.Всъщност това,което живо е интересуваше тогава бяха отношенията...любовта.Това ми беше ужасно любопитно,как хората се обичат.Още от преди това все съм попадала случайно на някакви сексуални сцени и по телевизията,из вестници и списания и не ме влечаха ;) А сега честно да си призная дори пропускам тези моменти..ужасно ми е скучно да ги чета с всичките тези "водопади от страст","изпепеляващи искри" и т.н.

Има една такава работа,честичко се случва да ги пропусна такива "изгарящи"моменти.Понякога мъжкия образ е толкова нежен,разбиращ,романтичен...,че не ме кара да мечтая за него,ами си мисля,че такъв в живота бих възприела като мекотело.

Получи се интересно,но май не сме за тази тема.

"Под игото" наистина е класика,но не мисля,че съм пропуснала нещо лично за себе си каот не съм я прочела.Мисля,че всички други български автори,които съм прочела компенсират.Опитвах се и каот по-голяма да прочета романа,но просто не мога.Вазов просто ми е...не знам коя по-мека дума да намеря....неразбираем.Нищо от написаното от него не достига до мен,лично за мен пише ужасно.За коеот може много хора д аме обвинят,но всеки си има вкусове.Велик човек е бил,но не е имал това,което е имал Ботев,Дебелянов,Йовков и Яворов.Дори на гео Милев "Септември" ми харесва повече от всяка една творба на Вазов.

Но стига съм спамила за това.

Що се отнася до сексуалните сцени в романите,вероятно съм малко странна,но още на 10 години не проявявах особен интерес.Всъщност това,което живо е интересуваше тогава бяха отношенията...любовта.Това ми беше ужасно любопитно,как хората се обичат.Още от преди това все съм попадала случайно на някакви сексуални сцени и по телевизията,из вестници и списания и не ме влечаха :ph34r: А сега честно да си призная дори пропускам тези моменти..ужасно ми е скучно да ги чета с всичките тези "водопади от страст","изпепеляващи искри" и т.н.

Ти сега да не се обидиш за "Под игото", в никакъв случай не съм искала да натяквам нещо...като цяло имах друго предвид, но не мога да го формулирам достатъчно добре...

Сега за сексуалните сцени, донякъде съм склонна да се съглася, че някой са скучни и досадни (най-пресен пример "Лъвът" на Конито, не само че изобилстваха, но бяха толкова тъпо написани...), но има книги, които са си попадения в това отношение. Веднага давам пример с "Неприлично предложение" на Мери Джо Пътни - е там с тоз билярд, просто ме разбиха в добрия смисъл...И да кажа нещо друго, на моменти имам усещането, че авторки като Кони Мейсън и Сюзън Джонсън се опитват да създадат изкуствена илюзия за страст между героите като ги оставят да се "чапрастят"(лаф от унито, отдавна си търся повод да го споделя)през две странички, според мен за да бушуват страсти и огнени емоции, трябва да се оставят главните по-продължително на сухичко...Аз лично не прескачам интимните сцени, за мен ако са добре написани са в перфектен унисон с останалата част от книгата! Но наистина страшно се дразня когато са в повече, губи ми се интимността между героите и сладкото очарование когато хем много им се иска, пък все нещо става и не могат да се награбят64bf20923d9b16733aa6a0653c8f10e1.gif!

За тези, които искаха да прочетат "Завещанието" на Патриша Симпсън,... качих книгата в bgshre.com

http://www.bgshare.com/460853/The Legacy.pdf

Който има Ъплоудърски права във Фанагория или Акаунт, може да я качи и в тези сайтове.

За всеки влак си има пътници, както се казва. Така че кой чете Вазов, кой Йовков, няма значение. Лично аз не харесвам налагането на определени произведения едва ли не като канонични. В училище се грижат да сме прочели поне някакъв минимум, но в крайна сметка в нас остава топката, да решим дали ще го направим и до каква степен, а и доколко ще ни хареса.

А колкото до другата "тема на деня", винаги ми е било чудно как някой може да пропуска сцени докато чете. Или по-точно казано, за мен една книга не е прочетена пълноценно, ако не е мината всяка страница /изключая последните, където има списъци от съответната поредица, имена на редактори и т.н./. Та в този ред на мисли, аз съм човек, който не пропуска сцена /иначе "Нежна е нощта" на Скот Фицджералд щеше да бъде безславно прелистена и захвърлена настрана/, пък била тя любовна или не. Факт е обаче, знаем си го, че има авторки, които наистина се престарават в тази насока. Но нали съм непукист, тези случаи дори не си ги слагам на сърце, прочитам си, когато се налага поповдигам вежди и продължавам нататък. А и както спомена Петя, количеството не винаги съответства на качеството. Някои са стереотипни и невъздействащи, други все пак провокират в теб нещо различно от безразличие, а трети наистина си струва да се прочетат от романтична гледна точка. Сещам се за книга, в която страстните откъси бяха доста малко, май 2-3, но пък последния, поне мен, ме накара да се поизчервя. Та има и такива.

A и да си го кажем честно, в това отношение особено важни са стила на автора и качеството на превод. Което пък ме кара да си припомня писането на една такава сцена за общия роман, когато Петя изпробваше творческите си граници, а аз се правих на любител-редактор, та и двете изхабихме червящите се емотиконки на скайпа. :ph34r:

За тези, които искаха да прочетат "Завещанието" на Патриша Симпсън,... качих книгата в bgshre.com

http://www.bgshare.com/460853/The Legacy.pdf

Който има Ъплоудърски права във Фанагория или Акаунт, може да я качи и в тези сайтове.

С удоволствие бих я качила във Фанагория, но нещо имам проблем с тегленето, изкарва ми файла като mp3-ка. Може би проблема е при мен, да споделят и другите, които са го теглили...

Дами,случайно на някой да му се намират на Айрис Йохансен-"Не вярвай на никого" и "Убийствени сънища"?

Много ми се ще да ги прочета и ще съм много благодарна,ако някой ги има и ги качи.

Извинявай, малко късно се включвам с отговор, ама не бях влизала около седмица...

Аз ги имам и двете, и ще се свържа със Слава (Жанито) с молба тя да ги сканира. Само имай търпение!

Дами,случайно на някой да му се намират на Айрис Йохансен-"Не вярвай на никого" и "Убийствени сънища"?

Много ми се ще да ги прочета и ще съм много благодарна,ако някой ги има и ги качи.

Книжно човече , Ивето ми писа и ще взема книжките скоро от нея и ще ги сканирам бързичко. :)

Давам един нов линк за теглене, от транзита. Надявам се, вече да е наред. sad.gif

http://tranz.it/load.php?id=2FhqpNbGT5wZXZfG544994

Благодаря, линка свърши работа. А ето я книжката и във Фанагория:

http://fanagoria-bg.net/torrents-details.php?id=6488

Извинявай, малко късно се включвам с отговор, ама не бях влизала около седмица...

Аз ги имам и двете, и ще се свържа със Слава (Жанито) с молба тя да ги сканира. Само имай търпение!

Страхотна новина!!! Вече потривам доволно ръчички :blink:;)

Обожавам Айрис Йохансен, но ще си призная, че въобще си нямах и представа, че съществува "Убийствени сънища"... какъв пропуск от моя страна :hush: И сега си обогатих знанията, благодарение на теб ;) Мерси :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.