Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Здравейте!Влизам в един сайт в който има и видео-чат.Проблема е,че с Мозила като искам да излъчвам с камерата,излиза ми прозорчето на адоб флаш плеъра,но не са ми активни бутоните с които да включа камерата.Опитвах да дам с десен бутон сетингс,но нищо не се получава.С Windows 7 Ultimate съм,сега инсталиран и версийте на мозила и флаш плейъра са последните от сайтовете им.С другите браузери нямам проблем,но тях рядко ги ползвам,мозила ми върви най-добре.Някой има ли идея от какво може да се получава така и как да го оправя?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой друг да има проблем с висока консумация на памет при 3.6.4 версия... ,откакто ъпдейтнах и фокс-а взе да заема по 600-800-1000мб рам , интересното е че преди като е заемал повече ставаше по-тромав , а сега дори и при 1гб рам заета от фокс.ехе процеса и още 20-ина от пругин-процеса си остава доста респонсив... обаче толкова рам за браузър вече ми се вижда хипер много..., налага се да изключвам фокс-а и пак да го пускам периодично , а това го нямаше преди , бачкал си е с дни и средно 350-450 рам заемаше , сега на първия час скача много... пробвах опциите за спиране/включване на изолирането на плугините, но резултата беше малък... ( най-добре бачка с пуснат dom.ipc.plugins.enabled , които по подразбиране е спрян ,пробвах и изцяло спрян плугин-процес от настроиките ( би трябвало да се държи като 3.6.3 само че със секюрити фиксовете... ама пак същата работа... ) , не съм слагал нови аддон-и , всичко е ъпдейтнато до последно... и най-интересното е че при 3.7алфа билд няма такова ядене на рам... та викам да попитам дали някой друг е имал такъв проблем или е частен случай само при мен...

Някой друг да има проблем с висока консумация на памет при 3.6.4 версия... ,откакто ъпдейтнах и фокс-а взе да заема по 600-800-1000мб рам , интересното е че преди като е заемал повече ставаше по-тромав , а сега дори и при 1гб рам заета от фокс.ехе процеса и още 20-ина от пругин-процеса си остава доста респонсив... обаче толкова рам за браузър вече ми се вижда хипер много..., налага се да изключвам фокс-а и пак да го пускам периодично , а това го нямаше преди , бачкал си е с дни и средно 350-450 рам заемаше , сега на първия час скача много... пробвах опциите за спиране/включване на изолирането на плугините, но резултата беше малък... ( най-добре бачка с пуснат dom.ipc.plugins.enabled , които по подразбиране е спрян ,пробвах и изцяло спрян плугин-процес от настроиките ( би трябвало да се държи като 3.6.3 само че със секюрити фиксовете... ама пак същата работа... ) , не съм слагал нови аддон-и , всичко е ъпдейтнато до последно... и най-интересното е че при 3.7алфа билд няма такова ядене на рам... та викам да попитам дали някой друг е имал такъв проблем или е частен случай само при мен...

Аз също имам проблеми с прекомерна консумация на рам. При мен средната консумация на рам е значително по ниска но пка е дразнеща. Случва ми се когато отворя сайтове с флаш да стигне консумация в рамките на 400 - 500 мб рам. Преди не беше така. Хубаво са извадили Plugin Containter като отделен процес, и така има по малка натовареност на ядрото но наистина такива стойности на консумация на рам наистина са фрапиращи. Жалко че Хром колкото и да се стремят не могат да направят достатъчно стабилно работеща версия на браузъра си за Уиндоус.

П.с: за сега добавката RamBack озапти мозилата малко в лапането на ресурси.

Да вземат да пуснат 3.6.4.1 или 3.6.5 щото новата версия е жива излагация откъм консумация на ресурс. Такива рам разливи досега в нито една предишна версия не е имало. Срамота :whist:

Редактирано от ThΣXΣLEMΣNT (преглед на промените)

Здравейте!!! Искам да ползвам две Mozili на един компютър, и те да работят съвсем по отделно. Примерно с едната mozilla да влизам с моя профил във Facebook, а с другата да влизам с профила на сестра ми. Възможно ли е това и как??? Благодаря на всички!!!

Искам да попитам от както си обнових последно Firefox-a(3.6.4) и се появи един процес plugin-container.exe и хаби доста памет(не съм сигурен дали се е появил след обновяването, просто преди не бях го забелязвал). Какъв е този процес? Мога ли да го спра? Защо хаби много памет?

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

това е новата защитна линия на Firefox против крашове на различните външни приложения (предимно флаш) не е препоръчително да се спира а защо хаби толкова памет ще питаш Adobe - никой не е наясно защо флаш трябва да е толкова недоклатен

и по-добре да се концентрират над html5 и оправянето на грешките в новия gui

След като отворя с Mozzila някой сайт и като затворя тя си работи защо ? Компютъра ми става бавен и в Task Manger-а виждам че карчи 190-200 000 к .. и трябва от там да го затворя с End task ТОЗИ БРАУЗЪР , при другите няма проблем. Защо ? Компютъра даже започва да цепи и бави..

Искам да попитам от както си обнових последно Firefox-a(3.6.4) и се появи един процес plugin-container.exe и хаби доста памет(не съм сигурен дали се е появил след обновяването, просто преди не бях го забелязвал). Какъв е този процес? Мога ли да го спра? Защо хаби много памет?

И на мен досажда, защитната стена се обажда, бави зареждането на страници при разни флаш приложения, че и се крашва няколко пъти Мозилката ):

След като отворя с Mozzila някой сайт и като затворя тя си работи защо ? Компютъра ми става бавен и в Task Manger-а виждам че карчи 190-200 000 к .. и трябва от там да го затворя с End task ТОЗИ БРАУЗЪР , при другите няма проблем. Защо ? Компютъра даже започва да цепи и бави..

Хм, това с последната стабилна версия на Firefox - 3.6.6 ли се случва? Имам спомен за подобни проблеми с двете предишни версии на Firefox на Windows 7/XP, ще потърся къде го мернах. За съжаление няма сериозно обяснение за това, oсвен ето това: Closing Firefox properly. Тоест да се използва за изход: "File -> Exit" (Windows), "File -> Quit" (Linux) или "Firefox -> Quit Firefox" (Mac OS X).

Редактирано от nologo (преглед на промените)

При обновяването на Firefox, се получават някой път такива проблеми.

Започни нова сесия и би трябвало лисицата да започне да работи нормално.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Аз заради подобен проблем махнах 3.6.6 и сложих 4.0бета,ама няма екстенжъни..само един ''fire.fm"

Ползвам Лиско 3.6.6 и имам инсталирана последна версия на Флаш плеъра,но въпреки това видеотата в ю туб не искат да се заредят-пробвах всичко-от деинсталиране и инсталиране нанова на флаш плеъра до чистене на кеша.Някакви идеи как да го оправя???

Ползвам Лиско 3.6.6 и имам инсталирана последна версия на Флаш плеъра,но въпреки това видеотата в ю туб не искат да се заредят-пробвах всичко-от деинсталиране и инсталиране нанова на флаш плеъра до чистене на кеша.Някакви идеи как да го оправя???

пробвай с по-стара версия на флаша http://www.oldapps.com/flash_player.php :clap:

Искам да попитам, как мога да възстановя свалянето на файл след като е бил прекъснат след крашване на Мозилката? :yanim: Записано ли е някъде от коя страница е бил свалян или нещо такова? По принцип ползвам даунлоад мениджър, но има някой които не ги лови...

Искам да попитам, как мога да възстановя свалянето на файл след като е бил прекъснат след крашване на Мозилката? :yanim: Записано ли е някъде от коя страница е бил свалян или нещо такова? По принцип ползвам даунлоад мениджър, но има някой които не ги лови...

Натискаш на "инструменти" > "изтегления".

Натискаш на "инструменти" > "изтегления".

Не виждам прекъснатите от крашването архиви които теглех...

И изобщо, да речем при мигане на Интернета, подновяването е невъзможно...

Не виждам прекъснатите от крашването архиви които теглех...

И изобщо, да речем при мигане на Интернета, подновяването е невъзможно...

Аз лично ползвам комбинацията Flashgot и Flashget и не са много сайтовете, от които се налага да тегля с мозилата

С IDM съм. Има 1-2 сайта от които не става (или поне не съм разучил дали е възможно) с него...

Здравейте.Имам проблем с мозилата.Много често като сърфирам из интернет мозилата ми забива и чак след 20-30 секунди се оправя нито може да махне нито нищо :blink: И след 2 минути някъде пак така става http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ОС ми е Windows XP,Mozilla Firefox 3.6.6

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.