Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Аз да ви се похваля,избрах си тоалет за бала.

Публикувано изображение

Какво е това чудо?Абе как може да се подложи човешко същество на това?

Ами браво... И това "чудо" за някои, е вид бурка ...

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

лесно.

Завис от вярата и ветоусещането.

Някога пък гърците са се чудели как може персийците да носят панталон, и са им се подигравали за това.

Ами браво... И това "чудо" за някои, е вид бурка ...

Благодаря,знам му името.Въпроса беше друг,ама както и да е.Мъчение е.

лесно.

Завис от вярата и ветоусещането.

Някога пък гърците са се чудели как може персийците да носят панталон, и са им се подигравали за това.

Стига бе.Вярата. :cool:

не мисля, че е "мъчение" - по скоро държи хладно :cool:

След като е "единна социално-политическа религия" - защо тогава да е грешка, че не може да се абстрахира от "социалните и политически аспекти" ?

По-скоро ще е грешка да се разглежда едностранчиво, само един аспект, без да се вземат предвид останалите части....

Отговарях на следната реплика " Отново повтарям, че в случая се абстрахирам от социалните и политическите причини, защото темата е за религия."

И не виждам грешка в изказването си.... чети добре, грешка е да се абстрахира от социалните и политически аспекти .. Тоест да се разглежда независимо от тях...

Стига бе.Вярата. :cool:

Ами щом знаеш, ОК ... И не е мъчение, за хора свикнали да го носят.. Както за ескимоса не е мъчение да носи толкова кожи, колкото тежи почти...

Стига бе.Вярата. :wub:

ами да.

Ти от какво мислиш се ръководи човек ?

Ако те видеш сега прабагба ти с къси гащи, без забрадка, извадила гърдите и раменете си на показа - щеше да подгони с пръчката :cool:

p.s. особенно без забрадка на главата.Грях е жена да ходи гологлава.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

ами да.

Ти от какво мислиш се ръководи човек ?

Ако те видеш сега прабагба ти с къси гащи, без забрадка, извадила гърдите и раменете си на показа - щеше да подгони с пръчката :wub:

p.s. особенно без забрадка на главата.Грях е жена да ходи гологлава.

И нямаше да се отърве само с пръчката .... мдам..

А за забрадките, в руската православна църква,все още е забранено жена да влиза в църквите гологлава...така че ако мислиш да ходиш в Русия, си носи една , ако мислиш да посещаваш църква :cool:

Редактирано от Numenor (преглед на промените)

грешка е да се абстрахира от социалните и политически аспекти .. Тоест да се разглежда независимо от тях...

Виж сега, преди всичко винаги когато изследваме дадено явление ние извършваме процес на абстракция и го редуцираме и опростяваме. Не можем да познаваме нещата в тяхната цялост и пълнота. Затова има и толкова много научни дисциплини. Конкретният въпрос има множество измерения - религиозни, културологични, социални, психологични, политически... Следва да държим сметка за всички тях, но не можем да ги разглеждаме едновременно. Редукцията е пълноправен познавателен подход и се използва от всеки. Но всъщност това, което най-вече имах предвид е да не изпадаме в политическа конкретика. За мен въпросът е: Как да обясним самоубийствените атентати и терористичните актове на радикалните ислямистки групировки при положение, че традиционният ислям осъжда такъв начин за водене на борба?

Виж сега, преди всичко винаги когато изследваме дадено явление ние извършваме процес на абстракция и го редуцираме и опростяваме. Не можем да познаваме нещата в тяхната цялост и пълнота. Затова има и толкова много научни дисциплини. Конкретният въпрос има множество измерения - религиозни, културологични, социални, психологични, политически... Следва да държим сметка за всички тях, но не можем да ги разглеждаме едновременно. Редукцията е пълноправен познавателен подход и се използва от всеки. Но всъщност това, което най-вече имах предвид е да не изпадаме в политическа конкретика. За мен въпросът е: Как да обясним самоубийствените атентати и терористичните актове на радикалните ислямистки групировки при положение, че традиционният ислям осъжда такъв начин за водене на борба?

Пак ще повторя, в случая не можеш да разглеждаш конкретните самоубийствени атентати, абстрахирайки се от политико-социалната обстановка , и наблягайки само на религията ( един вид чисто философски ) ... Ако го направиш, няма да получиш верния резултат... Това за исляма важи в пълна сила, и не само за него... Религията, както ти се мъчиш да измъдриш, не учи на самоубийства... Ако както викаш се абстрахираме от всичко останало..

Исляма учи да се борим с неправдите.. Не да се самоубиваме.. Самоубийствата идват от социално-политическите условия на борбата...

Аз да ви се похваля,избрах си тоалет за бала.

Публикувано изображение

това е черна нинджа.

това е черна нинджа.

Тцъ, не позна джуши.. това е черна нинджа

Публикувано изображение

Практикува както виждаш разнообразни стилове, за по ефективни убийства на палестинци от километри .. навярно в момента на снимката се е мъчел да отдели отровен газ ...

Религията, както ти се мъчиш да измъдриш, не учи на самоубийства...

Именно това се опитвам да покажа и докажа, но ти си толкова подозрителен, че не успяваш да го забележиш.

Именно това се опитвам да покажа и докажа, но ти си толкова подозрителен, че не успяваш да го забележиш.

Извинявай, но не те видях да клониш натам, все клонеше в другата посока .. както и да е...

• Автор

За сведение на мюсюлманите се предлагат технологични нововъведения за Рамазан като сигнализиране за времената за молитва, текстове от Корана и други Можете да прочетете цялата новина тук: http://it.dir.bg/2010/08/12/news6895068.html

Самоубийствата идват от социално-политическите условия на борбата...

Т.е. не идват от религията. Това казвам и аз с една малка разлика. Тези неща са резултат и от изкривеното и погрешното тълкуване на ислямската доктрина. Или както казва проф. д-р Хамза Актан:

Нормално е терористът да използва всякакви средства, дори и религиозни призиви, за да бъде харесван и одобряван от хората, както и да убеди самия себе си. Разбира се, че терористичната организация ще използва религиозните ценности, за да може да мотивира и убеждава своите привърженици. Те не виждат нищо нередно в това да използват всякакви средства за постигане на своята цел

Източник: ТУК

Затова искам да изясним въпроса.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Мюсюлманите просто живеят 1000 години назад от цивилизованите хора, и повтарят грешките на средновековното християнство. Смесили са религията не само с държавите си, но и с всички аспекти от живота им. Жестокостите, които извършват не са част от религията им, и се оставят на някакви властолюбиви измамници(като аятолаха на Иран) да ги ръководят. Изобщо мюсюлманството е най-извратената от хора религия, за жалост и до днес използвана за икономически, политически и военни цели. Вероизповедението трябва да е личностно, а не държавно(чак и религиозна полиция си имат тия фанатици). Единственият истински мюсюлманин който съм виждал, е всъщност български гражданин от турски произход, нормален, светски човек е, загърбил всички религиозни небивалици на фанатиците. И всъщност за мен той е като християнин, разликите между 2те религии когато са изповядвани правилно са малки.

Клипа е поучителен... Благодаря ти за него ;)

Ето и един от мен...

П.С Игнорирай знамето....то е породено от разочарованието.. Allah знае най добре какво е в сърцата на хората ..

Пак ще попитам, ще ни обясниш ли в кратце , каква е идеята на клипчето? Защо за зачернени някои области, каква е цялата ви идейка? С това ли ви омайва доганчето? ;)

Мюсюлманите просто живеят 1000 години назад от цивилизованите хора, и повтарят грешките на средновековното християнство. Смесили са религията не само с държавите си, но и с всички аспекти от живота им. Жестокостите, които извършват не са част от религията им, и се оставят на някакви властолюбиви измамници(като аятолаха на Иран) да ги ръководят. Изобщо мюсюлманството е най-извратената от хора религия, за жалост и до днес използвана за икономически, политически и военни цели. Вероизповедението трябва да е личностно, а не държавно(чак и религиозна полиция си имат тия фанатици). Единственият истински мюсюлманин който съм виждал, е всъщност български гражданин от турски произход, нормален, светски човек е, загърбил всички религиозни небивалици на фанатиците. И всъщност за мен той е като християнин, разликите между 2те религии когато са изповядвани правилно са малки.

Да, ама сега тече процес на налагане на някакъв измислен от саудитските улеми нов ислям. Доста отдавна стана ясно в темата, че Мохамед е създал всъщност християнство за араби. Ама векове след него са се променяли нещата, докато се стигне до днешното състояние.

Алийка ни ни обясни накратко, че е грешно християни и мюсулмани да си помагат, както до сега са правили. Това било разбираш ли голям грях.... :beer:

Алийка ни ни обясни накратко, че е грешно християни и мюсулмани да си помагат, както до сега са правили. Това било разбираш ли голям грях....

Това съм го пропуснал. Тъпо и ограничено!

Присъединявам се към въпроса ти за клипа.

Пак ще попитам, ще ни обясниш ли в кратце , каква е идеята на клипчето?

Показва уменията на помаците да правят домашна лютеница под флага на Чехия, who knows.

Това съм го пропуснал. Тъпо и ограничено!

Присъединявам се към въпроса ти за клипа.

Отговор обаче няма да има , явно. Хю е опитал да ми пише коментари, ама се прави на невидял въпроса.

Или сега е забранено и да се лъже, даже и нас? :)

Отговор обаче няма да има , явно. Хю е опитал да ми пише коментари, ама се прави на невидял въпроса.

Или сега е забранено и да се лъже, даже и нас? :jumping11:

Гледах клипчето още веднъж. Наистина зачернените области и особенно турското знаме в началото са явна прорвокация. Никакво разочарование не може да оправдае поставянето на флага на Турция в този контекст.

И аз да ви покажа едно клипче:

Не се радвайте предварително,господа мюслюмани,идва часа,в който всеки ще си получи заслуженото! И колкото да викате Allah akbar, няма да има кой да ви помогне. Да живее България!!!

Не се радвайте предварително,господа мюслюмани,идва часа,в който всеки ще си получи заслуженото!

Нещо май не си разбрал смисъла на клипчето, защото то е проислямско и опровергава това, което пишеш. То е от преди няколко години и вече е публикувано в темата, именно от участващите мюсулмани. Друг въпрос е дали популацията може да нарастава постоянно, както внушава клипа. Има и много други социални, икономически, културни и политически фактори. Най-малкото е, че ислямът не е единен. Няма държава, която да играе роля на политическо и културно ядро на ислямската цивилизация. Но процеса на ислямизирането на Европа е факт.

Нещо май не си разбрал смисъла на клипчето, защото то е проислямско и опровергава това, което пишеш. То е от преди няколко години и вече е публикувано в темата, именно от участващите мюсулмани. Друг въпрос е дали популацията може да нарастава постоянно, както внушава клипа. Има и много други социални, икономически, културни и политически фактори. Най-малкото е, че ислямът не е единен. Няма държава, която да играе роля на политическо и културно ядро на ислямската цивилизация. Но процеса на ислямизирането на Европа е факт.

Не е точно "проислямистско", ама карай да върви :cool:

Както и да е - всеки може да си прави клипчета и да интерпретира резулттите от раждаемостта по свой избор.

Не е точно "проислямистско", ама карай да върви :cool:

Както и да е - всеки може да си прави клипчета и да интерпретира резулттите от раждаемостта по свой избор.

Може и да си прав, че не е проислямистко, но отива в някаква такава насока. Цялата идея се съдържа в цитатът от Кадафи. Аз поне така го разбрах.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.