Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

на 24.08.2024 г. в 14:21, Anzhel Dimitrov написа:

Добър линк . Склонен съм да вярвам ,че Мохамеданите са склонни да възползват чрез измамен начин от хората - като изобщо . Самият ,,  пазарлък "  по пазарите го доказва - слагат една голяма цена , и ако не се пазариш я плащат и те мислят за будала , защото са те навели на заблуда....

Подстрекаването към пазарлъци е измамна практика , и е най - разпространената сред , Мохамеданите .... , което ме отблъсква в тази религия ...

Относно евангелистите като теб -:- Признавам Христос за син на Бога  , но като събиретелна личност . И във връзка с войната ти срещу Мохамед - те подкрепям , защото в последно време Мохамеданите обявяват Христос за дявола , което противоречи със завета и ,, Божата заповед "- Прощавай - дай прошка . ....

И това ме нервира защото в желание за мъст и отмъщение , ако се живее то със сигурност противоречи на всички закони на Божията Промисъл ....

Затова получаваш подкрепа от мен в борбата си с Мохамеданите .👍

Лека поправка. Не се бия или боря срещу хора, ако ще да са мюсюлмани. Споделям истината на Библията и лъжите на корана. Мюсюлманите имат правото да чуят истината и да преценят в какво да вярват, защото от това зависи къде ще бъдат във вечността. 

Badr, защо изтриваш анимация, която прославя Аллах и неговия пророк Мохамед без да нарушава правилата на форума. Аллах щастлив ли е когато триеш разказ за неговите дела? Има ли нещо, което не е вярно или смущаващо за теб? Правилно ли е да се цензурира Аллах и пророка му? 

https://www.facebook.com/hristiansvoiliislam/videos/7337712156358069

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 23 минути, realno написа:

Лека поправка. Не се бия или боря срещу хора, ако ще да са мюсюлмани. Споделям истината на Библията и лъжите на корана. Мюсюлманите имат правото да чуят истината и да преценят в какво да вярват, защото от това зависи къде ще бъдат във вечността. 

Свестен си . Благодаря за поправката. 

Много добре се трудиш за Божията Библейска слава ... Браво 👍 👏 

на 26.08.2024 г. в 15:58, realno написа:

Споделям истината на Библията и лъжите на корана.

Кой може да докаже кое е било истина и кое лъжа в някакви фантазии наложени като истини?! 

Вярата в някакви фантазии и бълнувания, не е истина. Ако те са истина за вярващия, за друг може да са без абсолютно никаква стойност и значение. 

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Кой може да докаже кое е било истина и кое лъжа в някакви фантазии наложени като истини?! 

Вярата в някакви фантазии и бълнувания, не е истина. Ако те са истина за вярващия, за друг може да са без абсолютно никаква стойност и значение. 

Всички вярващи с опитности .

Фантазии и бълнувания са за дребните умове . Истината си е една и неоспорима . 

Реално съм го предизвиквал , но е добър войн за библейската правда ...

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Всички вярващи с опитности .

Фантазии и бълнувания са за дребните умове . Истината си е една и неоспорима . 

Реално съм го предизвиквал , но е добър войн за библейската правда ...

всички вярващи са изкуфели глупаци вярващи в някаква  си религия и някакъв  измислен Бог, който не съществува, истината  е че Бог от Библията - няма такова нещо никъде, има го само в умовете на заблудените вярващи

Ти как определящ кое истина и кое лъжа? 

преди 37 минути, some_spirit написа:

всички вярващи са изкуфели глупаци вярващи в някаква  си религия и някакъв  измислен Бог, който не съществува, истината  е че Бог от Библията - няма такова нещо никъде, има го само в умовете на заблудените вярващи

Атеистки глупости .

преди 36 минути, realno написа:

Мани ги Ошовистите , те дори не вярват в ,, Задгробният живот " ...

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Атеистки глупости .

аз и атеизъм, нещо много яко си се объркал

(освен атеисти и религиозни вярващи може да има и друго положение на нещата и двата лагера са изкукуригали глупаци)

преди 22 минути, some_spirit написа:

аз и атеизъм, нещо много яко си се объркал

(освен атеисти и религиозни вярващи може да има и друго положение на нещата и двата лагера са изкукуригали глупаци)

Да, може и да виждаш някои неща от астрала. Нищо вярно няма да научиш от там.

преди 6 часа, realno написа:

Истина е реалността, която съществува извън вярванията и нагласите. Истината е винаги обективна и не зависи от никой субект, или измислени и наложени от субектите вярвания.

Бог е Първоизточникът, който съществува независимо от вашите вярвания, проекции, догмати и измислени морални правила.

преди 15 часа, _Aumi_ написа:

Истина е реалността, която съществува извън вярванията и нагласите. Истината е винаги обективна и не зависи от никой субект, или измислени и наложени от субектите вярвания.

Бог е Първоизточникът, който съществува независимо от вашите вярвания, проекции, догмати и измислени морални правила.

Вярване и нагласа е ,че 2 +2=4 , значи ти смяташ че е 7 ли , или как там . Можеш ли да обясниш ,колко имаш по логистична математика ? 

преди 20 часа, _Aumi_ написа:

Това реалност ли е или вярване? Ако обичаш обясни как достигна до този извод? Бог ли си видяла и ти е споделил тези мисли и опитности, чрез задълбочени и дългогодишни лабораторни изследвания ли си стигнала до тези изводи или нещо друго? Благодаря предварително за отговора. 

преди 20 часа, _Aumi_ написа:

Ами ти като "субект", защо се изключваш? Можеш ли да влияеш на реалните си възприятие и истината чрез своите  предразсъдъци?  :cool:

преди 3 часа, realno написа:

Бог ли си видяла и ти е споделил тези мисли и опитности, чрез задълбочени и дългогодишни лабораторни изследвания ли си стигнала до тези изводи или нещо друго?

А ти кое от Библията видя, че повярва и се убеди в писаното в нея?!

Ами ти като "субект", защо се изключваш?

Не се изключвам. Реалността е независима и не зависи нито от моите вярвания, нито от твоите. Но това не пречи на тези които осъзнават да осъзнаят, че истината е независима и не зависи от нашите вярвания, фантазии или нагласи.

преди 18 часа, _Aumi_ написа:

Не се изключвам. Реалността е независима и не зависи нито от моите вярвания, нито от твоите. Но това не пречи на тези които осъзнават да осъзнаят, че истината е независима и не зависи от нашите вярвания, фантазии или нагласи.

Ти нещо съвсем се обърка - вече не вярваш и на себе си 🤔😮

на 30.08.2024 г. в 17:04, _Aumi_ написа:

А ти кое от Библията видя, че повярва и се убеди в писаното в нея?!

При четене на Библията е необходима и вяра освен лични опитности. Библията не отхвърля вярата, а я насърчава. За личните опитности съм писал преди и те потвърждават написаното в нея. Освен личните ни опитности, археология, история както и чудесата я потвърждават. Надявам се твоята "истина" да я има повече потвърждения. Ще чакам да ми отговориш. 

1. Продължаваш да твърдиш, че реалността не зависи от нашите вярвания, а продължаваш да не отговаряш на въпроса ми, как достигна "истините", които твърдиш. Може би задълбочени научни лабораторни опити? Или по твой друг уникален за теб начин, за който не знаем? Още очаквам конкретен отговор, а не общи приказки, за които е нужна вяра за да се приемат. :wink12: 

...не зависи от нашите вярвания, фантазии или нагласи.

Грешиш когато поставяш вярата в Бог и Неговото Слово заедно с фантазиите или някакви емоционални или умствени нагласи. Точно обратното. Това  се случва, когато отричаш вярата и започваш да си фантазираш за "истини" нагласени от твоите фантазии, че няма Бог. Или казано по разбираемо - нужно много повече вяра + всевъзможни фантазии и нагласи, че да се приеме глупостта, че няма Бог.   :cool:

нагласени от твоите фантазии, че няма Бог. Или казано по разбираемо - нужно много повече вяра + всевъзможни фантазии и нагласи, че да се приеме глупостта, че няма Бог.   

Никога не съм твърдяла, че няма Бог.

Но твърдя, че Бог такъв какъвто е описван от хората, може да е само човешка проекция, нямаща нищо общо с реалността.

Надявам се твоята "истина" да я има повече потвърждения.

Истина е, че съществуващото доказва съществуването на Творец. 

Не мога да се наема да гадая как се е появило и създало всичко съществуващо, защото това е една велика тайна и никой по никакъв начин не може да опише как е сътворен светът с всички галактики, планети и звезди, както дори най-елементарното живо същество..

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Но твърдя, че Бог такъв какъвто е описван от хората, може да е само човешка проекция, нямаща нищо общо с реалността.

1. Ти от тези хора ли си?

2. Твърдението ти за реалност ли да приемем или така го вярваш? Ако е реалност, докажи с неоспорими факти как достигна до този извод иначе не е реалност, а вярване (според твоята логика). 

3. Защо твоето твърдение да е вярно,  а не това, което казва Библията за Бог? Твоето твърдение ли е боговдъхновено или Библията? 

преди 35 минути, realno написа:

1. Ти от тези хора ли си?

2. Твърдението ти за реалност ли да приемем или така го вярваш? Ако е реалност, докажи с неоспорими факти как достигна до този извод иначе не е реалност, а вярване (според твоята логика). 

3. Защо твоето твърдение да е вярно,  а не това, което казва Библията за Бог? Твоето твърдение ли е боговдъхновено или Библията? 

Къде видя да давам някакви описания на Бог?

Не мога да се наема да гадая как се е появило и създало всичко съществуващо, защото това е една велика тайна и никой по никакъв начин не може да опише как е сътворен светът с всички галактики, планети и звезди, както дори най-елементарното живо същество..

Никой не може ,и няма да разбере . Единственото ,което се чувства във връзка със Сътворението в Отвъдното е Вечността , и то от човешката гледна точка с начало без край .

на 2.09.2024 г. в 20:24, _Aumi_ написа:

Къде видя да давам някакви описания на Бог?

А кой хора описват Бог? 

"ОСНОВНИ РАЗЛИКИ МЕЖДУ АЛЛАХ И БОГ И МЕЖДУ МОХАМЕД И ИСУС ”
☪️Хората на Аллах воюват за него.
✝️Бог воюва за Своите хора.
-------------------------------------------
☪️Мохамед убива всички несъгласни с него.
✝️Исус се моли Отец да прости на тези, които Го разпъват.
------------------------------------
☪️Аллах прави всичко, което е угодно на Мохамед.
✝️Исус прави само това, което вижда, че Отец прави.
-----------------------------------------------
☪️Мохамед оскатява, убива и поробва.
✝️Исус изцелява, възкресява и освобождава.
--------------------------------------------------
☪️Мохамед не прощава на провинилите се срещу него.
✝️Исус прощава на съгрешилите против Бог.
----------------------------------------------------
☪️Мохамед пленява и подчинява.
✝️Исус пуска на свобода пленниците и им дава свобода да изберат дали да Му се покоряват, или не.
-------------------------------------------------
☪️Мохамед не е сигурен дали ще отиде в рая.
✝️Исус каза на покаялия се разбойник, разпнат до Него: "Днес ще бъдеш с Мен в рая."
Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 27 минути, realno написа:
"ОСНОВНИ РАЗЛИКИ МЕЖДУ АЛЛАХ И БОГ И МЕЖДУ МОХАМЕД И ИСУС ”
☪️Хората на Аллах воюват за него.
✝️Бог воюва за Своите хора.
-------------------------------------------
☪️Мохамед убива всички несъгласни с него.
✝️Исус се моли Отец да прости на тези, които Го разпъват.
------------------------------------
☪️Аллах прави всичко, което е угодно на Мохамед.
✝️Исус прави само това, което вижда, че Отец прави.
-----------------------------------------------
☪️Мохамед оскатява, убива и поробва.
✝️Исус изцелява, възкресява и освобождава.
--------------------------------------------------
☪️Мохамед не прощава на провинилите се срещу него.
✝️Исус прощава на съгрешилите против Бог.
----------------------------------------------------
☪️Мохамед пленява и подчинява.
✝️Исус пуска на свобода пленниците и им дава свобода да изберат дали да Му се покоряват, или не.
-------------------------------------------------
☪️Мохамед не е сигурен дали ще отиде в рая.
✝️Исус каза на покаялия се разбойник, разпнат до Него: "Днес ще бъдеш с Мен в рая."
Може да бъде изображение с текстово съобщение

Между Аллах и Бог - няма разлики - има разлики във начините на Изразяване на вярата от страна на вярващите .

преди 28 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Между Аллах и Бог - няма разлики - има разлики във начините на Изразяване на вярата от страна на вярващите .

Разликата е в писанията на двете религии. Никъде не се казва, че Бог е Шизофреник", че да си противоречи като първо вдъхновява Библията, а после да си противоречи вдъхновявайки корана. А когато писанията са различни и изразяването на вярата различно. Следователно няма как Бога на Библията и бога корана да са един и същи Бог. Толкова е просто. 

Бог може да е само един. Това, че той бива описван по различен начин е в резултат невъзможността на човека да го обхване, разбере и опише в действителност. Твърдението, че нечия представа за Бог е неадекватна, е израз на гордост и невежество. Човек не може отведнъж да надскочи възможтостите си за разбиране и представата му за Бог винаги ще е ограничена. Но това е образът чрез който той реално може да осъществи връзка с Бога. А това е много по-важно отколкото да налага представата си пред другиге.

преди 2 часа, realno написа:

Разликата е в писанията на двете религии. Никъде не се казва, че Бог е Шизофреник", че да си противоречи като първо вдъхновява Библията, а после да си противоречи вдъхновявайки корана. А когато писанията са различни и изразяването на вярата различно. Следователно няма как Бога на Библията и бога корана да са един и същи Бог. Толкова е просто. 

Бог нито е шизофреник, нито има нещо общо с вашите измислени писания.

И в едното, и в другото, Бог е описан така както са си го представяли хората от онези времена, и са украсили Бог според собствените си невежи проекции.

Колкото е по-невеж един човек, толкова ще е невежо и описанието му за Бог! Невежият ще вложи своите най-низки страсти в писанието което измисля и пише. 

Ако искаш да четеш за един разумен и висш Бог, чети това което са казвали философите за Него.

Така че да сравняваш едното писание с другото, в опит да издигнеш едното над другото - е безсмислено. И в двете можеш да откриеш всякакви описания. 

Според известния философ Барух Спиноза Бог би казал:

Спрете да се молите и да се удряте в гърдите!

Това, което искам да направите, е да излезете в света и да се насладите на живота си.

Искам да се наслаждавате, пеете, да се забавлявате и да се наслаждавате на всичко, което направих за вас.

Спрете да ходите в онези тъмни, студени храмове, които сте построили сами казвайки, че са моята къща!

Къщата ми е в планината, в гората, реките, езерата, плажовете. Там живея и там изразявам любовта си към вас.

Спрете да ме обвинявате за нещастния си живот! Никога не съм ви казвал, че има нещо лошо в теб или че сте грешници или, че сексуалността ви е лоша работа!

Сексът е дар, който съм ви дал и с който можете да изразите Любовта, екстаза, радостта си. Така, че не ме обвинявайте за всичко, в което ви накараха да повярвате.

Спрете да четете предполагаеми свещени писания, които нямат нищо общо с мен. Ако не можете да ме четете по изгрев, в пейзаж, в погледа на приятелите си, в очите на децата си, не ще ме намерите в нито една книга!

Доверете ми се и спрете да ме питате. Или ще ми кажете ли как да си свърша работата?

Спрете да се плашите толкова много. Не ви съдя, не ви критикувам, нито се ядосвам, нито се притеснявам, нито наказвам. Аз съм чиста любов.

Спрете да искате прошка, няма какво да простя. Ако ви направих ... изпълних ви със страсти, ограничения, удоволствия, чувства, нужди, несъответствия ... свободна воля.

Как мога да ви обвиня, ако отговаряте на нещо, което съм вложил във вас? Как мога да ви накажа, че сте такива, каквито сте, ако аз съм този, който ви е направил? Мислите ли, че бих могъл да създам място, в което да изгоря всичките си деца, които се държат зле през цялата вечност?

Какъв Бог може да направи това?

Забравете всякакъв вид заповеди, всякакъв вид закони; това са заблуди, с които да ви манипулират, да ви контролират, които само създават вина у вас.

Уважавайте съвременниците си и не правете това, което не искате за себе си. Моля само да обърнете внимание на живота си, че вашият зов е вашето ръководство.

Любими мои, този живот не е изпитание, не е стъпка, не е стъпка по пътя, не е репетиция, нито прелюдия към рая. Този живот е единственото нещо тук и сега и всичко, от което се нуждаете.

Създадох ви абсолютно безплатно, без награди или наказания, без грехове или добродетели, никой не носи маркер, никой не води запис.

Вие сте абсолютно свободни да създавате в живота си небе или ад.

Мога да ви кажа и дали има нещо след този живот, но мога да ви дам съвет: Живейте така, сякаш няма. Сякаш това е единственият ти шанс да се наслаждавате, да обичате, да съществувате.

Така че, ако няма нищо, тогава ще се насладите на възможността, която ви дадох. И ако има, бъдете сигурни, че няма да ви питам дали сте се държали правилно или не.

Ще ви питам: Хареса ли ви? Забавлявахте ли се? Какво ви хареса най-много? Какво научихте? ...

Спрете да вярвате в мен, да предполагате, да гадаете, да си представяте. Не искам да вярвате в мен, искам да чувствате в себе си. Искам да ме почувствате в себе си, когато целунеш любимия си, когато утешаваш малкото си момиче, когато галиш кучето си, когато се къпеш в морето.

Спрете да ме хвалите, какъв вид егомански Бог мислите, че съм?

Скучно ме хвалят, уморен съм от благодарности. Чувствате ли се благодарни? Докажете го, като се грижите за вас, здравето си, отношенията си със света. Изразете радостта си! Това е начинът да ме похвалите.

Спрете да усложнявате нещата и да повтаряте като папагал това, което сте научили за мен.

Единственото сигурно е, че сте тук, че сте живи, че този свят е пълен с чудеса.

За какво ви трябват повече чудеса? Защо толкова много обяснения?

Ако ме търсите навън, няма да ме намерите. Намерете ме вътре... там се крия.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.