Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 2 часа, dioib написа:

Да се налага религия по насилствен начин не е цивилизационно! Друг може да избере друга религия!

2. В религията няма принуда:

2:256;

Няма принудя в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли идолите и повярва в Аллах, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Аллах е всечуващ, всезнаещ.30
слушай

10:99;

И ако твоят Господ пожелаеше, на земята щяха да повярват всички до един. Нима ти ще принудиш хората да повярват?

18:29;

И кажи: “Истината е от вашия Господ. Който желае, да вярва, а който желае, да остане неверник! ............

22:78;

И се борете в името на Аллах с подобаваща Нему борба! Предпочете ви Той и не ви наложи притеснение в религията – вярата на баща ви Ибрахим. Назова ви Той отдадени – и [в Писанията] преди, и в този [Коран], за да бъде Пратеника свидетел за вас, и вие да бъдете свидетели за хората. Затова отслужвайте молитвата и давайте милостинята закат, и се придържайте твърдо към Аллах! Той е вашият Покровител. Колко прекрасен Покровител е, колко прекрасен Избавител е Той!

42:8.

А ако Аллах бе пожелал, щеше да ги стори една общност. Ала Той въвежда в Своята милост когото пожелае. А угнетителите нямат нито покровител, нито избавител.

....................

Свободно можете да изповядвате вашата си религия.

Сура 2, ая 62:    
Онези, които вярват, и юдеите, и християните, и сабеите, онези [от тях] които вярват в Аллах и в Сетния ден, и вършат праведни дела, имат отплатата си при своя Господ и не ще има страх за тях, и не ще скърбят.
  • Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 11 часа, chuko написа:

Който отхвърли идолите и повярва в Аллах

Да те питам и тебе тогава: Аллах Богът ли е или какво? => Защо не си го превел на български (не са го привели някои)? 

Понеже виждам, че си "отворен", то какво е Лах? Това ли е Бог? 

Отделно това: Считаш, че няма мюсюлмани които почитат и обожават своя аятолах ли? 

Затова ще питам всеки мюсюлманин дали Лах е Бог? Без значение дали е аллах или аятолах. (Последното човек на Бог ли означава?) 

Как се разбира, че Бог е избрал даден човек за свой? И защо трябва да се проповядва по Корана? Защо не може да се проповядва по други канони? 

И теб да попитам на какво се базира исляма? Защо мюсюлманите не зачитат вехтия и/или новия завет? 

И според теб ли няма радикален ислямизъм? Считаш, че сред мюсюлманите няма фанатици ли?

Въобще не знам какво е "Лах", нито пък имам завършена концепция за Бог. Това е работа на идеолози, които го ограничават в представи на ума. Ако има дух и душа, те са други познавателни инструменти, с които се докосваш до това, за което, може би не трябва да се говори и няма думи...

И теб да попитам на какво се базира исляма? Защо мюсюлманите не зачитат вехтия и/или новия завет?

Защо така смяташ?

3. Ал-Имран

Той ти низпосла Книгата с истината, потвърждаваща онова, което бе преди нея. И низпосла от по-рано Тората и Инджила

И според теб ли няма радикален ислямизъм? Считаш, че сред мюсюлманите няма фанатици ли?

Ти имал ли си личен проблем с такъв? И каква е вероятността да имаш?

Как се разбира, че Бог е избрал даден човек за свой? И защо трябва да се проповядва по Корана? Защо не може да се проповядва по други канони?

Да отговарям на въпроси, на които трудно ти е да си отговориш сам?

Свой, мой... Ти как изказваш благоразположение към даден човек?

фанатичността е човешки психичен феномен, а не е прилежен към дадена идеология.

Фанатизъм - е проявление на специфичен човешки психичен профил. Няма никакво значение в коя идеология ще стане изразител на крайната й  форма.

Пропадането до фанатизъм сред дадена самозаблуда е опасно явление. Фанатизмът представлява самозаблуда, която може да се провокира отвън, както и да се катализира отвътре. Нарастването на психична неустойчивост, при личностни и характерови дефицити, при форми на психични травми, при гняв, загуби, опасности... стават силно актуални (даже спасителни) крайни форми на самозаблуди, при които човешките граници на договорен мироглед рязко се променят.

преди 18 часа, chuko написа:

Вероотстъпничеството (ارتداد, „иртидāд„ и „ридда„)– т.е. отхвърлянето на вярата е тежко престъпление в исляма. Наказанието за вероотстъпничеството, предписано от пророка Мухаммад е смърт.

Макар да е възможна тезата, че това не става ясно от самия Коран, учителите са намерили оправдание за наказанието в неговите страници, а също така съществуват редица сахих (автентични) хадиси, които потвърждават, че това наказание е засвидетелствано от Пророка Мухаммад. В Сахих Бухари може да се прочете: „Пратеникът на Аллах каза: „Всеки, който смени своята ислямска религия, следва да бъде убит“, като това е също така една от трите причини, посочени от него, където убиването на мюсюлманин е разрешено.

Корана

"5:33-34 "Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята (им). Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение","34.освен които се покаят, преди да ги надвиете. "

Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите -; и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник

Коран 4:89

И ако се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, тогава те са ваши братя в религията. Разясняваме знаменията на хора проумяващи. И ако нарушат клетвите си подир своя обет, и поругаят вашата религия, сражавайте се с водителите на неверието, за да престанат! Няма клетви за тях.

Коран 9:11-12

Не се оправдавайте! Вие станахте неверници, след като бяхте вярващи. Дори да извиним някои от вас, ще накажем други, защото бяха престъпници.
Коран 9:66

Достоверни хадиси

Сахих Бухари

Разказва Икрима: Али изгори няколко човека и тази вест достигна до Ибн Аббас, който каза: „Ако аз бях на негово място, не бих ги изгорил, както казва Пророкът: „Не наказвай (никого) с наказанието на Аллах.“ Без съмнение, аз бих ги убил, понеже Пророкът е казал: „Ако някой (мюсюлманин) се отрече от религията си, убий го.“

А уж юдеите и и мюсюлманите вярваха в един бог? 
Разказва Абу Бурда: „.....(Той беше) юдеин, който прие исляма и сега е станал отстъпник“. Муад каза: „Със сигурност ще му отрежа врата!“
 Разказва Абу Бурда: ...."Той беше юдеин и стана мюсюлманин и след това отново се върна в юдаизма.“ Тогава Абу Муса поиска от Муад да седне, но Муад рече: „Аз няма да седна, докато този не бъде убит. Това е присъдата на Аллах и Неговия Пратеник (за такива случаи)“ и го каза три пъти. Тогава Абу Муса нареди този човек да бъде убит и той беше убит."
Разказва Абу Муса: Един мъж прие исляма и след това се върна в юдаизма. Муад бин Джабал дойде и видя мъжа с Абу Муса. Муад попита: „Какво става с този (мъж)?“ Абу Муса отговори: „Той прие исляма и след това се върна обратно в юдаизма.“ Муад рече: „Няма да седна, докато не го убиеш (каквато е) присъдата на Аллах и Неговия Пратеник.

Разказва Абдулла: Пратеникът на Аллах каза: „Кръвта на мюсюлманин, който изповяда, че никой няма право да бъде почитан освен Аллах и че аз съм Неговият Пратеник, не може да бъде пролята с изключение на три случая: при кисас(възмездие, санкция, наказание) за убийство; женен човек, който е извършил незаконно полово сношение и този който отхвърли исляма (отстъпник) и напусне мюсюлманите.“
Каква "милост" няма да бъдещ изгорен, само обезглавен или убит с камъни. 

Разказва Икрима: Някакви занадикати (атеисти) били доведени при Али и той ги изгорил. Вестта за това събитие достигнала до Ибн Аббас, който казал: „Ако бях на негово място, нямаше да ги изгоря, както Пратеникът на Аллах го е забранил, казвайки: „Не наказвай никого с наказанието на Аллах (огъня).“ Аз бих ги убил според мнението на Пратеника на Аллах: „Този, който е сменил своята ислямска религия да бъде убит“.
Разказано е от Ибн Аббас, че Пратеникът на Аллах е рекъл: „Който смени религията си – накажи го със смърт.“ (Сахих)

Сура 5, ая 82:    

Ще откриеш, че сред хората, най-силни по вражда към вярващите, са юдеите и онези, които съдружават, и ще откриеш, че сред тях най-близки по любов към вярващите са онези, които казват: “Ние сме християни.” Така е, защото сред тях има свещеници и монаси, и защото не се възгордяват.

realno, реално в този сайт враждуваш с "вярващите". Смяташ, че си по-добър от тях и религията ти е по-добра...

Смятам, че последното - колко си добър и праведен, трябва да оставиш преценката на Бог. Можеш да изграждаш някакви идеализирани образи за себе си, така да ти се иска, но огледай се. Създаваш си неприятели...

Как смяташ да ги приключиме ислямистите? Дай, направи една атомна бомба и аз лично ще я изстрелям, да не си цапаш миролюбивите ръце...

преди 10 часа, chuko написа:

Защо така смяташ?

Не смятам! = Попитах и теб!!!

• 2 седмици по-късно...
на 19.04.2024 г. в 11:48, realno написа:

Вероотстъпничеството (ارتداد, „иртидāд„ и „ридда„)– т.е. отхвърлянето на вярата е тежко престъпление в исляма. Наказанието за вероотстъпничеството, предписано от пророка Мухаммад е смърт.

Макар да е възможна тезата, че това не става ясно от самия Коран, учителите са намерили оправдание за наказанието в неговите страници, а също така съществуват редица сахих (автентични) хадиси, които потвърждават, че това наказание е засвидетелствано от Пророка Мухаммад. В Сахих Бухари може да се прочете: „Пратеникът на Аллах каза: „Всеки, който смени своята ислямска религия, следва да бъде убит“, като това е също така една от трите причини, посочени от него, където убиването на мюсюлманин е разрешено.

Корана

"5:33-34 "Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята (им). Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение","34.освен които се покаят, преди да ги надвиете. "

Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите -; и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник

Коран 4:89

И ако се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, тогава те са ваши братя в религията. Разясняваме знаменията на хора проумяващи. И ако нарушат клетвите си подир своя обет, и поругаят вашата религия, сражавайте се с водителите на неверието, за да престанат! Няма клетви за тях.

Коран 9:11-12

Не се оправдавайте! Вие станахте неверници, след като бяхте вярващи. Дори да извиним някои от вас, ще накажем други, защото бяха престъпници.
Коран 9:66

Достоверни хадиси

Сахих Бухари

Разказва Икрима: Али изгори няколко човека и тази вест достигна до Ибн Аббас, който каза: „Ако аз бях на негово място, не бих ги изгорил, както казва Пророкът: „Не наказвай (никого) с наказанието на Аллах.“ Без съмнение, аз бих ги убил, понеже Пророкът е казал: „Ако някой (мюсюлманин) се отрече от религията си, убий го.“

А уж юдеите и и мюсюлманите вярваха в един бог? 
Разказва Абу Бурда: „.....(Той беше) юдеин, който прие исляма и сега е станал отстъпник“. Муад каза: „Със сигурност ще му отрежа врата!“
 Разказва Абу Бурда: ...."Той беше юдеин и стана мюсюлманин и след това отново се върна в юдаизма.“ Тогава Абу Муса поиска от Муад да седне, но Муад рече: „Аз няма да седна, докато този не бъде убит. Това е присъдата на Аллах и Неговия Пратеник (за такива случаи)“ и го каза три пъти. Тогава Абу Муса нареди този човек да бъде убит и той беше убит."
Разказва Абу Муса: Един мъж прие исляма и след това се върна в юдаизма. Муад бин Джабал дойде и видя мъжа с Абу Муса. Муад попита: „Какво става с този (мъж)?“ Абу Муса отговори: „Той прие исляма и след това се върна обратно в юдаизма.“ Муад рече: „Няма да седна, докато не го убиеш (каквато е) присъдата на Аллах и Неговия Пратеник.

Разказва Абдулла: Пратеникът на Аллах каза: „Кръвта на мюсюлманин, който изповяда, че никой няма право да бъде почитан освен Аллах и че аз съм Неговият Пратеник, не може да бъде пролята с изключение на три случая: при кисас(възмездие, санкция, наказание) за убийство; женен човек, който е извършил незаконно полово сношение и този който отхвърли исляма (отстъпник) и напусне мюсюлманите.“
Каква "милост" няма да бъдещ изгорен, само обезглавен или убит с камъни. 

Разказва Икрима: Някакви занадикати (атеисти) били доведени при Али и той ги изгорил. Вестта за това събитие достигнала до Ибн Аббас, който казал: „Ако бях на негово място, нямаше да ги изгоря, както Пратеникът на Аллах го е забранил, казвайки: „Не наказвай никого с наказанието на Аллах (огъня).“ Аз бих ги убил според мнението на Пратеника на Аллах: „Този, който е сменил своята ислямска религия да бъде убит“.
Разказано е от Ибн Аббас, че Пратеникът на Аллах е рекъл: „Който смени религията си – накажи го със смърт.“ (Сахих)

Епа оно и у Библията пише ,че требва като те мятат с камъни да благославяш тези ,които искат да те убият , ама ти не го спазваш !?

на 19.04.2024 г. в 4:58, dioib написа:

Да те питам и тебе тогава: Аллах Богът ли е или какво? => Защо не си го превел на български (не са го привели някои)? 

Понеже виждам, че си "отворен", то какво е Лах? Това ли е Бог? 

Отделно това: Считаш, че няма мюсюлмани които почитат и обожават своя аятолах ли? 

Затова ще питам всеки мюсюлманин дали Лах е Бог? Без значение дали е аллах или аятолах. (Последното човек на Бог ли означава?) 

Нека аз ти отговоря .. : Исляма зачита библията , Аллах се превежда като Бог или Богът. Корана е продължение на Библията , както Новият завет е продължение , на Старият завет . Мохамеданството е в основата си Аврамическа религия - от тип законодателство.

За данъците по патент на корана . : Примерно вземаш стока за 50 000 , плащаш разходи за 10 работника по 3 000 и 5 000 складови разходи и транспорт. Десетте работника дължат по 300 лева данък , на теб са ти се останали 15 000 и дължиш данък в размер на 1 500 = платени данъци от твоята организация - 4 500 . 

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

на 29.04.2024 г. в 23:42, Anzhel Dimitrov написа:

Епа оно и у Библията пише ,че требва като те мятат с камъни да благославяш тези ,които искат да те убият , ама ти не го спазваш !?

Слава Богу, че още никой не е мятал камъни по мен. НО отново си в грешка поради непознаване на Библията.  Едно е да се моля и да искам насилника и заблудения да познаят истината, съвсем друго е да се съгласявам и приемам лъжите и греха. Никъде Исус не учи че трябва да мразим човека, но винаги учи, че трябва да изобличаваме лъжата. Усилията на християнина са насочени срещу греха, а не срещу грешника. При исляма не така. 

Кво става със свободата на словото в тая демокрация ? Нещо са нарушени правата ми на свободно изразяване ...

преди 13 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Кво става със свободата на словото в тая демокрация ? Нещо са нарушени правата ми на свободно изразяване ...

Няма друго право освен това, ако си се родил, да се бориш за живота си и качеството му, включително до убийства.

Всички останали "права" са дърпане на черга.

преди 3 минути, rado_svet написа:

Няма друго право освен това, ако си се родил, да се бориш за живота си и качеството му, включително до убийства.

Всички останали "права" са дърпане на черга.

Е не , убийства не си прав - само при неизбежна самозащита.

преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Кво става със свободата на словото в тая демокрация ? Нещо са нарушени правата ми на свободно изразяване .

И как точно ти са нарушени тия твои права?

на 29.04.2024 г. в 23:42, Anzhel Dimitrov написа:

Нека аз ти отговоря .. : Исляма зачита библията , Аллах се превежда като Бог или Богът. Корана е продължение на Библията , както Новият завет е продължение , на Старият завет . Мохамеданството е в основата си Аврамическа религия - от тип законодателство.

Ако исляма зачита Библията и корана е продължение на Библията, защо не зачита възкресението на Исус? Защо отрича божествеността на Исус? Според исляма Новия завет е бил "променен". Как корана може да бъде продължение на нещо, което е "променено"? :question:

Колкото и да усукваш, истината е само една, че няма нищо общо между корана и Библията и техните автори. Едното е истина, а другото лъжа. Важно е докато си жив да откриеш истината, приемеш и пазиш, и същевременно отхвърлиш лъжата, защото после ще бъде късно. :lock:

на 6.05.2024 г. в 20:00, badr написа:

И как точно ти са нарушени тия твои права?

Шегувам се. 

на 7.05.2024 г. в 11:13, realno написа:

Ако исляма зачита Библията и корана е продължение на Библията, защо не зачита възкресението на Исус? Защо отрича божествеността на Исус? Според исляма Новия завет е бил "променен". Как корана може да бъде продължение на нещо, което е "променено"? :question:

Колкото и да усукваш, истината е само една, че няма нищо общо между корана и Библията и техните автори. Едното е истина, а другото лъжа. Важно е докато си жив да откриеш истината, приемеш и пазиш, и същевременно отхвърлиш лъжата, защото после ще бъде късно. :lock:

Виж сега , Корана не е променял новият завет , но само отрича - ,, света троица " , защото Бог , не се е показвал на земята в ,, човешка форма ". И Исляма признава Христос но за пророк , както и другите пророци . Дори има ислямисти ,които признават Христос , за божество. Но в Исляма , единствено Бог има всички възможности ,и въздава според делата. В Исляма признават Христос - но като пратеник на Бога , дори има ислямисти ,които признават Христос за ,, паднал ангел " . ... Те ислямистите са доста течения , както Християните - само за твое сведение има над 300 регистрирани официално ,, християнски религии " .

То пък едни религии , аз даже за Анжелизма , намерих спонсори , ама чак толко известен да ставам , ай мерси . 

Лично аз признавам , руската , българската , католическата религия свързана с папата , и за ислямическите - требе да се разходя до Иран ( ама нъцки - няма пара ).

• 3 месеца по-късно...
преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Това не е истина - поне аз не вярвам ,че е истина . 

https://bg.wikiislam.net/wiki/Аиша_бинт_Абу_Бакр#Възрастта_на_Аиша_при_консумирането_и_сключването_на_брак

на 20.08.2024 г. в 13:23, realno написа:

Добър линк . Склонен съм да вярвам ,че Мохамеданите са склонни да възползват чрез измамен начин от хората - като изобщо . Самият ,,  пазарлък "  по пазарите го доказва - слагат една голяма цена , и ако не се пазариш я плащат и те мислят за будала , защото са те навели на заблуда....

Подстрекаването към пазарлъци е измамна практика , и е най - разпространената сред , Мохамеданите .... , което ме отблъсква в тази религия ...

Относно евангелистите като теб -:- Признавам Христос за син на Бога  , но като събиретелна личност . И във връзка с войната ти срещу Мохамед - те подкрепям , защото в последно време Мохамеданите обявяват Христос за дявола , което противоречи със завета и ,, Божата заповед "- Прощавай - дай прошка . ....

И това ме нервира защото в желание за мъст и отмъщение , ако се живее то със сигурност противоречи на всички закони на Божията Промисъл ....

Затова получаваш подкрепа от мен в борбата си с Мохамеданите .👍

преди 56 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Мохамеданите са склонни да възползват чрез измамен начин от хората - като изобщо . Самият ,,  пазарлък "  по пазарите го доказва - слагат една голяма цена , и ако не се пазариш я плащат и те мислят за будала , защото са те навели на заблуда....

Подстрекаването към пазарлъци е измамна практика , и е най - разпространената сред , Мохамеданите .... , което ме отблъсква в тази религия

Евреите са още по-зле. Но темата с пазаренето е по-сложна, защото и търговете и повечето бизнес сделки реално са си пазарене. Иначе наистина пазаренето създава условия за лъжи, манипулации, спекула и изнудване, и във формиратето на цената влизат и други непазарни фактори, което я прави не съвсем справедлива. Така например купувачът може да плати огромна сума поради силното си желание, а не поради реалната стойност на стоката. Или пък бедният продавач да продаде стоката си на безценица, притиснат от необходимостта от пари.

преди 1 час, Theros написа:

Евреите са още по-зле. Но темата с пазаренето е по-сложна, защото и търговете и повечето бизнес сделки реално са си пазарене. Иначе наистина пазаренето създава условия за лъжи, манипулации, спекула и изнудване, и във формиратето на цената влизат и други непазарни фактори, което я прави не съвсем справедлива. Така например купувачът може да плати огромна сума поради силното си желание, а не поради реалната стойност на стоката. Или пък бедният продавач да продаде стоката си на безценица, притиснат от необходимостта от пари.

Сам виждаш , колко грях има по света . Затова ,, Раят " е за малцината преодоляли желанието за позлатена тоалетна чиния 😅...

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov написа:

защото в последно време Мохамеданите обявяват Христос за дявола , което противоречи със завета и ,, Божата заповед "- Прощавай - дай прошка . ....

И това ме нервира защото в желание за мъст и отмъщение , ако се живее то със сигурност противоречи на всички закони на Божията Промисъл ....

Затова получаваш подкрепа от мен в борбата си с Мохамеданите

Глупости на търкалета породени от простотия и невежество.

А другата Божия заповед ->" Не свидетелствай с лъжливо свидетелство " защо не я спазваш?

преди 17 часа, badr написа:

Глупости на търкалета породени от простотия и невежество.

А другата Божия заповед ->" Не свидетелствай с лъжливо свидетелство " защо не я спазваш?

Явно не си чел Корана онлайн на български - там пише ,че Господ ( имайки предвид Христос " ) е дявола ...

преди 13 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Явно не си чел Корана онлайн на български - там пише ,че Господ ( имайки предвид Христос " ) е дявола ...

Ти може би си най-забавния елемент в Калдата.Хайде да ни посочиш линк към Куран, в който да пише, че Исус е дявола.

Много рано си наблегнал на ракийката, не намирам друго резонно обяснение за тези глупости.

преди 20 часа, badr написа:

Ти може би си най-забавния елемент в Калдата.

Опитвам се . Гледам да давам други гледни точки относно вярата в Бога и да наблегна на това , че за добрите хора , които правят добро ще има райски награди от Бога още в Земният живот .

преди 20 часа, badr написа:

.Хайде да ни посочиш линк към Куран, в който да пише, че Исус е дявола.

Когато неговият Господ му рече: “Отдай се!” - той рече: “Отдадох се на Господа на световете.”

преди 8 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Гледам да давам други гледни точки относно вярата в Бога

Димитров, това не е друга гледна точка, а откровена  демагогия.

Що за гледна точка е да съчиняваш лъжи?

Не те ли е срам?  Не забранява ли Бог лъжесвидетелсвото?

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 14 минути, badr написа:

Димитров, това не е друга гледна точка, а откровена  демагогия.

Що за гледна точка е да съчиняваш лъжи?

Не те ли е срам?  Не забранява ли Бог лъжесвидетелсвото?

От вчера до днес търся превода , в който прочетох ,че  Господ го представят в скоби ( ) дявола . 

Беше написано така,,  техният Господ ( дявола ) " - и то няколко пъти . 

Но сега го няма този превод .

Имаше няколко преведени Корана , но явно са ги махнали , защото при сегашното ми търсене излизат само два превода на български . 

По между другото , продължавам да си твърдя ,че ,,  Бог - библейският " и ,, Аллах - коранският " - са едно и също нещо . 

Но както каза Диоиб - Корана е по скоро законодателство , поне и  според мен . Защото ,, десетте божи заповеди " са съвсем достатъчни за един праведен живот .

Затова направих и ,, Анжелизъм " . Вчера даже ме питаха,,  какво представлява ,, Анжелизъм " " ? И им отговорих че е основан на Библията и ги насочих към детската поредица ,, Библия за деца " щото на никой не му се чете . Вярно ,че тайните им блянове за това да имат няколко жени 😅, създава проблеми , но ще се върна към обяснението на  ,, проекциите в Задгробният живот " , защото преди обясних още в ,, До Отвъдното и обратно " но нямам време да я препрочета , за да я пусна пак за четене , но и това ще стане - веднага щом намеря време , защото има голям интерес , откакто я спрях от разпространение ( ама с едни женички ,които не знаят какво искат имах проблеми, и докато се разбера с тях - много време отне и се бавя ...  ) ... , но трябва да я препрочета и рецензирам , което ще направя в движение , защото наистина въпреки няколкото разпространени бройки - всички които са я чели стават по - лъчезарни и спокойни ... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.