Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 6 часа, realno написа:

Разликата е в писанията на двете религии. Никъде не се казва, че Бог е Шизофреник", че да си противоречи като първо вдъхновява Библията, а после да си противоречи вдъхновявайки корана. А когато писанията са различни и изразяването на вярата различно. Следователно няма как Бога на Библията и бога корана да са един и същи Бог. Толкова е просто. 

Не разбираш. 

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 8 часа, Theros написа:

Бог може да е само един. Това, че той бива описван по различен начин е в резултат невъзможността на човека да го обхване, разбере и опише в действителност. Твърдението, че нечия представа за Бог е неадекватна, е израз на гордост и невежество. Човек не може отведнъж да надскочи възможтостите си за разбиране и представата му за Бог винаги ще е ограничена. Но това е образът чрез който той реално може да осъществи връзка с Бога. А това е много по-важно отколкото да налага представата си пред другиге.

👍🫡👏👏👏👏

преди 23 часа, realno написа:

Разликата е в писанията на двете религии. Никъде не се казва, че Бог е Шизофреник", че да си противоречи като първо вдъхновява Библията, а после да си противоречи вдъхновявайки корана.

Е нека напомня на теб,  че няма как умрял да опише погребението си.

И тъй като Бог не лъже, ако някой е написъл книга, в която се описва погребението на Мойсей, то автор може да бъде всеки друг но не и Мойсей.

С две думи.В тази книга, вън от всяко разумно съмнение, има неверни твърдения и лъжи.

преди 1 час, badr написа:

И тъй като Бог не лъже...

Доста наивно твърдение. Дечко, повярвал на фантазии и фантасмагории, има наглостта да пише какво някой може или не може. Ако Бог е Всемогъщ, то може и да лъже.

Бог определено може да лъже, но това не означава, да го прави. Това би било израз на слабост и невежество. Обратното: ако някой не може да излъже, той няма заслуга, че казва истината.

преди 16 часа, badr написа:

Е нека напомня на теб,  че няма как умрял да опише погребението си.

И тъй като Бог не лъже, ако някой е написъл книга, в която се описва погребението на Мойсей, то автор може да бъде всеки друг но не и Мойсей.

Кой твърди, че Моисей е описал погребението си? Това е все едно някой да прелети от тук до Мека с кон. 

преди 16 часа, badr написа:

С две думи.В тази книга, вън от всяко разумно съмнение, има неверни твърдения и лъжи.

В корана има ли неверни твърдения и лъжи? 

А когато говориш за Библията е редно да посочиш "неверните твърдения и лъжи" и ако имаш желания посочи какво казва корана по дадения въпрос. 

преди 14 часа, Śūnyatā написа:

Доста наивно твърдение. Дечко, повярвал на фантазии и фантасмагории, има наглостта да пише какво някой може или не може. Ако Бог е Всемогъщ, то може и да лъже.

Какво може и какво желае са две различни неща. Не е в природата на Бог да лъже. 

Числа 23:1  "Бог не е човек та да лъже..."

Лъжеца е друг. Не трябва да се бърка Бог с Аллах. 

Йоан 8:44  Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

на 16.09.2024 г. в 19:19, _Aumi_ написа:

Бог нито е шизофреник, нито има нещо общо с вашите измислени писания.

И в едното, и в другото, Бог е описан така както са си го представяли хората от онези времена, и са украсили Бог според собствените си невежи проекции.

Колкото е по-невеж един човек, толкова ще е невежо и описанието му за Бог! Невежият ще вложи своите най-низки страсти в писанието което измисля и пише. 

Ако искаш да четеш за един разумен и висш Бог, чети това което са казвали философите за Него.

Така че да сравняваш едното писание с другото, в опит да издигнеш едното над другото - е безсмислено. И в двете можеш да откриеш всякакви описания. 

Според известния философ Барух Спиноза Бог би казал:

Спрете да се молите и да се удряте в гърдите!

Това, което искам да направите, е да излезете в света и да се насладите на живота си.

Искам да се наслаждавате, пеете, да се забавлявате и да се наслаждавате на всичко, което направих за вас.

Спрете да ходите в онези тъмни, студени храмове, които сте построили сами казвайки, че са моята къща!

Къщата ми е в планината, в гората, реките, езерата, плажовете. Там живея и там изразявам любовта си към вас.

Спрете да ме обвинявате за нещастния си живот! Никога не съм ви казвал, че има нещо лошо в теб или че сте грешници или, че сексуалността ви е лоша работа!

Сексът е дар, който съм ви дал и с който можете да изразите Любовта, екстаза, радостта си. Така, че не ме обвинявайте за всичко, в което ви накараха да повярвате.

Спрете да четете предполагаеми свещени писания, които нямат нищо общо с мен. Ако не можете да ме четете по изгрев, в пейзаж, в погледа на приятелите си, в очите на децата си, не ще ме намерите в нито една книга!

Доверете ми се и спрете да ме питате. Или ще ми кажете ли как да си свърша работата?

Спрете да се плашите толкова много. Не ви съдя, не ви критикувам, нито се ядосвам, нито се притеснявам, нито наказвам. Аз съм чиста любов.

Спрете да искате прошка, няма какво да простя. Ако ви направих ... изпълних ви със страсти, ограничения, удоволствия, чувства, нужди, несъответствия ... свободна воля.

Как мога да ви обвиня, ако отговаряте на нещо, което съм вложил във вас? Как мога да ви накажа, че сте такива, каквито сте, ако аз съм този, който ви е направил? Мислите ли, че бих могъл да създам място, в което да изгоря всичките си деца, които се държат зле през цялата вечност?

Какъв Бог може да направи това?

Забравете всякакъв вид заповеди, всякакъв вид закони; това са заблуди, с които да ви манипулират, да ви контролират, които само създават вина у вас.

Уважавайте съвременниците си и не правете това, което не искате за себе си. Моля само да обърнете внимание на живота си, че вашият зов е вашето ръководство.

Любими мои, този живот не е изпитание, не е стъпка, не е стъпка по пътя, не е репетиция, нито прелюдия към рая. Този живот е единственото нещо тук и сега и всичко, от което се нуждаете.

Създадох ви абсолютно безплатно, без награди или наказания, без грехове или добродетели, никой не носи маркер, никой не води запис.

Вие сте абсолютно свободни да създавате в живота си небе или ад.

Мога да ви кажа и дали има нещо след този живот, но мога да ви дам съвет: Живейте така, сякаш няма. Сякаш това е единственият ти шанс да се наслаждавате, да обичате, да съществувате.

Така че, ако няма нищо, тогава ще се насладите на възможността, която ви дадох. И ако има, бъдете сигурни, че няма да ви питам дали сте се държали правилно или не.

Ще ви питам: Хареса ли ви? Забавлявахте ли се? Какво ви хареса най-много? Какво научихте? ...

Спрете да вярвате в мен, да предполагате, да гадаете, да си представяте. Не искам да вярвате в мен, искам да чувствате в себе си. Искам да ме почувствате в себе си, когато целунеш любимия си, когато утешаваш малкото си момиче, когато галиш кучето си, когато се къпеш в морето.

Спрете да ме хвалите, какъв вид егомански Бог мислите, че съм?

Скучно ме хвалят, уморен съм от благодарности. Чувствате ли се благодарни? Докажете го, като се грижите за вас, здравето си, отношенията си със света. Изразете радостта си! Това е начинът да ме похвалите.

Спрете да усложнявате нещата и да повтаряте като папагал това, което сте научили за мен.

Единственото сигурно е, че сте тук, че сте живи, че този свят е пълен с чудеса.

За какво ви трябват повече чудеса? Защо толкова много обяснения?

Ако ме търсите навън, няма да ме намерите. Намерете ме вътре... там се крия.

Всеки може да си фантазира какво би казал Бог. И ти можеш да си фантазираш какво би казал Той и го правиш. Но това няма стойност, защото са твои копнежи измислици. Сигурен съм, че фантазиите на различните хора, които искат Бог да бъде поставен в тяхна рамка на ума и желания си противоречат. Но какво си фантазираш ти и какво реално би казал Той има огромна разлика. Реалната Божия воля е записана в Словото Му, което е написано с кръвта и страданията на много хора в продължение на 1500 г. без да има противоречие между авторите на отделните книги. Защо? Защото са били вдъхновени от един и същи Божи Дух. Освен това, Словото му е издържало проверката на времето Псалми 18:30 "Колкото за Бога, Неговият път е съвършен; Словото на Господа е опитано; ",.

Каква проверка е издържала фантазията на цитирания от теб философ? А на другите фантазиращи в цялата история на човечеството? 

На всичко отгоре Библията се потвърждава с чудеса и знамения. За коя друга книга можеш да кажеш същото? Или за нечия фантазия? 

1 Коринтяни 1:18 Защото словото на кръста е безумие за тия, които погиват; 

Библията не е написана от мечтатели и хора с развинтена философска фантазия, а от свидели. Винаги е имало хора, като теб, които се съмняват и фатазират, затова Бог казва, чрез евангелиста: 

1Йоан 1:1 "Това, което беше отначало, което чухме, което видяхме с очите си, което изгледахме и ръцете ни попипаха, за Словото на Живота, -2 (защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви нам), -3 това, което сме видели и чули, него възвестяваме и на вас, за да имате и вие общение с нас; а пък нашето общение е с Отца и с Неговия Син Исус Христос."

Тома също се съмняваше като теб след възкресението на Исус, но Той му се яви и тогава Исус Му каза: Йоан 20:29  "Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видятса повярвали."

Какво си видяла или чула ти? А твоите философи? Нищо. И те като Дарвин се събудили една сутрин и им е хрумнало някоя глупост, която са написали на коляно, но която пък се харесва на много объркани и невежи хора, защото отговаря на тяхната философия на живот, че няма Бог и че Той не е Бога на Библията. 

Моля помагайте: :question:

Адам и Мойсей спорят. Адам е изгонил Мойсей от рая. 😳 Добре .
Адам-първият човек на Земята.
Мойсей- Мойсей е живял около 13-ти или 14-ти век пр.н.е.
Имате ли идея как точно се е случило всичко това ?
Може да е илюстрация на 2 души и текстово съобщение

Всеки може да си фантазира какво би казал Бог. И ти можеш да си фантазираш какво би казал Той и го правиш. Но това няма стойност, защото са твои копнежи измислици.

Да, и никой не може да докаже, че писаното в тези писания не е измислица.

Всеки е свободен да вярва на чужди или на свои измислици!:weather2:

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Да, и никой не може да докаже, че писаното в тези писания не е измислица.

Всеки е свободен да вярва на чужди или на свои измислици!:weather2:

Бог доказва, че Библията не е измислица, а истина чрез чудеса и знамения. Доказва го археологията, историята, биологията, космологията и всичко друго , за което се сетиш. Доказват го и демоните, защото се подчиняват при призоваването на името на Исус. Това, че не вярваш не е мой или Негов проблем, а.......твой. Защо твой? Защото нямаш отговор на въпроса, защо вярвам във всякакви  човешки фантазии, но не и в доказаното Божие Слово Библията.  :wink12:

преди 10 часа, realno написа:

Всеки може да си фантазира какво би казал Бог. И ти можеш да си фантазираш какво би казал Той и го правиш. Но това няма стойност, защото са твои копнежи измислици. Сигурен съм, че фантазиите на различните хора, които искат Бог да бъде поставен в тяхна рамка на ума и желания си противоречат. Но какво си фантазираш ти и какво реално би казал Той има огромна разлика. Реалната Божия воля е записана в Словото Му, което е написано с кръвта и страданията на много хора в продължение на 1500 г. без да има противоречие между авторите на отделните книги. Защо? Защото са били вдъхновени от един и същи Божи Дух. Освен това, Словото му е издържало проверката на времето Псалми 18:30 "Колкото за Бога, Неговият път е съвършен; Словото на Господа е опитано; ",.

Каква проверка е издържала фантазията на цитирания от теб философ? А на другите фантазиращи в цялата история на човечеството? 

На всичко отгоре Библията се потвърждава с чудеса и знамения. За коя друга книга можеш да кажеш същото? Или за нечия фантазия? 

1 Коринтяни 1:18 Защото словото на кръста е безумие за тия, които погиват; 

Библията не е написана от мечтатели и хора с развинтена философска фантазия, а от свидели. Винаги е имало хора, като теб, които се съмняват и фатазират, затова Бог казва, чрез евангелиста: 

1Йоан 1:1 "Това, което беше отначало, което чухме, което видяхме с очите си, което изгледахме и ръцете ни попипаха, за Словото на Живота, -2 (защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви нам), -3 това, което сме видели и чули, него възвестяваме и на вас, за да имате и вие общение с нас; а пък нашето общение е с Отца и с Неговия Син Исус Христос."

Тома също се съмняваше като теб след възкресението на Исус, но Той му се яви и тогава Исус Му каза: Йоан 20:29  "Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видятса повярвали."

Какво си видяла или чула ти? А твоите философи? Нищо. И те като Дарвин се събудили една сутрин и им е хрумнало някоя глупост, която са написали на коляно, но която пък се харесва на много объркани и невежи хора, защото отговаря на тяхната философия на живот, че няма Бог и че Той не е Бога на Библията. 

Добре си го написал . Аз като казвам ,, Истината е в Библията " - хората не разбират , и като я зачетат казват ,, Глупости " , затова и ще погинат . 

Темата е за ,, Исляма " и твърдя че Мохамед , и Мохамеданите , когато изговарят ,, Аллах " - търсят  ,, Аллах " защото ,, Бог " от Библията е Аллах , а Корана просто едно - ,,  свещено писание "  , и ,, Анжелизъм " като религия също е ,, свещено писание " . В Анжелизъм е описано кратко точно и ясно , но повечето е ,, Апокрифно " защото хората не търсят отговори чрез Мен през Анжелизъм , а и аз нямам намерение да пиша много много защото : ,,Тайната на успеха достижима , Но е тайна " ...

преди 12 часа, realno написа:

Бог доказва, че Библията не е измислица, а истина чрез чудеса и знамения. Доказва го археологията, историята, биологията, космологията и всичко друго , за което се сетиш. Доказват го и демоните, защото се подчиняват при призоваването на името на Исус. Това, че не вярваш не е мой или Негов проблем, а.......твой. 

Бог никъде не доказва подобно нещо. Дали ще приемеш нещо за истина или измислица, зависи от самият теб. Археологията може да доказва исторически много неща, но не може да докаже хорските измислици относно Бог.

Аз нямам никакъв проблем с моите вярвания, защото те се крепят на рационалния разум.

Аз нямам никакъв проблем с моите вярвания, защото те се крепят на рационалния разум.

Тоест и при теб говорим за вяра, при което дори липса подкрепа от наука и опитности.  :cantbelieve:

Кое те кара да си мислиш, че твоите вярвания са от "рационален разум", а моите и на милиони други вярващи не са от рационален разум ? 

преди 13 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Добре си го написал . Аз като казвам ,, Истината е в Библията " - хората не разбират , и като я зачетат казват ,, Глупости " , затова и ще погинат . 

Темата е за ,, Исляма " и твърдя че Мохамед , и Мохамеданите , когато изговарят ,, Аллах " - търсят  ,, Аллах " защото ,, Бог " от Библията е Аллах , а Корана просто едно - ,,  свещено писание "  , и ,, Анжелизъм " като религия също е ,, свещено писание " . В Анжелизъм е описано кратко точно и ясно , но повечето е ,, Апокрифно " защото хората не търсят отговори чрез Мен през Анжелизъм , а и аз нямам намерение да пиша много много защото : ,,Тайната на успеха достижима , Но е тайна " ...

Няма разлика между исляма и твоя анжелизъм. И двете са лъжерелигии.

Любимата фраза на мюсюлманите е , че корана е само един ,никога не е бил променян и никой не може да го промени ! Не ги виня понеже така им е казано и те вярват на сляпо в това без да проучат . Не бъдете наивни и не вярвайте на всичко ,което ви говорят имамите или който и да е . Всичко изпитвайте !
Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 11 часа, realno написа:

Няма разлика между исляма и твоя анжелизъм. И двете са лъжерелигии.

Ставаш смешен .

преди 21 часа, realno написа:

Кое те кара да си мислиш, че твоите вярвания са от "рационален разум", а моите и на милиони други вярващи не са от рационален разум ? 

Според рационализма, разумът е единствен източник на познание и негов критерий.  Знанието и познанието произхождат от разума. Разумът е източник на знание и само чрез него може да се постигне истина.

Според рационализма, ние се раждаме с определени знания, които са заложени в нас по рождение. Идеята за Бог, е също заложена у нас по рождение. 

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Според рационализма, разумът е единствен източник на познание и негов критерий.  Знанието и познанието произхождат от разума. Разумът е източник на знание и само чрез него може да се постигне истина.

Искаш да кажеш, че "разума" е непогрешим и не може да те подведе? Ти ли управляваш разума или той тебе, защото говориш така все едно "разума" не е част от теб, а нещо отделно и няма как да му влияеш? Говориш за "разума" като за Бог. Едва ли е много разумно. 

"Разума" може ли да бъде източник? Обясни ако обичаш. 

Разумно ли е да се отхвърля науката, защото потвърждава Библията, тъй като не е в интерес на твоя "разум"? Разумно ли е? 

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Според рационализма, ние се раждаме с определени знания, които са заложени в нас по рождение. Идеята за Бог, е също заложена у нас по рождение. 

Идеята за Бог е заложена в нас, но "разума" не познава Бог и поради тази причина не е възможно да бъде "единствен източник на познание и негов критерий". И точно защото не познава Бог, "разума" най - неразумно си измисля богове на които да се по кланя или пък ако чуе информация за истинския Бог да Го отхвърли по неразумен начин.

"Разума" не е източник на познание, а приема информация от друг източник, обработва я и се опитва да мисли логично, но това не всеки път помага да се познае истината за Бог, защото Бог не винаги действа логично или "разумно" т.е. според нашите очаквания, разбирания или според нашия ограничен "разум". Бог е Дух и нещата се изпитват духовно (според Библията). 

"Разума" не е гаранция и последна инстанция за истината, защото "разума" много лесно може да бъде заблуден или подведен. Ако кажеш обратното, означава, че ще излъжеш и автоматично ще се окаже, че думите ти за "разума" не са верни. 

"Разума" не се ражда със знания, а придобива знания и се развива. Раждаме се със заложби и дарби. Тук "разума" те е подвел. 

От всичко написано до тук от теб се убеждавам, че някои или нещо е подвел "разума" ти и го е насочил в грешна посока на разсъждения, което ти пречи да бъдеш истински разумна при търсенето и намирането на истината за Бог. Ако си наистина разумна (което означава и безпристрастна и без предразсъдъци) няма как да отхвърляш видими факти и да казваш на бялото черно. Хубав ден. 

Според рационализма, разумът е единствен източник на познание и негов критерий. 

Може да бъде изображение с текстово съобщение

...разумът е единствен източник на познание и негов критерий. ...

Разумно ли разума да отхвърли ли това? 

Назаретският надпис

Надписът от Назарет е прокламация на римски император, написана на гръцки език върху мраморна плоча с размери приблизително 24 X 15 инча. Плочата е получена от Назарет (родния град на Исус) от Вилхелм Фрьонер през 1878 г., но остава неизвестна за света повече от петдесет години, докато не е закупена от Парижката национална библиотека през 1925 г.
Надписът от Назарет често се цитира като светски източник с ранен произход, който свидетелства за празната гробница на Исус.
Toва е в противовест и доказателство в отговор на искане от еврейски лидери, които били възмутени от това, което според тях било кражбата на тялото на Исус Христос от апостолите, които са искали да фалшифицират - всъшност НЕГОВОТО възкресение.
Смята се, че едиктът идва от Клавдий Цезар, който управлявал малко след Възкресението на Исус (41-54 г. сл. Хр.) и датиран от 41 г. сл. Хр.
Това е едно от множество други документирани потвърждения - от Римски едикт за ИСТИНАТА ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА ИСУС/ЙЕШУА
Изображение и източник на информация:
Може да бъде изображение с текст, който гласи 'EMOITA& ΝΕΣΕΣΟΗΣΕΑΝ OFONd Nazareth Inscription Edict of Roman Caesar: probably in response to a request from Jewish leaders who were outraged at what they believed was the theft of the body of Jesus Christ by the apostles who sought to fake His resurrection. Thought to have come from Claudius Caesar who ruled shortly after Jesus Resurrection (A.D. (A.D.41-54) 41-54). 41 41A.D'

Надписът от Назарет често се цитира като светски източник с ранен произход, който свидетелства за празната гробница на Исус.

Всеки може да си направи надпис където поиска. Това не е доказателство за истинност.

Това е едно от множество други документирани потвърждения - от Римски едикт за ИСТИНАТА ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА ИСУС/ЙЕШУА

Едно такова по мащаб събитие следва да бъде документирано навсякъде и да има безброй свидетели и очевидци на живота и възкресението на Исус, но за жалост вие ги търсите с лупа.

преди 55 минути, _Aumi_ написа:

Всеки може да си направи надпис където поиска. Това не е доказателство за истинност.

Не всеки. Само такива с  "рационален разумните". :wink12:

преди 55 минути, _Aumi_ написа:

Едно такова по мащаб събитие следва да бъде документирано навсякъде и да има безброй свидетели и очевидци на живота и възкресението на Исус, но за жалост вие ги търсите с лупа.

Би трябвало, ако Бог пожелае така да стене, но като не желае как да стане? Май се опитваш да казваш на Бог кое как по - добре направи, съобразявайки се с твоите капризи, при положение, че "рационалния ти разум" ти казва, че на Бог никой  не може да му заповядва. Тук "разума" на кого толкова разчиташ те подведе. :hush:

Щеше ли да повярваш във възкресението на Исус, ако се беше изпълнило твоето очакване? 

Лука 16: 30 "А той рече: ...отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. 31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят." :cantbelieve:

Бог е направил всичко необходимо за да бъде познат. Библията Го разкрива толкова колкото е необходимо да знаем за Него. Останалото зависи от човека. 

преди 18 минути, realno написа:

Не всеки. Само такива с  "рационален разумните". :wink12:

Би трябвало, ако Бог пожелае така да стене, но като не желае как да стане? Май се опитваш да казваш на Бог кое как по - добре направи, съобразявайки се с твоите капризи, при положение, че "рационалния ти разум" ти казва, че на Бог никой  не може да му заповядва. Тук "разума" на кого толкова разчиташ те подведе. :hush:

Щеше ли да повярваш във възкресението на Исус, ако се беше изпълнило твоето очакване? 

Лука 16: 30 "А той рече: ...отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. 31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят." :cantbelieve:

Бог е направил всичко необходимо за да бъде познат. Библията Го разкрива толкова колкото е необходимо да знаем за Него. Останалото зависи от човека. 

Аз нямам никаква нужда да вярвам в Исус или в някой пророк, месия или спасител, защото моята вяра не се крепи на вярата ми в тях, а във вярата, че съществува Творец, наречен Бог.

Изобщо не ме вълнуват вашите месии и пророци, и не чакам те да ме спасяват от каквото и да било.

Не виждам причина вие защо се надявате и чакате пророците, месиите и светиите да ви спасяват от нещо! Единственият който има силата да ви спаси от всяка една опасност, е Богът Творец!

преди 53 минути, _Aumi_ написа:

Аз нямам никаква нужда да вярвам в Исус или в някой пророк, месия или спасител, защото моята вяра не се крепи на вярата ми в тях, а във вярата, че съществува Творец, наречен Бог.

Изобщо не ме вълнуват вашите месии и пророци, и не чакам те да ме спасяват от каквото и да било.

Не виждам причина вие защо се надявате и чакате пророците, месиите и светиите да ви спасяват от нещо! Единственият който има силата да ви спаси от всяка една опасност, е Богът Творец!

Значи "рационалния ти разум" предпочита да вярваш в бог, който не говори, не върши чудеса, не изцелява болните, не възкресява, не помага, а се крие някъде не знайно къде и гледа, (ако въобще има зрение) как страдаме и се лутаме в безпътица,  защото "разума" ти изключва всичко и освен това, защото така  се чувстваш неангажирана към него, вместо Бог, който ни търси, интересува се от нас, иска да общува с нас, помага ни и е съпричастен с хората. 

Като стана въпрос за зрение, твоя бог има ли зрение, слух, възможност да помага, да се движи? Твоя бог всемогъщ ли е, вездесъщ ли е, всезнаещ ли е творец ли е? Има ли чувства, емоции? Само истината ли говори или лъже? Дух ли е или не? Един ли е или не? :magnifier:

преди 19 минути, realno написа:

Значи "рационалния ти разум" предпочита да вярваш в бог, който не говори, не върши чудеса, не изцелява болните, не възкресява, не помага, а се крие някъде не знайно къде и гледа, (ако въобще има зрение) как страдаме и се лутаме в безпътица,  защото "разума" ти изключва всичко и освен това, защото така  се чувстваш неангажирана към него, вместо Бог, който ни търси, интересува се от нас, иска да общува с нас, помага ни и е съпричастен с хората. 

Като стана въпрос за зрение, твоя бог има ли зрение, слух, възможност да помага, да се движи? Твоя бог всемогъщ ли е, вездесъщ ли е, всезнаещ ли е творец ли е? Има ли чувства, емоции? Само истината ли говори или лъже? Дух ли е или не? Един ли е или не? :magnifier:

Ако твоят бог ти говори единствено от страниците на Библията, моят Бог ми говори чрез всичко сътворено от Него.

на 20.09.2024 г. в 19:50, _Aumi_ написа:

Ако твоят бог ти говори единствено от страниците на Библията, моят Бог ми говори чрез всичко сътворено от Него.

Не познаваш моя Бог......

Псалми 143:5
Спомням си древните дни, Размишлявам за всичките Твои дела, Поучавам се в творенията на ръцете Ти.
Римляни 1:20
Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.

нито познаваш твоя бог, защото няма нищо от него. :cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.