Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания - част ІІ

Featured Replies

обвиняват Бог,

Няма как едновременно да отричам съществуването на Бог и да обвинявам Бог - вкарвай поне от малко мисъл, ако обичаш, че с теб разговора е доста безпредметен.

Аз не съм изгубил вяра, но съм се отървал от илюзията за Бог.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

......

Не заслужаваш вниманието , но иначе в този пост си забавен ...! :)

Забавен не само с картинката (заради нея ти пиша - харесва ми !) , но и с начина си на мислене !

Тези 2.2 милиарда християни дали се сещат , че в същност усещат себе си , собствените си чувства и мисли?

И понеже не го знаят , нито пък се сещат - измислят си !

Ти самият усещаш ли се ( :) ) , или нямаш собствени чувства и мисли , а само внушени от вън ?

Да , ама то отвън нищо такова няма ! Вътре в твоята глава го има....

Очевидно става , че нямаш такива усещания , нито пък го мислиш  като ти говорят хората..... ! :) 

Какво се е случило в живота ти че си изгубил вяра ? Хората не се раждат такива - случва им се нещо лошо и обвиняват Бог,щото е най лесно

Иначе всички атеисти в темата,като деца до един сте кръщавани в черква  :D

....Още един неразличител , дето не прави разлика между вяра и религия !

Но иначе акъли раздава !  :)

За да получиш отговор каква е разликата , запитай се защо тъкмо в християнство или мусулманство вярваш !?

Защо не в Будизъм или Хиндуизъм ?

Ако пък искаш да си оригинален , защо в Амон РА ....и т.н. примерно не вярваш.....

И след като си отговориш на този въпрос , тогава помисли за писаното в твоя пост...ама по-така , от страни , застани в супер-позиция както се казва....Отговорите сами пристигат ! :)

Трудно ли ти е да разбереш , че всеки човек има Вяра , но никак не е "длъжен" да вярва в която и да е тя религия....

Изтри ми се "молива" да пиша - Мислене = Знание и Вяра (други предложения имаш ли?) .

Вярата е присъщо състояние на човешкото мислене !

Дава обяснение за това което не се знае ! Другото е знание !.....

Религията е само едно от многото други средства за мислене !

От твоето средство (вярата в Бог) , никаква нужда няма ! Дори е вредно ....!

За предпочитане е Знанието като състояние на мислене !

Защото произлиза от , адекватно е на средата в която живеем.

А в тази околна среда Бог никакъв не се види...

Бог е нужен на някои от тези които отвъд гледат , вместо честно и открито да си кажат: "Това не се знае!".

(този пост също виж : https://www.kaldata.com/forums/topic/161444-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-%D1%96%D1%96/page-33#entry3063349

А и още много други , че ми писна да се повтарям ......и да чета едни и същи папагалщини....)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Тези 2.2 милиарда християни 

Нека първо уточним, кои са тези християни - православните отричат католиците, католиците отричат протестантите, протестантите отричат мормоните и така до безкрай. За кои християни става дума в крайна сметка? Усещали били един и същи Бог, пък се отричат помежду относно този Бог?! Повече от очевидно е, че никакъв Бог не усещат, а караниците са породени от илюзиите им за същия - инак ако все за един Бог става дума, как е възможно да се оспорват? Спорът е заради представите им, тъй като всеки има различни представи, което е нормално, но не е нормално, да се карат заради един и същи факт, в който уж всички били стопроцентово убедени.

....

Нека първо уточним, кои са тези християни - православните отричат католиците, католиците отричат протестантите, протестантите отричат мормоните и така до безкрай. За кои християни става дума в крайна сметка? Усещали били един и същи Бог, пък се отричат помежду относно този Бог?! Повече от очевидно е, че никакъв Бог не усещат, а караниците са породени от илюзиите им за същия - инак ако все за един Бог става дума, как е възможно да се оспорват? Спорът е заради представите им, тъй като всеки има различни представи, което е нормално, но не е нормално, да се карат заради един и същи факт, в който уж всички били стопроцентово убедени.

Нали знаеш че и мюсулманите се делят на сунити и шеити ?

Същото и при вас атеистите - единия е за парите,другия за жените,третия за дрогата и тн

Тача че това да се делим е общо валидно човешко качество,не го приписвай само на определени групи хора

Това е като 2-ма атести да вярват в два различни футболни отбора - това означава ли че са по малко атеисти  :D

Не заслужаваш вниманието , но иначе в този пост си забавен ...! :)

Забавен не само с картинката (заради нея ти пиша - харесва ми !) , но и с начина си на мислене !

Тези 2.2 милиарда християни дали се сещат , че в същност усещат себе си , собствените си чувства и мисли?

И понеже не го знаят , нито пък се сещат - измислят си !

Ти самият усещаш ли се ( :) ) , или нямаш собствени чувства и мисли , а само внушени от вън ?

Да , ама то отвън нищо такова няма ! Вътре в твоята глава го има....

Не си приписвай Божествени приоритети,за да знаеш какво има,или няма в моята глава.

А що се касае до 2.2 милиарда християни какво се сещат и усещат можеш сам да ги попиташ по отделно.

По скоро такива като теб (една шепа хора) се подават на псевдонаучни схващания,(даже не искам да ги наричам тези и хипотези),защото отдавна са излезли от употреба и понеже сте лишени от необходимия интелект,трудно приемате новото интерпретиране

на научните факти доказващи интелигентния дизайнер на вселената.

В крайна сметка не се учудвам на това,защото вие сте проводници на сатана и сте от баща дявола.

А кой е Бащата на дявола?

c71a2cd76121ddecfbdd16575a7cc45e1fb8bdaa

Та ти си го назубрил това свето-тъмно блалабла мътно писание!И само папагалиш и с това оглупяваш!Те ни мислиш а си проводник на някакви бръщолевеници на свещенници от древността.Писали си кви видения са имали щот немало лечение тогаз.Не отричам съществуването му,но не е бил син божи!И ти като него смирен и може би страдалец.Ми така ще тъпчат!Не ща той да ме спасява,той себе си не е спасил!

Да умен съм и смел и го призовавм да ми се яви страхливеца - Исус ли Йехова ли и да ми се поклони!Щот го превъзхождам!

Не знам колко си умен и смел,но си опичай ума,защото и дявола искаше поклон от Исус,но...

Лука 4 :

5 Тогава като Го възведе [на една планина] на високо и Му показа всичките царства на вселената, в един миг време, дяволът Му рече: 

6 На Тебе ще дам всичката власт и слава на тия царства, (защото на мене е предадена, и аз я давам комуто ща), - 

7 и тъй, ако ми се поклониш, всичко ще бъде Твое. 

8 А Исус в отговор му каза: Писано е: "На Господа твоя Бог да се кланяш, и само Нему да служиш".

13 И като изчерпа всяко изкушение, дяволът се оттегли от Него

Ако дяволът се е оттеглил от него(Исус),то е защото е разбрал,че е невъзможно да получи поклонение от някой,който го превъзхожда многократно,а ти хорхито си толкова незначителна душица,която не само няма да получи поклон,но не заслужаваш дори Божието презрение.

Ти просто си един безумец,който не знае какво говори.

Дано Бог бъде снизходиттелен и ти прости нелепите приказки.

Ние не бързаме към смъртта, а бягаме от катастрофата, наречена раждане, суетим се като оцелели след нея и се стремим да я забравим. Страхът от смъртта е само проекция в бъдещето на страха, появил се още от първия миг.                                            

Неприятно ни е да определяме раждането като бедствие: нима не са ни втълпявали, че то е върховно благо, че най-лошото се случва в края, а не в началото на земния ни път? Ала злото, истинското зло е зад нас, а не пред нас. Именно това е убягнало на Христос и е било доловено от Буда: "Ако на този свят не съществуваха три неща, ученици мои, Съвършенството не би се явило на света..." И пред старостта и смъртта той поставя раждането, извор на всички недъзи и на всички беди.

Емил-Мишел Чоран

А кой е Бащата на дявола?

Диаволос от гръцки означава клеветник.

Сатан(а) от еврейски означава противник.

А,името с което беше създаден от страна на Бога бе Луцифер (от лат. - Носител на светлина).

Когато Господ създава живи същества Бог не ги създава като биороботи и макар че сътвори Луцифер благороден,и красив,и го издигна до висока почит сред ангелските множества (техен водач) той не му отне правото на избор и възможността да съгреши.

Красивия херувим Луцифер направи своя избор и злоупотреби с дарбите си,превръщайки се от "Носител на светлина" в "сатан" и "дявол" - клеветник и противник на Бога и хората.

Именно гордостта ще го погуби,защото искаше да бъде като Бога наравно с него.

Не може глината да бъде наравно с грънчаря.

Затова беше изгонен от небето :

Откровение 12 :

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 

8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 

9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

И така осеняващия ангел Луцифер - "синът на зората",дойде на нашата Земя превърнал се в противник и клеветник,като и до ден днешен продължава подмолната си дейност,както и вие работите против Божиите люде,под негово давление.

Затова ви наричам деца на дявола и сатаната.

Но бъдете сигурни,времето на сатана изтича и при второто идване на Исус всеки ще отговаря за делата,които е извършил тук на тази Земя.

Откровение 6 :

15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; 

16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; 

17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?

Ти просто си един безумец,който не знае какво говори.

Дано Бог бъде снизходиттелен и ти прости нелепите приказки.

все едно да четеш Божието Слово на комунисти и пияници!некои сигурно са с партиен билет в джоба,а други порядъчно подпийнали пред компютрите! :):ph34r:

Страшният съд над Бога

Архимандрит Юстин (Попович)

В мъченето на Бога човек е по-немилосърден и от дявола. Не вярвате ли? Чуйте какво разказва един очевидец: "Тогава Го заплюваха по лицето" (Мат. 26:67) — по Неговото лице, по Неговото чудно и прекрасно лице… Господи, защо устата им не се покриха с проказа и не се превърнаха в язва? Не затова ли, да ни научиш на търпение и кротост?… Заплюваха онова дивно, онова благо Лице, което струва повече от всички съзвездия, от всички блаженства. Какво говоря? — Да, по-драгоценно от всички блаженства, понеже в това кротко Лице е всевидното вечно блаженство, всевидната вечна радост… Заплюваха онова светло Лице, пред което морето се смиряваше и умиляваше; онова Лице, което умиротворяваше смутените души и даряваше покой на всички. И вие се хвалите с човека? Ох, свийте си знамената, вие молци и нищожества! Никой, никой не трябва толкова много да се срамува от себе си както човекът — никой от бесовете, никой от зверовете, никой от животните… Човеците заплюват Бога — има ли нещо по-ужасяващо от това? Човеците бият Бога — има ли нещо по-бесовско от това? Братя, ако нямаше ад, би трябвало да бъде измислен, да се измисли за човеците – само за човеците…Него, Твореца и Спасителя, Го заплюват и бият, а Той кротко и мълчаливо търпи всичко. Има ли какво да кажеш в свое оправдание ти, който за всяко оскърбление отвръщаш с оскърбление, който връщаш за злото зло, който кълнеш кога те кълнат и мразиш кога те мразят? Отвръщайки на злото със зло, Ти заплюваш Господа Христа; мразейки ония, които те мразят, ти биеш и мъчиш Христа; въздавайки за обидата обида, ти безчестиш Господа Иисуса, понеже Той не е правел това.

За да получиш отговор каква е разликата , запитай се защо тъкмо в християнство или мусулманство вярваш !?

Защо не в Будизъм или Хиндуизъм ?

А ти в какво вярваш ? И защо тъкмо в това вярваш, а не в друго или в трето. Справедливостта е задължителна, като първа крачка към просветлението.

продължение-

От ада не са изгонили Христа, а човеците днес са Го прогонили от земята, прого­нили са го от тялото си, от душата си, от своя град...

В зеницата на душата ми, братя мои, се е впил като змия зъл въпрос и злорадо ме пита: мигар е бил нявга човекът добър, щом е могъл Христа да разпне? — Ти вярваш в човека, хвалиш се с него, оптимист си? — Ох, виж човека, виж човечеството от зенита на Велики петък, виж как човекът убива Богочовека и ми кажи: и сега ли си още оптимист? Не се ли срамуваш от това, че си човек? Не виждаш ли, че човекът е по-зъл и от дявола?Над Бога са се надсмели по-страшно, отколкото когато и да било. "Всесмехливият ад" днес се е вселил в човека и е осмял Бога и всичко, що е Божие. Днес е осмян Този, Който никога не се е смял. Казва се, че Господ Иисус никога не се е смял, но често са Го виждали да плаче. Днес е опозорен Онзи, Който дойде нас да прослави, днес мъчат Оногова, Който дойде нас да избави от мъки. На смърт се предава днес Онзи, Който ни донесе живот вечен. Човече, има ли край твоето безумие? Има ли дъно твоето падение?

Други правят "Бог" , и аз също (по-различен от техния обаче , по-истински ) ! :)

Пример : "...И Човек сътвори "Бог" по свой образ и подобие , та бог да му служи в собствена угода и да осветлява пътищата му неведоми ....И го описа в книги дебели и вехти , та да се знае и помни , защото така му трябваше...Иначе за какво му е "Бог"на Човека  , ако не му трябва ?......."

Най-срамния дар, кръста, дарихме Ономува, Който ни дари вечна слава. Прокаженико, Той те очисти от проказата, за това ли Му подаряваш кръст? Слепецо, Той очите ти отвори — мигар, за да виждаш, та да направиш кръст и да Го разпнеш на него? Мъртвецо, Той те възкреси от гроба — нима за да натириш Него в своя гроб? С благи вести услади Сладчайшият Иисус горчивата тайна на нашия живот, братя, за коя от тях Му се отплащаме с такава горчилка?

"Народе мой, какво ви сторих? Не изпълних ли Юдея с чудеса? Не възкресявах ли мъртъвци с едно слово? Не изцелявах ли всяка болест и всеки недъг?... Какво ми въздавате? За изцеленията — рани, за живота — убивате ме и ме разпъвате на дърво" Стихира на Велики петък

Същото и при вас атеистите - единия е за парите,другия за жените,третия за дрогата и тн.

При част от религиозните хора се наблюдава същото.

Не може да се каже дали даден човек е добър или лош само по това дали е атеист или не.

Някои религизни фанацити се дънят яко, правят разни извращения... Гледайте повече новини.

Ако знаете, колко много религиозни хора лежат в затворите, лудниците... Нямате си и на идея.

Има серийни убийци, който са религиозни. Ето това доказва, че религиозността или липсата на такава не е критерии за същността на човек, за психичните дейности/процеси на даден човек. :)

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

...

Не бъркай искрено вярващи в Бога хора с "религиозни фанатици",които изповядват Бога само с устата си! ;)

Именно такива създават извратена представа за истинските вярващи.

Те също понякога грешат,но искрено изповядват греха си и молят за прошка,след което правят всичко възможно да не съгрешават,затова и посещават църква,защото църквата е болница за духовно здраве.

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Гледайте повече новини.

Ако знаете, колко много религиозни хора лежат в затворите, лудниците... Нямате си и на идея.

и без да гледам битиви-то знам,че Петър е лежал в затвора,Стефан е убит с камъни,Ирод умъртви Яков с меч,Петър е бил разпънат с главата надолу на кръст във формата на Х,Йоан е бил мъчен, когато е бил сварен в огромен съд с врящо олио по време на вълната на преследване в Рим,Яков, братът на Исус , водачът на църквата в Ерусалим, е бил хвърлен от югоизточния връх на храма , когато е отказал да се отрече от вярата си в Христос. Когато откриват, че той оцелява след падането, неговите врагове го бият до смърт с тояга,Вартоломей бит до смърт с камшик,Андрей е бил разпънат на кръст във форма на Х в Гърция. След като е бил бит с камшик силно от седем войници, те връзват тялото му за кръста с въжета, за да удължат неговата агония. Неговите последователи свидетелстват, че когато той е бил воден към кръста, Андрей го е поздравил с тези думи: „Аз отдавна желаех и очаквах този щастлив час. Кръстът е бил осветен от тялото на Христос, висящо на него.”Апостол Тома е бил намушкан с копие в Индия по време на едно от мисионерските си пътувания за установяване на църквата там. Матия, апостолът избран да замести предателя Юда Искариотски, е бил бит с камъни и след това обезглавен. Апостол Павел е бил измъчван и след това обезглавен от  император Нерон в Рим през 67 сл. Хр!Ной е обявен единодушно за луд!!!

2 Коринтяни 11 глава

24 Пет пъти юдеите ми удариха по четиридесет удара без един;     

25 три пъти бях бит с тояги, веднъж ме биха с камъни, три пъти съм претърпял корабокрушение, една нощ и един ден съм бил по морските дълбочини.     

26 Много пъти съм бил и в пътешествия; в опасност от реки, в опасност от разбойници, в опасност от съотечественици, в опасност от езичници, в опасност в град, в опасност в пустиня, в опасност по море, в опасност между лъжебратя;     

27 в труд и мъка, много пъти в неспане, в глад и жажда, много пъти в неядене, в студ и в голота;

А ти в какво вярваш ? И защо тъкмо в това вярваш, а не в друго или в трето.....

Във всеки мой пост тъкмо това пиша - това прави всеки , във всеки свой пост !

Прави го ще или не ще ! 

Това отразява чрез писаното от него !

Прави го дори само когато пита , когато търси отговори на своите въпроси - така сверява и/или разширява освен своите знания , но и своята , собствената си Вяра.

Ако искаш да знаеш в какво вярвам - чети ми постовете .........и се опитвай да ги разбираш !

Не само да ги приемаш за сведение ....!

Знание и вяра едно цяло представляват в неделимо единство -

не могат да съществуват едно без друго !

Мислене = Знание и Вяра !

За това знанието и вяра съдържа , и вярата знание съдържа !

За това като му гледаш вярата , можеш да прецениш и колко знае !

Ето примерно :

https://www.kaldata.com/forums/topic/228679-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/?view=findpost&p=3057604

.............

За това като му гледаш вярата , можеш да прецениш и колко знае !

Значи или Рене Декарт е прост, щото е християнин, или християните са умни, щото вярата им е като на Рене Декарт...

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Значи или Рене Декарт е прост, щото е християнин, или християните са умни, щото вярата им е като на Рене Декарт...

Никак не значи !

Изводът ти е произволен ! Измислен - неспособност за мислене !

Сравняваш качествено несравними неща !

Тук ако мислиш , че търся обида - трябва да спреш !

От тук нататък обяснявам как нещата се случват и не се отнасят само за теб , а за всеки , и за мен включително ! (общоприета е обратната практика!)

Сравняваш знание-незнание на "баба си" със знание-незнание на Рене Декарт......

Тук зависимостта е : Голямо знание - голямо незнание (по-голяма и сложна религия съответно)

Малко знание - малко незнание (по-малка и по-проста религия съответно)

За онагледяване , представи си знанието като балон който пълним със знание (надуваме) , а незнанието е "кожата" на балона с различна дебелина (къде знаем , къде не знаем повече или по-малко)  .

Така колкото повече знаем - толкова повече не знаем ! 

Отвъд балона стои немислимото - все е безкрайно !.....

В същност проблемът тук е , че са им различни "балоните" !

Друг проблем е , че и двамата се ползват от инструмента обясняващ незнанието (религия във вярата) чрез "вяра в Бог" .

Вместо от инструмента обясняващ незнанието (религия в науката) "вяра в Знанието" - с едното подменят другото !

Подменят го защото знанието съдържа и "не се знае!" .

Това се оказва трудно за разбиране , специфично психологическо състояние на ума ! По-лесно е това което не знаеш да се подмени с измислици ! Не изисква непрекъснато умствено натоварване.....изисква точно обратното !

При "баба ти" така става поради малко знание .

При Рене Декарт - поради много вяра.

Като при това между двамата мерките са различни , несъвместими по между си - различни "по обем и плътност" са им "балоните"....!!!

Моят извод е - мислиш ограничено , в съответствие с твоето знание-незнание !

Казано по народно му : "Толкова баба знае - толкова бае!" :)

Подменят го защото "не се знае!" се оказва трудно за разбиране , специфично психологическо състояние на ума ! По-лесно е това което не знаеш ,да го подмениш с измислици !

Значи не се знае дали има Бог. Бог има и няма. Което и се търсеше да се докаже !!!

Значи не се знае дали има Бог. Бог има и няма. Което и се търсеше да се докаже !!!

Знае се. Крайностите не съществуват, това е Средния Път. Нито има, нито няма. Ама толкова си го разбрал.

Обективно не подлежи на доказване !

Как да докажеш това , което не се знае дали го има или го няма ?! :angry:  

Също както и Баба Яга.......ама това е за децата , пък Бог е за възрастните ! :)

Субективно , и двете (Бог и Баба Яга) съществуват само в главите на хората , като производни продукти  на тяхното мислене !

Това пък всички знаят със сигурност и никой не му иска доказателство !

Станало е Вяра ! (във връзка с предни постове)

Т.е. Бог субективно има и обективно няма ! 

Но тези неща никак не са едно и също !

Растението е и не е плод (зеленчук ако искаш....)!

Тук ти се вързва великата логика на възел....пак е от липса на понятие ! :)

Приравняваш общото на частното ! :nono:

И спри да го дъвчеш най-после моля , без да знаеш и разбираш какво дъвчеш.....може да е отровно! :)

И никакъв среден път тук няма !

Пътят е единствен - придобиване на ново знание !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.