Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания - част ІІ

Featured Replies

.....

:lol6: В нито едно от твоите изречения има нещо вярно .

За това ги изтрих , че не мога да ги гледам ! :)

Как пък така всичко при теб е на обратно ?!!! :lol6:

Ако искаш едно по едно ще ги коментирам.....ама много писане ще падне... :(

Като за начало приеми (за по-лесно) , че в горното описание ти си първото огледало , а аз съм второто. Двамата един друг се гледаме , всеки себе си гледа и двамата свещта гледаме . 

Кой е обект и кой е субект ? Кой какво отразява ?

После ще видим кой как отразява..... :)

И трето огледало може да включим.... . Ти с три огледала опит правил ли си , да видиш какви чудесии могат да станат.....Архимед в Сиракуза го е правил....! Ами ако добавим и оптична леща?....  :)

Ако искаш ! Мен това ме забавлява...един вид съвместно медитираме ! :)

Някои така му казват :http://openinn.eu/bg/learning-material/using-innovative-and-advanced-level-ict-tools/mozchna-ataka-breynstorm

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
.........

Връх на малоумщината и кретенията е да твърдиш в 21 век, че земята била плоска - така, че айде нема нужда, казах ти  вече, като си такъв умник, чака те Нобелова награда.

Връх на малоумщината и кретенията е да твърдиш в 21 век, че земята била плоска - така, че айде нема нужда, казах ти  вече, като си такъв умник, чака те Нобелова награда.

Като свършат аргументите, почват обидите.

Ти да си чувал случайно, че планиметрията е част от геометрията. А геометрия идва от гео, дето на некъф просташки гръцки значело земя. А плани откъде идва не знае, щото не е учил чужди езици.

Дай сега заради нечии малоумщини и кретении да спрем да ползваме планиметрията в земемерните дейности, щото той видите ли знаел каква е формата на земята.

почват обидите.

Айде нема нужда - цяла тема се покъсахте да плюете по мен, един път ви го върнах и като ощипани моми "а па той обижда". Плоската земя тръгнал да се аргументира - па излез първо от средновековието, та тогава ми говори за аргументи, то бива тъпотии, ,ма вашите са недостижими, дори от селските попове.

1.В тоя раздел май само вярващи трябва да пишат!

2.За всяко нещо те замерват с цитат от Библията или от Завета!

Неща,които ние напълно отричаме и не приемаме като довод!

1.Ами да,в по-голямата си част би трябвало да е така!

Или поне да се включват хора желаещи да научат нещо свързано с Библията и Бог!

2.Кой "Завет"?!

Библията се състои от Стар и Нов Завет,което е едно цяло!

Ето виж до какво води незнанието,дори не можеш да се изразиш правилно!

За да можеш да се изразяваш и изказваш правилно е хубаво първо да се запознаеш с това,което отхвърляш и тогава вече да даваш мнения,или ако нещо не ти е ясно да попиташ ! ;)

Айде нема нужда - цяла тема се покъсахте да плюете по мен, един път ви го върнах и като ощипани моми "а па той обижда". Плоската земя тръгнал да се аргументира - па излез първо от средновековието, та тогава ми говори за аргументи, то бива тъпотии, ,ма вашите са недостижими, дори от селските попове.

Айде пак клишета. И кое е неподвижно не разбрах. Вие и сами се опетлахте. Не било слънцето ми бил центъра на галактиката. Значи другите галактики се движат, а нашата стои, по вашата логика. 

Разбира се и това е вярно и не е вярно, но не мисля, че го осъзнавате.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

.....

Неподвижно, център на галактика, нашата логика?! - не спира да бълнува, а инак за осъзнаване говори.

Вие и сами се опетлахте. Не било слънцето ми бил центъра на галактиката. Значи другите галактики се движат, а нашата стои, по вашата логика. 

Това е така и не е така.

Неподвижно, център на галактика, нашата логика?! - не спира да бълнува, а инак за осъзнаване говори.

Саунде, човекът е изучавал астрономия по дискотеките, така че бъди по-снизходителен.

Обидите говорят за безсилие и липса на аргументи. Поне си признайте, че загубихте спора. Да можете да запазите поне малко достойнство.

...

След като отделяш вяра от религия,в какво вярваш?!

И вие които "мислите",какво "измислихте"?

Такива като тебе са точно от рода на :

"Една патка мислела,мислела и накрая умряла"

Освен на собствените си измислици изразени чрез фалшиво "красноречие" на които градите едно измамно самочувствие,на друго не може да вярвате.

Вие участвате в темата без дори да я познавате и участието ви се свежда до това да ласкаете се себе си и да разсевайте останалите,които искат да научат нещо.

Но в това няма нищо чудно,защото целта на сатана е именно в това!

Като се има в предвид,че вие сте негови проводници,държанието ви е напълно естествено. ;)

Саунде, човекът е изучавал астрономия по дискотеките, така че бъди по-снизходителен.

Е па то осветлението по дискотеките си е астрономична карта - като вкараш и малко от екстрите, които се предлагат, дори можеш да видиш Бог, като DJ.

...

"НЕ СЕ ЗНАЕ" чечо (БЕЧО ХОДЖАТА) го казва - не попа!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Всъщност група хора и досега вярват че земята е плоска - дори са си основали дружество

Дружеството за плоската Земя

http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2014/12/09/zemiata-e-ploska-lyjat-che-e-krygla-niamalo-i-gravitaciia.247836

Твърдението че земята е плоска го намираме само в твоите постове,а по образованите хора знаят, че това е идеализация.Тази идеализация се използва най-често за вселената, а не за земята, но ти пък откъде да знаеш.И няма как да взема нобелова награда за ОТО, който е трябвало е взел награда за нея.Аз не мога да си присвоя заслугата.Че вие просто си нямате понятие от нея няма как да е мой проблем.

Нерде Ямбол, нерде Стамбул - до сега факт било, от сега идеализация. Нещо друго?

Нерде Ямбол, нерде Стамбул - до сега факт било, от сега идеализация. Нещо друго?

Модели по скоро. Модели. Много често противоречиви. Ако имаше познания по математика и логика бих ти препоръчал да прочетеш за SPA алгоритъма, най точния за сега алгоритъм за определяне на положението на слънцето спрямо наблюдател на земята. Ако знаеше математика, можеше да забележиш, че са използвани различни формули изведени на базата на всички парадигми дето ги дъвчем тук. Сферична земя, плоска земя, елипсоидна земя, сферично слънце, плоско слънце,  слънцето се движи около земята, земята се движи около слънцето.

Не случайно е най точния алгоритъм.

Няма да се даваш лесно, Саунде! Това бе в реда на нещата - че рано или късно някой от тях ще се усети какви простотии е написал и ще започне да увърта (в случая топлотехничето). Но ти си опитно куче и няма да те минат толкоз лесно!

Редактирано от Поли Пантев (преглед на промените)

1.Ами да,в по-голямата си част би трябвало да е така!

Или поне да се включват хора желаещи да научат нещо свързано с Библията и Бог!

2.Кой "Завет"?!

Библията се състои от Стар и Нов Завет,което е едно цяло!

Ето виж до какво води незнанието,дори не можеш да се изразиш правилно!

За да можеш да се изразяваш и изказваш правилно е хубаво първо да се запознаеш с това,което отхвърляш и тогава вече да даваш мнения,или ако нещо не ти е ясно да попиташ ! ;)

Ма чел съм приказки! Това не е чуждо за мен ма съм си мечтал докат ги чета,после ги отхвърлям.А ти си ги назубрил и като бумнеш един цитат се лее едно задоволство от душата ти.

Кажи сега ето питам те защо има нов завет? Христос не се е появявал!Да не се е пропукало нещо в стария.Или е ню едишън на светата църква! ;)

Ти гледам че пишеш в техническите раздели.Как си обясняваш връзката операционна система и хардуер?Да душата на компютъра.Нея не мож пипна.Пипаш само диска на койта е записана?

Ма чел съм приказки! Това не е чуждо за мен ма съм си мечтал докат ги чета,после ги отхвърлям.А ти си ги назубрил и като бумнеш един цитат се лее едно задоволство от душата ти.

Кажи сега ето питам те защо има нов завет? Христос не се е появявал!Да не се е пропукало нещо в стария.Или е ню едишън на светата църква! ;)

Ти гледам че пишеш в техническите раздели.Как си обясняваш връзката операционна система и хардуер?Да душата на компютъра.Нея не мож пипна.Пипаш само диска на койта е записана?

Компютрите ги е измислил Лайбниц. А той определено не е атеист. 

Идеята за използване на двоичната бройна система в изчислителните машини е негова. 

1.Ма чел съм приказки! Това не е чуждо за мен ма съм си мечтал докат ги чета,после ги отхвърлям.А ти си ги назубрил и като бумнеш един цитат се лее едно задоволство от душата ти.

2.Как си обясняваш връзката операционна система и хардуер?Да душата на компютъра.Нея не мож пипна.Пипаш само диска на койта е записана?

1.Аз също опитвам понякога да чета научна фантастика,а и по телевизията непрекъснато дават простотии в тая връзка,но за разлика от теб аз въобще не ги възприемам,защото само изкривяват човешкото мислене.

Докато ти не само ги "назубряш",но и ги допълваш със собствени измислици,заявявайки пред света колко си "умен",така че не си въобразявай,че казваш нещо значимо.

Що се късае до Новия Завет,той е написан много преди да съществува "светата църква",така че тя няма нищо общо с неговото "написване"!

А на въпроса ти защо е създаден(Новия завет) ти явно не си чел книги в две и повече части.

Той (Н.Завет) просто допълва образа на Исус и разкрива мисията която той извърши (при първото си идване на нашата Земя) за спасение на цялото човечество.

А,ако отричаш историческото съществуване на Исус,то е ясно,че не живееш в реалността,а витаеш в собствените си фантасмагории!

Не го казвай другаде,за да не станеш смешен показвайки глупостта и неосведомеността си!

По добре изследвай Библията,за да прозреш истината за същността на живота!

2.Създай нова тема,там където трябва и ще поговорим и за "душата на компютъра"! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Не би ти навредило да понаучиш малко понятията.За никаква плоска земя не съм писъл, ако в твоето съзнание наблюдател намиращ се на земята означава "плоска земя", това  говори единствено че физиката не ти е била слабост.

Също не би навредило да научиш разликата м/у резултат от наблюдение и модели, които ползват резултата за своите  цели.

Редактирано от badr (преглед на промените)

....

Aaa, много засилваш, напротив - супер лесно се давам, ето на установи се вече, че земята не е плоска. :Д  И повече този въпрос няма какво да го засягам, така като разберат, че и Бог няма, и него въпрос няма какво да го нищя повече.

Aaa, много засилваш, напротив - супер лесно се давам, ето на установи се вече, че земята не е плоска. :Д  И повече този въпрос няма какво да го засягам, така като разберат, че и Бог няма, и него въпрос няма какво да го нищя повече.

Защо непрекъснато пишеш че Бог го нямало,все едно е неоспорим и доказан факт ?

В твоята глава може и да е сигурно,но за останалата част от човечеството не е така  :wink12:

Много си взискателен бе !  :)

На най-умните хора по земята са им трябвали хиляди години да стигнат до верни изводи !

Ти искаш някакви тук за 2-3 дни да проумяват......

И стига им дразни безхаберието !

Зелено и лепкаво взеха да храчат от злоба и ненавист.....ще вземат съвсем да се увредят !

Кой ще е отговорен тогава ?....... :)

Защо непрекъснато пишеш че Бог го нямало,все едно е неоспорим и доказан факт ?

В твоята глава може и да е сигурно,но за останалата част от човечеството не е така  :wink12:

Субективно Бог има - измислица в главите на хората !

Това на всеки е ясно !

Обективно никакъв не се види....! :)

Ти тези разлики правиш ли ги , или и ти си от групата на неразличителите ?

.........

Именно поради това - извън моята глава Бог няма, проверих и в моята глава пак няма, виждате, че извън представите ви никъде не се види Бог, тогава остава да проверите и във вас, ако и там не го намерите, тогава от само себе си ще разберете, че няма Бог.  До сега са ви убеждавали, че има Бог, а някои, че няма Бог - но не се оставяйте да ви убеждават, проверете сами, единствено опитността дава отговори по духовните въпроси, а не теоретизирането, а още по- малко пък вярването.

На най-умните хора по земята са им трябвали хиляди години да стигнат до верни изводи !

Забелязах на няколко пъти, че имаш това разбиране - умните хора едно време са стигали до изводи според възможностите, които са имали в него време, сега възможностите са повече, ние сме по- облагодетелствани и смятам за естествено да се ползваме от преимуществата, които имаме на разположение. Еволюционния процес е неизбежен - в стремежа да се връщаме назад полза не виждам, нито пък нещо умно, а и силно се съмнявам да е възможно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.