Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания - част ІІ

Featured Replies

Страх ги е от смъртта и си измислят вечен живот! ;)

Толкова е простичко, че по- просто не може да бъде - ала ей сега ще почнат да ти обясняват, че не е така.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това че някой не приема съществуването на Бог и душа не значи че е сатанист. А не ги приемаме, тъй като в нашата реалност не се наблюдава никаква "вечност" или "вечни частици". Може би ако успеете да обясните понятието Вечен, някои от нас ще се върнат в Правия път?

В света има 2.2 млрд християни,1.7 млрд мюсулмани,1.3 млрд будисти и 1.2 млрд индуисти

Отказвам да приема че атеистите в тая тема са по умни от всички тях

За лечение сте ...

Страх ги е от смъртта и си измислят вечен живот! ;)

Мен също ме е страх от смъртта, но знам че вечността може да бъде само и единствено в настоящия момент. Да мислиш постоянно за вечност отвъд, означава напълно да отречеш Настоящето. Ето тук етернализмът и нихилизмът вървят ръка за ръка. 

В света има 2.2 млрд християни,1.7 млрд мюсулмани,1.3 млрд будисти и 1.2 млрд индуисти

Отказвам да приема че атеистите в тая тема са по умни от всички тях

За лечение сте ...

Не съм атеист, будист съм. Не виждам защо трябва да се лекувам, религиозните ми убеждения не ме държат на прага на започването на братоубийствена война, а много често и до участието в реална такава - има ги в момента.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

.........

А чалгата е еталон за качествена музика.

Това че някой не приема съществуването на Бог и душа не значи че е сатанист. А не ги приемаме, тъй като в нашата реалност не се наблюдава никаква "вечност" или "вечни частици". Може би ако успеете да обясните понятието Вечен, някои от нас ще се върнат в Правия път?

При определена дискусия,нормалния човек е правилно да остави известен процент на ответната страна.

За съжаление Бог не може да се види,тъй като ТОЙ е ирационална личност.

Аз лично приемам и вярвам в съществуването на Бог.

Но да приемем,че аз съм прав (само донякъде) тъй като не мога да докажа съществуването му (като субект),но и те (смешковците) не могат да ми докажат обратното,че Бог не съществува,с какво право се поставят над вярващите?!

Значи процента е най-малко 50% на 50%!

Маймуно почитателите отричат Бога на 100%,макар че не превеждат никакви доказателства за неговото несъществуване това е сметхотворно,защото доказателствата дадени само в заобикалящата ни природа ясно разкриват намесата на интелигентен дизайнер.

Хаоса ражда хаос - от нищо нещо не става,даже и неща създадени от човек ако не се поддържат с времето се разрушават!

Тези хора отричат заради самото отричане! Затова ги наричам сатанисти,защото мисията на сатана е именно да провокира идеята,че няма Бог!

Съжалявам ги!

В живота си всеки човек има правото на избор - да избереш Бога,или да избереш сатана.

Някои си въобразяват,че не избират,нито единия,нито другия,за съжаление среден път няма,или си на страната на единия,или си на страната на другия!

Отричайки Бога,макар и несъзнателно,автоматично минаваме в лагера на сатана и обратно отричайки сатана съзнателно преминаваме в лагера на Бога!

Добре е човек да преосмисли живота си и да направи правилния избор,дали да бъде на страната на победителя,или да бъде на страната на победения!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

А чалгата е еталон за качествена музика.

Прав си

Нека всички станем атеисти и да следваме светлия пример на братята хитлер и сталин

Това ще е най добро за човешкото благо  :D  :D  :D

п.п   Вие сте опасни за обществото бе 

За съжаление Бог не може да се види,тъй като ТОЙ е ирационална личност.

(смешковците), Маймуно почитателите, Затова ги наричам сатанисти, Съжалявам ги!

Добре е човек да преосмисли живота си и да направи правилния избор,дали да бъде на страната на победителя,или да бъде на страната на победения!

Сега Бог не може да се види, а после можело, нали така пише в Библията, след смъртта? Да не би после той да стане рационален, а ние ирационални, тоест ние ще го виждаме, а Той нас не :)

Вярата в Бог май не води до позитивно светоусещане, ако се съди по постовете тук.

Мдаа малко егоизъм на никой не би навредил, вместо да помогнеш на другия го третираш като победен. Наистина твърде разнообразни са опитите на човек да скрие истинската си същност.

Егати логиката.Точно обратното е.Понеже няма вечни частици в нашата реалност то съгласно бръснача на Окам търсим причината отвъд тази реалност.

Мен също ме е страх от смъртта, но знам че вечността може да бъде само и единствено в настоящия момент. Да мислиш постоянно за вечност отвъд, означава напълно да отречеш Настоящето. Ето тук етернализмът и нихилизмът вървят ръка за ръка. 

Да бе да! вечността можела да бъде тук.Напук на втория принцип на ТД.

1.Сега Бог не може да се види, а после можело, нали така пише в Библията, след смъртта? Да не би после той да стане рационален, а ние ирационални, тоест ние ще го виждаме, а Той нас не

2.Вярата в Бог май не води до позитивно светоусещане, ако се съди по постовете тук.

3.Мдаа малко егоизъм на никой не би навредил, вместо да помогнеш на другия го третираш като победен. Наистина твърде разнообразни са опитите на човек да скрие истинската си същност.

1.Мне,не пише така в Библията,явно си се подвел от приказките на хора непознаващи добре Божието Слово!

След смъртта си човек просто спи,нищо друго! ;)

Първо нека погледнем как е създаден човека :

За да разберем по-добре този важен въпрос,нека започнем с естеството на човека.В Бит. 2:7 се казва: "Бог създаде човека от пръст из земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание и човекът стана жива душа".Забележете,при сътворението човекът не е получил някаква душа,а е станал,"жива душа",живо същество.Оформеният от Бога от пръстта човек,от неподвижен станал жив,мислещ,действащ.

Съвкупността от направеното тяло и жизненото дихание на Бога го превръщат в жива Душа,или това е действения човек,както е упоменато по горе!

При смъртта процеса е обратен,тялото отива в пръстта,а жизненото дихание се връща при Бога!

Ето ти и няколко конкретни стихове от Библията,които можеш да разгледаш по желание :

Данаил 12:2 / Езекил : 37: 1 до 14 / Еклисиаст 9 : 5 и 6 / Еклисиаст 12 : 7

2.Единственото с което съм съгласен е че поизбягах малко от коректния тон,но когато непрекъснато като стара латерна се задава един и същи елементарен въпрос - "Има ли Бог" ,"Покажи го" ,"Дай да го видим" ,ти омръзва!

В края на краищата : "Прекален светец и на Бога не е драг"

3.Аз не ги третирам като победени те са си избрали тая роля!

Тези хора отричат заради самото отричане!

В живота си всеки човек има правото на избор - да избереш Бога,или да избереш сатана.

солта губи силата си!епископ Игнатий Брянчанинов казва: отстъплението е допуснато от Бога. не се опитвай да го спреш с немощната си ръка... какво означава това?  трябва ли да се примирим с отстъплението и сами да участвуваме в него? — не, разбира се!  ето какво: отдръпни се, опази се от него самият ти — повече не се иска от тебе. опознай духа на времето, изучи го, за да избегнеш по възможност неговото, влияние!

1.Мне,не пише така в Библията,явно си се подвел от приказките на хора непознаващи добре Божието Слово!

След смъртта си човек просто спи,нищо друго! ;)

Абе вие чели ли сте Библията изобщо, много ниско нивото тука. Успех!

“В дома на Моя Отец има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа. Отивам там, за да ви приготвя място. Ще се върна и ще ви взема, за да бъдете с Мен” (Йоан 14:2, 3)

Ето каква любов Отец е дал на нас, за да можем да се наречем деца на Бога и ние сме! Възлюбени, сега сме Божии чада, и тя все още не е разкрито какво ще бъдем, но знаем, че когато Той се яви, ние ще бъдем като Него, защото ще Го видим както е (1 Йоан 3:1-3; Йоан 17:24; Римляни 8:17; Колосяни 3:4 и др.)

Абе вие чели ли сте Библията изобщо, много ниско нивото тука. Успех!

“В дома на Моя Отец има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа. Отивам там, за да ви приготвя място. Ще се върна и ще ви взема, за да бъдете с Мен” (Йоан 14:2, 3)

Ето каква любов Отец е дал на нас, за да можем да се наречем деца на Бога и ние сме! Възлюбени, сега сме Божии чада, и тя все още не е разкрито какво ще бъдем, но знаем, че когато Той се яви, ние ще бъдем като Него, защото ще Го видим както е (1 Йоан 3:1-3; Йоан 17:24; Римляни 8:17; Колосяни 3:4 и др.)

чели сме я!а ти имаш ли представа какво се казва в тия цитати?

...

Тълкуването на тези стихове,които си цитирал нямат нищо общо със състоянието на мъртвите! ;)

Действително Бог в лицето на Исус отиде да ни приготви място и това ще стане.

Той ще вземе както мъртвите заспали в Христа така и останалите живи Божии последователи,но едва при Божието Пришествие!

Ето ти и информация в тази връзка :

1 Солунци : 4 глава от 13 стих до 18 стих :

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. 

14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. 

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 

16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; 

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа. 

18 И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи.

Тълкуванито на тези стихове,които си цитирал нямат нищо общо със състоянието на мъртвите! ;)

Не ме интересува състоянието на мъртвите. Явно не следиш разговора, прехвърляш топката там където ти е изгодно. Питах как и кога ще видим Бог, както се твърди и в Библията, от там са и цитатите които дадох и които не можете да обясните адекватно. На въпросите отговаряте с други въпроси или цитати. Как при положение че Бог е ирационален можем някога да го видим, това беше въпроса. Прост въпрос, на който не можете да отговорите. Цитати, безпочвена вяра, плиткоумие, никакъв напредък нямате 2000 години, пародия отвсякъде.

Как при положение че Бог е ирационален можем някога да го видим

6. Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога! виж колко е просто!

...

Трудно е да се налива от пусто в празно! ;)

Как да ти докажа?Отивам в църквата наплювам иконата на Христос и му казвам ще те тъпча цял живот и да гориш в ада!Победих те! И чакаме какво ще ми се случи!

никакъв напредък нямате 2000 години, пародия отвсякъде.

Е само погледни, че в страните на тази религия, едва преди стотина години разбраха, че имаме подсъзнание и не само това, но и повечето западняци живеят с мисълта, че това е открито за пръв път в света. Сещай се - вярвай в Бог, чети Библията, ходи на църква ... е и? А да - ще получиш царството небесно.

и и да следваме светлия пример

То, че все се чудите какво да следвате не е от вчера.

От всичко написано само това ли разбра?!!!!!

Че си сатанист е повече от ясно!

Проводници на сатана са именно такива безумци като тебе,които отричат Бог напълно!

Всички знаят кой е МАЛОУМНИКА,само ти още не си го разбрал! :yanim::lol6:

Тези , дето нямат връзка с реалността им казват извеяни !

Разбира се , че всички знаят .....! :)

Как да ти докажа?Отивам в църквата наплювам иконата на Христос и му казвам ще те тъпча цял живот и да гориш в ада!Победих те! И чакаме какво ще ми се случи!

С това само ще покажеш какъв простак си,но на вас атеистите няма да ви е за първи път да палите икони и църкви  :D

А сега бихте ли ми обяснили защо сте против религия която учи на мир и любов към ближния,с какво е по лоша от тази която призовава за свещена война,за това да направи всички част от нея,да се установи над целия свят и да го върне векове назад

Или ще ти се случи, или няма да ти се случи...

Хем си доказал нещо, хем не си доказал нищо

Трудно е да се налива от пусто в празно! ;)

Пусто и празно са синоними, но в будизма под пусто се разбира и взаимообусловено. Това означава че всички феномени, включително хората, ума, съзнанието дори имат зависим произход, който се обуславя от множество елементи, които на свой ред също са обусловени и т.н. Още не е открита необусловена или вечна частица, няма и да открият, защото тя не може да съществува в нашата обусловена реалност. 

Пусто означава празно в смисъл на неустановимост на кой и да е белег на свойствено самостойно битие. Следователно душа или Бог с такава характеристика не съществуват и не могат да съществуват в нашата реалност.

Спрямо тези характеристики и пустотата няма свойствено самостойно битие, тя е само обозначение на относителната реалност която относително обитаваме.

На времето, още през комунистическо, дядо ми ми разказваше една история за още по на времето и в друга държава. Как великият Кемал Ататюрк спечелил спора с ходжите, на тема дали има или няма господ.

Влязъл в джамията с пищова и ходжите се разтреперали. Дал им няколко запалени свещи и насочил пистолета към тях. Казал им:

– Толкоз много кат лъжете простия народ, че има господ, а сега се молете на господ да видим дали ще го измолите да угаси свещите, иначе жална ви майка.

Ходжите почнали да се молят усърдно, обаче минали два часа, а свещите продължавали да горят. Тогава бащицата Кемал гръмнал с пищова по един път на пламъка на всяка свещ и те угаснали. Тогава им показал пистолета и им казал:

– Те това е господ !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Пусто и празно са синоними, но в будизма под пусто се разбира и взаимообусловено. Това означава че всички феномени, включително хората, ума, съзнанието дори имат зависим произход, който се обуславя от множество елементи, които на свой ред също са обусловени и т.н. Още не е открита необусловена или вечна частица, няма и да открият, защото тя не може да съществува в нашата обусловена реалност. 

Пусто означава празно в смисъл на неустановимост на кой и да е белег на свойствено самостойно битие. Следователно душа или Бог с такава характеристика не съществуват и не могат да съществуват в нашата реалност.

Спрямо тези характеристики и пустотата няма свойствено самостойно битие, тя е само обозначение на относителната реалност която относително обитаваме.

Обитаваме реалността обективно , конкретно , относително и абсолютно едновременно !

Всичко това са само характеристики , свойства на съществуващото нещо.....

Това , че будизма разглежда нещата предимно относително , а пък религиите предимно абсолютно - това си е техен проблем !

Главна причина се явява ограничениятсубективен подход в разглеждане на нещата.......

Друга причина е обръщането на причинно-следствените връзки - кое от кое се поражда......и др..

Т.е. реалността не е изобщо и само относителна - тя просто си съществува , притежавайки свойството относителност , отразявайки се в нашите глави !

В нашите глави реалността е относителна !

Иначе си има своите абсолютни стойности - примерно абсолютната нула на Келвин , константата на Планк и т.н.....

Тъкмо това подвежда в мисленето изтъкнати съвременни учени , не само древни !

А те по някога и само се шегуват , пък ние без да разбираме , го вземаме за чиста монета !

Примерно - котката не Шрьодингер....

заб.: Обективно съществуващото нещо съдържа , носи в себе си субективното под формата на явление , а не обратно .....

За пример - човекът съществува обективно , притежавайки своята субективна същност....

То си го пише в учебниците , ама няма кой да го прочете и осмисли .

Обикновена практика е да се увличаме по шарениите и лъскавинките , не изискващи мислене , а само вяра - така е по-лесно .....!

(мислене = знание и вяра)

Че ме обзе вдъхновение ! :ohmy:

Давал съм и друг пример за "научно" мислене както е при котката на Шрьодингер :

Докато гледаме в джезвето , кафето никога не кипва ! (наблюдение на следствие) :)

Веднага следва извода , че само с поглед и мисъл можем да влияем на действителни обекти и процеси...........!

И да видите сега какви "научно" обосновани теории следват !   :)

Да , ама само ако не е включен котлона !(причина пораждаща следствие)  :)

И обратно !

Не гледаме ли в джезвето , кафето винаги кипва без да го видим !(наблюдение на следствие) :)

Веднага следва потвърждение на горния извод !.... :)

Да , ама само ако е включен котлона ! (причина пораждаща следствие)  :) ........

Така ни скриват топката (причината) !

И ни пращат по вятъра (следствията) !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.