Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания - част ІІ

Featured Replies

Те и профила му във фейсбук ще ти поискат след малко. Натам отива работата

и модератор да стане тука,пак няма да повярват! :) :) :)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Йес бе! :D Олеее...

С тези научни доказателства те чака нобелова награда ...... за трагикомичен герой. :Д

п.п. и вече ти казах - въпроса е дали аз ще бъда милостив към Бог, а не обратно. За Негово щастие, Той не съществува.

Както виждаш учените доказаха интелигентния дизайн на вселената,била е създадена от Твореца който ние наричаме Бог

Пак питам - къде са твоите доказателства че не съществува

Аз вярвам само на това, което е нотариално заверено от Бог. ;)

Аз вярвам само на това, което е нотариално заверено от Бог. ;)

Октавиан Август няма ли да ти свърши работа?той го е записал! :tongue2:

Не съм гледала много назад в темата, но мисля, че който е подхванал това с доказателството, не е на прав път...

Бог е любов. Бог е вяра. Бог е надежда.

Точно за това винаги ми е звучало непонятно, когато чуя, че някой иска да му докажат нечия любов... та дори и когато става въпрос за най-обикновените земни взаимоотношения.

Упованието, милосърдието... Как се доказват?!

Държите по едно парченце от пъзела и така сте се вторачили непременно да го нагласите някъде, че не виждате мястото му в глобалната картина.

така чета,непрекъснато искаш доказателства!ако ти е трудно да намериш, ще ти дам линк,има и аудио,ако не ти се чете!

Е къде прочете, че искам доказателства за Исус? - я цитирай този мой пост, че нещо не го помня.

Както виждаш учените доказаха интелигентния дизайн на вселената,била е създадена от Твореца който ние наричаме Бог

Както виждам, обичаш да си въобразяваш разни неща, съответно и да си вярваш в тях.

Е къде прочете, че искам доказателства за Исус? - я цитирай този мой пост, че нещо не го помня.

виж си ги сам,като не помниш разгледай си ги! :)

----------

сега остава да кажеш ,че вече не ти трябват,защото си повярвал!!!

Редактирано от glen (преглед на промените)

..........

До там ли стигна - да твърдиш, че съм написал нещо, което в действителност не съм написал? Това ли ти е достойнството - да си измисляш, какво съм бил написал? Ами като не можеш да намериш такъв цитат, тогава ....... ?

Инак голям го вадите - смирение, па почтеност, па доброто, па толерантност, па не знам си какво, пък наяве, нищо такова.

Не съм гледала много назад в темата, но мисля, че който е подхванал това с доказателството, не е на прав път...

Бог е любов. Бог е вяра. Бог е надежда.

Точно за това винаги ми е звучало непонятно, когато чуя, че някой иска да му докажат нечия любов... та дори и когато става въпрос за най-обикновените земни взаимоотношения.

Упованието, милосърдието... Как се доказват?!

Държите по едно парченце от пъзела и така сте се вторачили непременно да го нагласите някъде, че не виждате мястото му в глобалната картина.

С риск да ми пренасочат отново поста или да ме баннат, или да си изтълкуват нещата, както на т.нар. "умни" глави им хареса, ще напиша и своето мнение.

За мен най-висшето създание на този свят е Вселената.

Как са възникнали религиите?- Хората не могат да си обяснят нещо, случващо се в природата и хоп- бог го направи.

Безгрешни хора няма.

Любовта, вярата и надеждата са само чувства. Нищо повече. Всеки ги изпитва, дори и тези, които считате, че не са на вашето ниво.

Чувствата не се доказват, те се показват. Доказателствата ги оставете на точните науки.

Упованието, милосърдието... Как се доказват?

Не се доказват и много често някои хора ги използват, за да извлекат някакви дивиденти от това.

Религиите много често се използват като форма за заблуждение.

Религиите никога не са били мой приоритет.

Лека вечер на всички истински вярващи, а на всички останали- спрете да лицемерничите и да си правите каламбури с разни термини и фрази.

Въобще не си ме разбрал.

А защо пък тряба да те баннат щом си пишеш по темата - дори не искам да знам... пак някакви филми, в които отказвам да участвам.

Хубава вечер и по-спокойно...

п.п. Това за ра-ра, ама то ясно...

Не се ли уморихте непрекъснато да ръсите глупости с наглостта си само обезличавате темата,но и не усещате нелогичността на обърканите си писания!

Едни и същи празни приказки без никакви покрития,един друг поддържате полу-интелигентните си схващания без грам доказателство и изпадайки в екстаз ръкопляскате на глупостта си!

В рамките на дискусията за една седмица не сте прибавили грам сивичко в мозъка си!

Казано честно,(въпреки че произхождате от "маймуни") маймуните по бърже биха се ориентирали от вас и ще имат видим напредък. :D

Въобще не си ме разбрал.

А защо пък тряба да те баннат щом си пишеш по темата - дори не искам да знам... пак някакви филми, в които отказвам да участвам.

Хубава вечер и по-спокойно...

п.п. Това за ра-ра, ама то ясно...

Колко сме велики, а?

Направо ненадминати.

Спокойствието е моя втора природа.

Искрено се забавлявам с Вас, скъпа Merryl. :*

Ахам... Ясно. Стар познайник в нов ник. За това са всички тези уговорки...

Добре е, че се забавлявате. Какво друго му остава на човек, който живее във форум...

Казано честно,(въпреки че произхождате от "маймуни") маймуните по бърже биха се ориентирали от вас и ще имат видим напредък. :D

въпреки,че са уверени,че произлизат от маймуни,когато ти им го кажеш и скачат веднага!обиждат се! :)

да,вадиме го,дар ни е! :) :) :)

А така - дарбата да клеветиш, повод за гордост.

И кой реши Исус Христос да е син божи и е измислил това за изкуплението на греховете?

Октавиан Август няма ли да ти свърши работа?той го е записал! :tongue2:

Я пак? Кой?

П.П. Хем ви дадох литература по въпроса да се образовате поне малко. Явно сте безнадежден случай. Но и именно затова ви харесвам!

Какво друго му остава на човек, който живее във форум...

На Ваше място доста бих внимавал с квалификациите за това  кой живеел във форум, когато имам над аватара си надпис "калдата маниак".

Най-значимия човек живял на запад е Чарлз Дарвин, на изток Буда Шакямуни. Бог не е живял в нашата реалност все още, понеже е невъзможно да живее в нея, има го само в представите на част от хората.

На Ваше място доста бих внимавал с квалификациите за това  кой живеел във форум, когато имам над аватара си надпис "калдата маниак".

хахахаха

Я пак? Кой?

П.П. Хем ви дадох литература по въпроса да се образовате поне малко. Явно сте безнадежден случай. Но и именно затова ви харесвам!

нали,и аз се харесвам така безнадежден!

А в ония дни излезе заповед от Кесаря Августа да се запише цялата вселена. Това беше първото записване откакто Квириний управляваше Сирия. И всички отиваха да се записват, всеки в своя град. И тъй, отиде и Иосиф от Галилея, от града Назарет, в Юдея, в Давидовия град, който се нарича Витлеем, (понеже той беше от дома и рода Давидов),  за да се запише с Мария, която беше сгодена за него, и беше непразна. И когато бяха там, навършиха се дните й да роди. И роди първородния си Син, пови Го и положи Го в ясли, защото нямаше място за тях в гостилницата. (Лука 2:1-7)

. Бог не е живял в нашата реалност все още, понеже е невъзможно да живее в нея, има го само в представите на част от хората.

за да сме по точни-НЯМА ГО в част от хората!

Не се ли уморихте непрекъснато да ръсите глупости с наглостта си само обезличавате темата,но и не усещате нелогичността на обърканите си писания!

Едни и същи празни приказки без никакви покрития,един друг поддържате полу-интелигентните си схващания без грам доказателство и изпадайки в екстаз ръкопляскате на глупостта си!

В рамките на дискусията за една седмица не сте прибавили грам сивичко в мозъка си!

Леле, колко било лесно да критикуваш другите.

Само дето не ми е ясно какъв е вашият принос към положителното развитие на темата.

След като демонстрирате вярата си, защо не вземете да поствате тук цитати от самата библия и да ги интерпретирате.

Вие ще сте пастира, а останалите стадото- ще ви следват.

Просто предложение. :)

нали,и аз се харесвам така безнадежден!

А в ония дни излезе заповед от Кесаря Августа да се запише цялата вселена. Това беше първото записване откакто Квириний управляваше Сирия. И всички отиваха да се записват, всеки в своя град. И тъй, отиде и Иосиф от Галилея, от града Назарет, в Юдея, в Давидовия град, който се нарича Витлеем, (понеже той беше от дома и рода Давидов),  за да се запише с Мария, която беше сгодена за него, и беше непразна. И когато бяха там, навършиха се дните й да роди. И роди първородния си Син, пови Го и положи Го в ясли, защото нямаше място за тях в гостилницата. (Лука 2:1-7)

за да сме по точни-НЯМА ГО в част от хората!

Джони, говорим за ИЗВЪНбиблейски източник - а това преброяване по нареждане на Октавиан така и не е съхранено, ако изобщо преданието в Евангелие на Лука може да се нарече истор. достоверно... Вземи се запознай с науката "библейска тексткритика".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.