Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лексикон на форум "Любовни романи"

Featured Replies

Пак съм аз, я да питам,любовта с твойчкия като гръм от ясно небе ли дойде,или спокойно,търпеливо в резултат на приятелство? Въобще той ли е "голямата" любов/не отговаряй,ако има и най-малък шанс да го прочете :) / понеже съм на семейна вълна, да питам. В името на спокойствието у дома,преглъщаш ли глупави забележки,подмятания или безкрайни съвети за "добро".Не става дума за свекърва само/аз лично повече дрязги имим с майка си/,винаги ли отстояваш позиция или си "мека Мария" в това отношение? Засега толкоз

• Отговори 622
  • Прегледи 74,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

по-скоро като гръм от ясно небе. Бяхме се виждали два пъти в обща компания. Един ден докато си бях на работа получих смс от непознат номер. Поетичен и любовен. И всеки ден по един пращаше. Провокирах го и започнахме да си пишем като дори не знаех кой е. В даден момент аз се усетих. Излязохме, но той не се осмели да ми признае в очите, докато аз не го изнудих и принудих да си признае и така от тогава вече близо 10 години. Не зная дали е голямата ми любов. понякога много ме дразни, по понякога когато аз съм изключително дразнеща чак аз да не мога да се търпя той ми се усмихва и преглъща. не търпя нищо. Само него ако дава акъли. Но нито майка му нито майка ми слушаме. Иначе и двете ме дразнят със съветите си но си отстоявам позициите. относно това да не отговарям ако той може да прочете, това не ме притеснява достигнали сме до такъв етап в отношенията си да можем да говорим спокойно за всичко без сръдни и недоверие.

Редактирано от Mimitovan (преглед на промените)

• Автор

Аз да питам какво предпочиташ - кино или театър? Обичаш ли да готвиш, или само по задължение? И изобщо има ли домакинска работа, вършенето на която ти доставя удоволствие? Искаш ли да имаш още деца? Какво мислиш за реалити предаванията?

Аз да питам какво предпочиташ - кино или театър?

Обичаш ли да готвиш, или само по задължение? И изобщо има ли домакинска работа, вършенето на която ти доставя удоволствие?

Искаш ли да имаш още деца?

Какво мислиш за реалити предаванията?

предпочитам театъра

да ого обичам да готвя и в никакъв случай не бих го нарекла задължение. Често експирементирам снетрадиционни ястия и десерти. В къщи винаги има домашен сладкиш, торта, крем или кекс. единствено след това не обичам да мия чиниите, но този проблемм съм решила със съдомиялната машина. Друга домакинска работа която ми доставя удоволствие е чистенето и преподреждането, но мразя да гладя. това винноги го отлагам за после.

Да след време когато това порастне /сега е на 2/ бих искала да имам и друго

Реалити предаванията са интересни до толкова, че можеш да срещнеш съдби и характери, които не си предполагал, че може да има. жалкото обаче е че в тях се записват да участват хора без особен капацитет и няма какво полезно да видиш или научиш от тях, а дори не можеш и да се забавляваш винаги когато простотията надделее.

• Автор

Благодаря за отговорите ;)

Предлагам следващия попълващ да е Вики (The Marquess)

Присъединявам се и аз за Вики, Пете ама следващата седмица викам ти да се наредиш на опашката

не зная дали имам право на глас, но ако имам аз също давам по един и за двете

И аз да се запиша след дълго отсъствие :( Пишеш,че любовта е най-върховното нещо на света.Моят въпрос е:Какво си готова да жертваш в името на любовта и в това семейството ти да е защитено и щастливо? Давам гласа си за Петя :nono:

Пете, аз давам своя глас за теб. :)

Леле, ще изпусна седмицата от блеене. Дано не съм закъсняла за някое въпросче, като например: Еви, (ако може така да се обърна) 1. Как намери форума и какво те спираше в началото да пишеш? Съответно и какво те накара да се престрашиш най-накрая? 2. Смяташ ли, че книгите са повлияли някак на въприятията ти към света или докато ги четеш не се ангажираш достатъчно, за да имат някакво такова въздействие върху теб? 3. Организиран човек ли си или все ти се струва, че пилееш ценни минути от ежедневието си? Давам глас за Вики, ;)

Пишеш,че любовта е най-върховното нещо на света.Моят въпрос е:Какво си готова да жертваш в името на любовта и в това семейството ти да е защитено и щастливо?

Надявам се никога да не ми се налага да стигам до крайности и да трябва да жертвам нещо, но може би за семейството бих направила наистина всичко.

Леле, ще изпусна седмицата от блеене. Дано не съм закъсняла за някое въпросче, като например:

Еви, (ако може така да се обърна)

1. Как намери форума и какво те спираше в началото да пишеш? Съответно и какво те накара да се престрашиш най-накрая?

2. Смяташ ли, че книгите са повлияли някак на въприятията ти към света или докато ги четеш не се ангажираш достатъчно, за да имат някакво такова въздействие върху теб?

3. Организиран човек ли си или все ти се струва, че пилееш ценни минути от ежедневието си?

Давам глас за Вики, ;)

Разбира се, че можеш да се обърнеш така към мен, относно това как съм ви намерила първо понеже зная за електронните книги и се зачудих дали мога да намеря някой роман електронно, после открих част от романа на Инито и ме заинтригува и покрай нея съответно намерих и вас останалите. В началото не посмях да ви пиша защото във форума вие всички се познавате и даже не си пишете с псевдонимите виждали сте се, познавате се и щях да се чувствам като натрапница в чужд разговор. Моя приятелка ме посъветва да бъда само потребител и да си изтегля книгите, но аз сметнах, че лексикона е добра възможност да ви се представя и наведнъж да научите повече за мен и по някакъв начин да се присъединя към вас, но сега се чудя дали постъпих правилно защото е очевидно че нямаше особен интерес да задавате въпроси на мен в сравнение с другите момичета. Сякаш наистина пристъпих в непозволена зона.

Относно втория ти въпрос не мисля, че са се променили възприятията ми след като съм прочела дадени книги, освен че понякога очаквам мъжете около мен да са по-романтични и по-жертвоготовни.

Смятам, че ако си поставя задачи за вършене съм достатъчно организиран човек, и съм такава през голяма част от времето си, но когато се уморя се отдам на мързел и почивка си хващам багажа и заминавам на някъде. С мъжа ми често пътуваме и когато заминем на някъде наистина не правим нищо, но нали и това е цета на почивката. С удоволствие бих помързелувала и с някоя от вас, ако идвате към морето ще измислим нещо.

Моя приятелка ме посъветва да бъда само потребител и да си изтегля книгите, но аз сметнах, че лексикона е добра възможност да ви се представя и наведнъж да научите повече за мен и по някакъв начин да се присъединя към вас, но сега се чудя дали постъпих правилно защото е очевидно че нямаше особен интерес да задавате въпроси на мен в сравнение с другите момичета. Сякаш наистина пристъпих в непозволена зона.

Недей,не мисли така.Няма непозволена зона.Мисля си,че по-скоро не искаме да се повтаряме с въпросите и затова спестяваме някои, а и си забелязала,че горе-долу едни и същи хора питат.Въпрос на разбиране,някои опознават другите бавно-от постовете им в другите теми.

Аз също съм относително нова,но излязох перде/даже себе си учудих/.Питах за елементарни работи,търсих помощ и за неща много далеч от книгите,тъй че по един или друг начин се откриваме една друга.Не ни зарязвай,наистина си Добре дошла ;)

Подкрепям горния пост. Еви, наистина давай по-смело. Вярно, че една част сме се виждали, но всъщност малък процент от всички във форума се познаваме лично. Започнахме да си пишем по име отдавна, а и то стана някак от самосебе си, след като си изчел сумати коментари на някого и си разисквал с него различни книжлета, някак не ти идва да се обръщаш само по ник. А и веднага се сещам за няколко форумки, които още с появата си активно се включиха в темите и се заприказвахме. Идеята на форума, според мен, е да се съберем хора със сходни интереси, в случая любовните романи. Всеки е добре дошъл да пише и разисква. Опознаването е просто неизбежно в един момент. :) Освен това забравих един важен въпрос към теб: Какво четеш повече - исторически любовни романи или съвременни? Какво те привлича в съответния жанр и ти харесва повече от другия? Или може би четеш наравно и двата?

Еве, не бива да си вадиш такива погрешни изводи. Продължавам твърдо да вярвам, че в това мъничко общество на фона на необятния нет цари добронамереност и в много случаи начало на искрени приятелства и съмишленост и затова привестваме с добре дошла всяко ново момиче /упс дискриминация и момче хихи/. Аз лично не зададох въпрос защото бе пределно изчерпателна в отговор на въпросите, а за съвсем лични неща не смятам редно да питам. И все пак ако не съм стървала последната спирка какво е отношението ти към морето? Зарежда ли те с енергия, дава ли криле и пориви на душата ти или е просто част от географските ширини, в които си цопнала?

Благодаря ви много сте мили!

А за това какви книги чета повече, тъй като установих че доста съм поизостанала спрямо вас покрай влюбването, сватбата и детето ми наистина редувам историческите с Арлекинчетата,но напоследък се усещам че май историческите повече натежават на везната. А другите съвременни преди време бях прочела нещо на Даниел стил и нещо не ми хареса и от тогава сякаш ги попрескачам. А засега тук намерих доста исторически които не съм прочела така че със сигурност в момента ще се отдам на тях.

И все пак ако не съм стървала последната спирка какво е отношението ти към морето? Зарежда ли те с енергия, дава ли криле и пориви на душата ти или е просто част от географските ширини, в които си цопнала?

О, морето наистина зарежда с много енергия. Затова и любимия ми сезон е лятото. Винаги когато имам възможност се разхождам по морската алея дори и само да усетя морските пръски. Затова и мъжа ми построи къща с изглед към морето и купи яхтичка за да можем да влизаме в него когато водата е достатъчно студена за къпане. Също така и когато сме ходили на почивки също избираме да са на море. Не зная също дали сте го правили, но е невероятно вечерното къпане в морето или да спите на пясъка съвсем близо до морето и цяла вечер да слушате плискането на вълните. Просто е невероятно и трудно за описване, защото трябва да се усети.

Не зная също дали сте го правили, но е невероятно вечерното къпане в морето или да спите на пясъка съвсем близо до морето и цяла вечер да слушате плискането на вълните. Просто е невероятно и трудно за описване, защото трябва да се усети.

Невероятно усещане наистина,не се поддава на описание.За съжаление днес се налага мнооого да обикаляш,за да си намериш подходящото кътче,ненаселено от гръмогласни компании. И все пак..,ех...море.

Благодаря ви много сте мили!

О, морето наистина зарежда с много енергия. Затова и любимия ми сезон е лятото. Винаги когато имам възможност се разхождам по морската алея дори и само да усетя морските пръски. Затова и мъжа ми построи къща с изглед към морето и купи яхтичка за да можем да влизаме в него когато водата е достатъчно студена за къпане. Също така и когато сме ходили на почивки също избираме да са на море. Не зная също дали сте го правили, но е невероятно вечерното къпане в морето или да спите на пясъка съвсем близо до морето и цяла вечер да слушате плискането на вълните. Просто е невероятно и трудно за описване, защото трябва да се усети.

ААААААААААААА не мой така с лошо с улавото софианче дето цяла година жми, за да докопа малко магия за около една две а да видим догодина колко седмици. Блг мила точно такъв отговор очаквах с изключение на яхтата ама нали знаш нищо няма ми попречи ти се натреса.

Радвам се че не съм те разочаровала с отговора си за морето. Добре си ми дошла и надявам се наличието на някаква си яхта да не те спре да ми погостуваш. Тъй като ми зададе въпрос за морето смятах да те кача за ден два на нея да усетиш настроението, но не ми пречи и само в къщи да стоим. Така или иначе и тя е както се казва "първа линия" така че и от там ще усетиш морската магия. Даже вече знам в коя стая ще те настаня така че терасата ти да е към морето :speak: и ще си като героиня от роман с развети от вятъра коси (стига да имаш дълга коса разбира се)

Радвам се че не съм те разочаровала с отговора си за морето. Добре си ми дошла и надявам се наличието на някаква си яхта да не те спре да ми погостуваш. Тъй като ми зададе въпрос за морето смятах да те кача за ден два на нея да усетиш настроението, но не ми пречи и само в къщи да стоим. Така или иначе и тя е както се казва "първа линия" така че и от там ще усетиш морската магия. Даже вече знам в коя стая ще те настаня така че терасата ти да е към морето :speak: и ще си като героиня от роман с развети от вятъра коси (стига да имаш дълга коса разбира се)

хихи уредих са. Извън майтапа като нищо може ти се наложи мислиш за стая щото като чуя море и ставам лошо нахална. А за яхтата тя наистина е вятър в косите пожелавам го на всички тук. Мойте пирги ако не за друго за това стават длъжки са.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

винаги съм обичала гостите така че не можеш ме изплаши. Къщата също е достатъчно голяма така че имам и къде да те настаня. Спокойно! В интерес на истината смятах днес вечерта да благодаря за въпросите и да поканя активните дами да се запознаем на едно гости независимо дали сега или лятото , тъй като не давам къщата под наем и има място за всички. Щеше да е нещо като седичен семинар на тема любовни романи. Просто като видях как върви седмицата прецених, че не е момента да отправям подобни покани. но ако има и други желаещи също сте добре дошли.

винаги съм обичала гостите така че не можеш ме изплаши. Къщата също е достатъчно голяма така че имам и къде да те настаня. Спокойно!

В интерес на истината смятах днес вечерта да благодаря за въпросите и да поканя активните дами да се запознаем на едно гости независимо дали сега или лятото , тъй като не давам къщата под наем и има място за всички. Щеше да е нещо като седичен семинар на тема любовни романи. Просто като видях как върви седмицата прецених, че не е момента да отправям подобни покани.

но ако има и други желаещи също сте добре дошли.

Слънчице,Варна е наблизо,ако идваш насам обади се.Аз много-много не мърдам по света и у нас,че си вардя малкия дзвер.В много луда възраст е,а мъжа ходи по моретата,баш кога е подходящо и аз да се разгилдисам.

Слънчице,Варна е наблизо,ако идваш насам обади се.Аз много-много не мърдам по света и у нас,че си вардя малкия дзвер.В много луда възраст е,а мъжа ходи по моретата,баш кога е подходящо и аз да се разгилдисам.

Оставяй дзвера на някой да го гледа и хуквай с мъжа или тръгвайте тримцата, че времето няма да се върне.

Иначе аз повече ходя към Пловдив и София, но ще гледам да вмъкна и един скок до Варна

• Автор

Момичета, ако до довечера Вики не попълни лексикона, мисля да се разменя с нея и тази седмица да е за мен :help:

• Автор

1. Име. Имаш ли прякор/и, галени имена? Разкажи малко за тях.

Казвам се Петя и отговарям на всякакви производни като Пете, Петенце, Петето и т.н. Като ученичка имах един прякор, с който част от съучениците ми все още се обръщат към мен - "Братчето", тръгна от един скеч в "Шоуто на Слави" - Любомир Нейков играеше изключително вещ в кражбите ром, а аз май доста сполучливо го имитирах...или поне така си мислех на времето.

3. Рождена дата

13.07.1988

4. Цвят на косата, а на очите?

очите ми са тъмно кафяви, косата черна, но я боядисвам, естествения ми цвят е светло кестеняво.

5. От къде си?

От София.

6. Имаш ли брат или сестра, а ще споделиш ли как се казва?

Имам по-малка сестра - Цветелина.

7. С какво се занимаваш в момента?

Студентка съм в 4-ти курс.

8. Семейно положение?

Необвързана.

9. Любими: цвят, число, месец, сезон?

Цвят - няма някой конкретен, но за дрехи предпочитам много тъмни цветове.

Число - 13.

Месец - Декември - обожавам Коледните празници (особено когато съм добре финансово), да има много сняг (ама да е достатъчно студено, за да няма киша), навсякъде украсено с лампички и навяващо прекрасно настроение (въпреки несекващия поток от навъсени хора, които сякаш се готвят за Апокалипсиса, а не за празнична вечеря). Пък и като се добавят - Никулден за страстен риболюбител като мен и няколкото дни почивка покрай празниците, който прекарваш увит в родопско одеяло на дивана, сърбаш си винце и гледкаш как се трупа снега - идилия.

10. Пушач или непушач?

Пушач.

11. Пиеш ли? А носиш ли (на алкохол или приятели)?

Когато има поводи да, много пъти съм носила някой друг, но да си призная и на мен ми се е случвало да подпирам някоя стена.

12. Любимо животно, а растение?

Нямам. Биологичен враг съм на всякакви видове растения, даже баща ми непрекъснато ми развява една приказка в лицето - Откъдето мина и тревата спира да расте...Що се отнася до животните, да кажем че и с тях не се разбирам особено, но най-симпатични са ми кучетата, стига да са домашни, кротки/или с наморник и космати като плюшена играчка. С такъв типаж мога да се заиграя за около 5-10 минути, на други животни се радвам само на снимка.

13. Имаш ли домашен любимец...или саксия?

Не нямам нито едно от посочените, а и не горя от желание да се сдобия. Мисля, че всичко идва от възпитанието на майка ми, която получава ортикария само при мисълта за нещо с повече от два крака в къщата, а несправянето с флората също съм я наследила от нея.

14. Каква музика обичаш?

Всякаква, ама без изключения. Стига да ми хареса някоя песничка без значение от стила или народността мога да я слушам докато ми продъни главата. Никога не съм правила забележка или коментар на човек за музикалните му предпочитания и по никакъв начин не толерирам подобни изказвания от други хора, независимо дали са насочени към мен или не. Направо ме хващат бесовете, когато познати ми мърморят за чалгата, сестра ми за класика, приятелите за руската музика - директно ги пращам..."да си вървят по пътя"!

15. Любима песен, певица, певец, група, дует?

Има две песни, които буквално слушам цял живот - любимата на баща ми - "Is this love" - Whitesnake и любимата на майка ми - "Careless whisper" - George Michael, обожавам ги и двете! Има страшно много други, които харесвам не по-малко, но при въпроса "Любима песен" - това е което първо ми изниква в главата.

Сега да разкажа малко за болната ми фенщина към Слави Трифонов и Ку-ку бенд. Да кажа, че ги харесвам е доста меко казано. Страшно много ме зарежда музиката им, винаги мога да си пусна тяхна песен - когато ми се плаче, когато просто ми се танцува, когато съм на маса, на дискотека - няма значение. Според мен правят най-добрите концерти и едни от най-хубавите ми спомени са свързани с тях. И ако някой чужденец ме попита за българска музика, дори за миг не бих се замислила преди да ги посоча.

16. Какви филми харесваш?

Честно казано ми е трудно да определя. Зависи от момента, има такива в който удоволствие ще ми достави някой заплетен и високо интелектуален филм, а в следващия се задоволявам с абсолютно бозавка комедийка. Но като цяло напоследък избягвам драмата. Въпреки че някой може да каже, че ми е време за деца, а не за детски филмчета, да споделя че си падам по анимационни филмчета, независимо дали ще са нещо забавно като "Шрек" или нещо абсолютно принцеско в стила на Дисни. Харесвам и старите български филми, особено комедиите, мисля че навремето са се справяли адски добре. Мисля, че тук мога да вмъкна, че си падам по сериалите - да подчертая американски - като "От местопрестъплението", "Клъцни-срежи", "Отчаяни съпруги", "Грозаната Бети", „Сексът и градът” и т.н. и руски - признах ги руснаците покрай 4-те им сериала, действието на които се развива в средата на 19 век, напълниха ми душата с костюмите и актьорите си, вярно има малко сапунена нотка, но го преглътнах .

17. Любим филм, актьор, актриса?

Хмм, любим филм - не мога да мина само с един - "Патриотът", "Пърл Харбър", "Месец любов", "Къща на езерото", "Студената планина" и всякакви подобни, любимата ми комедия е "Тя е пич", от българските - "Два диоптъра далекогледство" и да спра до тук.

За актьор - Киану Рийвс, харесвам го страшно много във всичките му възможни превъплъщения, а и като мъж колко го харесвам!

И да отбележа двама руснаци - Сергей Безруков и Данаил Страхов, който е гледал каквото трябва знае защо ги споменавам!

За актриса нямам фаворитка, като цяло много са малко тези които ми допадат, но никоя конкретно не ми е влязла под кожата.

18. Любима книга (посочи един роман и нещо встрани от жанра), автор, герой, героиня?

Нещо доста далеч от нашия жанр и също толкова любимо - "Бригада" на Александър Белов, обожавам първите две книги, а 15 серийния филм по тях е едно от малкото неща правени по книга, които ми харесват. Също така „Клетниците” на Юго и шестологията на Джон Джейкс – „Севера и Юга”, това са едни от най-любимите ми четива и съм ги споменавала и в други теми,. Никога не съм ги препрочитала, както ми се случвало с романите, но имам отбелязани любими моменти, които прелиствам, когато искам да си зарадвам душата. Трябва да си призная, че в последните 2 години не съм чела нищо друго освен романи, а преди повече се разнообразявах, да не кажа че изобщо не си подбирах книгите. Напоследък не е така, станала съм прекалено капризна и съм стеснила интересите си до минимум. За любими автори – не мога да посоча, просто защото като си харесам някоя книга, а оттам и писателя, след време попадам на друга негова творба, прочитам я и се разочаровам. Просто в страни от романите диапазона е много тесен, няма такъв автор от който да съм прочела повече от две-три негови книги, и трите да са ми харесали, за да кажа – ето това е моят любимец! Ааа щях да забравя – много, много харесвам четирилогията на Димитър Талев, особено „Железния светилник”, чела съм го няколко пъти, също така и трилогията за „Самуил” . Като цяло съм чела доста българска литература, навремето бях изгризкала и каквото намерих от Фани Попова, а пък разказите на Йовков и Елин Пелин ги обожавах!

Що се отнася до романите и там доста си промених вкуса в последно време, откривам нови автори и поджанрове, които страшно много ми харесват. Не мога да посоча любимци сред героите, прекалено много са!

19. Предпочитана медия - радио, телевизия, вестници или интернет? Обичаш да си информиран/а или те устройва блаженото неведение?

Твърдо обичам да съм информирана, дори когато ми се случи ден-два да не гледам новини и се чувствам като откъсната от света. Поклонник съм на телевизията – Би ти ви и Фокс Лайв това гледам нон стоп, обожавам да се изтегна на дивана и да си щракам с дистанционното докато ми се схване ръката! Радио – Енерджи, много се радвам на сутрешния блок на Хари и Генчо, всяка сутрин ме зареждат! Колкото до интернет и прекарването на свободното време пред компютъра, старая се да го огранича до минимум, но не ми се получава – в свободното време кисна във форума, в останалата част от деня чертая или правя курсови отново на компютъра, изобщо четирибуквието ми се срасна със стола…

20. Чужд език, който харесваш? А какъв знаеш?

Обожавам руския език, мога да го слушам с часове, сравнително добре го разбирам, но не мога да говоря, същото важи и за английския, но него хич не го долюбвам.

21. В кои държави си бил, а кои искаш да посетиш?

Не съм напускала пределите на родината до този момент. А колко ми се пътува не е истина. Най-желани дестинации са Русия и Обединеното кралство, и по-точно Шотландия. Но с най-голямо удоволствие бих отскочила и до други страни, отдадели ми се възможност. Мечтая да посетя цяла западна Европа, Египет, Мароко, Дубай и т.н.

22. Хобито ти?

Като изключим четенето, обожавам да шия - всичките му производни - бродиране, плетене, шиене (за последното ми трябват доста уроци). Но през последните 4 години не съм докосвала игла с цел удоволствие. И трябва да призная, че гобленарството е нещо което страшно много ми липсва, действаше ми толкова успокоително и приятно.

23. Девиза ти?

Нямам такъв.

24. За какво мечтаеш?

За много неща. Но аз разделям мечтите на две - такива, които може и да се сбъднат, ако се понапънеш и такива, които са истински блянове и си позволяваш да мислиш за тях нощно време, докато се опитваш да заспиш. От първия тип - единственото, което ме вълнува на този етап е да се дипломирам. Остана ми малко, вече семестрите ги броя отзад напред, но търпението не ми е от силните страни. И за малко по-напред мечтая за голямо и сплотено семейство, да успея някак да се реализирам в професионално отношение…съвсем традиционни неща.

25. От какво се страхуваш?

От много неща. Бях чела някъде, че „Всеки, който има какво да губи изпитва страх” и подкрепям напълно казаното. Страх ме е от смъртта (не от моята собствена, по-скоро се ужасявам само при мисълта за някой близък), страх ме е от големи промени, май с това се изчерпват душевните ми страхове, що се отнася до физически – имам страх от високо (като се кача на някоя таборетка и почват да ми треперят краката), страх ме е от вода, от затворени пространства изобщо предположете някоя фобия, най-вероятно съм я развила. Абе шубенце съм си!

26. Песимист, оптимист или трезвомислещ реалист?

Старая се да го коригирам, но съм краен песимист, неспасяем случай. Установих го преди години, когато гледах една телевизионна игра, наградата беше модел на Мерцедес, който се появяваше за пръв път в България. И когато си помислих, че мога да го спечеля, първото което ми изникна в главата беше, че няма да мога да му плащам каското, защото сигурно е непосилно скъпо, а не "Ех, каква кола, с кеф ще си я карам"...

27. Гордостта е?

Когато е в подходящите граници е едно прекрасно човешко качество. За жалост в наши дни много хора бъркат високомерието и личната си наглост (това е просто отвратителна комбинация) с гордостта. Изобщо това е много голяма тема, но от двете ми изречения се надявам да сте разбрали какво имам предвид.

28. Държиш ли на думата си?

Старая се, поне когато зависи от мен не съм се отмятала.

29. Латерна или добър слушател?

Винаги ще изслушам човек, когато има проблем или просто му се говори, ще се опитам да му дам съвет, да помогна, от което смятам че съм добър слушател. Но каква съм латерна...не е истина. Много, ама много обичам да говоря. И много обичам да споря, ама хубав, качествен спор, с добър събеседник, не да се надвиквам с някое радио...

30. Обичаш ли предизвикателствата?

Като цяло не, всяка новост ме плаши в началото, но имам ли време да свикна с идеята на самото предизвикателство, бих го приела по-лесно.

31. Любовта е?

Сложно и неедностранно чувство. Има безброй видове любов, за която трябва да полагаш грижи всеки ден и да я поддържаш.

32. Какво не би простила на най-близките си хора?

Няма такова нещо, нали за това са най-близките ми. Но истината е, че при мен няма такова животно като абсолютна прошка. Факт е че прощавам лесно, бързо ми минават сръдните, може би и защото много бързо паля моторетката, но никога нищо не забравям. Особено пък ако става дума за голям гаф, според моите разбирания издънилия се никога не може да възвърне предишния си статут в очите ми, но никога няма да му го покажа. Просто винаги си имам едно наум…Не ме разбирайте погрешно, не съм отмъстителна и злобна, просто съм адски злопаметна!

33. Опиши се с една дума.

Емоционална.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.