Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвременните любовни романи

Featured Replies

Аз днес успях да си дочета "Бедствие на високи токчета" на Кристина Дод. Много харесвам историческите романи на авторката (въпреки, че Ирис доста се уливат с превода и редакци напоследък) и ми беше любопитно какъв ще е съвременният. Трябва да кажа, че останах със смесени чувства. От една страна доста забавен роман (по скоро тип арлекин). Много се смях докото го четох. Трябва да призная, е имах нужда напоследък от това. От друга страна обаче ми се стори малко претрупан. Имаше какво да се развие на историята определено. С две думи препоръчвам ако някой има нужда от 2-3 часа да се разтовари и посмее. :P

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 335
  • Прегледи 140,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Може ли да ми предложите някоя хубава книга??? :speak:

Здравей! Така е много общо, защото не си посочила какво обичаш да четеш.Или поне авторка.След като си на темата за съвременни предполагам,че за такъв роман питаш.Аз като върл любител на Линда Хауърд мога да ти предложа да прочетеш нещо нейно или на Марлис Мелтън – тюлените, на Сюзън Елизабет Филипс всичко преведено си заслужава, от Арлекинчетата има много разкошни.Ако искаш пиши ми на лични , да се свържем , мога и да ти пратя нещо ако нямаш.

Може ли да ми предложите някоя хубава книга??? :)

За смях или за плач?С повечко драма,крими или нещо по-спокойно?

Кажи какво харесваш,че да се ориентираме.Иначе с Линда Хауърд,Елизабет Лоуел,Нора и Кренц няма да сгрешиш.

И ако искаш нещо по-конкретно прочети поредицата „В смъртта" на Нора.На мен ми е любима.Първата книжка е „Гола в смъртта".

От арлекинчетата(+по-кратички са) харесвам автори като Рут Джийн Дейл,Елен Джеймс,Дей Леклеър,Лий Майкълс(романс) и Нейъми Хоторн,Даяна Палмър,Елиз Тайтъл(Страст).

Аз чак днес се загледах по тази тема :headphones: От както чета романи, чета само исторически. Благодарение на Дрийм Тийма и Зейн Макензи, се пренесох в наши дни...и от тогава съм само на тази вълна. Страшно ми харесха и съвременните романи! Толкова, че сега не ми се връща назад. Прочетох трите книги за Макензи и съм подхванала тази за Чанс. Но между временно пресуших две от поредицата за Бюканън и Сърцето на амазонката. Страшно ми харесаха всичките :dancing18: Сега съм подхванала една историческа, но после мисля пак да се върна на тази вълна. Мисля да прочета двете за Медина. Голями суперлативи прочетох. Още не съм се задълбочиба в темата, но срещнах много интригуващи коментари за авторки, които не съм чела до сега. Ще се чудя какво да подхвана първо :P

Още не съм се задълбочиба в темата, но срещнах много интригуващи коментари за авторки, които не съм чела до сега. Ще се чудя какво да подхвана първо :headphones:

Тя Линда има много почитатели /аз не съм точно от тях/, но да не стане пренасищане ти предлагам да метнеш някоя друга съвременна авторка. Сещам се за Лайза Клейпас и нейната трилогия. Покрай която, също имаше много дебати /коя от книгите е най-"истинска" и завладяваща/. Говоря за "Захарче", "Синеокият дявол" и "Непризнати грехове"- в този ред са като издаване и действие.

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Искам да похваля "Шаферки" на Джейн Костело... Е наложи ми се два пъти да я започна (първо излезе третата книга от "Сватбена агенция" на Нора Робъртс - 6 по шестобалната, после започнах Travis на Лайза Клейпас и отиде). Ноооо, в шаферките на някои места направо се просълзих от смях, имаше и много романтични моменти а всичките тези сватби мммммм :). Дано и другите и книги да са подобни. Определно ми хареса повече от "Мъртво вълнение" на Елизабет Лоуел, където техническите описания и характеристики ми дойдоха в повече.

Мили дами, искам да питам за една книжка, която четох преди доста време:wors:. До колкото помня беше на издателство Арлекин или суперроманс или бестселър ( тоя тип формат като книжките за Макгрегър). Тя е модел, много е красива. Той е редактор на списание и я нае да направи фотосесия за притурка към списанието. Ходиха в парка, в някаква хижа и не помня още къде. Той беше влюбен в нея от преди да се запознаят и затова искаше тя да е модела за притурката, ама това се разбира чак на края ;). Корица беше в бледи тонове с рози или нещо подобно. Моля някой ако я помни, да ми каже как се казва.:biggrin:Благодаря ви предварително Иначе, ако се чудите какво да четете препоръчвам серията за братята Макейд на Норчето :biggrin: препоръчвам ги горещо :)

Мили дами, искам да питам за една книжка, която четох преди доста време:). До колкото помня беше на издателство Арлекин или суперроманс или бестселър ( тоя тип формат като книжките за Макгрегър). Тя е модел, много е красива. Той е редактор на списание и я нае да направи фотосесия за притурка към списанието. Ходиха в парка, в някаква хижа и не помня още къде. Той беше влюбен в нея от преди да се запознаят и затова искаше тя да е модела за притурката, ама това се разбира чак на края ;). Корица беше в бледи тонове с рози или нещо подобно. Моля някой ако я помни, да ми каже как се казва.:huh:Благодаря ви предварително

Иначе, ако се чудите какво да четете препоръчвам серията за братята Макейд на Норчето :love: препоръчвам ги горещо :biggrin:

Нора Робъртс "Образи"

Нора Робъртс "Образи"

Мнооооогоооо ти благодаря :wors::wors::wors::wors::wors: Направо съм ти задължена :wors::wors::wors::wors:

Аз чак днес се загледах по тази тема :yanim: От както чета романи, чета само исторически. Благодарение на Дрийм Тийма и Зейн Макензи, се пренесох в наши дни...и от тогава съм само на тази вълна. Страшно ми харесха и съвременните романи! Толкова, че сега не ми се връща назад. Прочетох трите книги за Макензи и съм подхванала тази за Чанс.

А коя е книгата за Чанс? Можеш ли да ми кажеш заглавието и от къде я изтегли?

Преди известно време прочетох Don't Look Down на Jennifer Crusie & Bob Mayer. Забавна, остроумна, сладка. Идеална за отпуската на плажа или пък вкъщи с купа сладолед. На който му се чете подробно, писала съм в блога си.

Пепи, ти също ме зариби с твойта книга за бейзболиста :ph34r: . Сега ме е яд, че нямам време да я почна. Но и на нея ще й дойде ред.

• Автор

Прочетох Остани при мен на Линда Хауърд и мога да кажа, че е една ужасно трогателна история. Много ми хареса - отношенията между главните, конфликтите, борбата за оцеляване... Как Диона даде всичко от себе си, за да върне Блейк към живота и любовта разцъфна между тях... разцъфна с толкова кръв, пот и сълзи... От мен има десятка!

Прочетох и новелката Свръхнатоварване пак на Линда - не блести с нищо кой знае какво, но не е лоша. За мен е най-слабата книжка на Линда. Но и в нея присъства онази любов, за която си заслужава да четеш...и да живееш.

Хвърлих едно оченце и на Това е моето бебе на Джудит Макуилямс - арлекинче, но е адски сладка история, изключително забавна и разтоварваща! При нелепо стечение на обстоятелствата главната Люси забременява от главния Андрю. И започва битката между тях...какво да яде, какви упражнения да прави и изобщо как да се държи Люси по време на бременността. А Андрю черпи своите познания, препоръки и съвети от една "симпатична" книжка, която Люси съответно би разпердушинила, смачкала и изгорила на клада въпросното творение на "дявола". С много сблъсъци и битки на характерите, с припирните и разправиите, но в същото време с такава безкрайна нежност и внимание от страна на главния - двамата се откриха един друг и се влюбиха! Много сладка история! Препоръчвам на имащите нужда от усмивка и разтоварване!

Хвърлих едно оченце и на Това е моето бебе на Джудит Макуилямс - арлекинче, но е адски сладка история, изключително забавна и разтоварваща! При нелепо стечение на обстоятелствата главната Люси забременява от главния Андрю. И започва битката между тях...какво да яде, какви упражнения да прави и изобщо как да се държи Люси по време на бременността. А Андрю черпи своите познания, препоръки и съвети от една "симпатична" книжка, която Люси съответно би разпердушинила, смачкала и изгорила на клада въпросното творение на "дявола". С много сблъсъци и битки на характерите, с припирните и разправиите, но в същото време с такава безкрайна нежност и внимание от страна на главния - двамата се откриха един друг и се влюбиха! Много сладка история! Препоръчвам на имащите нужда от усмивка и разтоварване!

Миме, къде се изгуби бе мило, толкова ми липсваха твойте постова за прочетените книжки.Щом това Арлекинче ти е харесало, надявам се и другото на Джудит Макуилямс да ти хареса „Брачният договор“.Също много забавна и сладка книжка.Бащите на Либи и Джо, решават да ги оженят, защото им е вече време, пък те не правят нищо по въпроса.Бащите приятели, младите не се познават.И съставят брачен договор, който подаряват на Либи за рождения ден.От там започват и неразбориите.Либи и Джо се съюзяват против бащите си и всеки път допълват все нови изисквания в брачния договор, за да го направят невъзможен.Така малко по малко откриват един ден, че са се влюбили и „брачния договор“ става реалност.Книжката е много разтоварваща и с мнго смях в диалога.

А коя е книгата за Чанс? Можеш ли да ми кажеш заглавието и от къде я изтегли?

Game of Chance :rolleyes: е книгата. Изпратиха ми я по мейла. Ако искаш си дай твоя мейл и аз мога да ти я изпратя :)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Прочетох От любов на Линда Хауърд. Както може да се очаква много ми хареса. Поплаках си стабилно особено в последните страници. Бих казала, че романът е прекалено наситен от към драма, страст, болка...трагедия...и любов не изискваща нищо, любов, която само дава.

Накратко за романа Роум е бизнесмен, преуспяващ и богат, но преживява най-голямата трагедия, която може да сполети човек...в тежка катастрофа загиват жена му и двете му невръстни деца. Честно казано не знам как човек може да оцелее след подобно нещо. Но в живота му влиза...или по-скоро влиза по-надълбоко най-добрата приятелка на жена му - Сара... Влюбена в него от първият миг, в който го е видяла тя страда безмълвно и го обича несподелено. И някак си нещата между тях се случиха, някак си... страстта му надделя, похотта му и... те се ожениха. Сара е пример за жена, която обича от сърце и душа. Тя му даде всичко, без да очаква нищо в замяна, а Роум след опустошенията в живота си намери спокоен пристан. Романът е хубав наистина, но... Роум в продължение на много страници ми идваше да взема най-близкото нещо и да го халосам. Аз разбирам всичко, което е преживял и знам, че човек никога не би могъл да е същият след подобно нещо, но изключително силно в мен напираше чувството да го удуша... А Сара... да търпи всичко мълчаливо и безропотно... айде де... то бива любов, бива ама чак пък толкова... Признавам й го на Линда може да предизвика емоции в теб, емоции толкова силни и дълбоки и ти преживяваш всичко с героите й...

Но краят задоволи нуждата ми от нежност и любов... така, че давам на романът десятка.

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

За съжаление или пък не като чета такива книги ме обхваща неистово желанието главната да бие шута на главния. Ще ми се той да ѝ лази на колене,а тя да го изгледа все едно не го познава и да се фръцне на някъде. Имаше една такава книга на Сандра Браун. Главната бе певица и приятелка на брата на главния.Само приятелка,но поради някакви си тяхни съображения създаваха друго впечатление. Главния бе арогантен и самоуверен бизнесмен и бе решил на всяка цена да я изобличи и я откаже от брат си. Изкара на яве бедните ѝ корени,държеше се гадно с нея,опитваше се публично да я унижава. Покани я на гости и се опитваше хем да се отърве от нея хем ѝ налиташе. Мисля, стана ясно,че между брат му и главната няма нищо сериозно,но пак бе един начумерен и я подозираше,че се опитва него да хване. Въпреки ангелското ѝ търпение и свидетелствата,че е готин човек нашия мина всякакви граници(вече не помня какво точно направи) и тя най-накрая осъзна,че той я презира.Беше милата напълно унищожена.Да,но се оказа бременна и Той(не помня как и защо) се Осъзна. Чувстваше се ужасно и само в очите я гледаше,но бе отишъл твърде далеч.Тя разбира се му прости,но ми се искаше да го ритне,където най-боли и да го зареже. Книгата ми бе интересна,но не става за препрочитане-през цялото време Той се държеше криво и можеш да си изплачеш очите за Нея.

Здравейте, напоследък ми се чете нещо съвременно и леко крими, проблема е че изчетох всичко на Джули Гарууд от поредицата за ФБР, както и на Нора Робъртс, и сега не знам какво да подхвана. :( Някой може ли да ми препоръча нещо подобно? Може и да е на английски език. Благодаря ви предварително. :wors:

Аз прочетох "Мълчаливецът" на Елизабет Лоуел, и малко съм разочарована. Много е хубава историята, но направо осакатена само защото е Арлекин. Иначе много се зарибих по цялото семейство, мисля да прочета и "Самотникът" която имам подръка за сега и да разбера какви ги дроби Невада. Колкото до историята на Марая и Кеш,да не си кривя душата ама главната нещо много, много не ме изкефи да не кажа че направо си ме дразнеше, особено финалната част с откриването на мината, нещо не хванах какво общо имаше това с любовта й и бебето и какво точно доказваше. Друго, което ме подразни - 190 страници книга с три любовни сцени, едната от които си беше близо 10 страници - доообре и финал половин страница, в която героите си казват каквото имат, сдобряват, прощават си и вече много се обичат :down:

Любимата ми сцена от книгата е с бебето на Тен, там Кеш беше страшно сладък, направо ми се разтопи сърцето. Ревността на Кеш към Невада и Марая беше забавна, а връзката между всички герои очевидна и ми ставаше пирятно докато четях. В заключение пак ще кажа хубава е книгата, хареса ми доста, но се бях подготвила за нещо по-емоционално, по-така написано (да ме стисне за гърлото и да си порева, но не успях) и за това давам 8 на книгата.

Здравейте,

напоследък ми се чете нещо съвременно и леко крими, проблема е че изчетох всичко на Джули Гарууд от поредицата за ФБР, както и на Нора Робъртс, и сега не знам какво да подхвана. :)

Някой може ли да ми препоръча нещо подобно? Може и да е на английски език. Благодаря ви предварително. :wors:

Амиии чела ли си поредицата за тюлените на Марлис Мелтън?

Аз прочетох "Мълчаливецът" на Елизабет Лоуел, и малко съм разочарована. Много е хубава историята, но направо осакатена само защото е Арлекин. Иначе много се зарибих по цялото семейство, мисля да прочета и "Самотникът" която имам подръка за сега и да разбера какви ги дроби Невада. Колкото до историята на Марая и Кеш,да не си кривя душата ама главната нещо много, много не ме изкефи да не кажа че направо си ме дразнеше, особено финалната част с откриването на мината, нещо не хванах какво общо имаше това с любовта й и бебето и какво точно доказваше. Друго, което ме подразни - 190 страници книга с три любовни сцени, едната от които си беше близо 10 страници - доообре и финал половин страница, в която героите си казват каквото имат, сдобряват, прощават си и вече много се обичат :)

Любимата ми сцена от книгата е с бебето на Тен, там Кеш беше страшно сладък, направо ми се разтопи сърцето. Ревността на Кеш към Невада и Марая беше забавна, а връзката между всички герои очевидна и ми ставаше пирятно докато четях. В заключение пак ще кажа хубава е книгата, хареса ми доста, но се бях подготвила за нещо по-емоционално, по-така написано (да ме стисне за гърлото и да си порева, но не успях) и за това давам 8 на книгата.

Амиии чела ли си поредицата за тюлените на Марлис Мелтън?

Да, чела съм ги. Много хубава поредица, жалко че няма да видим останалите на бг.

А колкото до Елизабет Лоуел,и на мен много ми хареса поредицата, но главно заради връзките в семейството. Със сигурност ако беше по-голям обем, щеше да е пълен разкош.

Ако искаш по-емоционална книга, може да прочетеш "До края на света" пак на Лоуел. Аз лично се скъсах да рева докато я четох.

Да, чела съм ги. Много хубава поредица, жалко че няма да видим останалите на бг.

А колкото до Елизабет Лоуел,и на мен много ми хареса поредицата, но главно заради връзките в семейството. Със сигурност ако беше по-голям обем, щеше да е пълен разкош.

Ако искаш по-емоционална книга, може да прочетеш "До края на света" пак на Лоуел. Аз лично се скъсах да рева докато я четох.

Мерси за препоръката. Аз не съм кой знае какъв разбирач от съвременните романи, да не кажа никакъв, но ще ти направя още предложение - "Онази нощ" на Линда Хауърд, ако и нея си я чела се извинявам и дано някой друг успее да ти предложи нещо подходящо :)
Също така можеш да прочетеш и поредицата за Макензи или тази за Медина! Страхотни книги на Линда Хауърд. :whist:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.