Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвременните любовни романи

Featured Replies

От хубавите ви отзиви за "Съвършенство" ми се дощя да я прочета. Извинете за въпроса, но откъде да я дръпна, че в ескейпа я няма?

• Отговори 335
  • Прегледи 140,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дивойки, аз имам питанка и ако някой сподели кратко мнение много ще го обичам. Днеска съде не се сбих с едно момиче, че се опита да вземе една книга която си бях набелязала и въпреки, че стила на авторката малко ме нерви, щото все лута напред и назад из историята резюмето много ми ареса. Става въпрос за "Островът на дъгите" на Катрин Стоун, за изгубена принцеса дето е намерена и покрай останалото намира либовта. Таааа плийс кажете хубава ли е? :baby::P:D

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Дивойки, аз имам питанка и ако някой сподели кратко мнение много ще го обичам. Днеска съде не се сбих с едно момиче, че се опита да вземе една книга която си бях набелязала и въпреки, че стила на авторката малко ме нерви, щото все лута напред и назад из историята резюмето много ми ареса. Става въпрос за "Островът на дъгите" на Катрин Стоун, за изгубена принцеса дето е намерена и покрай останалото намира либовта. Таааа плийс кажете хубава ли е? :cool: :cool: :)

Не си спомням подробности,но е в типичния стил на авторката. Честно казано онази за лекарите е по-хубава.

Дивойки, аз имам питанка и ако някой сподели кратко мнение много ще го обичам. Днеска съде не се сбих с едно момиче, че се опита да вземе една книга която си бях набелязала и въпреки, че стила на авторката малко ме нерви, щото все лута напред и назад из историята резюмето много ми ареса. Става въпрос за "Островът на дъгите" на Катрин Стоун, за изгубена принцеса дето е намерена и покрай останалото намира либовта. Таааа плийс кажете хубава ли е? :cool: :cool: :)

Това е единствената книга на авторката, която съм чела и ако кажа, че я обожавам ще е доста слабо определение. Беше една от двете съвременни, останали от майка ми и в периода между 16 и 20 ми рожден ден съм я прочела не знам колко пъти, за мен е супер готина, трогателна, интересна и т.н. Така че ще ти кажа само честита придобивка!

Аз като цяло харесвам историите на авторката, и това, че ме нерви със своите "прелитания" не може да ми наруши цялостното мнение за книгата. И щом Пете казваш, че я харесваш, както сме със сходни вкусове, съм сигурна, че и на мен ще ми хареса. Мерси :cool:

• Автор

Прочетох Независима съпруга на Линда Хауърд. Много симпатично и ненатоварващо книжле. Много забавна и интересна история на двама съпрузи, които са разделени от седем години. И случайно се срещат..главния купува списанието на главната и й става шеф. Милата какво ли не направи да му избяга, а той какво ли не направи, че отново да я оплете в мрежите си.. :P Много готин сюжет, а финалът е много сладък. Главния е типичен представител на "мъжкарите" на Линда... :ph34r: От мен има десятка.

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

Аз също прочетох "Независима съпруга", и съм малко разочарована. Страшно ми допадна сюжета, но двамата главни...бяха да не кажа ужасни, ами просто не ми допаднаха. Главната хем вееше перчем и пееше марсилезата...и секунди по-късно се разтапяше само от един поглед на Рай, да не говорим ако я докоснеше. А РАй, не знам беше малко краен, на моменти като някой вагабонтин, деспотичен повече отколкото можех да понеса на момента... Това ми е единствената забележка към романа, просто героите сякаш се лутаха от едно чувство в друго без някаква видима последователност, което ме издразни...но пък историята ми хареса, беше ми много интересно как ще им се развият отношенията. И пак абсолютно в стил Линда се редуваха супер романтични и забавни моменти, с такива които те скискват за гърленцето...

Не е лошо книжлето, но Линда може повече, давам оценка 8,5.

Дочетох "Остани при мен" на Линда, отново много, много хубава книга, която ми бръкна в сърцето, не само заради страхотната си история, а и защото ми припомни една адски любима книга - "Твой завинаги" на Тереза Медейрос.

Не знам как го прави авторката, обаче от историите й ми лъха реализъм, и много ми допадна факта, че в началото представи Блейк във възможно най-непривлекателна форма, с всички недостъци предизвикани от двугодишният му отказ да се лекува. Начинът по който беше описан и цялата терапия бяха абсолютно реалистични, а също и любовта която припламна между главните ми се видя напълно на място, просто няма как да споделяш такава близост с човек и да не изпиташ някакви чувства към него.

Имаше много сладки и трогателни моменти, тя Линда ги умее тези работи, имаше и къде да се посмея, изобщо отново изключително наситен с емоции роман. И най-голямото му качество според мен, е че показва живота в реални краски...на хората ежедневно се случват лоши неща, но стискаш зъби и ги преодоляваш!

Една много мъничка забележка от мен - несигурността на главната ми дойде малко в повече в последните 20 страници, но пък Блейк компенсира от всякъде, а заради това изказване:

"- Лъжеш! - избухна Блейк в отговор и Диона сякаш го видя как се наежва. - Толкова си луда по мен, че стоиш там и ревеш, нали?"

оценявам книгата с десет и препоръчвам на нечелите!

• Автор

Пете, както винаги убийствен и невероятно зарибяващ коментар, но мен ме спечели още с това изречение...

...а и защото ми припомни една адски любима книга - "Твой завинаги" на Тереза Медейрос.

Обожавам я тази книжка, една от най, най-любимите ми! :help:

След Убий и кажи и Втори шанс се мятам на Остани до мен без да се замислям... Все пак съм чела и коментари, че приличала малко на Връщане към живота на Сандра Браун, а аз и нея харесвам. Така че шИ се чете :mad:

Пете, както винаги убийствен и невероятно зарибяващ коментар, но мен ме спечели още с това изречение...

Обожавам я тази книжка, една от най, най-любимите ми! :)

След Убий и кажи и Втори шанс се мятам на Остани до мен без да се замислям... Все пак съм чела и коментари, че приличала малко на Връщане към живота на Сандра Браун, а аз и нея харесвам. Така че шИ се чете :)

Хихи знаех си, че ще реагираш така, още докато си пишех коментара за теб се сетих, като знам колко обичаш "Твой завинаги".

А за Убий и кажи и Втори шанс, как ми се иска да ги прочета, абсурд да си пусна класацията без тях...обаче с моята непоносимост да чета от компютъра, ще бъде страшно преживяване :help: ама като ми свършат дозите на книжен формат, ща не ща ще се прежаля :mad: (тук е мястото да вметна, Дани благодаря че си ми дилър ;) )

От известно време седя,чета коментарите на Петя и Мими за книжките на Линда и си умирам от кеф.Давайте момичета! Коментарите ви са прекрасни и трогателни и ме чопкат , дали да не си препрочета книжките? Направила съм ви нещо като класация на двете,и за сега горе-долу сте равни.Освен това ми е много интересно как авторката успява да заплени всеки , който се запознава с романите й и го кара да продължава да ги поглъща един след друг.С нетърпение чакам да видя как ще завърши класацията на книжките й.

От известно време седя,чета коментарите на Петя и Мими за книжките на Линда и си умирам от кеф.Давайте момичета! Коментарите ви са прекрасни и трогателни и ме чопкат , дали да не си препрочета книжките? Направила съм ви нещо като класация на двете,и за сега горе-долу сте равни.Освен това ми е много интересно как авторката успява да заплени всеки , който се запознава с романите й и го кара да продължава да ги поглъща един след друг.С нетърпение чакам да видя как ще завърши класацията на книжките й.

Мда./По-скоро заигравка Руми/

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Класацията ще се позабави, поне още 2-3 седмици. А що се отнася до авторката, не знам как ми влезе чак толкова под кожата, че дори нямам проблем дневно по две нейни книжки да прочитам. Наистина пише страхотно! И пак благодарение на форума се открехнах за нея, ако не бяха коментари на Руми, Ивето, Надя, Дани едва ли щях да й обърна внимание :) !
:nono: За "От любов" на Линда Хауърд бих могла да кажа, че и мен ме държа на тръни до писледно.Много хубава книга. Даже след като минаха няколко дни пак я прочетох. Лошото е, че през последните седмици не ми остава време да чета , а съм си набелязала още няколко. На същата авторка обаче прочетох "Почти завинаги" и "Закъсняла Коледа", които се явяват като продължение на "От любов". Много са добри и те. Препоръчвам ги. Друга книга на същата авторка, която ме прикова на канапето и не си легнах :blink: докато не е прочетох е "Скандална тайна". :cool::)

За малко да пропусна да изкоментирам. Прочетох "Белязаният Макензи" на Линда Хауърд. Уникално сладурско книжле, не очаквах толкова много да ми допадне, но бях изцяло запленена от хумора и стила на авторката. Да не говорим, че Уолф си бе от любимия ми типаж герои - сърдит мечо, който си намери майстора в лицето на една опърничава добродетелна учителка. Всеки път, когато Мери отказваше да реагира, както той очаква, се разтрисах от смях. В същото време не може да се каже, че е съвсем лека книга. Като за човек, като мен, който чете основно исторически романи, си е събитие да се зарибя толкова по съвременен. Скоро трябва да намеря време и за "Мисията на Макензи", а и усещам, че ще крънкам Дани за останалите произведения на Линда след време. Благодарско отново, мила, че ми зае книжките.

И разбира се, не мога да не пусна един-два любими откъса:

Джо стана от стола и се протегна.

— Някога яздила ли си? — неочаквано попита той.

— Не, никога не съм се качвала на кон. — Мери се подсмихна. — Да не би да ме изхвърлят от Уайоминг за това?

Тонът му беше сериозен.

— Може и това да се случи. Защо не дойдеш някоя събота в планината и аз ще те науча? Съвсем скоро училището ще свърши и ще имаш много свободно време.

Едва ли си даваше сметка колко съблазнителна й се стори идеята, не само защото щеше да се научи да язди, на и защото щеше да види Уолф. Само дето да се срещне с него беше също толкова болезнено, колкото да не го вижда, защото между тях не можеше да има нищо.

— Ще си помисля — обеща Мери, макар да се съмняваше, че ще се съгласи.

Джо не настоя, но бе твърдо решен да не остави нещата така. Щеше да закара Мери в планината, по един или друг начин. Вече му струваше, че Уолф е на ръба на издръжливостта. Щеше да я заведе под носа му, както водеха породисти кобили при жребци. Хубавата му, смела учителка щеше да е късметлийка, ако успее да каже «здрасти», преди баща му да я е сграбчил. Никога досега не беше виждал някоя така да омае Уолф, както госпожица Мери Елизабет Потър.

Наум Джо си затананика част от песента «Сватовникът».

:whist:

При звука на приближаваща кола Уолф бързо скочи от леглото. Мери сънено се размърда.

— Какво става?

— Имаш гости.

— Гости ли? — Тя седна в леглото и махна косата от лицето си. — Колко е часът?

— Почти шест. Явно сме заспали.

— Шест! Урокът на Джо!

Уолф изруга и започна да се облича.

— Това вече не може да се търпи. Всеки път, в който се любим, собственият ми син ни прекъсва. Започна да му става навик.

Мери също се заоблича трескаво, докато се опитваше да се пребори с чувството на срам. Как щеше да погледне Джо, след като беше толкова очевидно, че досега е била в леглото с баща му? Леля Ардит щеше да се отрече от нея за това, че напълно е забравила морала и благоприличието. След това погледна Уолф, който точно обуваше ботушите си и сякаш сърцето й се уголеми, докато изпълни целия гръден кош. Тя го обичаше, и нямаше нищо по-морално от любовта. Колкото до благоприличието, Мери просто повдигна рамене и мислено се сбогува с него. Никой не е идеален.

Джо бе оставил учебниците си върху масата и правеше кафе, когато двамата се появиха в кухнята. Погледна ги и се намръщи.

— Виж, татко, това вече не може да се търпи. Пречиш ми на уроците. — Само веселото пламъче в очите му възпря Уолф да не се разгневи; след минутка отиде и разроши косата на сина си.

— Синко, и преди съм ти казвал, че уроците ти са в неподходящо време.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Вмомента чета всичко , до което мога да се докопам на Сюзън Елизабет Филипс и съм направо очарована.Има ли направени сканове на "Знойни сънища" и "Първата дама"?Само тях от издадените на български ненамирам,а толкова ми се иска да прочета.Моля за информация и благодаря предварутелно!

Много благодаря за бързия отговор и понеже наистина се пристрастих към авторката да питам къде да дам заявка за "Първата дама"?

Много благодаря за бързия отговор и понеже наистина се пристрастих към авторката да питам къде да дам заявка за "Първата дама"?

Когато преди някой месец разбрах,че има и тая книга преведена, бях пуснала запитване в ескейпа. Тогава Гането сканира „Знойни сънища“, но за тази никой не се обади.Така,че можеш да пуснеш запитване пак в ескейпа , и тук в „Дискусии....“
  • Автор

Прочетох Убий и кажи на Линда Хауърд и мога да кажа само УаУууу Публикувано изображение. Много силен роман, изключително динамичен и впечатляващ. Невероятна история, нежност и страст, която би могла да те изпепели... Както казва Петето "тя Линда ги разбира тея работи". Толкова ги разбира, че трябва направо да дава уроци на авторките, които прекаляват с любовните сцени...

Карън е медицинска сестра, загубила майка си преди няколко месеца и разбира, че и баща й е убит. Баща й е бивш снайперист, който се е забъркал с не когото трябва. Убива го негов стар познайник (наемник) - Рик Медина, който също намира смъртта си през тази нощ. Разследващият детектив е нашия личен убавец главния - Мърр така де Марк Публикувано изображение. Отначало той мислеше лоши неща за нея, направи си грешни изводи от реакциите й... тъй като почти винаги е подтискала всичко в себе си, тя не изразява чувствата си толкова лесно... до момента, в който той разби всичките й защитни стениии Публикувано изображение Честно казано той с погледа и нежността, на които е способен би разрушил и стените на манастир... Но тя се уплаши след цялата страст, която изживяха и избяга от него.. Той направо беше побеснял, въпреки краткото им познанство и двамата се бяха влюбили. Единственото, което го забави да не отиде при нея беше едно много ужасно убийство..

В двата дни, които бяха разделени се опитаха да я убият два пъти и тя притичка обратно в топлите му сигурни обятия...

И след всичките ужасни събития те осъзнават, че тя е преследвана от убийците на баща й.. и се появява тооооооой мъжа-загадка (нямам търпение да прочета книгата за него) - Джон Медина. Само като се появешеми спираше дъха, а и цялата мистерия около него толкова много събудиха любопитството ми..

За да не преразказвам какво точно стана, само ще кажа, че и Джон и Карън успяха да отмъстят за бащите си... А Марк и Карън поеха по пътя на щастието... от болнична стая, но все пак заедно..

Романът е страхотен и заслужава да се прочете Публикувано изображение. От мен има минимум десет...

Миме, напълни ми душичката рано - рано.Сега ме гложди да прочета книжката пак.Аз за съжаление я четох след „Втори шанс“ и като че ли не ми направи такова впечатление(вече бях луда по Джон Медина.)Ще чакам с нетърпение коментара ти за „Втори шанс“. :yanim:

• Автор

Миме, напълни ми душичката рано - рано.Сега ме гложди да прочета книжката пак.Аз за съжаление я четох след „Втори шанс“ и като че ли не ми направи такова впечатление(вече бях луда по Джон Медина.)Ще чакам с нетърпение коментара ти за „Втори шанс“. ;)

Още съм в началото, Руми, но мога да кажа, че "Убий и кажи" бледнее в сравнение с действието и емоциите във Втори шанс (поне за сега). Когато я допрочета ще пиша по-подробно, но и аз май взех да се влюбвам в Медина.. :wow::ph34r::wow::baby::wow::baby:

• 2 седмици по-късно...

Аз посред нощ бях обхвана от налудничаво желание за четене и захванах "На ръба" на Линда, уж да се приспя...та си легнах в зори! Ох само как ми хареса книжлето, толкова сладко, напълни ми душата! Сюжета беше просто идеален, перфектен, вярно имаше един момент, в който главния си беше просто за убиване, ама то пък толкоз сладък мъж, какво и да му направиш - все е грехота. И главната много ми допадна, аз по принцип много ги харесвам героините на Линда, но Теса специално все едно аз си я бях създала!

Първата част на книгата е лека и толкова приятна, после става драматично и последните 70-тина страници са уникални (общо взето от момента, в който Брент реши, че ще я спасява от затвора) - изхабих доста кърпички, не че ми беше гадно или чак пък толкова драматично, че направо непосилно - не, просто беше трогателно, толкова трогателно, така хубаво се наревах, имах нужда!

Да направя една равносметка за себе си - това е 11 или 12 книга на Линда, която чета и поне до тук грабва приза за най-любимата ми нейна книга! Ама дори не мога да опиша колко адски много ми хареса, сещам се само за един лаф - "Еваляяяя страотноооо"

Нямам никакви забележки към романа, препоръчвам го горещо на всички нечели и му пиша 10!

• Автор

... Loading...

В момента се опитвам да си събера мислите, да си успокоя сърчицето и да спра треперенето на ръцете и на краката си... Най-накрая! В прединфарктно състояние бях тази нощ, ама оцелях!!! С ръка на бясно препускащото си сърчице мога да кажа, че всичко, което съм чела на Линда до сега бледнее пред Втори шанс. Поне за мен... Книгата е НЕВЕРОЯТНА, СЪРЦЕРАЗХЛОПВАЩА и ЗАВЛАДЯВАЩА! Много време я влача поради причини независещи от мен, но тази нощ си беше направоооо наслада за сетивата...

Ето накратко за книгата - група антитерористи са в Иран, с мисия да унищожат групировка, която създава и ще разпространява антракс. Найема - главната (технически сътрудник), Далас - съпругът й, Тъкър и на другите двама вече не им помня имената. И Далас и Тъкър са невероятни мъже - тип ала Линда, които направо ти разтреперват гащите... Далас е натоварен с мисията да постави експлозиви във фабриката и след това всички по живо по здраво да изчезнат.. Но нещата се объркват и Далас (невероятен мъж казвам ви) е ранен и...Тъкър му заповядва, а и той сам избира да завърши мисията... Публикувано изображение Скъсах се да рева... Болката и мъката в сърцето на Найема ме разтърсиха, защото тя беше опустошена...ядеше механично, движеше се механично, дори физическа болка не усещаше, а сълзите не идваха...но когато мъката й се отприщи... Публикувано изображение Тъкър направи всичко да я изведе от страната, всичко за да я запази жива... Публикувано изображение Оцеляха, но на доста висока цена...

Минали са пет години, взривен е самолет, с някакъв нов вид експлозив и се срещаме отново с Тъкър, който в действителност е Джон Медина - неуловим и невероятно интелигентен шпионин... какво ти... разхлопа ми сърцето, разтрепера ми ръцете и ми подкоси краката...Публикувано изображение Състоянието ми най-добре би могло да се опише така...

Приближавайки се към Джон, Найема леко залитна, и бутна слънчевите очила на носа си, за да прикрие изражението си. Боже, този мъж трябваше да си облече някакви дрехи, иначе рискуваше да й докара инфаркт! Публикувано изображение...

Но този неуловим шпионин е загубил сърцето си в онази пустиня! Докато се бореше да запази живота на Найема, той се влюби в нея. Измъчван от вина заради смъртта на съпруга й, пет години стои далеч от нея...давайки и шанс да си намери някой друг, да се влюби в някой друг. Но уви...повече не може да бъде търпелив и жертвоготовен и я забърква в интригата с експлозива и залавянето на виновника. Но всяка среща, всеки сблъсък предизвиква емоция в мен... или луд неудържим смях, или ми разтреперва гащите от страстта (тя Линда ги умее тея работи)...

Цялата книга е изпълнена с такова напрежение, емоции и страст, че аз нямам думи, с които да ги опиша. Няма и да се опитвам, защото това невероятно удоволствие трябва да се изживее!!! Горещо я препоръчвам и я оценявам с десет...на n-та степен!!! И само искам да попитам: Защо Медина не е истински, защооо? Публикувано изображение

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

И само искам да попитам: Защо Медина не е истински, защооо? Публикувано изображение

Мимееееее, страхотно много ме развълнува. Благодаря ти мила!

А този въпрос си задавам и аз по сто пъти на ден и още не съм намерила отговора.

:yanim::):P:lol6:

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.