Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 4)

Featured Replies

Прочетох книгата на Сюзън Андерсън и да си кажа истината:доста ми хареса! Имаше си от всичко по много!Заинтригува ме! Потърсих и други книги на авторката издавани на български,но не открих! Някоя от вас да е чела случайно някоя друга нейна книга? Благодаря отново за удоволствието да прочета книгата! :yanim:

• Отговори 2k
  • Прегледи 300,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няколко дни бях без комп и сега се радвам на новите придобивки. Благодаря!

Слънчо, даваш ми повод да кажа още нещо, което е новост и понеже защото съм наясно, че не всеки се вълнува от дейността на екипа, досега не съм споделила. Така де при нас най-важни са резултатите, тях виждате. Но си спретнахме и още едно местенце където предимно се давчат проектите на Дрийма. Естествено, че има и готовите и започнатите и предстоящите. Аз виноват че не всички ощи. Там ще има и конкретна инфо кога да се чака дадена книга, както и вероятно още изненади свързани все с дейността на екипа. Това не значи, че в Калди няма да има информация - просто дето се вика там ще надниквате и в кухнята заедно с членовете на екипа, ако ви интересува разбира се. Който му е интересно може да ми пише лс и ще го водя.

Местя цитата тук, щото темата е по-подходяща за думичките , които искам да споделя.Под....„че не всеки се вълнува от дейността на екипа“ ще кажа, че наистина в последно време, след всеки излязал превод, най-много двама-трима да кажат, какво ги е развълнувало,какво не им е харесало и това са хора от редовните , пишещти тук.Останалата маса сваля (около 350-400 човека)от ескейпа и до там.Нали този форум е за това , за да влязат повече хора да кажат мнение, какво ги вълнува, какво са прочели, което други са пропуснали.Коментарите по фен-преводите на Дрийм Тийма, са точно този „барометър“, който показва как са се справили превеждащите, редакторите.Трябва ли да се промени нещо, да се обърне внимание на друг автор и т. н.Иначе, ние, които четем на няколко езика , ще продължим да си четем, но на роден език няма да има нова преведена книга.Нещо като с издателствата, само че те искат пари, а ние искаме коментари.Знам,че на всеки му е напрегнато през деня, вечер като се прибере има работа в къщи,или изпити , учение, но недейте забравя, че и тези които превеждат и редактират, също са на работа и ангажирани в къщи и в учението, но въпреки това сядат и превеждат и редактират, за да има всички ние какво ново да четем на роден език.И си мисля,че ако ние редовно пишещите спрем да пишем за една седмица, форума ще замре.Това си е лично мое болезнено мнение и не ангажирам никой.

Руме, аз лично примерно коментирам когато имам време, защото съм за пореден път във фаза на контролни и подготовка на запис на видео за оценка. Ако знаеш колко превода има, които не съм изчела... Може би са малко повече от два-три за мое най-голямо съжаление.:/

Иначе оценявам свършената работа и положеният тежък труд по преводите на дадените романи, за което съм страшно благодарна и винаги когато съм свободна им се наслаждавам от до!

И в на Рум-рум , и в на Стаси доводите има резон. Да Стаси е права хората са заети, но както отбеляза Руми от 350-400 души е много интересно как само 10 от тях намират време да споделят мнение, тези 10 едва ли всичките са без ангажименти хора, но имали са желание намерили са време.

Идеята не е толкова да е активен форума ( макар че и това е важно), идеята е да има повече мнения, кое се харесва, кое не, някой може да има някакво предложение или просто разсъждение по даден въпрос. Екипа как да разбере, не сме телепатки :yanim: Та с тази идея отправи този апел колежката Рум-Рум или поне аз така си мисля.

Естествено обаче насила хубост не става, но и нека не забравяме, че с вливането на нова кръв ( в случая - мнения, коментари и предложения от стари и нови потребители ) само ще подобрим форума и работата на екипа като цяло, а той каквото и да си говорим , наред и с другия отбор преводачи , си е съществена част от този форум и мисля, както и аз самата съм благодарна на съдбата че ги има.

Моя мотив да го направя не е свързан с това кой коментира и кой благодари. Не казвам, че не ми е важно, да не си вадя ся стар пост. Много ми е важно, но не това ми бе причината, а да разкрия малко от начина, по който се раждат мечтите ни. Малко разбира се- не всичко. Скоро ще можете да прочетете първите глави на излизащи романи и да следите роман глава по глава ако имате нерви де(това беше шега). Та мисълта ми е, тук виждате само крайният резултат и тук таме ви дразня за нещо.. Там ще сте в течение и много ще ви ядосвам. А на логичният въпрос защо не в Калдата ще отговоря колкото повече толкова повече!!! - казал мечо Пух. Джул това е и за теб. Пак казвам, който го интересува. Инак тук ще си излизат готовите вече неща. Рум и мен ми прави впечатление активността, но също я отдавам на ангажименти и не лек живот напоследък. Друго си беше преди година. Пишехме на поразия. А дано си върнем лекотата в сърцата пак.

Моя мотив да го направя не е свързан с това кой коментира и кой благодари. Не казвам, че не ми е важно, да не си вадя ся стар пост. Много ми е важно, но не това ми бе причината, а да разкрия малко от начина, по който се раждат мечтите ни. Малко разбира се- не всичко. Скоро ще можете да прочетете първите глави на излизащи романи и да следите роман глава по глава ако имате нерви де(това беше шега). Та мисълта ми е, тук виждате само крайният резултат и тук таме ви дразня за нещо.. Там ще сте в течение и много ще ви ядосвам.

А на логичният въпрос защо не в Калдата ще отговоря колкото повече толкова повече!!! - казал мечо Пух. Джул това е и за теб.

Пак казвам, който го интересува. Инак тук ще си излизат готовите вече неща.

Рум и мен ми прави впечатление активността, но също я отдавам на ангажименти и не лек живот напоследък. Друго си беше преди година. Пишехме на поразия. А дано си върнем лекотата в сърцата пак.

Къде е това място, бе хора? Аз явно съм много заплесната, Съни, щото не можах да разбера откъде го изкопа и го довлече тук твоя коментар Румито? :) Рових, рових - и нищо не намерих... Упс, отивам да ти пиша на лични! :beat:

Местя цитата тук, щото темата е по-подходяща за думичките , които искам да споделя.Под....„че не всеки се вълнува от дейността на екипа“ ще кажа, че наистина в последно време, след всеки излязал превод, най-много двама-трима да кажат, какво ги е развълнувало,какво не им е харесало и това са хора от редовните , пишещти тук.Останалата маса сваля (около 350-400 човека)от ескейпа и до там.Нали този форум е за това , за да влязат повече хора да кажат мнение, какво ги вълнува, какво са прочели, което други са пропуснали.Коментарите по фен-преводите на Дрийм Тийма, са точно този „барометър“, който показва как са се справили превеждащите, редакторите.Трябва ли да се промени нещо, да се обърне внимание на друг автор и т. н.Иначе, ние, които четем на няколко езика , ще продължим да си четем, но на роден език няма да има нова преведена книга.Нещо като с издателствата, само че те искат пари, а ние искаме коментари.Знам,че на всеки му е напрегнато през деня, вечер като се прибере има работа в къщи,или изпити , учение, но недейте забравя, че и тези които превеждат и редактират, също са на работа и ангажирани в къщи и в учението, но въпреки това сядат и превеждат и редактират, за да има всички ние какво ново да четем на роден език.И си мисля,че ако ние редовно пишещите спрем да пишем за една седмица, форума ще замре.Това си е лично мое болезнено мнение и не ангажирам никой.

Руми, не мисля, че има човек във форума ни, който да не се вълнува от това, че чете книги, които може би никога няма да бъдат преведени от издателство в България! Лично за мен настъпва празник, когато видя преведена книга от любима авторка (в случая Джули Гарууд, Линда Хауърд) или пък се запозная с нови (Джулия Куин - леле, влюбена съм в тази писателка!) :angry: Уф, не знам дали усещате, ама като видя преведена книжка, целият екип се оказва накичен с ангелски крила и ореоли :speak: Да, всички сме заети хора, но не мисля, че отнема чак толкова време да кажеш едно "Благодаря", или пък да споделиш мнение за книгата, за превода, за автора... Признавам, че аз всеки ден съм във форума (предимно преди да започна работа и вечер у дома)- обичам да прочитам мненията и да се запознавам с автор, който съм отбягвала, но някои момичета тук имат талант така да представят дадена книга, че направо да нямаш търпение да започнеш да четеш :speak:

Уф, малко се поувлякох, но мисълта ми беше, че страшно съм благодарна, че ви има, момичета и че правите възможен достъпа до автори и книги, които иначе нямаше да прочетем на роден език!

Мили дами, "Нечакано щастие" ви очаква !

Вече заявявам на всеослушание, че съм влюбена във всички морски пехотинци :speak: Страхотно сладка книга, тези двамата направо ми докараха пеперудки в стомаха :) А също така и второстепенните герои - Джесика и Крис! Дали има още книги, в които главния е морски пехотинец, тюлен и т.н. (с изключение на Марлис Мелтън, книгите й са класика в жанра!). Ако се сетите за книга с подобна тематика, свирнете тук! :)

Редактирано от Тор (преглед на промените)

И аз да изкажа мнение по текущия въпрос. Като член на Дрийма, за мен също са много важни коментарите, но не са на първо място. За мен е важно да правя нещо, което обичам и ми харесва. Е, преводите на романи са едно от тези неща. Естествено, че когато получа положителен коментар за труда си, сърчицето ми се разтапя, но разбирам и тези, които нямат време да напишат коментар, или пък да прочетат дадения превод. Аз самата успях да отделя време да прочета Виконтът който ме обикна едва преди 2-3 дни. Да, свалят по 300 човека от ескейпа, но колко от тях четат на моменета? И сред нашия екип има момичета,които не са изчели всичко от проектите ни. Мисля, че няма място за сърдене, защото и другите теми са си позамряли, а не само благодарностите към нас.

Честит 8 март, момичета! Желая ви огромна любов и романтични мъже! :(

Ся, гледайте,как в една тема ше се карам, ше се моля и ше честитя! 1.Ама кукли,що са резписахте беш снощи като нямам комп.Не мога да наваксам по обед- някой все влиза в офиса. 2. Точно щото нямам машинка, не мога да играя в "Познай героя,,,," Айде, някой да ме замести,а? 3. Честит празник дами,да сте много щастливи и ведри! :yanim: :yanim: :)

Честит 8-ми март мили дами !!! Бъдете винаги обичани и обичащи.

Честит Празник! Да сме живи , здрави и много, много обиани! :whist:

Искам и аз да помогна с каквото мога в усилията ви да ни радвате с хубави книги!Затова бих могла да кандидатствам за редактор!Не зная как ще се справя, но от опит глава не боли! :P

• Автор

Искам и аз да помогна с каквото мога в усилията ви да ни радвате с хубави книги!Затова бих могла да кандидатствам за редактор!Не зная как ще се справя, но от опит глава не боли! :P

Скайпа ми е написан в профила ми - намери ме там и има да редактираш до 2178-ма.. :cool:

Скайпа ми е написан в профила ми - намери ме там и има да редактираш до 2178-ма.. :P

Намерих ви!

• Автор

Намерих ви!

Нещо не те виждам, обаче.. Скайпа ми е с две долни черти - да не си се объркала?

Страшно ми допадна книжката на Сюзън Андерсън, но може би защото и редактирам скана беше в по различен pdf формат. Поне на мен при редакция на такава книга ми е много трудно, защото сравняването със скана е безмислено. А за преведените книги нямам думи не съм се смяла толкова до сега. Диалога е много закачлив и разтоварващ. Приятни мигове с любимото хоби!

Вярно казват хората, че докато не се поставиш на мястото на другия не знаеш какво му е!Днес цял ден се мъча да редактирам и пак гледам като теле в железница!Че бях си наумила и да се опитам в сканирането!Хахахаха! Момичета, направо шапка ви свалям!Как го правите вие - не ми е ясно! :) Наистина след като видях за какво става дума имате моите адмирации за големия ви труд! :P

Последните две книжки от Мария Varnam.

Мария, когато се върнеш в България, обади се да се видим да ти върна всички книжки или ми напиши на лични телефона на сина ти, за да ги дам на него.

Пръстен с диаманти - Лайза Хел

Репортерката от скандалната хроника - Р. Вундерер - роман-премия към горната книжка

Вярно казват хората, че докато не се поставиш на мястото на другия не знаеш какво му е!Днес цял ден се мъча да редактирам и пак гледам като теле в железница!Че бях си наумила и да се опитам в сканирането!Хахахаха!

Момичета, направо шапка ви свалям!Как го правите вие - не ми е ясно! :(

Наистина след като видях за какво става дума имате моите адмирации за големия ви труд! :)

Мила, не се стряскай, ами давай напред. Мисля, че така е със всички в началото. Аз вече всички корекции преди четенето ги правя за не повече от пет минути, така че не се стряскай. В началото, когато започнах два дена не си намерих място, докато не се справя, бях се припотила двайсет пъти, а имах и две хлапета на главата.

За другия пакет с редакции, чакам да те видя с твои редактирани книжки.

Днес цял ден се мъча да редактирам и пак гледам като теле в железница!........Как го правите вие - не ми е ясно! :)

Споко бе,щом и аз редактирам,значи и ти можеш!Малко шашкане,малко нерви и много питане на момичетата,които са "навътре" е след третата ще се усмихваш на притесненията сил

Страшно ми допадна книжката на Сюзън Андерсън, но може би защото и редактирам скана беше в по различен pdf формат. Поне на мен при редакция на такава книга ми е много трудно, защото сравняването със скана е безмислено.

А за преведените книги нямам думи не съм се смяла толкова до сега. Диалога е много закачлив и разтоварващ.

Приятни мигове с любимото хоби!

Мила не ме стряскай така, че я взех за редакция

Напълно съм съгласна за труда на редакторите и сканиращите. Едното отдавна знам, че не ми се отдава, а другото наскоро са светнах колко точно трудоемко е. Благодаря момичета, че отделяте от времето и уменията им се наслаждаваме на книжките.

А щях забравя, но днес получих страхотен подарък за рождения ден на дъщеря ми /трябваше е за 8 март ама и Бог знае, че не мога празнувам аз само един ден/. Някаква котка, със странно име, от някаква още по странна планета Авиара. Ся пък гледам, че Дара Джой я писала. Чета и се чудя. А освен това котката имала дълга черна коса -ммммммм - и странния навик се облича в червени домашни роби. Хмммм. Това дали ще става за четене как мислите?

Дара Джой - Реджар

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.