Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 4)

Featured Replies

За феновете на Нора Робъртс, ето една книжка, която на края на август прави една година от издаването.

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=5959

Приятно четене!

Книгата е предоставена за сканиране от Stefanika.

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 298,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трябва да призная, че книгите с "Журнал за жената" нито ги купувах, нито съм ги чела. Но преди време бях взимала два от тях, когато Бард ги издаваха: "Много гот" /Кармен Рийд/ и "Добър в леглото" /Дженифър Уайнър/, а сестра ми има "Още си секси парче" /Индия Найт, издателство Кръгозор/. Това са си чиклити, от времето, когато този жанр направи бум на бг пазара. Така че всеки, който ги мери с аршина на любовни романи, няма как да не бъде разочарован. На Дженифър Уайнър съм чела друга нейна книга: "Нищо общо". За нея ми е трудно да я сложа в чисто чиклитска графа, от друга страна не може да се нарече и изцяло любовен роман, затова аз я категоризирам просто като "роман". Главната героиня отново е несигурна в себе си закръглена жена с професия, която обаче има по-малка сестра с перфектната фигура и уникалната склонност да се забърква в каши. Общо взето основната идея на книгата беше промените, които настъпиха и у двете сестри, така че накрая всяка да осъзнае, че въпреки различията и недостатъците си, те са едно семейство и се обичат. Междувременно, разбира се, главната намери любовта и... happy end. На мен лично ми хареса като четиво, макар действието да не беше от най-динамичните. :)

Момичета първо благодарности за книжката на Нора :D

Тия известните авторки като Кренц, Гарууд, и т.н., които вървят с Блясък и Стори, как е качеството - не на хартия, щото тя е ясна, говоря за превод. Това същия превод, който имаме от преди това ли е /било то от Хермес, Бард или друго издателство/, или качеството е според цената им.

Ели, книжките на Блясък и Стори са с превода от преди, само с друг редактор :D .

Момичета първо благодарности за книжката на Нора :D

Ели, книжките на Блясък и Стори са с превода от преди, само с друг редактор :D .

Тоест, същият преводач, друг редактор.

А по въпроса за това какъв срок можем да изчакваме за сканиране мнения ще има ли?

Момичета помощ ! Трябват ми преводач, коректор, редактор на книгата Аметистова корона от Катрин Дьовил. Ако намерите и името на първия издател и годината-още по-добре.

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Момичета помощ ! Трябват ми преводач, коректор, редактор на книгата Аметистова корона от Катрин Дьовил. Ако намерите и името на първия издател и годината-още по-добре.

Преводач - Ваня Пенева

Редактор - Елена Панова

Коректор - Румяна Маринова

Издателство "Ирис" 2001г.

Мнооого благодаря Боби! :wors:

Момичета, в момента редактирам Джаки Колинс "Опасна целувка", но ми липсват 416-417 стр. Ако може някой да помогне, :cheers:

Редактирано от ros_s (преглед на промените)

Тоест, същият преводач, друг редактор.

А по въпроса за това какъв срок можем да изчакваме за сканиране мнения ще има ли?

Аз съм на мнение, че може малко да се поизчака, но не и година, както при "нормалните" романи. Все пак, предполагам, тиража на списанията не е чак толкова голям, а и цената е по-достъпна, така че, който реши, ще си ги вземе. Да речем месец-два, максимум три изчакване.

Здравейте, момичета! За първи път си позволявам да пиша във форума и искам най-напред да ви благодаря за чудесната работа, която вършите и страхотните книги, които превеждате и сканирате. От дълги години съм фенка на този тип литература и четейки я доста се разтоварвам ;) . Искам да ви попитам дали случайно може да ми кажете откъде бих могла да намеря една книга, казва се "Жена от мечтите" на Кей Хупър на издателство Хермес. Благодаря ви предварително.

Здравейте, момичета! За първи път си позволявам да пиша във форума и искам най-напред да ви благодаря за чудесната работа, която вършите и страхотните книги, които превеждате и сканирате. От дълги години съм фенка на този тип литература и четейки я доста се разтоварвам ;) . Искам да ви попитам дали случайно може да ми кажете откъде бих могла да намеря една книга, казва се "Жена от мечтите" на Кей Хупър на издателство Хермес. Благодаря ви предварително.

Книгата я е имало във Фанагория където преди качвахме книгите си.Сега ги прехвърлят в Ескейпа, но не са стигнали до буква "К". В твоя чест и с помощта на Ели и куп момичета, които разровиха спомените http://escape-bg.net/torrents-details.php?id=6015 Приятно четене!

Книгата я е имало във Фанагория където преди качвахме книгите си.Сега ги прехвърлят в Ескейпа, но не са стигнали до буква "К". В твоя чест и с помощта на Ели и куп момичета, които разровиха спомените http://escape-bg.net/torrents-details.php?id=6015 Приятно четене!

Благодаря на всички момичета за страшно бързата реакция на молбата ми!

Дженифър Уайнър - "Добър в леглото", не беше ли в книжките които пуснаха с "Журнал за жената", добре е това със списанията като идея, точно това всъщност не съм го чела,а и май "Дженифър Уайнър" по принцип не съм я чела и то не "май", ами направо не съм, поне нямам спомени, само че не съм много очарована, да си дойда на мисълта, че ми е трудно, та не съм особено очарована от (като заговорих за книгите подарък към списанията) мисля, че беше "Моята фалшива сватба"- Мина Форд. От дълго време гледах, чудих, понеже не съм голям фен на съвременните "любовни", но попаднах на тази с някакъв "Кулинарен журнал", който по ми се хареса между другото, и се почувствах неудовлетворена някакси от гореспоменатата, което допринесе може би и атмосферата на сгорещени, хрупащи и потни хора в тясно купе, удоволствие което може да се изживее само в луксозните " Български държавни железници" :) донякъде афектирана и от изтерзаният ми пикочен мехур,който все още не ми е простил, не знам, но не ми хареса (книгата имам предвид), поне в по - голямата си част, имаше и нещо...нещо интересно, на моменти се смях, доста, но не е моя тип :( и да се върна на най - важното....имам питане - някой ако ги е чел, има ли някаква разлика в това с кое списание са придружени и въобще като цяло дали си приличат и заслужава ли си да се прочетат, защото са ми непознати като имена? Също така имаше някаква рекламка за "Story"и "Блясък" - поредица трилъри на Джейн Ан Кренц, Джули Гаруд, Патриша Корнуел....ее тях смятам да ги :D но те са ми познати и ги харесвам, поне първите две, да не лъжа ;) иии някой ако не е разбрал, разбирам го :) ...загубих се !!!

Ако някой ще си купува книги нека избере тези на "Story" .Аз искрено харесвам "Дим в огледалата" на Джейн Ан Кренц и "Списък с убийства" на Джули Гаруд /нея я имам от няколко години/. Тами Хоуг пише в стил чисто криминале. Патриша Корнуел ми наподобява сериала "Среща с Джордан".

Момичета, бихте ли ми препоръчали някой исторически любовен роман, който е класика.

Някой роман, като Анна Каренина или Брулени хълмове, заяото в момента съм на такава вълна. :)

Случайно попаднах на книгите на Барбара Фрийти http://www.barbarafreethy.com/

На български намерих само

1. Да обичаш непознат

2. Да си играеш с огъня

3. Безмълвно

4. Позлатени лъжи

За съжаление, последната все още я няма сканирана (или поне аз не я намерих). Препоръчвам останалите на тези, които не са ги чели все още, а ако някой има информация за последната, ще съм щастлива да я науча.

Хващай Стендал "Червено и Черно" или "Пармският манастир", Мадам Бовари на Флобер, Дамата с камелиите Дюма-син. Ма все френски се сещам....... па аз не ги любя

Момичета, бихте ли ми препоръчали някой исторически любовен роман, който е класика.

Някой роман, като Анна Каренина или Брулени хълмове, заяото в момента съм на такава вълна. :no-no:

Божичко, абсолютно задължително започни с "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин.Публикувано изображение Публикувано изображениеПубликувано изображениеНай-великия, най-уникалния роман, създаван някога въобще!!! Няма да досаждам с излишества, просто я иззобай и няма начин да не се зомбираш кат поредния фен на таз вълшебна авторка. След това бих ти препоръчала да изтрещтиш и всичките й останали романи, започвайки с "Доводите на разума", "Ема" "Разум и чувства", "Абатството Нортангър", "Менсфийлд Парк". Не пропускай разбира се и една от най-чудесните и вълнуващи класики - "Джейн Еър" на Шарлот Бронте, както и нейните "Шърли" и "Вийет". Лично на мен от сестрите Бронте, Шърли ми е любимката. Емили пише доста по-тежко и нейните "Брулени хълмове" ги прочетох точно един-единствен път, т.к. е един страшно мрачен, натоварващ с много мъка, отчаяние и непоносимо тежки чувства роман (лично мнение). Толкова силно ме депресира прочита му, че ми идеше да си дръпна едно грамаданско узо за утеха.Публикувано изображение А за "Агнес Грей" от Ан Бронте съм чела доста добри отзиви но все още не съм я чела.

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Хич не съм и предполагала, че може да не е отметнала Джейн Остин. Обаче държа да подчертая, за да усетиш красотата на романа, който и да си, чети преводи от 70-80г. /освен, ако не четеш в оригинал/

Божичко, абсолютно задължително започни с "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин.Публикувано изображение Публикувано изображениеПубликувано изображениеНай-великия, най-уникалния роман, създаван някога въобще!!! Няма да досаждам с излишества, просто я иззобай и няма начин да не се зомбираш кат поредния фен на таз вълшебна авторка. След това бих ти препоръчала да изтрещтиш и всичките й останали романи, започвайки с "Доводите на разума", "Ема" "Разум и чувства", "Абатството Нортангър", "Менсфийлд Парк". Не пропускай разбира се и една от най-чудесните и вълнуващи класики - "Джейн Еър" на Шарлот Бронте, както и нейните "Шърли" и "Вийет". Лично на мен от сестрите Бронте, Шърли ми е любимката. Емили пише доста по-тежко и нейните "Брулени хълмове" ги прочетох точно един-единствен път, т.к. е един страшно мрачен, натоварващ с много мъка, отчаяние и непоносимо тежки чувства роман (лично мнение). Толкова силно ме депресира прочита му, че ми идеше да си дръпна едно грамаданско узо за утеха.Публикувано изображение А за "Агнес Грей" от Ан Бронте съм чела доста добри отзиви но все още не съм я чела.

Аз съм чела "Гордост и предразсъдъци" и "Менсфийл парк". Наистина много ми харесаха.

Колкото до сестрите Бронте прочетох "Джейн Еър" и "Брулени хълмове", а наскоро започнах "Отнесени от вихъра".

Но ми се иска да започна и "Агнес Грей", ала никъде не мога да я намеря из интернет. Аз нямам книгата, но ми се иска да я прочета. Ако някой я има моля ви да ми пише на ЛС.

И все пак благодаря за предложенията. :withballoon2:

Ако има книга, която да описва нашето състояние, когато пускаме поредния си шедьовър (знаете колко сме скромни нали?!) то е заглавието на следващото ни отроче. Много чакано - поне от нас- и много обичано от всички създали го. Яне, Крис, Гай, ша остана без думи. Айде понеже, защото съм и справедлив ще кажа браво Карън. Всяка книга от поредицата е все по-голям разкош- лично мнение. Всички тези словоизлияния имат за цел да кажа едно: Шотландците владеещи бурите се завръщат отново. И този конкретно спечели сърцето ми с едно много специално умение. Какво ли? Ами прочетете Безсъниците ни и Яни и Дрийм ще ви разкажат. Инс както винаги уникална корица. Книгите, които всички страдаме не биха били същите без твоите чудеса. Редакторите, и в частност Тор. Без вас съм като без ръце. Знаете си го, ама аз да си кажа. Кратко точно и НЕясно: Приятно четене от Дрийм Тийм.

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=6082

Ихааааааа :fly1: една отдавна чакана книжка, която, както ми подшушна едно пиленце е невероятно страхотна! Веднага запрятам ръкавите и сядам да я чета! Яне, благодаря ти, мила, за това че не спираш да ни радваш с бушуващите стихии на семейство Маклийн! Ине, корицата както винаги е разкошна! Тор, за оформлението нямам думи! Благодаря ви още веднъж! А сега, стига съм губила време, мятам се да чета. Чао. ;)

Браво бе дружина! Страхотно, бехме позабравили теа уникати. Благодарности на всички!

Браво, момичета, страхотни сте. Тъкмо тези дни се бях зачудила къде се изгубихте и то..... хоп. Изненада! Въпреки, че аз чакам с огромо нетърпение други ваши преводи, ще "изгризкам" както пише Боби и поредната за бурите.

Аааааааа тук сме си вече и изненадите предстоят. Това е първата само, ама ни е много скъпо бебе. Не че няма отнесем и критика де, ама знам, че който е станал "МакЛийн" за малко ша я оцени по достойнство.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.