Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

еми тогава защо не работи печката с 64-бит 7мица

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

на нас ни се счупи кристалната топка и не можем да ви кажем

Използвах този скрипт за генериране на команда в new менюто да ми създава .reg файлчета. ; Created by: Shawn Brink ; http://www.sevenforums.com ; Tutorial: http://www.sevenforums.com/tutorials/202695-new-registry-file-add-context-menu.html Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT.regShellNew] "ItemName"=hex(2):40,00,25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00, 6f,00,74,00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c, 00,6e,00,6f,00,74,00,65,00,70,00,61,00,64,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,2c,00, 2d,00,34,00,37,00,30,00,00,00 "NullFile"="" Но имам един малък проблем. При създаеането на файла той носи името new tex document.reg Как мога да променя това?

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Имам следния проблем със 1 лаптоп Casper,който заводски е със windows 7 starter,но собственика иска да му кача 7 ultimate(покрива всички изисквания за 32 битов).Той няма DVDROM и варианта е със флашка,до тук добре,записах уиндоуса на флашка 8гб със Windows dvd-usb tool стана без грешка-тръгна си ,стига до момента на рестартиране след "разширяване на файловете" и прави 1 рестарт вс е ок ,НО след този рестарт е проблема,защото по принцип би трябвало да продължи напред там със актуализациите,часовника името и т.н. ,но то ме връща в начална позиция-зарежда на ново всичко и стига до начален екран!!! Опитах всичко-други версии на windows всичко ,но не и не .... Направо не знам какво да правя.. :( Моля Ви ако някой може да ми помогне нека драсне ! Благодаря предварително ;)!

При поставяне на диск в DVD RW устройство D, компютъра спира да отговаря. Някой знае ли каква може да е причината?

Има ли начин регионалните настройки, или друга някаква настройка ( Windows7 Ult. 64 bit, BG интерфейс) да се направят така, че бутон Del/. от цифровата клавиатура, да пише . (точка), а не , (запетайка) - при мен, когато пиша на En излиза наистина точка, но когато е на BG (ползвам традиционна фонетична) тогава излиза запетайка. Регионалните настройки (уж) съм ги настроил, но не става. С горе- долу същите настройки при Win XP си излиза точка независимо на коя клавиатурна подредба е в момента.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Здравейте! Днес след като рестартирах компютъра и когато зареждах профила си АЕРО-то се смени и изскочи прозореца "Диспечер на прозорците на работния плот спря да работи и беше затворена"..?? И проблема не се оправя дори след като изключа компютъра?? :с

Здравейте! Днес след като рестартирах компютъра и когато зареждах профила си АЕРО-то се смени и изскочи прозореца "Диспечер на прозорците на работния плот спря да работи и беше затворена"..?? И проблема не се оправя дори след като изключа компютъра?? :с

Я пробвай с това:

http://support.microsoft.com/mats/aero_effects_not_working/bg

От услугите Start => services.msc => намери и рестартирай услугата Desktop Window Manager Session Manager

Има ли начин регионалните настройки, или друга някаква настройка ( Windows7 Ult. 64 bit, BG интерфейс) да се направят така, че бутон Del/. от цифровата клавиатура, да пише . (точка), а не , (запетайка) - при мен, когато пиша на En излиза наистина точка, но когато е на BG (ползвам традиционна фонетична) тогава излиза запетайка. Регионалните настройки (уж) съм ги настроил, но не става. С горе- долу същите настройки при Win XP си излиза точка независимо на коя клавиатурна подредба е в момента.

Има да Microsoft Keyboard Layout Creator - с този инструмент на М$ директно можешд а си римапнеш клавиша да изълнява това което ти му задаваш.

Отваряш фонетиката променяш това кето ти трябва ребилдваш запазваш инсталацията и след това инсталираш собствената ти версия на лейаута.

И не забравяй като те пита за име да е различно от Фонетик Традишънал. Аз например съм си изградил собствена фонетика - Фонетик класик - ако искаш може да ти я предоставя за проби.

http://dox.bg/files/dw?a=98e24361dd

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Има да Microsoft Keyboard Layout Creator - с този инструмент на М$ директно можешд а си римапнеш клавиша да изълнява това което ти му задаваш.

Отваряш фонетиката променяш това кето ти трябва ребилдваш запазваш инсталацията и след това инсталираш собствената ти версия на лейаута.

И не забравяй като те пита за име да е различно от Фонетик Традишънал. Аз например съм си изградил собствена фонетика - Фонетик класик - ако искаш може да ти я предоставя за проби.

http://dox.bg/files/dw?a=98e24361dd

Благодаря за отговора- иначе вече се справих- още онзи ден- точно с MS Keyboard creator- върши чудесна работа.

Някой може ли да ми даде читав 32-битов с активатор или активиран от замунд*/арен*, защото теглих един, но ми даваше грешка още в началото на инсталацията. А от флашка въобще не трагва инсталацията (стига до начален екран на Windows 7 и толкова). Пробвах да го инсталирам с Power ISO, но в началото на инсталацията излизаше грешка че липсват файлове или нещо от този род.

Пробвах да го инсталирам с Power ISO, но в началото на инсталацията излизаше грешка че липсват файлове или нещо от този род.

Не правиш както трябва флашката, и за това ти вади грешка. Съветвам те да пробваш с MSDN копие на ОС.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Това че процесора ми е Althon 64 не значи ли че е 64-битов и не мога да слагам 32-бит ОС???

Няма никакви проблеми да се инсталира 32 битова операционна система на 64 битов процесор!

А това че дъното ми е по-старо, дали поддържа Windows 7 в книжката пише че поддържа 2000/XP/Vista, но когато излезе дъното 7-мицата не беше излязла. Може би затова когато преди слагах 64-битов 7мак вървеше тегаво.

проверете първо на сайта на производителя на дъното дали има драйвъри за windows 7 ако там няма, можете да ни предоставите подробна конфигурация (ама наистина подробна) и ще се опитаме да ви намерим драйвъри ако такива въобще има

Нямаше нужда! Като го инсталирах си разпознаваше всички компоненти.

и въпреки това е хубаво да си сложите основните драйвъри, за каквото има за каквото няма, по-добре карайте без да слагате нищо, отколкото да слагате такива за виста

Как се променят шрифтовете в Ундоус7 ? Струва ми се, че шрифта при Уиндоус 7 не е същия като при ХР, а аз искам да го направя какъвто е при ХР.

не, не е същия....той даже май още от виста е сменен на segoe иначе се сменят от същото място, но по-завъртяно за стигане: Personalise>window color > advanced ала-бала там както беше опцията

не, не е същия....той даже май още от виста е сменен на segoe

иначе се сменят от същото място, но по-завъртяно за стигане: Personalise>window color > advanced ала-бала там както беше опцията

А как се казва шрифта при ХР-то?

не, не е същия....той даже май още от виста е сменен на segoe

иначе се сменят от същото място, но по-завъртяно за стигане: Personalise>window color > advanced ала-бала там както беше опцията

Пробвах по този начин, но не става, тъй като прозореца за шрифта е неактивен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.