Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 2!

Featured Replies

Ама "60-те до 90-те" колко конкретен отрязък от време е...

Че то всичката музика е през тоя период :) всичко останало е боза и кавъри :D

• Отговори 2k
  • Прегледи 150,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Че то всичката музика е през тоя период Публикувано изображение всичко останало е боза и кавъри Публикувано изображение

Не е истина колко си прав!

Едни нерви, страх, притеснения ще му донесат доста повече вреда отколкото една болест.

В общи линии един смъртоносен и силно заразен вирус(ебола) е нищо, сравнен с притесненията и страха...

В общи линии един смъртоносен и силно заразен вирус(ебола) е нищо, сравнен с притесненията и страха...

ей - спести на хората време да ти цитират поста :P

ей - спести на хората време да ти цитират поста Публикувано изображение

явно не те разбрах :D

явно не те разбрах Публикувано изображение

Може би аз всъщност... Зависи от процента ирония в това, което си писал... Тц.тц. треаше да има нещо да отбелязва интонацията, с която да се чете написаното.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Може би аз всъщност... Зависи от процента ирония в това, което си писал... Тц.тц. треаше да има нещо да отбелязва интонацията, с която да се чете написаното.

Явно нещо от много работа не долавяш иронията :P

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Значи "й" където трябва и не трябва страшно  ме дразни и за това не мога да си въздържа,въпреки че е от коментар на новина

лимитирани 5 инсталаций на година максимум...... Те ли не могат да си опазят лабораторийте.

Коментар под статия в  IT новини:

Публикувано изображение 6
valeried

На мен и сегашното HD ми е достатъчно.За повече не ми се и мисли. Когато си купувах телевизора така горещо ми препоръчваха 3D,щото това било бъдещето,пък то се оказа голяма глупост все едно гледаш аквариум.А 4K ми е излишно защото аз толкова рецептори в очите нямам с които да се насладя на невероятното качество на картината,пък и филмите си ги гледам на МП4.

Здравейте преди 1 година бях си сложил на акъла да си модифицирам компютъра целта ми беше да играя по графични игри но честно казано не стана както си мислех.

Някой не прави разлика между аналогово и цифрово :D

Т'ва защо пък?

Т'ва защо пък?

Ами човекът (този, коментирал новината, не sliderum) явно е решил, че може директно да съотнесе броя точки на монитора към броя клетки върху ретината, а и явно държи да си вижда картинката пиксел по пиксел :DНай-вероятно е имал предвид това, че за някои приложения няма да се извлече доловима полза от 4K монитор спрямо 1080p такъв, просто не се е изразил както трябва.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Ами човекът (този, коментирал новината, не sliderum) явно е решил, че може директно да съотнесе броя точки на монитора към броя клетки върху ретината, а и явно държи да си вижда картинката пиксел по пиксел :D

Така е, но дотук нищо аналогово в/с цифрово не виждам. Сетивните клетки на ретината са дискретни, точно както пикселите на сензора/монитора. Нещо повече, те са и по подобен модел на BAYER сензорите - т.е. всяка (колбичките) е чувствителна към един цвят. (как се предава информацията за цвета нататък не е важно към обсъждането)Дори, остротата на зрението се измерва чрез минималният ъгъл, при който окото различава две точки, като такива. Така че, що да не.Иначе съм съгласен, че изобщо не е необходимо да различаваш пикселите, за да усетиш разлика в качеството при по-висока разделителна способност.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Абе и Д с Т не трябва да се бърка.

Ама така е майтапът... Павилион!

Търся една немска песен пееше се: тарара тара тайрантаа.. жена я пееше

Страхотно тананикане,нямаше как да не се сетя за песента!  Вие сетихте ли се?  :D 

Страхотно тананикане,нямаше как да не се сетя за песента!  Вие сетихте ли се?   :D

Е тази е оная жена де я пееше. Как и беше името че ми излезе от главата?

Е тази е оная жена де я пееше. Как и беше името че ми излезе от главата?

Същата бе!!!

Е кво да направя песента наистина така се пееше припев и всичко и беше много престижна песен на времето си. Ако се сетите за песента надали бихте я пуснали към бисери.Аз първата думичка ако знаех където я пееше нямаше да ги пиша тези глупости а щях да я намеря.

Е кво да направя песента наистина така се пееше припев и всичко и беше много престижна песен на времето си. Ако се сетите за песента надали бихте я пуснали към бисери.Аз първата думичка ако знаех където я пееше нямаше да ги пиша тези глупости а щях да я намеря.

Добре де, колега, как си представяш, изобщо, някой да ти помогне при това обяснение? :D

Добре де, колега, как си представяш, изобщо, някой да ти помогне при това обяснение? :D

Еми какво да направя че така са я измислили като я намеря ако изобщо я намеря де ще ти я пратя да видиш че така се пее.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.