Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Ми не. Това, което стана беше предвидимо. Просто ще има една регулация от Европейския съюз за енерго мафията. Гледал ли си "Катастройка"? Обърни внимание на национализацията във Франция, макар че този документален филм е малко пресилен на фона на случващото се в момента. :)

имаше един виц- защо французите не могат да правят коли

-ами защото половината са педерасти а по-лошата са социалисти

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пак не позна.. не съм го и очаквал де...

Просто не смятам, че Атака имат ресурса да го организират!

Слушах организаторите на протеста в предаването на Митко Цонев и Ризова тази вечер. Всъщност и самите те нямаха никаква визия за всичките тези въпроси, поставени от Алгор. Така че... ще се въртим в кръг, докато осъзнаем, че отново сме впрегнати в нечии политически цели и... поради най-елементарната липса на алтернатива, отново ще изберем не градивното и това, което може да ни изведе напред, а най-малкото от всички злини.

Бе дай него да изберем за премиер. Въпросите му, си ги задавам и аз. Проблемът е, че въпросите в най-добрият случай съдържат само половината от отговора.

Извинявам се, но вие какво очаквате, да няма политици които да искат да се възползват от народното недоволство ли? Да познавате държава ( не говоря племена ) които да не се управляват от политици ... Политиците са необходими каквото и да си говорим.. 

Въпроса е какви са те, и как управляват от името на народа ... 

Въпроса е обширен и стар като света... 

Ох, знаеш ли, по добре не се опитвай да го мислиш, не ти се отдава....

Бе дай него да изберем за премиер. Въпросите му, си ги задавам и аз. Проблемът е, че въпросите в най-добрият случай съдържат само половината от отговора.

Оф бее... защо все се движиш по най-буквалния буквализъм и най-лекото съпротивление...

Като казвам, "въпросите, поставени от Алгор" имам предвид, че ги поставя тук и сега на разглеждане... а не, че той е открил топлата вода...

Оффф...  Верно, че му отщяваш на човек да пише...

Целият капиталистически свят все още е и завинаги ще е в този стадий. Богатите никога няма да се преситят, от още и още пари. Не им вярвай от филмите...

Този път не съм съгласен със стадия. Дадох идея от филма, за който споменах. Само една тема, доколкото си спомням беше свързана с абдикацията на държавата при доставката на енергия и вода в Гърция и Франция.

Не ти се връзва на теб ли -

като живееш със 100 лева пенсия може и да разбереш.

Няма смисъл да ти обяснявам -

сития на гладния не вярва.

Снощи и тази вечер не видях лично аз пенсионери с каквато и да е пенсия на протестите.

Хайде стига говори уклончиво и се кри зад някакви клишета...

Виж горе и видеото и ми покажи пенсионерите.

А?

И от кога тези, които работят по 15 часа дневно и 7 дни в седмицата са сити, а мързеливците, дето само дращят по форумите глупости, са гладни?

Това ли е определението за сит и гладен?

Хайде стига...

Ако искаш да дискутираме нещо нормално - заповядай.

Стига си мразела 5 или 20 души в този форум само защото имат мнение, различно от твоето и Батков им плаща редовно.

Разбери - никой не мрази теб, Стоян, Драго или който и да е от тук пишещите.

Даже смело мога да кажа, че каузата е една за всички.

Защо тогава непрекъснато се ръбиш и търсиш конфронтация? Говори, пиши, но с аргументи някакви, твои си, а да не говорим, че няма смисъл да нападаш всеки втори.

Нека поне тук няма напрежение и конфронтация.

Не знам какъв ви е спора, но ще вметна, че към края на новините по БТВ дадоха как симпатизантите на "Атака" си провеждат факелното шествие далеч от сблъсъка на Орлов мост.

САМОЦЕНЗУРИРАМ СЕ И СПИРАМ ДА ПИША.... Синбад, извинявай!

Редактирано от zitronade (преглед на промените)

Ми нали е тема за протести - няма да се целуваме я

"Ох, знаеш ли, по добре не се опитвай да го мислиш, не ти се отдава.... "

И това го казва човекът, за който Доган е слънцето и водата ....

Без да имам ни най-малкото желание да измествам темата от центъра й, само искам да вметна, че по мое скромно мнение за всичките тези години най-успешния политик в България е точно Доган.

И това звучи нелепо само на пръв прочит.

Отдавна ми е на върха на пръстите да те питам:

Ти всъщност протестираш ли?

И ако да, защо и срещу какво?

Или За какво?

Ако не, няма смисъл да казваш защо е не.

Просто ми е любопитно, защото си човек на моментите и във всеки такъв заемаш различни позиции.

Отхвърляш комунизма, но мразиш и капитализма.

В същото време много държиш и нямаш против да се къпеш в милиони, но пък плюеш всеки и всички, притежаващи по някой милиард.

Ако пък не искаш да ми отговориш няма проблем.

Не го приемай като задължение, моля.  :)

Не знам какъв ви е спора, но ще вметна, че към края на новините по БТВ дадоха как симпатизантите на "Атака" си провеждат факелното шествие далеч от сблъсъка на Орлов мост.

Спор няма, просто се мъча да накарам някои да мислят, вместо да повтарят заучени клишета които са чули някъде си и от някого си ( обикновенно напоследък това го прави светата ни тиква Б.Б и верната му пасмина некадърна  ... не че той е единствения де )...

А за симпатизантите на болния си прав, те са напълно способни на това лумпени, и не само неговите, .. като говорим за върли лумпенизирани агитки, обикновенно те самите се водят повечето като крайно дясни националисти...  Дали на болния, дали на разсадения , дали на други.... мдам..

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Без да имам ни най-малкото желание да измествам темата от центъра й, само искам да вметна, че по мое скромно мнение за всичките тези години най-успешния политик в България е точно Доган.

Абсолютно и безрезервно подкрепям!

И допълвам: безкрайно умен, възпитан и ерудиран човек, който може да те разхожда из необятните теми на демократичния алианс, политиката и още куп теми, за които повечето хора дори не са чели.

Аз съм възхитен от контактите ми с този човек и това го казвам без грам притеснение.

Ако повечето ни политици бяха с неговия акъл и ерудираност, политическия живот в държавата ни щеше да е на световно ниво.

Този евтин популизъм свърши работа до тук, но нататък на мен ми е малко.

Искам да знам нещо повече за нещата, за които питах.

Какво означава "да живеем и да дишаме"?

Като изрием от "бърлогите им" тези, после какво?

Кой го налага този геноцид, в какво се изразява и ако се тръгне да се премахва кой ще каже къде да се спре?

Колективната отговорност видяхме 23 години до къде води.

Нещата, ако останат такива и в този си вид, никога и по никакъв начин няма да се променят.

Само ще подменяме 240 тикви с нови.

И пак ще протестираме.

И пак ще искаме същото...

Нещо не ми се връзва.

1.)незабавно разпускане на парламента и насрочване на избори за Велико Народно събрание.

2.)промяна на Конституцията :

-Преминаване към мажоритарна изборна система 

-Парламент с две камари ( Народно събрание и Сенат) 

-мажоритарен избор за съдии, както и механизъм за отзоваване на депутати и съдии от избирателите

- за въпроси, касаещи вътрешната и външната сигурност на страната да задължително да се прави референдум 

3.)пълна синхронизация на нашето законодателство с европейското, без подмяна или промяна на членове и алинеи с опити за "побългаряване" .Тоест -нулиране на всички закони, приети от 2000-та година насам, и особенно на тия, за които всеки месец Европейксата комисия алармира.

Това като за начало става ли ? 

p.s. това са си мои мисли и ако си направя партия -това ще ми е идейната платформа. :shy11:

от там насетне ще орпавяме всичко останало, но това са ми основните идеи за бъдещето...

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Спор няма, просто се мъча да накарам някои да мислят, вместо да повтарят заучени клишета които са чули някъде си и от някого си ( обикновенно напоследък това го прави светата ни тиква Б.Б и верната му пасмина некадърна  ... не че той е единствения де )...

А за симпатизантите на болния си прав, те са напълно способни на това лумпени, и не само неговите, .. като говорим за върли лумпенизирани агитки, обикновенно те самите се водят повечето като крайно дясни националисти...  Дали на болния, дали на разсадения , дали на други.... мдам..

Тези агитки го правят за пари. Според мен ако някой им плаща, то е БСП+ДПС ! Нали не очакваш Местан и Станишев лично да им занесат чека. За това си имйа подставени лица. Стара тактика на КГБ и ЦРУ. А не вярвам че е ББ, не за друго, а защото той има най-малка полза от ескалиране на напрежението.

Хм, няма те те цитирам, щото не смятам за нужно. Аз не съм живял в комунизъм, за да знам дали да го обичам или не, но ми харесват идеите заложени в него. Но пък съм живял в социализъм и съм живял достатъчно по-добре, живял съм истински, а не на форумно равнище и съм живял ако не по-богато, то поне далеч по спокойно и сигурно. Не съм ламтял за милиони и сега не ламтя, не че ще ги откажа ако има начин да ги спечеля честно, но се задоволявам и далеч с по-малко и не съм умрял навремето заради това, че магазините не са пращели от боклуците пето качество, натъпкати с "Е"та и ГМО и някои все пак качествени продукти, които какво от това че ги има, като масата народ, така или иначе, не могат да си позволят да си ги купят.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

1.)незабавно разпускане на парламента и насрочване на избори за Велико Народно събрание.

Само това прочетох и казвам Да.

Аз също искам това и докато не мога да избирам Пешо Мамалигин за депутат и после да му търся отговорност всякаква, няма как да се променят нещата в държавата ни.

Аман от партии и партийки - баста.

Не искам да избирам партия, а човек, Личност.

Тва е накратко.

Абсолютно и безрезервно подкрепям!

И допълвам: безкрайно умен, възпитан и ерудиран човек, който може да те разхожда из необятните теми на демократичния алианс, политиката и още куп теми, за които повечето хора дори не са чели.

Аз съм възхитен от контактите ми с този човек и това го казвам без грам притеснение.

Ако повечето ни политици бяха с неговия акъл и ерудираност, политическия живот в държавата ни щеше да е на световно ниво.

Колкото и да му се стори странно на Синдбад и аз смятам, че Доган е най-умният бг-политик. Само той си взе милиона от корупционна сделка, плати си му данъците и не може да бъде пипнат по хидроинженерната сделка никога!! А останалите са си само едни алчни прости тикви! 

Редактирано от zitronade (преглед на промените)

-мажоритарен избор за съдии, както и механизъм за отзоваване на депутати и съдии от избирателите

- за въпроси, касаещи вътрешната и външната сигурност на страната да задължително да се прави референдум 

3.)пълна синхронизация на нашето законодателство с европейското, без подмяна или промяна на членове и алинеи с опити за "побългаряване" .Тоест -нулиране на всички закони, приети от 2000-та година насам, и особенно на тия, за които всеки месец Европейксата комисия алармира.

p.s. това са си мои мисли и ако си направя партия -това ще ми е идейната платформа. :shy11:

от там насетне ще орпавяме всичко останало, но това са ми основните идеи за бъдещето...

сус недей, я си спомни какво стана на референдума

Само това прочетох и казвам Да.

Аз също искам това и докато не мога да избирам Пешо Мамалигин за депутат и после да му търся отговорност всякаква, няма как да се променят нещата в държавата ни.

Аман от партии и партийки - баста.

Не искам да избирам партия, а човек, Личност.

Тва е накратко.

Е  добре, ама нито мене, нито тебе някой ни пита  :D

За другите точки няма да разисквам, макар че не всичките са практични за България ... Но по въпросите за националната сигурност, извинявай, ако стане война или надвисне някаква заплаха за националната сигурност изискваща бързи решения, какво, ще чакаме първо референдум с месеци за пдоготовка за да решим дали да отговорим и как... да не говорим че по тези въпроси има и секретност която не касае изобщо масата народ ...  

Ще има да ни се смее цял свят ако това стане реалност .... това е голяма глупост , казвам ти го като специалист по въпроса 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Е  добре, ама нито мене, нито тебе някой ни пита  :D

A трябва. Vox pópuli vox Déi. Аз се радвам, че имаше един референдум. А трябва да има повечко. Да живееш в мъгла и да се надяваш на чудо е леко наивно. :)

За другите точки няма да разисквам, макар че не всичките са практични за България ... Но по въпросите за националната сигурност, извинявай, ако стане война или надвисне някаква заплаха за националната сигурност изискваща бързи решения, какво, ще чакаме първо референдум с месеци за пдоготовка за да решим дали да отговорим и как... да не говорим че по тези въпроси има и секретност която не касае изобщо масата народ ...

извинявай, но не разбирам какво имаш предвид ?

Аз не говоря за това някой да тръгва да ни напада или обявява война, а обратното - ние да се намесваме в някой конфликт или да се присъединяваме към външен съюз бил той отбранителен или нападателен, или пък политически.

Ето ти въпрос за референдум, който можеше да се проведе преди години и да се постави ясна рамка на външната ни политика :

"За или против сте България да взема страна във войната на САЩ с обявените от тях терористични" организации ? "

От там насетне - се предрешава всякакво бъдещо взимане на участие на наши военни в Ирак, Афганистан, Сирия и вероятно нямаше да се стигне до атентата в Бургас .

За секретността си прав, за бързите решения -също.

Но виж Швейцария как си живее по този начин с референдуми сума ти и години ;)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Е, аз харесах доктора поради големият хъс, с който желае промяната. Също съм съгласен, че да се копират законите на другите европейски страни 1:1, не значи че ще тръгнат да работят у нас...То дори настоящата ни законова база, ако се спазва коректно от всички, нещата ще вървят добре...Само че това не се случва поради огромната корупция...И за военното положение и заплахите...Ами при правилна политика те просто няма да се случат...Не че Боко и Цвък не отвориха желанието на Хизбула да му докажат какви гадости могат да донесат непремерените изказвания...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.