Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

От този пост нататък, всеки линк към снимка, видео или статия, нямащи нищо общо с темата, ще бъдат изтрити.

Ако ще поствате такива, съобразете се с правилата и придружете линковете с макар и кратка ваша обосновка и мнение по темата.

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

ако дядо иван и чичо сам не си разменят някакви шамари и ние сме между тях може да се каже,че това е много сложна политическа обстановка- демокрация без партий!ако имахме пари да го направиме това си е направо нов строй,нова епоха!

ако пък погледнеме какви точно са ни исканията това не е ли социиализъм?света също ни следи внимателно!

Бог да ни даде мъдрост!

Забравяш , че натовариха НЕК с разходите от Цанков камък. Доган си взе комисионната, но тоя 1 млрд лв си го плащаме ние !!!

А има ли нещо - което ние да не плащаме

Много са маймуните в енергийната мафия. Гледам, слушам и не вярвам на ушите си:

http://tv7.bg/faktorat-koshlukov/NewsDetails&id=9644202

http://tv7.bg/faktorat-koshlukov/NewsDetails&id=9644272

http://www.facebook.com/pages/Emil-Koshlukov/78070028589

Всичко е мижем да те лажем! Тежко ни братя и сестри! 

Май ще е по-добре да напуснем Родината си или да продължим да търпим мизерията!

Просто друг изход от родната ни мафия като че ли няма!

Протестите, самозапалванията и т.п. са буря в чаша вода! Октопода на  комунизма скоро не ще си отиде!

Съжалявам за скепсиса, но дори и в  избора за нов Патриарх на БПЦ е дирижирано от ДС!

Все пак се надявам  ентусиазма, енергията и разума на новото ни събудено общество да победят! 

Ето къде ще протестират нашите сънародници в чужбина на 24 февруари 2012 г.:

• [*]
Атина, Гърция – 11.00 ч. – пред посолството на Република България

• [*]
Барселона, Испания – 10.00 ч. – Passeig de Sant Joan, 73

• [*]
Берлин, Германия – 15.30 ч. – пред посолството на Република България

• [*]
Валенсия, Испания – 10.00 ч. – пред Генерално Консулство на Република България

• [*]
Виена, Австрия – 11.00 ч. – пред посолството на Република България

• [*]
Дъблин, Ирландия – 14.00 ч. - пред посолството на Република България

• [*]
Дюселдорф, Германия – 11.00 ч. - Heinrich-Heine-Platz 1

• [*]
Копенхаген, Дания - 15.00 ч. - пред посолството на Република България

• [*]
Лондон, Великобритания – 11.00 ч.

• [*]
Мадрид, Испания – 11.00 ч. - пред посолството на Република България

• [*]
Мюнхен, Гeрмания – 11.00 ч.

• [*]
Париж, Франция – 15.00 ч. – пред Катедралата „Нотр Дам”

• [*]
Рим, Италия – 11..00 ч. - пред посолството на Република България

• [*]
Тел Авив – 17.30 ч. - пред посолството на Република България

• [*]
Франкфурт на Майн – 14.00 ч. – пред Кметството

Във Фейсбук - 100 000 

На улицата - 10 000

Тоя скапан Фейсбук обърка и протестите. Хората си мислят, че протеста с клавиатурата е равносилен на другия.

Ми я си представи 100000 "Анонимни" какво са в състояние да направят на капиталистите. Абсолютно могат да ги фалират, могат да изтеглят "спестяванията" "им"(ограбените от нас от навремето пари и спекулативно крадените до сега) по разни сметки на екзотични острови и в още по екзотични финансови "институции" Само желание да има....

П.П. Впрочем протестите са  от 11:00 часа, има време да се съберем и на живо...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

А има ли нещо - което ние да не плащаме

Някои не плащат за много неща...

Славянска беседа - 250-300 човека.

Президента се опита да каже 2-3 думи, но хората нали са много културни, от свирки и освирквания нищо не се чу. 

Болен съм, иначе бих отишъл. 

• Автор

Славянска беседа - 250-300 човека.

Президента се опита да каже 2-3 думи, но хората нали са много културни, от свирки и освирквания нищо не се чу. 

Нали уж щяха да поискат среща с президента, а когато той отиде при тях го освиркаха.

Грозна работа :mad:

На кой точно?!?!

Аз спрях вече с ходенията, защото това не са моите протести.

А днес специално нямам идея кой срещу какво, къде и в колко часа протестира в София.

В Пловдив също щяло да има 4 ?!?! протеста...

Очаква се хиляди хора да излязат по улиците на столицата, където ще се проведат няколко протеста. В 11.00 часа пред сградата на Министерството на икономиката и енергетиката ще започне протест срещу монополите. В него ще се включат и гражданите, които организираха кръгла маса през вчерашния ден и настояват за участието на народа в управлението на държавата. Те ще настояват да не се разпуска 41-то Народното събрание, докато не се промени изборният кодекс и не се вземе решение за активното участие на гражданите в парламента. Протестиращите ще бъдат организирани в два лъча. Една част от недоволните ще тръгнат в същия час от Орлов мост, след което двата лъча ще се слеят пред сградата на парламента.

В 11.00 часа в София започва и национален протест пред БНБ срещу безхаберието и банковия произвол. Националният протест „На бунт срещу високите сметки" започва в 12. 00 часа от пилоните на НДК. Той е организиран от ВМРО и крайната точка на неговия маршрут е площад „България" между Министерски съвет и Президентството.

Четири протеста срещу високите цени на тока и монополите се очаква да се проведат вПловдив. В 10.00 часа студенти от града ще се съберат пред Ректората на Пловдивския университет, откъдето ще тръгнат на шествие. Пред сградата на Централна поща, младежите ще се присъединят към големия митинг, насрочен от пловдивчани за 11.00 часа. Също в 11.00 часа, но пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), ще протестират представители на Движение за национално единство и спасение (ДНЕС). Няколко часа по-късно в Пловдив ще има още един протест - срещу високите цени на тока. Той ще бъде в ромския квартал „Столипиново" от 16.00 часа.

Извинявам се за израза, но това е малоумно.

Добавям и картинката от вчера с координационни срещи някакви, на които като разпознах 10-ина лица, направо ми идва да повръщам.

Ситуацията с президента няма какво да я коментираме.

Искат среща с него, човека излиза сред хората и иска да им каже пет думи, а те го освиркват.

Я да си стоим в кочината и да си се въргаляме в калта...

Къде сме тръгнали?!?!

Редактирано от algor (преглед на промените)

@algor

Аз лично бих отишъл да стачкувам против банките и цените на горивата. Мога да обясня защо и да си изкажа исканията ясно, точно и кратко. :)

Защото имаше жалки хорица, които милите 3 думи на кръст не могат да вържат, но иначе са там и скандират. Бирата в ръката и айдееее...

Иначе като цяло не подкрепям протеста му в тази форма. Както казваш и ти, не е ясно кой, какво, как и кога иска. Напомня ми на: 

-Кои сте вие? - Протестиращитееее.

-Какво искате? - Не знаееееееем.

Кога го искате? - Веднагааааа.

Лъчове, искания, викове... и никой не знае точно какво иска. И като почнат да викат "мафия", все едно съм на ЦСКА-Левски. Даже и стюарди с жилетки има. 

Във Фейсбук - 100 000 

На улицата - 10 000

Тоя скапан Фейсбук обърка и протестите. Хората си мислят, че протеста с клавиатурата е равносилен на другия.

Благодарение на „тоя скапан Фейсбук“, хората се организираха. Хайде кажи ми ти друг инструмент, благодарения на който хиляди са способни са се организират в рамките на дни, а дори и часове. Стига с тези консервативни възгледи.

На ваше внимание е това видео:

Направено е от г-н Ванков, многоуважаван от PHP-разработчиците в България. Ето и блогът му - http://gatakka.eu/?p=1290. Много интересен се явява коментар 18-ти.

Авторът, Иван Ванков, развива тезата, че зад протестите стоят олигарсите. Той твърди, че сметките са повишени, именно защото те искат да изкарат народа на улицата, да протестират и ефектът от това е, Б.Б. да падне от трона си. Мотивацията, отново според автора, е, че бившият премиер „мрази“ олигарсите и е предприемал всякакви действия срещу тях.

След това, авторът дава няколко съвети как да се подобри състоянието ни, наблягайки на това, че идването на новото правителство в момент, лишен от нововъведения и промени, е напълно безсмислено и безпредметно. Той не стои зад мажоритарната система, а защитава партийния модел. Но! С някои, не маловажни, промени.

Казва и някои неща за електронното гласуване.

Видеото си заслужава отделените 14 минути и 16 секунди. Отделете и вие по толкова и кажете мнението си.

чао

Аз продължавам да мразя олигарсите, въпреки това че ББ си дадед оставката и ще се развам да разбера, че продължаващите протести, които са доста по-масови отколкото колегата се опита да предрече преди 54 минути...Та надявам се, резултатът да е в загуба в преносния и в прекия смисъл за олигарсите и в полза на народа.

П.П. Чудя се коя точно новина да постна....Според различни медии, активно протестиращите по улици и площади в страната, са между няколко десетки хиляди и над 100000(колко над, явно още не е пресметнато).

Аз съм от хората които не разбират от футбол и политика.Но се чудя,защо президента чака хората да му представят исканията си?Нима не знае какво искат?Нима не разбра за какво става въпрос през изминалите дни?Защо накой трябва да му каже какво трябва да направи,от къде и да започне.Мисля че голям страх ги тресе всички и пак никой не иска да е отговорен.

Аз съм от хората които не разбират от футбол и политика.Но се чудя,защо президента чака хората да му представят исканията си?Нима не знае какво искат?Нима не разбра за какво става въпрос през изминалите дни?Защо накой трябва да му каже какво трябва да направи,от къде и да започне.Мисля че голям страх ги тресе всички и пак никой не иска да е отговорен.

Президента е олигарх. Съвсем скоро,...всъщност в словото му след оставката на Боко, ако не се лъжа, пак пусна приказка за енергийната ефективност, в това число е ясно, че става въпрос и за санирането на жилища, а той без съмнение с наличието свой строителен бизнес, е силно заинтересован.

@sliderum 

Няма нужда да постваш новини от разни източници. Разчитай на собствената си преценка. То се вижда колко са в София. 

Лошо е, че който и да спряха по улиците за интервю не може да върже 3 думи на кръст. 

@sliderum 

Няма нужда да постваш новини от разни източници. Разчитай на собствената си преценка. То се вижда колко са в София. 

Лошо е, че който и да спряха по улиците за интервю не може да върже 3 думи на кръст. 

Е как ще може. Аз само веднъж в живота си съм бил на футболен мач(местен) и после бях леко дезориентиран, а гласът ми спаднал...Едвам шушнех :D. Колко дни вече станаха протестите? 15(?) Пък и стига питай дечица и блондинки де. Също и тия с най-бръснатите глави.

Между другото, ако не са почнали, то всеки момент ще начнат боеве с жандармерията и полицията...Така мернах на последният репортаж като вероятност.

Кой протестира? Първо, хората без работа. Второ, хората с огромни сметки. Трето, пенсионерите с ниски пенсии. Четвърто, провокаторите. Пето, тия дето са в сянката на властта и в близките години не се вижда как ще влязат във властта. Тоест, хората с амбиции да сменят сегашния, дето ги управлява, със себе си. Както и да е. Исках да кажа за енергийната ефективност нещо. Няколко години в тоя форум има една тема за овчарите, пардон, за енергоспестяващите крушки. Там кандидат овчарите ни убеждават, как енергоспестяващата крушка е вредна, неизгодна и изобщо, налагана ни отгоре, както много други неща. Всички тия хора купуваха с кашоните крушки с нажежаеми жички, които им изиграха лош номер през зимните месеци. Сега са по площадите, щото крушките им горели много. На мен защо не ми горят много, след като смених 90 % от тях? Аз не усетих разлика в сметките няколко години. Дори имаше един период предните 2 години, когато плащах по-ниски сметки, въпреки увеличените цени на тока! 

Ами мислете малко с главата си. Не с долната. 

В много сайтове пише, а и моето мнение е че руски интереси стоят зад всичкото това клатене на страната. Не че не е справедливо хората да им писне от полу-мерките на Бойко. Но заради тая АЕЦ-Белене, СССР ни газят яко. Чрез техните слуги тук! Четох че СССР имат интерес и към прибалтийските републики Чехия и т.н. Дано Европа и САЩ не ни похарчат и тоя път!?!!! Комунистите от русия не ни пускат от смъртната си прегръдка, туркия не падна, а става по-силна....  А, ние, Ние просто искаме да живеем като нормални хора.... Иначе скоро няма да остане и един Българин тука....  До 50-100 годинки и ще се стопим.... Пък тогава да се изсер*т на Мусала ако искат всичките душмани на тоя мъчен, та премъчен наш народ! Знам че ако не си помогнем ние ,няма кой, ама дявола така се е загнездил, че и най-добрите помисли и действия се обръщат в зло.

Време е Бог да докаже че го има!

Е, така за Укрепване на вярата! 

Редактирано от IGRcx3PsIl (преглед на промените)

Чакай малко. Несправедливости че има, има. Обаче какво се иска на протестите или по-точно, какво искат самообявилите се за лидери, които дори се плюят веднага един друг, щом разберат, че някой от тях си е отворил устата без другия да знае? Какво изобщо искат хората? намаляване цената на тока? И защо, след като цената му е толкова, а и да не е толкова, все пак сме пазарна икономика и никой не може да определя цената на горивата, които внасяме и от които произвеждаме ток? Никой не може да премахне ангарията на световните главорези - плащаме за парникови емисии, плащаме за зелена енергия, палащаме за какво ли не. И това са все неща, които не зависят от нас! Или си мислите, че като свалите властта и се настаните на тяхно място, някой ще смъкне цената на газта, цената на ядреното гориво, цената на слънчевите панели и вятърните мелници или ще премахне задължението ни да плащаме за парниковите емисии? Може, ама ще се върнем в пещерната ера.  Вместо да насочим усилията си за премахване корените на проблемите, ние създаваме нови и нови проблеми! За какъв чеп ни е нова конституция? За какъв чеп ни е да се връщаме към 1990 година? Сигурно голяма част от протестиращите са ходили под масата тогава или са били в ташаците на баща си, ама защо аз трябва да им се връзвам на простотиите? Искат исландски модел. Е, нали навремето направихме "Разградска република"? Някой сеща ли се за тоя експеримент? 

Според мен нещата можеха да се решат само с добавянето на една алинея. А именно работодателите да се задължат да плащат заплати на работниците. Така и икономиката ни нямаше да забуксува и не само, че нямаше да буксува, ами и щеше да живне много, защото вместо тия пари да остават в австрийски, швейцарски и какви ли не банки, те щяха да бъдат пуснати в експлоатация от обикновения човек, който няма как да спести в банка от неговите 400-600 или 1000 лева заплата! Ето това бе решението на проблема, а не странните манифестации по улиците!

Само някои факти предния месец сметката за тока ок- следващия двойно- тройно предния ден Бойко категорично не подава оставка , ще смъква тока - на следващия хоп оставка колкото и да съм проста не мога да не забележа известна нелогичност, но както се казва логиката е някъде там Ся във Варна ща свалят кмета и от БДЖ бяха недоволни и от ниското ниво на родния футбол, луда работа, почва да ми става смешно Трябва да се мисли преди да се излиза, аз услуга няма да им правя и мене ме нема в тая схема Дано поне довечера да няма сакатлъци

10 000 протестиращи, 20 000 искания, от които половината и повече абсурдни и взаимно изключващи се. Искат нова конституция? Деветдесет процента от протестиращите не са я прочели и не знаят какво пише в нея. Да не говоря за циганите, които я запалиха. Та те са неграмотни.

10 000 протестиращи, 20 000 искания, от които половината и повече абсурдни и взаимно изключващи се. Искат нова конституция? Деветдесет процента от протестиращите не са я прочели и не знаят какво пише в нея. Да не говоря за циганите, които я запалиха. Та те са неграмотни.

Това вече не е вярно. Или много малко и повърхностно гледаш напоследък, ама не е като протестиращите да са останали без синтезиран вариант на желанията си и не е като да не се събираха на съвещания на разни там "кръгли" маси, както едно време беше 1990г., който е бил роден и достатъчно голям, за да я помни. Нещата вървят към избистряне, при това с доста добри темпове, напук за отправените към народа от разни елементи квалификации от типа на "овце" ;"лош материал" и прочие. Което със съжаление констатирам, са повторени и от някои наши колеги. Включително и от мен(май че), в секция "Политика"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.