Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Е, аз харесах доктора поради големият хъс, с който желае промяната. Също съм съгласен, че да се копират законите на другите европески страни 1:1не значи че ще тръгнат да работят у нас...То дори настоящата ни законова база ако се спазва коректно от всички нещата ще вървят добре...Само че това не се случва поради ограмната корупция...

Ще работят, ще работят -за това не се притеснявай.

Всеки българин, като отиде в някоя развита европейска страна живее съвсем спокойно по тамошните закони и се чувства добре.

Аз съдя по законите в здравеопазването, които доведоха до този отвратителтен и непоносим за всички ( освен за малцина богоизбрани)  хал, на който сме сега - защото  всяко правителство взима някой самозван "експерт" и променя член или алиния в закона, както му е удобно с цел "оптимизация спрямо българските условия"

И така - чопнеш от тук, чопнеш от там - промениш една алиния, един член, един закон и  накрая получаваш това, в което живеем в момента. В моемтна няма компетентен юрист в цялата държава, който да се орпави само в промените на Закона за здравето ( който претърпява за година по около 10 поправки ) 

Ами другите закони и наредби ? 

Е, на мен честно казано ми е писнало от това побългаряване.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

извинявай, но не разбирам какво имаш предвид ? Аз не говоря за това някой да тръгва да ни напада или обявява война, а обратното - ние да се намесваме в някой конфликт или да се присъединяваме към външен съюз бил той отбранителен или нападателен, или пък политически. Ето ти въпрос за референдум, който можеше да се проведе преди години и да се постави ясна рамка на външната ни политика : "За или против сте България да взема страна във войната на САЩ с обявените от тях терористични" организации ? " От там насетне - се предрешава всякакво бъдещо взимане на участие на наши военни в Ирак, Афганистан, Сирия и вероятно нямаше да се стигне до атентата в Бургас . .....

Не е достатъчно...

Ще работят, ще работят -за това не се притеснявай.

Всеки българин, като отиде в някоя развита европейска страна живее съвсем спокойно по тамошните закони и се чувства добре.

Аз съдя по законите в здравеопазването, които доведоха до този хал, на който сме сега - всяко правителство взима някой самозван "експерт" и променя член или алиния в закона, както му е удобно с цел оптимизация спрямо българските условия.

и так -чопнеш от тук, чопнеш от там - накрая получаваш това, в което живеем в момента.

Е, на мен честно казано ми е писнало от това побългаряване.

Говорим за различни неща док. Там основните порядки са установени кажи-речи от векове, хората и политиците им имат различен начин на мислене и действие....

извинявай, но не разбирам какво имаш предвид ? Аз не говоря за това някой да тръгва да ни напада или обявява война, а обратното - ние да се намесваме в някой конфликт или да се присъединяваме към външен съюз бил той отбранителен или нападателен, или пък политически. Ето ти въпрос за референдум, който можеше да се проведе преди години и да се постави ясна рамка на външната ни политика : "За или против сте България да взема страна във войната на САЩ с обявените от тях терористични" организации ? " От там насетне - се предрешава всякакво бъдещо взимане на участие на наши военни в Ирак, Афганистан, Сирия и вероятно нямаше да се стигне до атентата в Бургас . За секретността си прав, за бързите решения -също. Но виж Швейцария как си живее по този начин с референдуми сума ти и години ;)

Не визирам това, това не е въпрос на национална сигурност а на подлизурство реално погледнато, колкото и стратегически уж ползи да изкарват някои от такова участие...

Визирам например следното, запали се чергата в съседна държава с опасност да пламен всеки момент и към нас, и какво, правителството трябва да седи бездейно и да не предприема никакви стъпки докато народа не си каже мнениеито след месеци .. това е прост пример, в действителност нещата не са толкова елементарни, а националната сигурност не е само суверинитета на държавата...

А да не говорим че има неща които са секретни, и изобщо дори народа не трябва да ги знае, защото информацията може да изтече ... е тогава какво, ще ги огласим и ще правим референдум пак ...  това дори в древна Атина, майката на истинската демокрация го е нямало... 

П.С А за Швейцария не си прав, референдумите им не касаят толкова националната им сигурност... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Не е достатъчно...

Говорим за различни неща док. Там основните порядки са установени кажи-речи от векове, хората и политиците им имат различен начин на мислене и действие....

Не визирам това, това не е въпрос на национална сигурност а на подлизурство реално погледнато, колкото и стратегически уж ползи да изкарват някои от такова участие...

Визирам например следното, запали се чергата в съседна държава с опасност да пламен всеки момент и към нас, и какво, правителството трябва да седи бездейно и да не предприема никакви стъпки докато народа не си каже мнениеито след месеци .. това е прост пример, в действителност нещата не са толкова елементарни, а националната сигурност не е само суверинитета на държавата...

А да не говорим че има неща които са секретни, и изобщо дори народа не трябва да ги знае, защото информацията може да изтече ... е тогава какво, ще ги огласим и ще правим референдум пак ...  това дори в древна Атина, майката на истинската демокрация го е нямало...

Добре, добре :)

Разбрах ви . 

лека нощ от мен.

................  А да не говорим че има неща които са секретни, и изобщо дори народа не трябва да ги знае, защото информацията може да изтече ... е тогава какво, ще ги огласим и ще правим референдум пак ...  това дори в древна Атина, майката на истинската демокрация го е нямало...

Секретни? Например енерго разпределението, което не се интересува от източника на енергия. Иска да умножава по десет за доставка. Проста (и секретна) формула, нали?

Секретни? Например енерго разпределението, което не се интересува от източника на енергия. Иска да умножава по десет за доставка. Проста (и секретна) формула, нали?

Не,  пак мислиш първосигнално като с котките.... Док обаче си ляга, сигурно някой друг ще ти обясни, аз нямам желание ....

Не,  пак мислиш първосигнално като с котките.... Док обаче си ляга, сигурно някой друг ще ти обясни, аз нямам желание ....

Ми не си точен, не се засягай. Не знам какво имаш предвид, за да мажеш напосоки като пророк, на който писанията трябва да се тълкуват от други хора. Лека от мен.

Чета и не мога да повярвам... колко успешен политик бил Доган! Интелигентен ерудиран и т.н.

Този рафиниран философ-алкохолик се биеше в гърдите пред малограмотните си избиратели как от него зависи едва ли не всичко в тази държава. Или сте забравили! Явно за вас успешен политик означава най-дълго задържалият се с всякакви средства вкл. изнудване, манипулации, облагодетелстване в огромни размери! Отговорете ми с какво подобри живота на собственият си електорат, да не говорим за последиците от постоянното извиване на ръце на всички които се опитваха да работят с него.

Има една максима: не е важно кой си, а на кой господ служиш!

Добре де, защо останах с впечатлението, че е от Сандански? Нерде Свети Врач, нерде Толбухин! Извинявам се, опитвах се да слушам пресконференцията на  работа със слушалките на индийската ми Нокия за 1 лев. 

От Сандански беше другата госпожа.

Чета и не мога да повярвам... колко успешен политик бил Доган! Интелигентен ерудиран и т.н.

Този рафиниран философ-алкохолик се биеше в гърдите пред малограмотните си избиратели как от него зависи едва ли не всичко в тази държава. Или сте забравили! Явно за вас успешен политик означава най-дълго задържалият се с всякакви средства вкл. изнудване, манипулации, облагодетелстване в огромни размери! Отговорете ми с какво подобри живота на собственият си електорат, да не говорим за последиците от постоянното извиване на ръце на всички които се опитваха да работят с него.

За съжаление от гледна точка на политиката, която е най-доброто определение за мръсна игра, това(дълголетието в нея, при това на висок пост), е един от показателите за успешност....

Малограмотни?? хахахахаха... виждам че караш по програма, и навярно визираш циганите... само да ти уясня, че те са главно избиратели на други партии , а на последните избори бяха главно за гроб ;)

А относно Доган, виждам че омразата тие вродена , и набита в главата по яко и от войнишко канче в казармата ..

П.С Явно и тука почва предизборната агитация вече... болните не спят..

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

"Протестиращите ученици", които ядоха боя, всъщност са лумпени от крайните фракции на футболните агитки, на които им дреме за протести, Бойко, ток и т.н. Тяхната идея е да идат да си попсуват на воля, да метнат някоя друга бомбичка и да направят меле. Тях колкото и да са ги били - все им е малко. Лошото е, че с тях се отъждестввват протестите и много нормални хора ги е страх да идат, за да не им се случи нещо покрай тази неконтролируема сган...

Не мисля, че тази неконтролируема сган никой не я използва.

Малограмотни?? хахахахаха... виждам че караш по програма, и навярно визираш циганите... само да ти уясня, че те са главно избиратели на други партии , а на последните избори бяха главно за гроб ;)

А относно Доган, виждам че омразата тие вродена , и набита в главата по яко и от войнишко канче в казармата ..

П.С Явно и тука почва предизборната агитация вече... болните не спят..

Скоро не бях попадал на по елементарно тълкувание. Че, поинтересувай се кой е основният електорат на Доган и в какъв процент е грамотен. Много си зле...вродена омраза,  войнишко канче, гроб, болни! Вземи си успокоителните и успокой демоните. :angry:

Редактирано от izen (преглед на промените)

e кво ти е чудно - за фереджетата и турците че го възнасят ли

те не са българи

Слушах организаторите на протеста в предаването на Митко Цонев и Ризова тази вечер. Всъщност и самите те нямаха никаква визия за всичките тези въпроси, поставени от Алгор. Така че... ще се въртим в кръг, докато осъзнаем, че отново сме впрегнати в нечии политически цели и... поради най-елементарната липса на алтернатива, отново ще изберем не градивното и това, което може да ни изведе напред, а най-малкото от всички злини.

Кое е градивното, което може да ни изведе напред? 

Протестиращите не го виждат, то  ясно. Аз също.

Та?

Та?

Какво та - стойте в ръцете у джобовете и си бройте двете стотинки тва ли да правим

Ти пари за хляб имаш ли ?

Аз пък се чудя как така една камера не снима лицата на тези, които мятаха камъни. Колкото и да беше тъмно все щяха в последствие да разпознаят няколко човека от "протестиращите".

Практически и, заради мълчаливото съгласие на правителството, са ми такива сметките. Сега, някой ако вярва, че в България има независими не само от подкупите от "бизнеса", но и от политиците институции...Явно е абсолютно заблуден.

А къде спа когато предишните продаваха България на части? Може да съм заблудена, но поне не се поддавам на провокации. От недоволството към завишените сметки някои хора извличат политически дивиденти. Няколко месеца преди изборите защо ще сваляте правителството, то така или иначе си отива. Не искам да ме управлява нито руска подметка нито турска отрепка. Една дестабилизирана държава не е добра за бизнеса. Комунизма си отиде и надявам се никога да не се върне.Лайквайте си се колкото искате, обаче бъдещето е в мен и в такива здраво мислещи хора като мен, които сутрин стават и отиват на работа, и когато има проблем го решават "цивилизовано" не крещейки по нощите и криейки се в тъмнината.

Това ще доведе до анархия, а относно чуждите държави парите идват от Европа и може би 50% от българския народ прекарва половината от годината в чужбина по едни или други причини. И сега като гнусен капиталист отивам да работя :)

Редактирано от Nemeria (преглед на промените)

А къде спа когато предишните продаваха България на части? Може да съм заблудена, но поне не се поддавам на провокации. От недоволството към завишените сметки някои хора извличат политически дивиденти. Няколко месеца преди изборите защо ще сваляте правителството, то така или иначе си отива. Не искам да ме управлява нито руска подметка нито турска отрепка. Една дестабилизирана държава не е добра за бизнеса. Комунизма си отиде и надявам се никога да не се върне.Лайквайте си се колкото искате, обаче бъдещето е в мен и в такива здраво мислещи хора като мен, които сутрин стават и отиват на работа, и когато има проблем го решават "цивилизовано" не крещейки по нощите и криейки се в тъмнината.

Това ще доведе до анархия, а относно чуждите държави парите идват от Европа и може би 50% от българския народ прекарва половината от годината в чужбина по едни или други причини. И сега като гнусен капиталист отивам да работя :)

Ами тогава щях да съм и "сам войнът е войн", щото спяха всички.

Абсолютно точно написано! Българинът умира да се прави на Андрешко,при всяка трудност да реве по телевизията,колко трудно и безперспективно живее,как всичко му е скъпо;цените високи - пенсиите и заплатите ниски.Същевременно най-обича да пазарува цигари без бандерол,да купува краден бензин;в магазина да не си иска фискалния бон и ако може да се включи в някаква далавера да го направи,независимо кой ще пострада от нея.Всичко това води до намалени приходи в държавата,съответно липса на пари за пенсии и болнични.За да има приходи трябва да се бачка и то сериозно.

Протестите  в дългосрочен план няма да постигнат нищо (просто икономическата логика е такава) - освен,че ще разчистят пътя за познатите стари крадци да управляват отново.

Адекватните искания би трябвало да са насочени към изработване на държавна стратегия за увеличаване на доходите.България така или иначе е част от Европа и цените непоколебимо ще вървят по посока на европейските и никоя партия дори и да иска не може да промени това.Това,което може да се промени са доходите и това трябва да се иска.И ако повече се работи и по-малко се пише по форумите, може да би ще е добре.

Редактирано от larryone (преглед на промените)

Та?

В този ред на мисли с невиждането, явно и това не си видяла...

И не за друго, а защото нямаме избор и на практика няма такова нещо, което да ни изведе напред...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.