Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Опа. Овце или по-точно "овчари" ни/ви нарече един човек, който вече даде път. Мен вече ме дразнят не само неориентираните протестиращи, появяващи се по разни телевизии, а и "ориентираните" политици, опитващи се да кажат, че протестиращите са лошите и неграмотните, а ние, дето разбираме, сме истинските мизерстващи и страдащи. Нито с едните съм съгласен, нито с другите. Тия многопосочни искания, появяващи се ежечастно от разни комитети бе връзка с главния, вече стават смешни. И не това е най-лошото. ПО-лошото е, че това почва да се използва от хитрите лисици - политици, които последните дни се изпокриха в дупките си в очакване нещата да утихнат. Те отлично знаят, че всичко ще отмине бързо, стига много много да не наливаме масло в огъня. Един път стихне ли огъня, след това трудно ще бъде разпален отново. ето това се чака от хитрите политици. Всъщност, това е нормално поведение на власт имащите. Например, моя пряк началник след като го напсувам и му се развикам яко, няколко дена ме заобикаля отдалече, докато ми мине. Той знае, че ще ми мине и след това продължава със същите номера. Само, че той е хитра и безскрупулна лисица. На него не му пука, че работника може да умре, че е болен, че не е почивал, че не си е плащал сметките, че не е вземал заплата дълго време, че фирмата му дължи по няколко заплати. Това е голяма наглост на ниско ниво. На високо ниво нещата са същите. няма как да се променят, защото по цял свят нещата са устроени така. Чисто и просто сме тръгнали по много лошия път на капитализма. За мен единствено комунизма в далечно бъдеще е решение, но за да се стигне дотам, ще трябват стотици години. През тия стотици години обаче, със сигурност технологиите ще напреднат толкова, че да се самоунищожим. Някой слънчев ден някой няма да издържи и ще натисне едно малко копченце. 

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това вече не е вярно. Или много малко и повърхностно гледаш напоследък, ама не е като протестиращите да са останали без синтезиран вариант на желанията си и не е като да не се събираха на съвещания на разни там "кръгли" маси, както едно време беше 1990г., който е бил роден и достатъчно голям, за да я помни. Нещата вървят към избистряне, при това с доста добри темпове, напук за отправените към народа от разни елементи квалификации от типа на "овце" ;"лош материал" и прочие. Което със съжаление констатирам, са повторени и от някои наши колеги. Включително и от мен(май че), в секция "Политика"

Кое не е вярно? Във Варна поискаха оставката на кмета. Какво общо има това с цената на тока? Би ли посочил къде го има "синтезирания вариант" на исканията? Тепърва ще се мисли какво да се иска. Протестът беше срещу монополите и управляващите. След оставката на правителството, хората не знаят какво искат. Ако ми кажеш днес циганите в София, водени от Цветелин Кънчев за какво протестираха? Евала! Дори затвориха магистрала "Люлин". Не може да има служебно правителство и работещ парламент. Двете понятия са взаимно изключващи се. Но никой не чете законите, а всеки ходи да вика по улиците. Онзи ден по БиТиВи дадоха Андрей Слабаков пред Пирогов, който уж си говорил с негов приятел в нетрезво състояние. Същият обясни, че били бити от полицията на Орлов мост, а вчера беше сред измислените организатори и координатори на протеста в София, което значи, че лъже.

Това вече не е вярно. Или много малко и повърхностно гледаш напоследък, ама не е като протестиращите да са останали без синтезиран вариант на желанията си и не е като да не се събираха на съвещания на разни там "кръгли" маси, както едно време беше 1990г., който е бил роден и достатъчно голям, за да я помни. Нещата вървят към избистряне, при това с доста добри темпове, напук за отправените към народа от разни елементи квалификации от типа на "овце" ;"лош материал" и прочие. Което със съжаление констатирам, са повторени и от някои наши колеги. Включително и от мен(май че), в секция "Политика"

Я пак? Какво избистряне те гони, след като се вижда, че нещата се омотават все повече... Пълен цирк и хаос. Протест до протеста, и до протеста - пак протест. И като гледам качеството на хората, самообявили се за лидери на протестите, лошо ми става. Не знам как ще свърши всичко това, но поне до момента не виждам нищо градивно и полезно. Да, хубавото в случая е, че хората заявиха недоволството си от начина, по който е управлявана страната. Това трябва да послужи като предупредителен знак за хората, които ще поемат управлението на държавата след евентуалните избори. Но само дотук. Да мислим за революции, смяна на начина на управление на страната и т.н. ми се струва несериозно и утопично. Най-малкото няма абсолютно никакво единомислие сред самите протестиращи. Да не говорим, че тези протестиращи не могат да говорят от името на целия български народ.

Кое не е вярно? Във Варна поискаха оставката на кмета. Какво общо има това с цената на тока? Би ли посочил къде го има "синтезирания вариант" на исканията? Тепърва ще се мисли какво да се иска. Протестът беше срещу монополите и управляващите. След оставката на правителството, хората не знаят какво искат. Ако ми кажеш днес циганите в София, водени от Цветелин Кънчев за какво протестираха? Евала! Дори затвориха магистрала "Люлин". Не може да има служебно правителство и работещ парламент. Двете понятия са взаимно изключващи се. Но никой не чете законите, а всеки ходи да вика по улиците. Онзи ден по БиТиВи дадоха Андрей Слабаков пред Пирогов, който уж си говорил с негов приятел в нетрезво състояние. Същият обясни, че били бити от полицията на Орлов мост, а вчера беше сред измислените организатори и координатори на протеста в София, което значи, че лъже.

Ще си позволя да не съм съгладен с теб. Аз следя медиите и виждам също как платените от чорбаджиите журналисти правят дезинформация в реално време, с много добре подредени списъци с въпроси, с прекъсване на отговара на поканените, в момента в който излязат от рамката, в която се търси да бъдат вкарани, с каненето на политически удобни стари муцуни, уж от извън политиката. Цялата политико-мафиотска машина, е впрегната в момента, да раздели протеста на фракции. Това не са реално действия по истинско желание на протестиращите. Това са вменени им такива.

Отговора може да се приеме, че е и към другият колега. Обстановката е максимално качествено изопачавана от медиите и самите медии са прополитактивни, също има и както всички знаят и внедрени групи провокатори.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

ако тези които са по улиците си бяха направили труда да гласуват с не на референдума за аеца сега нещата щяха да са други

Слабаков го даваха по Канал 3. Държеше главата на едно окървавено момиче и попиваше с кърпички раната. Флейтата пак го даваха директно като го арестуваха. Ама то един арест беше...15 минути даваше интервюта и се заканваше, как ще съди България, как ще я осере пред света, щото бил в топ 4 на флейтистите. Аз пък съм в топ 4 на кавалджиите. 

ако тези които са по улиците си бяха направили труда да гласуват с не на референдума за аеца сега нещата щяха да са други

Не знам защо си мислиш, назнам дали мислиш, но само каква глупост...Неуписуема. Мотиви за достигане до настоящата обстановка, всякакви могат да се вменяват, с цел да се неглижират реалните. Ти... от вменителите ли си?

Би ли ми дал логика на това изречение?

Не знам защо си мислиш, назнам дали мислиш, но само каква глупост...Неуписуема. Мотиви за достигане до настоящата обстановка, всякакви могат да се вменяват, с цел да се неглижират реалните. Ти... от вменителите ли си?

аз не искам да плащам тока по 50стотинки киловатчаса след като се построи беляне, а какъв сам прецени

... бил в топ 4 на флейтистите. Аз пък съм в топ 4 на кавалджиите. ...

А реалният топ 4 на виновните е: 1. Кристалина Георгиева - от световната банка, сега еврокомисар, през юни 1996 г. участвала в сключването на ултимативния договор със световната банка за приватизация на цялата икономика. Предвид забавявето на неговото изпълнение, се спретва сценария с хипер инфлацията /3000 лв. за долар/ и падане на правителството. Жельо Желев и компания спазаряват страната с банката и валутния борд и идва номер 2. Стефан Софиянски - вкарал ни в борда и подал искане за влизане в Нато. Номер 3 - Иван Костов - продал за 2 години 80% от икономиката за без пари ... и накрая номер 4 - Росен Плевнелиев, вкарал в играта Марица 1 и 3...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

аз не искам да плащам тока по 50стотинки киловатчаса след като се построи беляне, а какъв сам прецени

Е, хубаво  - добре смяташ. Но си нямам представа, кой ти ги е зомбирал тия  50 стинки за киловат в съзнанието. И какво общо, въобще намираш, в референдума за нова ядрена централа(или нова ядрена мощност) и протестите на хората, които не могат да си платят сметките за ток...Малко по на запад от нас, все така си нямат Белене, но в някои страни се плаща дори повече от 50 стотинки за киловат[това в страна без ядрена централа, ако не се лъжа ( множко им е "зелената" енергия :D )]...Само че, там няма манипулирани електромери като у нас....

П.П. Ти ще протестираш ли? Знам че статуквото ти е много, даже изключително удобно(толкова напън все нещо трябва да го предизвика) и вероятно ще си в редиците, които го подкрепят.

би ли ми дал формулата по която сметна тази цена на тока?

И се пише Белене, а не беляне

На мен ми е чудно,защо се правят протести за цената на тока.Дори и да бъде намален,да кажем наполовина,дали ще оправи живота в страната!В никакъв случай.По добре да бяха протестирали за изравняване на заплатите,с другите Европейски страни,а не да сме на последно място по средна заплата.Тогава цената на сегашния ток,едва ли би изглеждала скъпа.

На мен ми е чудно,защо се правят протести за цената на тока.Дори и да бъде намален,да кажем наполовина,дали ще оправи живота в страната!В никакъв случай.По добре да бяха протестирали за изравняване на заплатите,с другите Европейски страни,а не да сме на последно място по средна заплата.Тогава цената на сегашния ток,едва ли би изглеждала скъпа.

Май не си много в час?

Ако знаеше колко плащат за ток в Европа и ако знаеше какво е монопол, нямаше да се изказваш така....лаишки...

Май не си много в час?

Ако знаеше колко плащат за ток в Европа и ако знаеше какво е монопол, нямаше да се изказваш така....лаишки...

Аз не съм в България,затова знам колко се плаща за тока в Европа!Дори не само за тока ,а за почти всичко!Тарифите са близки,като тези в България в момента!Цената на горивото по бензиностанциите е същото,като там!Цените на стоките са горе долу същите като в България!Срам ме е да кажа истината,на някой чужденец,който ме пита каква е средната заплата в България!Лъжа,че Българите взимат по 500 евро,за да не се изложа,а те се чудят,как живеем с толкова малко пари на месец!

Аз не съм в България,затова знам колко се плаща за тока в Европа!Дори не само за тока ,а за почти всичко!Тарифите са близки,като тези в България в момента!Цената на горивото по бензиностанциите е същото,като там!Цените на стоките са горе долу същите като в България!Срам ме е да кажа истината,на някой чужденец,който ме пита каква е средната заплата в България!Лъжа,че Българите взимат по 500 евро,за да не се изложа,а те се чудят,как живеем с толкова малко пари на месец!

Знаеш ли, че 70 евро плащаме 3-ма човека за ток, парно и вода на месец?!

Знаеш ли, че 70 евро плащаме 3-ма човека за ток, парно и вода на месец?!

Знам,много добре,че е скъпо,но за Българска заплата.За справка,също съм в един апартамент,пак трима сме.За ток 70-100евро,вода 30 евро,газ 40евро.Ако работи един от семейството,не е никакъв проблем такава сметка.

е той преля чашата на търпението ни - затова

Ами защо  ги лъжеш? Така по демократ ли се чустваш, или повече социалист, нещо по-горд ли си, че криеш истината? Не е проблем толкова, цената на микса от оферти, които купуваме като средно аритметична цена на тока. Проблема е в цената на преноса, на услугата, която е колкото или дори повече от цената на самият продукт. Аз не смятам, че цената за пренос е нормална. Само преди 3-4 години тази компонента от общата сметка във фактурата беше значително по-ниска. Отделно и манипулираните електромери.

Знам,много добре,че е скъпо,но за Българска заплата.За справка,също съм в един апартамент,пак трима сме.За ток 70-100евро,вода 30 евро,газ 40евро.Ако работи един от семейството,не е никакъв проблем такава сметка.

Аз ти казвам че това е сметката за всичко.

А и нещо друго май не знаеш. Изнасяме евтиният ток от АЕЦ-а в чужбина, а нас ни товарят със скъпата зелена енергия, която НЕК са длъжни да изкупуват на една много цветуща цена.

Защо не изнасят скъпата енергия, а ние не ползваме евтината? М? 

пп: Запознат ли си с официалните искания на протестиращите връчени на президента днес?

Ами защо  ги лъжеш? Така по демократ ли се чустваш, или повече социалист, нещо по-горд ли си, че криеш истината? 

Не съм по-горд от постъпката си!Напротив,правя го понеже се срамувам да кажа цялата истина за родината си.Тук един пенсионер дава максимум 20% от пенсията си за ток и вода!Как да им кажа,че у нас цялата пенсия не стига за същото!

Не съм по-горд от постъпката си!Напротив,правя го понеже се срамувам да кажа цялата истина за родината си.Тук един пенсионер дава максимум 20% от пенсията си за ток и вода!Как да им кажа,че у нас цялата пенсия не стига за същото!

Мисля, че повече си вредиш на съвестта, на имиджа и на страната, като прикриваш истината. Срам не срам, един път ще е и ще ти мине, а може да срещнеш и разбиране от хората каквото не си очаквал, не си струва вредата, която се получава от лъжата, а и в настоящият информационен век, лъжата остана практически без крака.

Мисля, че повече си вредиш на съвестта, на имиджа и на страната, като прикриваш истината. Срам не срам, един път ще е и ще ти мине, а може да срещнеш и разбиране от хората каквото не си очаквал, не си струва вредата, която се получава от лъжата, а и в настоящият информационен век, лъжата остана практически без крака.

Да бе, затова европейските медии са "залети" от новини за нас. Нищо. Никой не иска да се променя нищо. Ако трябваше да се случи, щяха да започнат с репортажи преди самите събития.

Ами защо  ги лъжеш? Така по демократ ли се чустваш, или повече социалист, нещо по-горд ли си, че криеш истината? Не е проблем толкова, цената на микса от оферти, които купуваме като средно аритметична цена на тока. Проблема е в цената на преноса, на услугата, която е колкото или дори повече от цената на самият продукт. Аз не смятам, че цената за пренос е нормална. Само преди 3-4 години тази компонента от общата сметка във фактурата беше значително по-ниска. Отделно и манипулираните електромери.

Нормално е. Цената на тока зависи от ниските цени на горивата, от ремонтите, които се правят в централите и от заплатите на работещите. Там няма какво да се подменя. Един блок има ресурс и като изтече, се затваря. Той вече си е изплатил цената. Една мрежа трябва да се поддържа. Това гърмящи трансформатори, това крадливи цигани и много командировъчни на спецчастите, обслужващи далекопроводите. А зимата като останем без ток заради някоя снежна буря, ето ти още разходи. Какво става в една централа? Ами нищо. дежурния спи по цяла нощ, взема 500-1000 лева заплата и това е. Медта обаче по далекопроводите е скъпа и циганите знаят това. Друг е въпроса, че ни цакат с липсата на нощна тарифа за нощния пренос. Така разликата между дневна и нощна тарифа е нищожна. Ето тук не можахме да се усетим навреме и да им зададем правилно въпросите. А зелената енергия е необходимо зло. Ако имаме нещо против, трябва да го кажем в европарламента, стига да има кой да ни изслуша.  А що се отнася до това, дали тия монополни дружества са нужни или не, ще дам следния пример. Преди да дойдат, напрежението в мрежата бе над 230 Волта и спирането на тока бе много голяма рядкост. Да кажем, веднъж в годината за няколко минути. Нямаше и токово удари. Откак се появиха E-ON ( тогава), почнаха токовите удари и постоянното спиране на тока. Напрежението падна доста и вече рядко стига 220 Волта. А при ниско напрежение, всеки знае, че загубите при пренос на енергия са по-големи. Защо направиха това, не знам. И сега ми казват, че монополите трябвало да останели, щото национализацията било нещо лошо. И как ще е лошо, след като по нейно време напрежението в контакта бе в горната граница и след като липсваха токови удари и прекъсване на захранването? 

Да бе, затова европейските медии са "залети" от новини за нас. Нищо. Никой не иска да се променя нищо. Ако трябваше да се случи, щяха да започнат с репортажи преди самите събития.

Те си траеха спрямо положението в нашата страна, защото и ние си траехме, или давахме невярна информация, А европейските бюрократи и не малко от медиите са консерви и гледат да си вадят хляба не от такива работи. Тамошните жълти вестници не е като да си траят, но пък за тях е важно сензационноста. Какво сензационно има в нещо, което и те самите са го изпитвали навремето, преди да си "оплетат кошницата". Примера го обсъждаме в момента с колегата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.