Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

............... аз какво бих искал- да се ускори изграждането на газопровода набуко като алтернатива на руската газ, зелените да клекнат и да се разрешат сондажите за шистовата газ, да се затворят тецовете понеже са морално остарели и губещи. повсеместна газификация и намаляване на таксите за газ дори отпадане на акциза върху газта  за да стане по-евтино отоплението с газ отколкото с дърва

Това, за което говориш е малко нонсенс. Защото всички тези проекти ще са нещо като концесия. Там, където има енерго-нещо-си концесия или посредничество има непрекъснато увеличение на таксите за потребление, а не намаление. Естествено без контрол и със силна политическа подкрепа. Видяхме какво стана с ЕРД. :)
  • Отговори 1,9k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

По голямата трагедия е,че ние им плащаме заплатите с нашите данъци  ,а те пазят бандитите в парламента.

Не си съвсем прав. Всъщност такава е наистина една от функциите им - опазване на общественият ред, но те в случая нищо не са пазили, а просто са биели, тероризирали са и мирни протестиращи.

Това е от загуба на трезва преценка за реалността. Никой не го е принуждавал да постъпва с живота си по този начин, след като заплатата му е достатъчна, за да може дори само с нея да си организира добър живот, без да тегли кредити.

Загуба на трезва преценка има в много голяма степен и тук. Оня, дето преди кризата е вземал 600-700 лева примерно и си е правил сметка да купи примерно една стара количка за 5-6000, да изплаща по 100 лева на месец и с останалите да си плаща сметки, храна...Изведнъж пада на 300-400 или остава безработен за дълго време, а навсякъде дават минимална заплата, какво прави? Енергото му искат повече от половината заплата, банките му звънят постоянноо...е, нали тоя човек си е правил сметката да живее с оставащите 500 лева? Имах колеги, вземащи по едно време по 1000-1200 лева за съвсем неквалифицирана работа. И те са с трезва (пардон, май пияна) преценка и решават да вземат заем за 100-200 лева на месец, щото от кръчми не могат да спестят някоя друга хилядарка я за автомобилче, я за ремонт на апартамента, я за някой абитюрент, сватба и тем подобни. Изведнъж пак идва пустата му криза и в момента са на 500-600 лева. И какво става? 200 лева за ток, 200 за банката, забавени с месеци заплати...хазяина и той вдигнал и иска наема от 200 лева...Или да кажем друг случай. Някой си има бизнесче, прави си сметката, че всеки месец има поне 2-3000 лева печалба, взема си пак някоя колица на изплащане, щото и той не може да чака години, за да събере цялата сума. И изведнъж криза. 40 000 фирми фалират, неговата също или едва крета с печалба, колкто да покрие някой друг разход. И? Ами връща колата, апартамента и банките му разказват играта. Как да си направи тоя човек сметката? Може ли той да предположи, че доходите му ще паднат 2 пъти?Е, и преди и сега е имало стиснати люде ама да ти кажа, тия люде в момента също са се набутали до такава степен, че не може да ги познаеш. Или да вземем другия тип - оня с широките пръсти, дето се радва на всеки ден със или без главоболие. От заплата на заплата, от кръчма на кръчма и така до кризата. Вземал е 2000 лева заплата, живял е и изведнъж няма и за една бира. Ахааа! Ами да си е правил сметката! А иди откажи някой от начина му на живот, убеди го, че като взема 2000 лева трябва да харчи колкото харчи един безработен и му кажи да пести пари за отвъдното! Ако не ти се изсмее в очите, ей ма на. Така ми говореха на времето - стискай си задника, ама аз нали твърда глава, колко да го стискам джанъм? Утре някой ще се разплачи да му купя нещичко. Вдругиден ще си кажа, абе мама му стара, тая стара щайга на 5 години вече не става и за интернет, ще я сменям с нова. След седмица ще ми дойде акъла в главата и ще реша да сменя 40 годишната дограма. После ще си кажа, абе аз да не съм Ненчо Стайков? Вече навъртях годинки, време е да зарежа двете колела и да мина на 4! На лято пък ще реша да си вдигна задника до Варна, да изпия  един резервоар заради едно кафе. Другата седмица пак!Така мога да изброявам безкрай. Колкото и да си стискам задните части, все трябва някой ден да ги отварям ща или неща :P И това, ако няма никой около мен. Ами ако има жена, деца, разни навлеци движещи се главно на зигзаг, какво правим с голямата заплата? Колкото и да си правим сметката, паднат ли доходите два пъти, няма накъде! Всъщност има. Все още в гробищата се намира по някое местенце. Ако не, ще умиришем някоя трънка, какво от това?

Не си съвсем прав. Всъщност такава е наистина една от функциите им - опазване на общественият ред, но те в случая нищо не са пазили, а просто са биели, тероризирали са и мирни протестиращи.

Ти как го разбра това, като не излизаш от форума?!?!

В което няма нищо лошо, разбира се, но не знам защо говориш като очевидец - не ти прави чест...

Ти как го разбра това, като не излизаш от форума?!?!

В което няма нищо лошо, разбира се, но не знам защо говориш като очевидец - не ти прави чест...

Аз не виждам никой от пишещите тук, който да е кореспондент постоянно присъстващ на митингите. Това, че двама или трима са били за някакво ограничено време, или дори някои само минали покрай тълпата, никак не значи че са коректни в оценката на реално времевата ситуация към момента на сблъсъка. Всъщност, едва ли има такъв човек въобще, който да има записана в главата цялата ситуация видяна отгоре, а не нейде отстрани и да ни я разнищи от - до.

Аз не виждам никой от пишещите тук, който да е кореспондент постоянно присъстващ на митингите. Това, че двама или трима са били за някакво ограничено време, или дори някои само минали покрай тълпата, никак не значи че са коректни в оценката на реално времевата ситуация към момента на сблъсъка. Всъщност, едва ли има такъв човек въобще, който да има записана в главата цялата ситуация видяна отгоре, а не нейде отстрани и да ни я разнищи от - до.

Може би си прав. Аз например бях в периферията на протеста съвсем в началото. Като се прибрах, видях, че са хвърляли камъни, имало е бой, някакви армейски части барабар с котките им. А Андрей Слабаков държеше човек с окървавена глава в ръцете си и т.н. Бях далеч от мисълта да снимам, да правя видео и да пиша романи. Щото докато бях там, нямаше никакви проблеми, станало е доста по-късно. :)

Това, за което говориш е малко нонсенс. Защото всички тези проекти ще са нещо като концесия. Там, където има енерго-нещо-си концесия или посредничество има непрекъснато увеличение на таксите за потребление, а не намаление. Естествено без контрол и със силна политическа подкрепа. Видяхме какво стана с ЕРД. :)

ЕРД нямат конкуренция, а когато противопостави ме руската газ срещу азиатската и шистовата мисля че ще е по-добре, ако 2_те компании нещо се разберат държавата има анти-тръстов лост за да ги постави на място 

Публикувано изображение

Това вече върви в нета навсякъде (или на много места), но хората питат:

От колко часа?

Къде се събираме?

Имаме ли вече искания?

Срещу какво ще протестираме?

И т.н.

ЕРД нямат конкуренция, а когато противопостави ме руската газ срещу азиатската и шистовата мисля че ще е по-добре, ако 2_те компании нещо се разберат държавата има анти-тръстов лост за да ги постави на място

^^ Е как ще стане тази работа за анти тръстов контрол в енергетиката тук? Не ме разбирай грешно, аз съм за. Дано да съм жив, за да видя този факт. :)

http://ivanbedrov.com/?p=3350

Всеки, който желае нека изгледа видеото и да коментира после.
Първите 10 секунди обърнете внимание как полицията отстъпва и челните настъпващи редици на протестиращите вижте...

Извинявай, ама си като развален грамогфон! Едно си баба знае - едно си баба лае!!!

Сблъсъка го провокираха пичлегари (наркомани? пияници? София-запад?) с качулки и маски. Мятаха камънак не по политиците, а по полицаите. И нормално беше да си го отнесат. За съжаление пострадаха и няколко невинни човека (особено ония дядо, да се чуди човек къде се е набутал сред тия копеленца).

За да ги защитаваш тия лумпени в момента, трябва да си заклет бесепар или депесар.

^^ Е как ще стане тази работа за анти тръстов контрол в енергетиката тук? Не ме разбирай грешно, аз съм за. Дано да съм жив, за да видя този факт. :)

ако държавата поиска или при протести като сегашните

...

За да ги защитаваш тия лумпени в момента, трябва да си заклет бесепар или депесар.

Мне, не позна, опитай пак  .. ... казва ти го заклет депесар и харесващ БСП ....

ако държавата поиска или при протести като сегашните

Ми не. Това, което стана беше предвидимо. Просто ще има една регулация от Европейския съюз за енерго мафията. Гледал ли си "Катастройка"? Обърни внимание на национализацията във Франция, макар че този документален филм е малко пресилен на фона на случващото се в момента. :)

Мне, не позна, опитай пак  .. ... казва ти го заклет депесар и харесващ БСП ....

Имах предвид, че ако си депесар и бесепар ще се радваш на това, което вършат....

Публикувано изображение

Това вече върви в нета навсякъде (или на много места), но хората питат:

От колко часа?

Къде се събираме?

Имаме ли вече искания?

Срещу какво ще протестираме?

И т.н.

Какво има за питане а -

От колко часа? - Когато дойдеш, времето няма значение отдавна за нас

Къде се събираме? - Пред Бърлогите им много ясно

Имаме ли вече искания? - Да, да живеем и да дишаме

Срещу какво ще протестираме? - Срещу геноцида

Ми не. Това, което стана беше предвидимо. Просто ще има една регулация от Европейския съюз за енерго мафията. Гледал ли си "Катастройка"? Обърни внимание на национализацията във Франция, макар че този документален филм е малко пресилен на фона на случващото се в момента. :)

Ако чакаме евреопейските бюрократи с регулацията, ще побелеем докато дойде на дневен ред...Ако дойде...Там "лобизмът", е по-скъп от този в нашият парламент, но никак не е непознато явление...Има доста(меко казано) богати компании, с интереси различни от тези на българският народ.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Какво има за питане а -

От колко часа? - Когато дойдеш, времето няма значение отдавна за нас

Къде се събираме? - Пред Бърлогите им много ясно

Имаме ли вече искания? - Да, да живеем и да дишаме

Срещу какво ще протестираме? - Срещу геноцида

Този евтин популизъм свърши работа до тук, но нататък на мен ми е малко.

Искам да знам нещо повече за нещата, за които питах.

Какво означава "да живеем и да дишаме"?

Като изрием от "бърлогите им" тези, после какво?

Кой го налага този геноцид, в какво се изразява и ако се тръгне да се премахва кой ще каже къде да се спре?

Колективната отговорност видяхме 23 години до къде води.

Нещата, ако останат такива и в този си вид, никога и по никакъв начин няма да се променят.

Само ще подменяме 240 тикви с нови.

И пак ще протестираме.

И пак ще искаме същото...

Нещо не ми се връзва.

Имах предвид, че ако си депесар и бесепар ще се радваш на това, което вършат....

Пак не позна.. не съм го и очаквал де...

Ако чакаме евреопейските бюрократи с регулацията, ще побелеем докато дойде на дневен ред...Ако дойде...Там "лобизмът", е по-скъп от този в нашият парламент, но никак не е непознато явление...Има доста(меко казано) богати компании, с интереси различни от тези на българският народ.

Лобизмът е практика, капитализъм. Жалко, че все още сме в момент на началния стадий на натрупване на капитала. Все пак имахме един референдум, това беше пробив освен протестите. Все пак референдумът беше на енерго основа, както и да е. Хехе, явно няма да доживея момента да видя хармонизираните ни интереси с тези на ЕС. :)

Този евтин популизъм свърши работа до тук, но нататък на мен ми е малко.

Искам да знам нещо повече за нещата, за които питах.

Какво означава "да живеем и да дишаме"?

Като изрием от "бърлогите им" тези, после какво?

Кой го налага този геноцид, в какво се изразява и ако се тръгне да се премахва кой ще каже къде да се спре?

Колективната отговорност видяхме 23 години до къде води.

Нещата, ако останат такива и в този си вид, никога и по никакъв начин няма да се променят.

Само ще подменяме 240 тикви с нови.

И пак ще протестираме.

И пак ще искаме същото...

Нещо не ми се връзва.

Не ти се връзва на теб ли -

като живееш със 100 лева пенсия може и да разбереш.

Няма смисъл да ти обяснявам -

сития на гладния не вярва.

Слушах организаторите на протеста в предаването на Митко Цонев и Ризова тази вечер. Всъщност и самите те нямаха никаква визия за всичките тези въпроси, поставени от Алгор. Така че... ще се въртим в кръг, докато осъзнаем, че отново сме впрегнати в нечии политически цели и... поради най-елементарната липса на алтернатива, отново ще изберем не градивното и това, което може да ни изведе напред, а най-малкото от всички злини.

Лобизмът е практика, капитализъм. Жалко, че все още сме в момент на началния стадий на натрупване на капитала. Все пак имахме един референдум, това беше пробив освен протестите. Все пак референдумът беше на енерго основа, както и да е. Хехе, явно няма да доживея момента да видя хармонизираните ни интереси с тези на ЕС. :)

Целият капиталистически свят все още е и завинаги ще е в този стадий. Богатите никога няма да се преситят, от още и още пари. Не им вярвай от филмите...

http://ivanbedrov.com/?p=3350

Всеки, който желае нека изгледа видеото и да коментира после.

Първите 10 секунди обърнете внимание как полицията отстъпва и челните настъпващи редици на протестиращите вижте...

Това е полицейска тактика. Полицията отстъпва назад и първите редици с провокаторите /"най-протестиращите"/ се втурва да ги гони. Разумните хора остават по назад. След това полицията щурмува и задържа тарторите на агитката. Така е и по стадионите. А дядото, с кръвта по главата, го е ударил някой камък или бутилка. Такива рани се причиняват от остър предмет. Полицейската палка не може да нанесе такива поражения.

И не за друго, а защото нямаме избор и на практика няма такова нещо, което да ни изведе напред...

Едит - това като продължение на горния ми пост.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.