Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

Аз обичам България, аз мразя управниците, които я прецакаха!!

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

Защото беше достатъчно умна да учиш в чужбина.

Няма да коментирам колко хора около мен си търсят работа и тях никой, никъде не ги чака, а са квалифицирани.

По темата: Напоследък все по-малко се гордея, че съм българка. И гордостта ми все повече се превръща в презрение към хората от тази държава. Хубавато е, че има макар и рядко и добри такива.

Не е само до чуждата диплома, Диди.

Те хубаво ме викнаха на интервю като видяха, че съм завършила в чужбина, ама нали се сещаш, че никой нямаше да ме вземе на работа, ако наистина не бях учила.

Брат ми пък няма диплома за висше образование - ако трите му опита да завърши биология, химия и биотехнологии се водят за диплома.

И все пак от понеделник започва работа в HP, на добра начална позиция и супер заплата. И как стана? Ами докопа се на интервю, хората бяха впечатлени от познанията му и след време го викнаха на работа. (със сестра ми се бъзикаме, че ще си подаваме оставките - той да ни гледа :ass: ).

Работа - има! Пак зависи разбира се, в кой сектор си, защото в момента кризата е ударила доста силничко различните сектори и хич не е лесно. Но факт е - ако си кадърен и достатъчно амбициозен, винаги ще си намериш работа срещу добро заплащане било то в България, било то в чужбина.

В чужбина си мислите, че е по-лесно ли? Моя приятелка, завърши моята специалност в Германия - в продължение на 6 месеца ден в ден си търси работа. Всеки ден звънене, ходене по интервюта. Шест месеца. Еми и тя можеше да се откаже и да почне да хленчи, че в тая мизерна Германия нямало работа. Ама накрая се оказа, че има. И то за 4 000 евро начална заплата има.

Понякога имам чувството, че за всяка ситуация имам удачен пример :)

Ти ми даваш 2 примера, а аз мога да ти дам поне 10. Там е работата. Моят мъж си търси работа 3 години(не е като да няма опит, не е като да не знае език, не е като да не учи постоянно нещо ново, с което да си подобри квалификацията). А пък моя брат (като стана дума за братя), е със същия опит като твоя, не завърши ХТМУ-то за два изпита и в момента работи като хамал. Що се отнася за работата, достатъчно е човек само да погледне сайтовете за работа и да види за какво става въпрос. Държавата се гради от хората, така че не виждам смисъл да я обичам или мразя, виж хората те са друго нещо...

Не е само до чуждата диплома, Диди.

Те хубаво ме викнаха на интервю като видяха, че съм завършила в чужбина, ама нали се сещаш, че никой нямаше да ме вземе на работа, ако наистина не бях учила.

Брат ми пък няма диплома за висше образование - ако трите му опита да завърши биология, химия и биотехнологии се водят за диплома.

И все пак от понеделник започва работа в HP, на добра начална позиция и супер заплата. И как стана? Ами докопа се на интервю, хората бяха впечатлени от познанията му и след време го викнаха на работа. (със сестра ми се бъзикаме, че ще си подаваме оставките - той да ни гледа :down: ).

Работа - има! Пак зависи разбира се, в кой сектор си, защото в момента кризата е ударила доста силничко различните сектори и хич не е лесно. Но факт е - ако си кадърен и достатъчно амбициозен, винаги ще си намериш работа срещу добро заплащане било то в България, било то в чужбина.

В чужбина си мислите, че е по-лесно ли? Моя приятелка, завърши моята специалност в Германия - в продължение на 6 месеца ден в ден си търси работа. Всеки ден звънене, ходене по интервюта. Шест месеца. Еми и тя можеше да се откаже и да почне да хленчи, че в тая мизерна Германия нямало работа. Ама накрая се оказа, че има. И то за 4 000 евро начална заплата има.

Понякога имам чувството, че за всяка ситуация имам удачен пример :P

Не е точно така обаче. Ти можеш да дойдеш в България и да работиш и да имаш диплома за висше образование, НО въпросът е колко ще ти плащат тук?! Ще изкарваш ли достатъчно за да си плащаш сметките, храната и да ти останат? Не е въпрос само до това учил ли си или не, а къде какви връзки имаш... защото ще ти дам пример със себе си - сега ми предлагат работа за 300 лв на месец(работа, която не включва - чистене, миене или хвърляне на цимент) според теб как се живее с 300 лв?

А учителите с техните 400? И още безброй примери.

Така, от друга страна имам доста познати, които се без висше образование, но за сметка на това имат хубава работа. Тук едва ли някои ще ти даде и 1000 лв начална заплата. Понякога не е хленчене, а просто безработица. В Бг има АДСКИ много хора, които имат висше образование и работят като сервитьори или продавачи..

Не е точно така обаче. Ти можеш да дойдеш в България и да работиш и да имаш диплома за висше образование, НО въпросът е колко ще ти плащат тук?! Ще изкарваш ли достатъчно за да си плащаш сметките, храната и да ти останат? Не е въпрос само до това учил ли си или не, а къде какви връзки имаш... защото ще ти дам пример със себе си - сега ми предлагат работа за 300 лв на месец(работа, която не включва - чистене, миене или хвърляне на цимент) според теб как се живее с 300 лв?

А учителите с техните 400? И още безброй примери.

Така, от друга страна имам доста познати, които се без висше образование, но за сметка на това имат хубава работа. Тук едва ли някои ще ти даде и 1000 лв начална заплата. Понякога не е хленчене, а просто безработица. В Бг има АДСКИ много хора, които имат висше образование и работят като сервитьори или продавачи..

Да съм казала, че няма?

Майка ми от година и нещо не работи вече. И просто за нейния сектор работа няма и това е.

Виждам адски много умни и талантливи хора да работят какви ли не неща, които нито им отговарят на квалификацията, нито на образованието.

Но и в чужбина не е по-различно.

Бившият ми шеф - Томас е супер интелигентен тип. С бакалавър и магистратура. Знаеш ли какво работи? Сглабя и разглабя сцени.

На един от последните концерти, супер много се беше изнервил и няма да го забравя какво каза: "Пет години в университета, за да работя това!".

Има хора и с връзки. Има такива и с късмет.

Нито аз, нито брат ми имахме връзки на местата, в които в момента работим.

Щом казвате - може и да е до късмет, знам ли.

Щом казвате - може и да е до късмет, знам ли.

Не, не е до късмет.

Винаги е до нещо различно от късмета и се нарича постоянство, упоритост, желание за преследване на целите и най-вече работа по постигане на мечтите. Защото мечтата е нещо много хубаво и прекрасно, но ако си легнем в къщи и мечтаем да дойде момента, в който ще имаме прекрасна и високо платена работа, ще имаме служебна кола, телефон, възможност за израстване в кариерата и естествено безумно ценящ ни шеф, но нищо не правим, за да постигнем тези неща, то егаси и късмета дето трябва да имаме...

Работете бе, как да ви го кажа на друг език?!?!

Работете на 2,3, че и на 4 места даже. Като не можете да си намерите 1 работа за 1200 лева, хванете се на 3 работи за по 400. Абсолютно цял живот съм гърбил на по 2-3 места и то здраво и по 14-18 часа в денонощието. 12 години не съм имал нито един ден отпуска или болничен (четете внимателно - нито един ден).

В същото време мои познати са си седяли в къщи с веруюту " Е нема да им отида на работа за 400 кинта, баси". Като се видим обаче, думите са им "А бе живот си живееш, маа му стара. Караш нова кола, пушиш скъпи цигари, поркаш питиета, дето не мога да ги сънувам даже...а бе живот си живееш". Е да де, ма като кажа "Айде идвай да работиш с мен на 3 места" и се дърпат веднага. Ама толкова години кво става - събират се на рожден ден на Пешо - аз съм на работа. Събират се на рожден ден на детето - аз съм на работа. Събират се на нова година - аз съм на работа. И така 15 години...

А бе кво си търкам клавиатурата, като само с ядене не става. Требе и акъл, баси...

algor бате а я ми кажи как става това (в България) да работиш на 3 работи ? Според мен по добре е да изкараш парите в чужбина и да си ги харчиш със здраве тук ... и пример с 3 работи може ли дадеш (на веднъж)

algor бате а я ми кажи как става това (в България) да работиш на 3 работи ? Според мен по добре е да изкараш парите в чужбина и да си ги харчиш със здраве тук ... и пример с 3 работи може ли дадеш (на веднъж)

Мога, разбира се.

Работех в телевизията, държах сергия на Илиянци (там разбира се имах едно момче, което работеше, а аз само търчах да зареждам, да отварям и да затварям) и нощно време от 21.00 до 04.00 работех такси.

Това са само едни от примерите, но наистина ти казвам, че е възможно и това не съм си го смукал от пръстите.

Кофти ли ти се вижда тоя график?

Щото вервай ми, определено след втория месец вече не знаеш на кой свят се намираш и започваш да пропускаш по някоя нощ работата с таксито, защото умираш за сън...

Горда съм и ще съм горда,въпреки че сме гадно племе и гледаме все на чуждия в паницата.Сега видях ,че има и по тъпи.В чужбина ,който си мисли ,че се коват пари, се лъже.Взимаш евро плащаш в евро,ако няма кой да ти подаде ръка,ще бачкаш на 100 места и можеш и да живееш в мизерия пак.

Горда съм и ще съм горда,въпреки че сме гадно племе и гледаме все на чуждия в паницата.Сега видях ,че има и по тъпи.В чужбина ,който си мисли ,че се коват пари, се лъже.Взимаш евро плащаш в евро,ако няма кой да ти подаде ръка,ще бачкаш на 100 места и можеш и да живееш в мизерия пак.

Е добре де, къде е късмета при така описаното?

Чудя се всъщност защо никой не иска да пробва да поработи на 2 места няколко месеца и да пише тогава тук.

Или да прочете и осмисли постовете на хора, които наистина се бъхтат като луди и не знаят ден ли е, нощ ли е.

А бе живее им се на хората.

Живее им се бе...

Чудя се всъщност защо никой не иска да пробва да поработи на 2 места няколко месеца и да пише тогава тук.

Или да прочете и осмисли постовете на хора, които наистина се бъхтат като луди и не знаят ден ли е, нощ ли е.

Живее им се бе...

Късмет е ,ако осъзнаеш ,че няма смисъл да мрънкаш за глупости.А просто да си преследваш целите.То е достатъчно и на една работа да рабориш по 16 часа.

Уффф, как ми омръзна от тая комплексарска тема...Кой ли го е срам от чуждите държави, че е роден там?! Много правилно казаха-гледаме в паницата, завистливи, злобни, прекалено любопитни, мерудия навсякъде...Гледат в паницата, така си е.Има ли вариант по улицата да мине готина кола и всички да не се обърнат? Или някой да се облече " царски ", или да мине некоя яка мадама?! В коя друга държава хората говорят толкова много и са така невъзпитани? На обществено място да гърми циганска музика и да вони на цигари, дори в транспорт или болница?!В коя друга държава така одумват и обсъждат всеки?! Особено по малките градове и селата?! Няма начин да не те изгледат супер демонстративно от глава до пети!Когато моето момиче работеше на Шкорпиловци и отидох при нея в бунгалото, всички преди това се изредиха да ме гледат, една гадна селянка дойде на непочтително разстояние, гледа ме от глава до пети и обратно, и каза на приятелката " Хич нямаш за кво се притесняваш, много красив и строен младеж, момчето е ммммцуа (междуметие)" и млясна и показа жълтите, криви зъби...В коя друга държава карат толкова много стари коли, и има общества от гоУфаджии, анцузи с обеци и щръкнал таралеж, бръкнал в контакта?! Прозявайки се, докато говорят, чистейки нос и други такива?! Колко от вас, тупащите се в гърдите " родолюбци " НЕ гледат в чужда паница и НЕ оплюват успеха на сънародниците си?! Колкото от съфорумците не са ме оплювали затова, че съм станал двоен шампион (европейски и световен), за да защитя честта на пасмината, наречена днешни българи?! Колко от вас НЕ споделят максимата " Трай си и бъди скромен, давай дупе да те ебат, така е модерно" - от " скромност " забравят собствените си, лидерски и бойни качества?! Даже някаква си грозна **** беше писала в една тема "Възмутена и обидена съм, тук няма мъже да си ПРИЗНАЯТ, че ги влече противоположният пол?! (Бляк, тая за богиня се взе, типичната черта на българката).А на този велик шампион по шашкашлък ще му кажа..." - това какво е?! Някаква фуста да плюе по един от героите на България?! А какво стана с по-великите герои като Капитан Петко?! Знаете всички как умря, забравен, беден, и убит заради " власт ". Да продължавам ли?!

Живее им се бе...

Казаха ли ви го (още с първия пост на algor)?!

В чужбина знаете ли как се изкарват пари? С работа.

Докато бях студентка, работех на по 2 места + лекции и учене.

И колко взимах? Към 700 евро на месец.

За България това може да са много хубави пари, но за Скандинавия са...колкото да съществуваш.

Пари се изкарват с работа - както в България, така и в чужбина. Навсякъде.

Разбира се, че заплатите варират, ама то и стандарта на живот варира в цени. Има места по кътчетата на тая земя, дето 800-1000 евро пак няма да са достатъчни.

Човек навсякъде може да успее стига да иска. И разбира се, навсякъде може да се провали...пак стига да иска.

П.П: Баси, докато скитах из чужбина, как не чух един литовец (или някой от балтийците(, румънец, сърбин, французин, испанец или който и да е друг да каже - срам ме е от националността ми. Как не чух един, бе мамка му стара. Все българи се срамуват.

Гордейте се с лични постижения, не с факта, че сте се родили в някаква си географка ширина. Срамувайте се от вашите грешки, а от тези на другите (и на поколенията преди вас). Нито гордостта ви като българи, нито срама ви, ще ви плати наема. Да не говорим, че до никъде няма да ви докара и най-вече - не говори добре за вас.

Патриотизма отдавна умря world wide - патриоти вече няма, има хора които пишат по форумите и носят тениски със знамето. Това е.

Айде със здраве на всички.

Пожелавам ви упоритост и постоянство, в която и точка на света да се намирате.

А какво стана с по-великите герои като Капитан Петко?! Знаете всички как умря, забравен, беден, и убит заради " власт ".

Оф,оф,ако само някой знае какво е станало със семействоъо на Васил Левски след смъртта му,че и след Освобождението.Горките хора.Горката България.

П.П: Баси, докато скитах из чужбина, как не чух един литовец (или някой от балтийците(, румънец, сърбин, французин, испанец или който и да е друг да каже - срам ме е от националността ми. Как не чух един, бе мамка му стара. Все българи се срамуват.

Гордейте се с лични постижения, не с факта, че сте се родили в някаква си географка ширина. Срамувайте се от вашите грешки, а от тези на другите (и на поколенията преди вас).

Това казах и аз по-горе.Имам си лични постижения, и с тях се гордея, напук на всички злобни хейтъри.Онези, които се гордеят с БГ, но имат потенциал и амбиция да направят нещо за нея, са много.Но не им се дава шанс, тук принудително са безгласни букви.На такива ще кажа-нямаме място в тази държава.Изнасяйте се на подскоци.Много по-трудно и бавно е едно имигриране, или дори да се установиш в чужда държава-това изисква далеч по-голяма подготовка, отколкото си мислите.Затова му ударете една подготовка, като за олимпиада.С това аз приключвам своето участие в темата.Шапка свалям на всички, които бачкат като луди, за да си изкарат хляба-просто навън ще изкарвате доста повече от насъщния - ще остава и за други неща.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Ба, не е умрял той, ама се е трансформирал лекичко :) Винаги държавата - това са хората, които живеят и са живели в нея.Можеш да се гордееш с миналото на рода си, на страната си и с настоящето - отново със своите познати, със живота, който живееш и с очакванията за бъдещето си. Това е патриотизма. В момента аз мога да се гордея с миналото на рода си, но нямам повод за гордост в настоящето.За бъдещето - е, тук вече имам очаквания.И по примера на algor се опитвам да ги постигна. Е, вече нямам възможност да работя на три места, но съм го правил, когато имах тази възможност.И преди съм ти казвал - въпрос на приоритети.Ако предпочиташ високия материален стандарт на живот -да, точно това е пътят.Но ти сам показа и минусите на това.7 години живях по този начин -без празници, без съботи и недели, всяка нощ на работа....Е, наистина получавах пари и то повече от колкото можех да изхарча.Лошото е, че тогава почти бях стигнал до развод. Това ме отрезви, и сега си седя на задника.С малко пари, но с повече свободно време. Сега целта ми е да си запазя свободното време, а да увелича парите 3-4 пъти :) И ще успея , мамка му ! Та така де -в България има толкова много работа, че чак се чудя защо хората се оплакват толкова. Само минете с кола по пътищата.Пътувайте нанякъде и гледайте отстрани - колко земя седи незасята, колко стопански постройки се рушат.....Защо ?! И не ми говорете за правителство и за закони.Чист мързел си е това. В момента не мога да намеря общ работник за ремонта, който ще правя.Нищо особено бе хора -трябва ми човек, който ще изрива боклуците, ще носи тухли, ще помага просто.За това съм готов да му плащам 10 лв на ден+ храната. Под 30 лв никой не иска. Е, може ли за тази работа да искат 30 лв на ден ?!Та това е 30 лв х 20 дни = 600 лв чисти.Та, хора - усете се бе -това ми е заплатата като началник на отделение в болницата!Може ли общ работник да иска толкова и да не е съгласен за по-малко ? За каква безработица говорим не мога да разбера ?! За каква липса на работа говорите ?

Около мен мързеливи хора няма, забогатели-също. Черногледа, нечерногледа-не съм сляпа за реалността. Много ясно, че ще се обрим докрай и всеки има планове за бъдещето. Никой не умаловажава труда и усърдието, но недейте да ми казвате, че става въпрос само за това. Последният път така го нахедриха на семейството ми,буквално се бяхма ококорили, че седиш и се пулиш и си казваш, че това не е реално, че не може да бъде, но винаги може...винаги... Трихо, стига с тая земя за копане. Копала съм. До 2007 цялото ми семейство е копало. Когато разходите ти станат повече от приходите, разбираш, че няма смисъл. И нямам против пак да копам, ама да има полза от цялата работа.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Трихо, стига с тая земя за копане. Копала съм. До 2007 цялото ми семейство е копало. Когато разходите ти станат повече от приходите, разбираш, че няма смисъл. И нямам против пак да копам, ама да има полза от цялата работа.

Значи -правиш така, че приходите ти да надвишат разходите - просто е.

Майка ми и баща ми в момента навършиха пенсионна възраст.

Не могат обаче да се пенсионират, защото се оказа, че преди години фирмите, в които са работили не са им плащали осигуровките.Да не мислиш, че седнаха да реват ?

Не - започнаха да гледат зайци.

Няма субсидии, в кланниците изкупуват зайците на цена 4- 4,50 лв.Тази цена не може да ти покрие и разходите за фуража.Е - баща ми в момента пали колата и ходи чак в Стара Загора да ги продава, защото там успява на 7 лв.

Всяка събота и неделя сега ходя да рина заешки фъшкии, за да мога да му помагам - докато той е в южна България да продава зайци.И с тази работа, в момента двата с майка си докарват по около 500 лв на месец.Тоест -по 250 лв на човек.Тъкмо си изкарват по една пенсия.Не се оплакват.

Между другото - преди малко ми съобщиха новината, че другия месец може би няма да имаме заплати в болницата.

Също не се оплаквам - ако остана тук без заплата, може и в Кърдажали да отида, може и в Шумен- като Gp.Там имат незаети практики.Без работа няма да остана -това е сигурно.Виж, това ще ми се отрази на мечтата - да работя по-малко за повече пари :hush: но пък какво от това ?

Е, явно акъл не ми достига. Някой ще ми каже ли, как от сумати декара земя да спечеля. Като не искам да крада каквото и да е било. Последната идея беше да гледаме пчели, ама нещо програмата така и не стартира, та това като идея не става. По едно време рибарник правихме, в друго - женшен садихме,амче охлюви подехме, ама явно нещо не можем да открием формулата. Иначе твърдо изповяваме максимата: "залудо работи, залудо-не стой". Поне имането да бяхме намерили, ама и това братче-няма, ама на бащата закопаната ракия замина :hush:

от пчелите също можеш да си изкарваш прилична заплата и то без повтаря без никакви програми и еврофондове и т.н.

С пчели дядо ми ( Бог да го прости) се занимаваше от край време.По едно време бяхме стигнали до 80 кошера - с парите от меда преди 10 години си направих предния ремонт на къщата.

В момента (след смъртта му) поемам 10 кошера - толкова са останали, че той последните години не можеше да се оправя с повече - ще си ги оправям вечер , след работа и събота и неделя - не си мисли, че работата по тях е много.Е, не е и малко, но сам човек спокойно се оправя с тях.10 кошера х 100 кг. мед на година ( трите реколти) = 1 000 кг.

1 000 х 4 кв. на килограм = 4 000 лв.

Смятам ги 4 лв, защото толкова е цената на един буркан мед за свободна продажба.Разфасовам си сам меда в буркани и си го продавам на дребно - който иска.

Та - 4000 лв малко ти се виждат ?

Това са чисти, безотчетни пари.пари, които ти идват просто ей така от небето - без да си заета с изкарването им по цял ден.Два часа дневно са достатъчни за да ги поддържаш извън сезона на ваденето на меда.

Маминка още ли щъка по форумите за зайци? :P

ахам :hush:

Поне имането да бяхме намерили, ама и това братче-няма, ама на бащата закопаната ракия замина :P

И аз го търся - ама пусто да остане не мога да го намеря :cool:

Тъй че кютам-патам по малко, на дребно - ден да мине, друг да дойде - ама не съм останал гол и бос, нито съм затънал в дългове, нито пък прося пари от някъде.

Е, и на мен ми се е искало да карам джип, ама като знам каква цена трябва да платя за това- изобщо не помислям и да завиждам на тези, които могат да си позволят това.

Защото за всяко нещо в живота се плаща.

Ето например -казвал съм ви и друг път - ако отида в Испания или Германия - заплатата ми ще бъде 5 000 евро, а работата и ядовете ми ще бъдат в пъти по-малко.Ще мога да карам джип, и да живея в къща с басейн.

Да, ама няма да бъда в България , всеки местен ще ми вика, че съм чужденец , но най-вече няма да бъде покрай семейството си, приятелите, роднините - те това е моят патриотизъм :

Седя си тук , напук на всичко като магаре на мост :baby:

Тая тема е интересна откъм последните мнения, хвала за находчивостта на хората, мисля да поостана още малко в нея.Няма да ме гоните, нали :cool: Трихо, ти затова ли си с магарешки аватар, само дето мостът го няма  :hush:

Трихо, а сега след като написа печалбата, напиши и колко струва да се започне такова нещо. :hush: Той бащата за това искаше да се включи в програмата, защото от там те финансират, а после и изкупуват.Пък и имаше обучение, за човек, който никога не се е занимавал с такова. И какво стана там така и не се разбра, междувпрочем. Загадка. Ама то такива загадки с лопати да ги ринеш :P

Положението е страшно, който има възможност да се изнася докато е време. Това мога да кажа аз.

Трихо, а сега след като написа печалбата, напиши и колко струва да се започне такова нещо. :P Той бащата за това искаше да се включи в програмата, защото от там те финансират, а после и изкупуват.Пък и имаше обучение, за човек, който никога не се е занимавал с такова. И какво стана там така и не се разбра, междувпрочем. Загадка. Ама то такива загадки с лопати да ги ринеш ;)

Пари за започване ?! :hush: Това пък за какво ти е ?!

Ако нямаш кошерища - в момента на старо струват около 30 лв.Тоест -за 10 кошера ти трябват около 300 лв.Това не мисля, че е някаква космическа сума.

Пчелите можеш и сама да си хванеш някой заблуден рояк със тръбно кошерище, но по-лесния вариант е да отидеш при някой познат пчелар и да го помолиш за рояче.Никой не отказва - бъде сигурна в това.Едно рояче от един, едно от друг - без проблеми ще си напълниш кошерищата.След това ще си го разделиш и в края на първата година можеш да си напълниш останалите.И така всяка година ще си увеличаваш пчелина - по-лека лека за две-три години от началните 10 можеш да ги увеличиш на 30 - 40 кошера, които вече ще ти отнемат повече време и труд, но пък ще си на по-голяма печалба.

При пчелин от 100 кошера вече можеш съвсем спокойно да се намесиш в продажбите на едро и да спреш да се занимавш с другата си работа - при добро разположение на пчелина той ще ти носи много добра печалба.

Тоест -не ти трябват пари за начало, ами желание за работа и най-вече търпение - парите няма да потекат като река изведнъж.Това не са наркотици или контрабанда на китайско карго.

Положението е страшно, който има възможност да се изнася докато е време. Това мога да кажа аз.

Къде ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.