Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

Около мен мързеливи хора няма, забогатели-също. Черногледа, нечерногледа-не съм сляпа за реалността.

Много ясно, че ще се обрим докрай и всеки има планове за бъдещето. Никой не умаловажава труда и усърдието, но недейте да ми казвате, че става въпрос само за това. Последният път така го нахедриха на семейството ми,буквално се бяхма ококорили, че седиш и се пулиш и си казваш, че това не е реално, че не може да бъде, но винаги може...винаги...

Трихо, стига с тая земя за копане. Копала съм. До 2007 цялото ми семейство е копало. Когато разходите ти станат повече от приходите, разбираш, че няма смисъл. И нямам против пак да копам, ама да има полза от цялата работа.

Извод: За Софианци винаги ще се намери работа и то не една(при това не зле платени), но за нас в провинцията, просто няма! Пък като цъфнем в столицата за да търсим препитание, "кореняците" веднага надигат глас - У-у, селяни-ин кво праиш тук- измитай се. Е как да ги работим тези 2-3 работи наведнъж. Ей, право да Ви кажа, че Вас софиянците с перо Ви галят(а ви галят, защото властниците са ви под носа и я ви го раздразнят и вземете да кихнете и правителството е паднало)! Вие от кризата нищо не сте разбрали, а само сте чели че има такава, но за нас в провинцията, особено в малките и забутани населени места в низините, които и за селски туризъм не стават - каква мислите че ни е безработицата - на книга ли, или защото сме тъпи и недоучили типове?

Така, че напълно те подкрепям, dindi, но кажи ми как да го обясниш на човек, който не се е опарвал никога през живота си , как боли от изгорено, той и 100 пъти да го прочете, няма как да го изпита!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 266,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

Ориентирвайте се към еко-дейности и обикновено земеделие, че като закъсаме за газ и петрол, да не стане като Куба и Северна Корея, когато се срина СССР :hush: Макар, че кубинците не умряха от глад поне - Кастро им каза да засадят всеки сантиметър обработваема площ, че да има клюпачка :P Това в кръга на шегата, разбира се. Само да вметна, че едни от най-богатите хора в Дания са земеделците и животновъдите. И много ни се чудят на нас, защо при положение, че имаме толкова хубава и обработваема почва, не запретваме ръкави в тази насока, а именно - родно производство? Всъщност като се замисля в България има много сфери, които те първа могат да се развиват. Стига манталитета и мисленето на населението да не се върти около застрояването на грозни хотели, разбира се. Наскоро се запознах с един германец - директор на една от най-големите туристически компании в Източна и Централна Европа (в момента живее в София) и той ми каза, че не малък процент от БВП на България идва от туризъм. И ако спрем да разрушаваме природните дадености на страната със строенето на гигантки хотели и прочие, а по-скоро обърнем повече внимание на селския и еко-туризма (и разбира се, не се продаваме евтино на бедни германци и англичани), можем да си докарваме една изключително добра сума всяка година само от този сектор (да не говорим за другите). Да не говорим колко работни места могат да се отворят. И пак всичко е до манталитет. Аз пък се учудвам колко много чужденци намерих, които правят успешен бизнес в България ;) Как те могат и виждат потенциал, а ние - не?

Пари за започване ?! :hush: Това пък за какво ти е ?!

Ако нямаш кошерища - в момента на старо струват около 30 лв.Тоест -за 10 кошера ти трябват около 300 лв.Това не мисля, че е някаква космическа сума.

Пчелите можеш и сама да си хванеш някой заблуден рояк със тръбно кошерище, но по-лесния вариант е да отидеш при някой познат пчелар и да го помолиш за рояче.Никой не отказва - бъде сигурна в това.Едно рояче от един, едно от друг - без проблеми ще си напълниш кошерищата.След това ще си го разделиш и в края на първата година можеш да си напълниш останалите.И така всяка година ще си увеличаваш пчелина - по-лека лека за две-три години от началните 10 можеш да ги увеличиш на 30 - 40 кошера, които вече ще ти отнемат повече време и труд, но пък ще си на по-голяма печалба.

При пчелин от 100 кошера вече можеш съвсем спокойно да се намесиш в продажбите на едро и да спреш да се занимавш с другата си работа - при добро разположение на пчелина той ще ти носи много добра печалба.

Тоест -не ти трябват пари за начало, ами желание за работа и най-вече търпение - парите няма да потекат като река изведнъж.Това не са наркотици или контрабанда на китайско карго.

Къде ?

Трихо, я кажи ми мале къде подаряват кошери на така, без пари, освен ако не са били заразени с някаква нелечима болест - примерно хАмерикански гнилец и бившия пчелар вместо да ги изгори както е задължително, ги предлага(сандъците), пък дано някой да се излъже да пррави пчелин с тях! Е, съществува и възмосността, да са на човек който нашият прехвален министър Дянков е опоскал до дупка и той се принуждава да продава на безценица, за да връща някакъв заем или просто за да не умре от глад!

Ами за туризма трябва добра инфраструктура, а за земя - всеки да хване мотиката не става, техника трябва ми е мисълта...

Ориентирвайте се към еко-дейности и обикновено земеделие, че като закъсаме за газ и петрол, да не стане като Куба и Северна Корея, когато се срина СССР :hush:

Макар, че кубинците не умряха от глад поне - Кастро им каза да засадят всеки сантиметър обработваема площ, че да има клюпачка :P

Това в кръга на шегата, разбира се.

Само да вметна, че едни от най-богатите хора в Дания са земеделците и животновъдите. И много ни се чудят на нас, защо при положение, че имаме толкова хубава и обработваема почва, не запретваме ръкави в тази насока, а именно - родно производство?

Всъщност като се замисля в България има много сфери, които те първа могат да се развиват. Стига манталитета и мисленето на населението да не се върти около застрояването на грозни хотели, разбира се.

Наскоро се запознах с един германец - директор на една от най-големите туристически компании в Източна и Централна Европа (в момента живее в София) и той ми каза, че не малък процент от БВП на България идва от туризъм. И ако спрем да разрушаваме природните дадености на страната със строенето на гигантки хотели и прочие, а по-скоро обърнем повече внимание на селския и еко-туризма (и разбира се, не се продаваме евтино на бедни германци и англичани), можем да си докарваме една изключително добра сума всяка година само от този сектор (да не говорим за другите). Да не говорим колко работни места могат да се отворят. И пак всичко е до манталитет.

Аз пък се учудвам колко много чужденци намерих, които правят успешен бизнес в България ;) Как те могат и виждат потенциал, а ние - не?

@Amadea, само едни малки проблеми има, за да почнем земеделието, безработни сме, нямаме пари за семена дори, почти никаква земя също нямаме, а за арендуване на комшийската трябват също пари, заеми от безработен да знаеш в БГ как се получават - никак!

Хайде сега, ако познаеш от два пъти туризмът в България кой го притежава - от два опита ще те черпя. Извинявай, но твърде на книга пишеш! Чула от тук, прочела оттам, казал ти някой чичо който е еди къде си. Явно никакъв реален досег с действителността в БГ нямаш, особено тази в провинцията, а със сладки приказки, измукани от пръстите - дикиш няма да хванеш!

Ами за туризма трябва добра инфраструктура, а за земя - всеки да хване мотиката не става, техника трябва ми е мисълта...

Е, разбира се.

Аз не съм казала, айде юруш, хващаме мотиките.

Наскоро бях на среща с разни млади архитекти/хидроинженери...и всякакви други инженери.

Баси младите хора какви прекрасни реалистични идеи имат :hush:

Пожелавам им да продължат да се борят със същия хъс и да ги реализират.

Аз ще се изразя така:

Публикувано изображение

Трихо, я кажи ми мале къде подаряват кошери на така, без пари, освен ако не са били заразени с някаква нелечима болест - примерно хАмерикански гнилец и бившия пчелар вместо да ги изгори както е задължително, ги предлага(сандъците), пък дано някой да се излъже да пррави пчелин с тях! Е, съществува и възмосността, да са на човек който нашият прехвален министър Дянков е опоскал до дупка и той се принуждава да продава на безценица, за да връща някакъв заем или просто за да не умре от глад!

Значи -преди две години лично аз и дядо ми продадохме 20 кошерища на цена от 30 лв, защото той не можеш да се справя вече със всичките кошери.Познавам още трима възрастни пчелари, които също в момента си продават част от пчелините, защото не мога да ги гледат всичките.

Не знам защо си мислиш, че всеки иска да ти пробутва нещо за да се отърве от него ?!

Личният ми опит в пчеларството е точно обратен -всеки пчелар се опитва да помогне на начинаещия.

И това не е само при пчеларите - рядко съм виждал човек, който да се е опитва по всякакъв начин да те закопае и да не ти помогне.

не може да се срвняват нещата със субсидиите тук и тези в чужбина. тук се получават по около 25 лв. на декар, а там по 200 лв. за това и земеделието в чужбина е много по-доходно.

@Amadea, само едни малки проблеми има, за да почнем земеделието, безработни сме, нямаме пари за семена дори, почти никаква земя също нямаме, а за арендуване на комшийската трябват също пари, заеми от безработен да знаеш в БГ как се получават - никак!

Хайде сега, ако познаеш от два пъти туризмът в България кой го притежава - от два опита ще те черпя. Извинявай, но твърде на книга пишеш! Чула от тук, прочела оттам, казал ти някой чичо който е еди къде си. Явно никакъв реален досег с действителността в БГ нямаш, особено тази в провинцията, а със сладки приказки, измукани от пръстите - дикиш няма да хванеш!

1. От провинцията съм.

2. От 15 годишна всяко лято съм работила

3. Точно на мен не ми казвай, че нямам досег с действителността в България. Може да съм на 20, да нямам толкова опит и стаж, но пък имам родители, които съм ги гледала как 20 години тръгнаха от абсолютната нула и постигнаха много.

Така, че спети си лекцията.

Баси и злобата дето ми изля.

Различните хора, с различни действителности се сблъскват, независимо къде живеят.

Аз с чиста съвест мога да кажа, че и ти нямаш никакъв реален досег с действителността, но аз поне осъзнавам, колко абсурдно е подобно твърдение.

Айде, със здраве.

1. От провинцията съм.

2. От 15 годишна всяко лято съм работила

3. Точно на мен не ми казвай, че нямам досег с действителността в България. Може да съм на 20, да нямам толкова опит и стаж, но пък имам родители, които съм ги гледала как 20 години тръгнаха от абсолютната нула и постигнаха много.

Така, че спети си лекцията.

Баси и злобата дето ми изля.

Различните хора, с различни действителности се сблъскват, независимо къде живеят.

Аз с чиста съвест мога да кажа, че и ти нямаш никакъв реален досег с действителността, но аз поне осъзнавам, колко абсурдно е подобно твърдение.

Айде, със здраве.

Жива и здрава да си!

Лек интерес имам да разбера, как от своята 0 годишнина, пък и въобще първите 5-6 как разбираш и помниш с каква работа са си изкарвали хляба твоите родители? Много ме съмнява новороденото или детето до споменатата възраст, въобще да го занимават мисли от този вид. А това, че имаш родители, които са се грижили и може би продължават да го правят си е истински късмет спрямо мен.

Жива и здрава да си!

Лек интерес имам да разбера, как от своята 0 годишнина, пък и въобще първите 5-6 как разбираш и помниш с каква работа са си изкарвали хляба твоите родители? Много ме съмнява новороденото или детето до споменатата възраст, въобще да го занимават мисли от този вид. А това, че имаш родители, които са се грижили и може би продължават да го правят си е истински късмет спрямо мен.

Ми не, ама помня как бях на 4 години и казах на майка ми, че съм гладна, а тя ме прати у съседката - баба Блага, която ми намаза филийка с масло и шарена сол.

Много добре си спомням тези неща, ама много добре! Имам ярки спомени от съвсем малка. Помня и майка ми как се хвана да продава лимонада от мазето. И всеки път като мина от там се сещам как намзавах лимонада "на аванта" :blink:

Ти моите спомени не ги човъркай - те са си там.

И да - късмет е, че случих на борбени родители. И не - от финансова гледна точка не продължават, поради ред причини: на 20 съм и мога сама да се издържам, баща ми почина, а бизнеса на майка ми го удари жестоко кризата.

Ти си пиши колко недокосната от реалността съм и си мисли, че съм отраснала със сребърна лъжичка. Ама аз много добре си спомням как съм отраснала.

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

от пчелите също можеш да си изкарваш прилична заплата и то без повтаря без никакви програми и еврофондове и т.н.

С пчели дядо ми ( Бог да го прости) се занимаваше от край време.По едно време бяхме стигнали до 80 кошера - с парите от меда преди 10 години си направих предния ремонт на къщата.

В момента (след смъртта му) поемам 10 кошера - толкова са останали, че той последните години не можеше да се оправя с повече - ще си ги оправям вечер , след работа и събота и неделя - не си мисли, че работата по тях е много.Е, не е и малко, но сам човек спокойно се оправя с тях.10 кошера х 100 кг. мед на година ( трите реколти) = 1 000 кг.

1 000 х 4 кв. на килограм = 4 000 лв.

Смятам ги 4 лв, защото толкова е цената на един буркан мед за свободна продажба.Разфасовам си сам меда в буркани и си го продавам на дребно - който иска.

Та - 4000 лв малко ти се виждат ?

Това са чисти, безотчетни пари.пари, които ти идват просто ей така от небето - без да си заета с изкарването им по цял ден.Два часа дневно са достатъчни за да ги поддържаш извън сезона на ваденето на меда.

ахам :yanim:

И аз го търся - ама пусто да остане не мога да го намеря :)

Тъй че кютам-патам по малко, на дребно - ден да мине, друг да дойде - ама не съм останал гол и бос, нито съм затънал в дългове, нито пък прося пари от някъде.

Е, и на мен ми се е искало да карам джип, ама като знам каква цена трябва да платя за това- изобщо не помислям и да завиждам на тези, които могат да си позволят това.

Защото за всяко нещо в живота се плаща.

Ето например -казвал съм ви и друг път - ако отида в Испания или Германия - заплатата ми ще бъде 5 000 евро, а работата и ядовете ми ще бъдат в пъти по-малко.Ще мога да карам джип, и да живея в къща с басейн.

Да, ама няма да бъда в България , всеки местен ще ми вика, че съм чужденец , но най-вече няма да бъде покрай семейството си, приятелите, роднините - те това е моят патриотизъм :

Седя си тук , напук на всичко като магаре на мост :)

:blink:

Това същия този дядо ли е? Горкия,ти ли му изпапка паричките?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=150399&view=findpost&p=1654751

Лошото е, че на ЧЕЗ трябва да платя 248 лева за просрочени сметки, на ТЕЦ-а : 600 ( с лихвите) , на ВиК - 125, на бТК - 20. Отделно той не е бил плащал данъка на колата си за 5 години назад и не знам колко е ( а колата е Жигула, произведена през 1978 година) ......

Баси.

да.

нещо против да имаш ?

Усещам ли,че искаш да се заядеш или си внушавам.

Въпроса ми беше простичък,зададен с хумор за противоречието.

от пчелите също можеш да си изкарваш прилична заплата и то без повтаря без никакви програми и еврофондове и т.н.

.10 кошера х 100 кг. мед на година ( трите реколти) = 1 000 кг.

1 000 х 4 кв. на килограм = 4 000 лв.

Смятам ги 4 лв, защото толкова е цената на един буркан мед за свободна продажба.Разфасовам си сам меда в буркани и си го продавам на дребно - който иска.

Та - 4000 лв малко ти се виждат ?

Това са чисти, безотчетни пари.пари, които ти идват просто ей така от небето - без да си заета с изкарването им по цял ден.Два часа дневно са достатъчни за да ги поддържаш извън сезона на ваденето на меда.

Имаш моят професионален отговор "колега".

1. Незнам къде си чел, че за година могат да се добият 100кг. от кошер( в България)? От личният си опит ще споделя: Имам 40броя 12 рамкови кошери от системата Дадан-Блат. От кошер максималната средна реколта през перфектната от гледна точка на пчеларството 2006г. е ~35кг. Това е от гледани по биологичен метод пчели.

2. Сега, ако си позволя през медосборният сезон май-август, да захранвам пчелите постоянно със захарен сироп, няма да има проблеми да вържа, че и доста да надхвърля среден добив от 100кг. на кошер, но това ще е "мед"(кавичките не са случайни, защото ще става въпрос за преработена от пчелите промишлена захар)!

3. Мога да си държа някакъв брой кошери, колкото да си извадя карта на земеделски производител и "меда" да го бъркам в казан, при което от обема на "добив", направо ще ти падне шапката.

4. За сведение: През последните 3години, които бяха твърде лоши за занаята, поради дългите суши, започнали от средата на юли и продължили до краят на август, реколтите бяха със среден добив(за трите години) по около 17кг. от кошер за година! Което пак е добре, защото някои колеги имаха поне една година от споменатият период без добив и дори се наложи да хранят пчелите си, за да оцелеят през зимата, понеже горките животинки и за себе си не бяха събрали.

5.Тъй наречените от теб безотчетни пари, в не малка част отиват в разходи по поддръжката на пчелина, освен това, понеже ми е по-изгодно да продавам на дребно, отколкото да гуша търгашите с мед на толкова ниска цена, се налагат разходи по транспорта до пазарите, такси за запазено място, дневни такси(т.н. бач), транспорт се разходва и до пчелина ми, който е на 15км. от местоживеенето ми, т.е. имам си автомобил, който годишно си хапва цяла камара пари: застраховка, преглед, винетка и тъй нататък и за гориво и за ремонти...

6. Понеже съм млад човек, който е безработен, т.е. няма работа където да ми кихат редовна и що годе сигурна заплата, всички останали разходи в домакинството са също и само за сметка на припечелените от пчелните продукти пари.

7. Понеже съм млад човек, който знае че ще му дойде все някога нужда да бъде лекуван от някое по-сериозно заболяване се налага да внасям здравна вноска, по причина че ще остарея и няма да съм в състояние да работя пък се налага да внасям и пенсионна вноска, за да има нещо насреща от НОИ, когато му дойде времето да изляза в пенсия. До края на миналата година за земеделските стопани имаше сериозни облекчения в размера на тези вноски, плащаще се на месец около 20лв. което независимо от мизерното положение като дребен земеделски производител, ми беше поносимо и можех сравнително безпроблемно да връзвам краищата на сем. бюджет. Новото 20, дойде от обичаният от всички дяв..ъ-ъ министър Дянков, който реши да поооовдигне размера на осигурителният праг и така вноските от началото на тази(забележи(?) календарна, а не финансова година) скочиха на 66лв., което си е чист "приръст" от над 300%! Още по-добре, ни се отрази новото(#2) 20! А то е следното: До тази година земеделските производители бяхме освободени от заплащането на данъци, ама само до тази! Гореописаното коп...(а е такова напълно официално, защото баща му се отрече от него, или май беше обратното(?) реши, че на нас ни е твърде широко около врата и тясно в пояса(от дебелите ни кесии) и ни обложи, за пръв път откакто аз се помня с данък! Решил е, че пицата му трябва да стане блажна, за сметка на обикновените трудови хора, а не на тези, които ни окрадоха(той не е от друг дол дренки, а гарван гарвану, око не вади), пък и защо не от нас след като от нас е най-лесно да се вземе, ако тръгне да гепи от някой негов събрат-мафиот, току-виж му светили маслото!

Та колега, хайде гледай си 10кошера, гледай ги честно и почтено както се полага, пък да видим как ще ти излезат сметките накрая.

П.П. До еврофондовете най-често се добират хора, които не са и помирисвали каквато и да е селскостопанска работа, при това до доста сериозни средства се добират, все едно развиват в цял размер земеделието на някоя малка латино държава от Средна Америка;)

Тук е България, братче - как да не я обичаш!

Та колега, хайде гледай си 10кошера, гледай ги честно и почтено както се полага, пък да видим как ще ти излезат сметките накрая.

Ще си ги гледам, разбира се :hush:

Вчера и онзи ден какво мислиш, че съм правил ?

Мерси за пожеланието - много мило от твоя страна, но аз не ги гледам за да се издържам от тях - тоест - колкото изкарам - все ще ми е нещо върху основният ми доход и ще ми помогне в домакинството.Дори само сметката за водата на месец да си плащам - пак ще ми е достатъчно :)

Който иска -да си седи и да се оплаква от правителството, безработицита и еврофондовете, които отивали при някого си, а не при него.

Аз пък не искам да седя и да се оплаквам - въпрос на гледна точка.

Ще си ги гледам, разбира се :hush:

Вчера и онзи ден какво мислиш, че съм правил ?

Мерси за пожеланието - много мило от твоя страна, но аз не ги гледам за да се издържам от тях - тоест - колкото изкарам - все ще ми е нещо върху основният ми доход и ще ми помогне в домакинството.Дори само сметката за водата на месец да си плащам - пак ще ми е достатъчно :)

Който иска -да си седи и да се оплаква от правителството, безработицита и еврофондовете, които отивали при някого си, а не при него.

Аз също съм упорит - като твоя аватар...

Усещам ли,че искаш да се заядеш или си внушавам.

Въпроса ми беше простичък,зададен с хумор за противоречието.

Съжалявам, но не виждам нищо хумористично и противоречие в смъртта на мой близък и проблемите, които имам с наследеното от него, както и връзката на всичко това с настоящата тема.

Явно съм си тъп по природа или лишен от възвишено чувство на хумор, което явно ти притежаваш.

Аз също съм упорит - като твоя аватар...

Ясно :hush:

Разбрахме се :)

От земеделия няма как да спечелиш в БГ. То затова повечето за по градовете, а не по селата. :blink:

+1

Напълно подкрепям .. затова казах, че и моето време като дойде .. да се издържам сама, ще направя всичко възможно да се реализирам в Бълария, не да се оплаквам от това, което не работи в моя полза... Така трябва всички да правим :)

+1

Напълно подкрепям .. затова казах, че и моето време като дойде .. да се издържам сама, ще направя всичко възможно да се реализирам в Бълария, не да се оплаквам от това, което не работи в моя полза... Така трябва всички да правим :(

Ама, ти какво мислиш че само се оплакваме ли. То ако само се оплаквахме да сме измрели кат народ. Ние се бъхтаме, но не може да ми се обяснява, че от земеделие се изкарват луди пари. Моля ти се, защо стоим по градовете и търсим държавна работа. Там е лесно, няма лоши години и да забавят парите знаеш, че все пак ще ги преведат. Па на полето е друго - лоши метерологични условия - отиде реколтата, суша - допълнителни разходи по поливане и др. :huh:

Редактирано от MRDari (преглед на промените)

Ама, ти какво мислиш че само се оплакваме ли. То ако само се оплаквахме да сме измрели кат народ. Ние се бъхтаме, но не може да ми се обяснява, че от земеделие се изкарват луди пари. Моля ти се, защо стоим по градовете и търсим държавна работа. Там е лесно, няма лоши години и да забавят парите знаеш, че все пак ще ги преведат. Па на полето е друго - лоши метерологични условия - отиде реколтата, суша - допълнителни разходи по поливане и др. :huh:

Разбира се :(

И аз не мисля, че трябва само със земеделие да се издържам - това ми е само като хоби, което ми осигурява допълнителен доход

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.