Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

Горда съм, че живея в държава, която ми позволява да давам труда си и да очаквам заслуженото възнаграждение... Упс, я чакай, досега не съм получила адекватно възнаграждение за труда си... но предполагам, че все пак трябва да съм горда де... Горда съм, че моята родина се грижи за здравето ми, когато изпадна в нужда... Упс, оня ден ме заболя стомаха, и личната ми лекарка каза, че било от нерви... и ако искам да разбера дали не е нещо по-сериозно, да отида на частен лекар :S Горда съм, че тази зима успях да си платя тока за отопление - е, ядох боб и леща, но нас българите разни бобови растения няма да ни уплашат! Ние сме ВЕЛИКИ!!! ... уф, и телефона успях да си платя този месец, наистина се гордея с това (за съжаление другия месец сигурно това ще отпадне от списъка с гордостите, но здраве да е...) Горда съм, че имаме такава ВЕЛИКА история... И все пак, ще се радвам, ако милата ми родина ми позволи да доживея и до следващата година, за да се гордея с нея...

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

Не можеш да очакваш държавата, да ти оправи живота. Трябва да се бориш, ако не тук отиваш в чужбина, само с оплакване няма да стане. Трябва да станем по-мобилни и готови за нови предизвикателства, а не винаги да вървим по отъпканото. :cool:

• 2 седмици по-късно...

аз пък не съм горд че съм българин...какво да ми е гордото?Че политиците ни ограбват и тъпчат,цените се повишават с всеки ден,но стандарта на живот и заплатите-не...с това ли да се гордея?Че 95% от БГ не моагт ад свържат двата края?С това ли трябва да се гордея?Че никой не мисли за нас,че ни ограбват,че имаме купища данъци.И докато един iPhone 3G е 99$ в сайта на Apple във БГ е 1000.Тук цените за нечовешки,ненормални!!!

Е пък в никакъв слуай няма да избягам в Америка. Или поне така мисля. И между другото, аз не искам да ставам поредното винче в някакъв механизъм, какъвто е американския живот и общество. Там нещащта стоят така: работа, почивка... работа, почивка... работа, почивка... работа, почивка... работа, почивка и работа и почивка. Там не е като тук. Взимаш си отпуск и отиваш на море. Това което ние правим е американска мечта. Имам приятели там и поддържам връзка и знам за какво става въпрос. Там не можеш, както тука, да си вземеш няколко бири и да си ги изпиеш на някое скришно местенце в квартала. Има сумати камери. Направо, все едно живея в Света на Джордж Оруел, Биг Брадър. Само камери. И целия запад е на кредити, които ще исплащат и техните внуци. Там не можеш да отидеш в почивните дни на някоя рекичка или язовирче да ловиш риба, както е тука. И това там е една от американските мечти.

А по темата... и аз съм горд че съм българин. Героите ни които са се борили за свобода са известни в цял свят. Пък и не искам да изреждам постиженията ни в медицината, армията, биологията, астрономията, авиацията, технологиите, спорта и какво ли още не. Да ние имаме в тези области страшно много постижения, които другите народи нямат. И няма и да имат :mark: . Доказателство за това което говоря... вижте този линк. Той е само за тези които обичат българия. Цък тука: http://vbox7.com/play:124bedab

аз пък не съм горд че съм българин...какво да ми е гордото?Че политиците ни ограбват и тъпчат,цените се повишават с всеки ден,но стандарта на живот и заплатите-не...с това ли да се гордея?Че 95% от БГ не моагт ад свържат двата края?С това ли трябва да се гордея?Че никой не мисли за нас,че ни ограбват,че имаме купища данъци.И докато един iPhone 3G е 99$ в сайта на Apple във БГ е 1000.Тук цените за нечовешки,ненормални!!!

Не искам да се заяждам пич. Но ако искаш евтин Iphone,ето ти евтин... Даже не за 99$ ами за 75$ ;) . Ако това те тревожи.

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Хората понякога просто не усъзнават какви простотии говорят. Като не те кефи в България. Заминавай и да те няма.

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Като не те кефи в България. Заминавай и да те няма.

Аз също не намирам нищо с което да се гордея и така и направих-махнах се.

България не ми даде необходимото образование,

нито шанс за реализация.

Родителите ми също така направиха,имаха мечта която в България нямаше начин да осъществят.А именно да си построят къща,да си имат двор басейн и т.н.Чужбина им осъществи мечтата и немислят скоро да се връщат.Подкрепям ги напълно :) Аз съм в България едийнствено и само заради приятелите си но започва да ми писва,май май и аз ще хвана пътя за там :cool::yanim:

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

Ами това е тъпо и анти-патриотично. Има хора които работят за 200 лв. и се уплакват. И не искат в БГ. Има хора които работят за 2000 лв. и не се уплакват, и не искат да се махат. И аз не знам какво ще ми е бъдещето. Май май никакво. Но тука ще си остана.

Ами не е истина колко бързо се променя човешкото мнение.Баща ми също беше против да напусне страната си а и той беше учител и си обичаше работата,но просто обстоятелствата го принудиха.Той обича България но като гледа,че тук няма абсолютно никакво бъдеще как да се върне ? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif И на мен ми се иска да са тук но живота ми няма да е така лесен ако не са в чужбина.Дано наистина държавата ни се съвземе и да доживея деня в който ще кажа,че се гордея че съм Българин.

Е той щом баща ти е бил учител... Представям си за какво става въпрос. Тук да си учител... хич няма да ти е платено. А в повечето държави в чужбина това е една от най-платените професии. И там се трупа толкова яка кариера с това да си учител че... доста добре може да се уреди човек.

Ганю Балканскииии... Гарантирам, че всички до един, които не искали да се махнат, ще тичат колкото им крака държат, ако им предложат качествени и добри условия.Това просто са едни жалки комплексари, които не искат да си признаят каква каца е БГ, и не могат да си признаят, че не им стиска и нямат нужните качества, за да отидат на по-добро място.Аз пък си мислех, че орелът е създаден, за да лети, и където и да отиде, си остава орел, същински цар на въздуха, а агнетата отдолу си стоят патриотично в кошарата...

Ганю Балканскииии... Гарантирам, че всички до един, които не искали да се махнат, ще тичат колкото им крака държат, ако им предложат качествени и добри условия.Това просто са едни жалки комплексари, които не искат да си признаят каква каца е БГ, и не могат да си признаят, че не им стиска и нямат нужните качества, за да отидат на по-добро място.Аз пък си мислех, че орелът е създаден, за да лети, и където и да отиде, си остава орел, същински цар на въздуха, а агнетата отдолу си стоят патриотично в кошарата...

Орелът лети, но тигърът може и да пълзи, щом е в зоологическата БГ - вълците го яли. Когато станем хора, а не добитък - може и да постигнем нещо, с което да се гордеем.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

И аз съм горд, че съм българин, но все пак не на 100%. Подкрепям тези които са напуснали страната, за да намерят по добра реализация на уменията си. В българия освен ако нямаш 10 - 20 бона нищо свястно не можеш да направиш. В другите страни се развиват проекти и не е като тука да ти кажат обмисля се и да го бавят 100 година. Там за няколко месеца ти казват кво трябва да подобриш и т.нат. Еми много ясно че ако в чужбина има по - добър живот ще отида там. А в това съм 100% обеден.

Ок. Добре. Ти навън ли си в момента ? Извън България ли си ?

В събота заминавам отново.

Малко по малко кадърния материал се изнася от България, както и да го погледнете. И глупости от рода на - антипатриотично е, лесно е да избягаш и т.н. не са актуални. Аз плащам данъци като поп, плащам ток като за палат, плащам на циганите (без извинение) живота и накрая всичко зависело само от нас. Да ама не. В нашата татковина един документ (от каквото и да е естество) да изкараш си е цяла епопея - дали НАП, дали в МВР. Сигурно няма да ви е приятно да ви глобят в промеждутък от 15 мин два пъти за едно и също нещо и накрая да получитее - олииииии, извиняяйти, аз са убъркъх. Напишети ся една молба и до 30-45 дена ще ви върнат глобата дето ся ша я внисети. В чужбина не е леко - далеч от роднини, далеч от приятели, далеч от дома. Но по-добре далеч и да се чувстваш човек (не всички на запад са чистачки и миячи!), отколкото да те правят на балък в собствената ти държава и просто да съществуваш (то това ако е живот...).

Малко по малко кадърния материал се изнася от България, както и да го погледнете. И глупости от рода на - антипатриотично е, лесно е да избягаш и т.н. не са актуални. Аз плащам данъци като поп, плащам ток като за палат, плащам на циганите (без извинение) живота и накрая всичко зависело само от нас. Да ама не. В нашата татковина един документ (от каквото и да е естество) да изкараш си е цяла епопея - дали НАП, дали в МВР. Сигурно няма да ви е приятно да ви глобят в промеждутък от 15 мин два пъти за едно и също нещо и накрая да получитее - олииииии, извиняяйти, аз са убъркъх. Напишети ся една молба и до 30-45 дена ще ви върнат глобата дето ся ша я внисети.

В чужбина не е леко - далеч от роднини, далеч от приятели, далеч от дома. Но по-добре далеч и да се чувстваш човек (не всички на запад са чистачки и миячи!), отколкото да те правят на балък в собствената ти държава и просто да съществуваш (то това ако е живот...).

Браво. :wors::) Тук е страната на абсурда и бюрокрацията, една лична карта да си изкараш на тва гише, на онова. Глобяват те после обжалвай. Който може да си вдига гълъбите, хиляда пъти съм го казал.

Редактирано от MRDari (преглед на промените)

Ако бяхте родени в САЩ, по-горди ли щяхте да бъдете? И защо? По темата, нормално е Българите да сме горди. Дори повече от другите страни.

Независимо какво работиш,щом се трудиш трябва трудът ти да е оценен,това в България неможе да стане :super: Тези дето се гордеят да си останат тука с гордоста и нека берът ядове,чао ! :(

Независимо какво работиш,щом се трудиш трябва трудът ти да е оценен,това в България неможе да стане :yanim: Тези дето се гордеят да си останат тука с гордоста и нека берът ядове,чао ! :biggrin:

Аз зададох въпрос, с какво щеше да си повече горд, ако беше Американец, вместо Българин?

Темата е за гордостта на Българите, която би трябвало да бъде на много по-високо ниво, отколкото е сега.

Защото страни като Германия и САЩ имат голяма гордост, а ние нямаме! Или поне повечето от нас.

Това е грешно. България, има много повече причини да се гордее.

Относно социалния сектор. България, трябва да се развие, защото е доста западала с времето. Но това няма нищо общо с гордостта ни, че сме Българи и че живеем в България.

Без значение, тя колко развита е!

Редактирано от BXER (преглед на промените)

Гордостта се гради не на това, какъв си по националност. Защо да не са горди Германците - производител на най-масовата марка автомобили, страната с най-стабилна икономика, един от топ производителите на фотоволтаични компоненти...да продължавам ли да изброявам. Гордостта не е само история. Да Българската армия е завладяла цял Балкански полуостров по време на световните войни и накрая пак е губеща - гордей се, да ние сигурно сме единствения народ, който предава борците си за свобода - гордей се и с това! Да, българин е в основата на съвременната компютърна техника, шест степенните скоростни кутии в автомобилите и т.н. - само че пак не пише - Маде ин Булгария. И вместо да си произвеждаме булгар- рено, румънците сега произвеждат Дачия. Не, аз няма да съм по-горд, като личност ако съм американец, конгоанец или китаец.

Гордостта се гради не на това, какъв си по националност. Защо да не са горди Германците - производител на най-масовата марка автомобили, страната с най-стабилна икономика, един от топ производителите на фотоволтаични компоненти...да продължавам ли да изброявам. Гордостта не е само история. Да Българската армия е завладяла цял Балкански полуостров по време на световните войни и накрая пак е губеща - гордей се, да ние сигурно сме единствения народ, който предава борците си за свобода - гордей се и с това! Да, българин е в основата на съвременната компютърна техника, шест степенните скоростни кутии в автомобилите и т.н. - само че пак не пише - Маде ин Булгария. И вместо да си произвеждаме булгар- рено, румънците сега произвеждат Дачия. Не, аз няма да съм по-горд, като личност ако съм американец, конгоанец или китаец.

Гордостта на човек не, но националната горост да. Аз говоря именно за такава в човека.

След като сам казваш това, защо спомена техните заводи и изобщо целия сектор свързан с производстовото.

Както казах, България е западнала доста. Но това не й пречи пак да се развие.

След втората световна война, когато Германия предложи съюз на България, след като тя беше единствения й съюзник, България отказа и тръгна с Русия и се вкара в комунистически капан, който доведе страната до срив.

Редактирано от BXER (преглед на промените)

Не, не се гордея.ТИМ заграбили Морската градина във Варна, гледката, когато минеш по шосето, отдавна я няма, Витоша я заграбила на Бойко приятелката...С крадливи измекяри да се гордея, с изедници като Николай Банев, най-богатия човек в БГ?! Аз, един достовен световен шампион, да падам така ниско?! Мога да се гордея с борците за свобода, както споменаха, но живеем в друго време.Онази БГ я няма вече, каквато е била в славните времена.Събудете се.Всичко е разграбено на максимум.В Каварна, на концерта на L.A Guns на 6 май един наглец ми открадна позицията за диагонално снимане на видео, наготово, и се държа нагло, и застана точно пред мен, бай Ганьовска работа, и крещеше на всички професионални фотографи да се махнат оттам.Охраната е груба ужасно, блъскат и събарят на земята, за нищо, царят дава, а пъдарят...Хем звездите си казаха, че ще дават автографи и искат да се видят с почитателите си след концерта.

• 5 седмици по-късно...

Вече ми изчезна гордостта,родина-мащеха

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.