Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

без коментар :help:

А всичките тези българи които са се борили за свободата? :angry:

Ако можеше да те чуят горките те дали живота си в гроба ще се преобърнат.

ЧЕТА И НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ

ЖАЛЪК СИ И ЖАЛЪК ТИ Е ЖИВОТА

Вземи да прочетеш малко историята на България та барем да я опознаеш.

Благодарение на един българин ти можа да напишеш тези глупости.

Много късмет ти пожелавам там където си и дано друга държава успее поне малко да напълни душата ти.

Пак казвам,че не говоря за това,което е било България преди,а за положението в момента ! :cool:

Може и да съм жалък,прав си но определено живота ми не е жалък (поне от гледна точка на нещата,които са ми нужни за да живея),и това сигурно защото разчитам на чужбина а ? :cool:

Нека сравним,колко жалък е живота на хората там и,колко жалък е в България.

И да,прав си народа просто си стоим и нищо не правим за да оправим държавата си,ето това вече е жалкото :P

Да не мислиш,че на някой си му е приятно да остави близките си,дома си,и да замине някъде на майната си ? Еми не,на никого не е лесно обаче се налага !

Определено има с какво да се гордеем,но нещата от,които трябва да се срамуваме за съжаление са повече.

Историята на България съм я опознал до толкова,колкото ми е било нужно! Историята точно в момента не играе никаква роля в развитието на страната ни,важното е,че в днешно време съм опознал България и това ме кара да се срамувам от,къде съм !

Дай Боже с времето нещата да се оправят,но както върви надали ще е скоро.

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

Моля в женски род :whist:

Виж всеки един от нас се срамува от сегащното състояние на България.

Това не означава,че не трябва да си горд,че си българин.

Знаеш ли,че Германия е имала 30% безработица преди втората световна война,което в БГ

никога не е било.Какво си мислиш,че само ние сме били зле ли?Иапания са били преди 20 години

по зле отколкото ние сега.Значи по твоята теза всички народи трябва да си мразят държавата.

Темата е дали си горд,че си българин като цяло.

Мисля че през стотиците години в които съществува държавата ни имаме много повече

за какво да се гордеем от това dа се срамуваме.Не мислиш ли?

Живееш в Испания нали?Били ми обяснил това

това сигурно защото разчитам на чужбина а ?

Редактирано от janis joplin (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Да се гордееш че си българин е нормално щом си роден в България.Обаче животът ти в България със собствения ти народ е изгубена кауза,освен ако не си богат/а или забогатял/а.Аз лично не мога да се гордея с такъв народ като нашия който избира управници които го грабят,после избира други които продължават да грабят и забравя за първите и пак ги избира и така без да реагираме ги редуваме.Не мога да се гордея също и с неадекватните реакций на народа за случващото се в държавата.Казват въвеждаме винетни такси и всички хукват да купуват.Никой не попита/адекватно/поне,ами кога ще са готови пътищата за тези винетни такси за да започнем да ги плащаме?Започнахме да ги купуваме че и се оплакваха някой че нямало в наличност как можело такова нещо.... За горивата по телевизията задават въпрос -Според вас скъпи ли са горивата- отговор -Ами да ама ние се оправяме някакси,с моите колеги например се събираме и се возим и си делим горивото-.Това значи че можем още да се наведем според мен де.Ами лично аз не мога в днешно време да намеря с какво да се гордея. Бил съм в Германия,Холандия,Гърция,Румъния най-важното според мен е пътната мрежа по нея човек може да си направи изводи и за самия народ.Как да се гордееш с такъв народ...Докато стоим зад клавиатурата/включително и аз/ нищо няма да се случи за да се гордеем че сме българи.

Бил съм в Германия,Холандия,Гърция,Румъния най-важното според мен е пътната мрежа по нея човек може да си направи изводи и за самия народ.Как да се гордееш с такъв народ...Докато стоим зад клавиатурата/включително и аз/ нищо няма да се случи за да се гордеем че сме българи.

Така е. Само че, за да се отлепим от клавиатурата е необходим водач - харизматична личност, освен всички други качества.

Пътната мрежа е от най-важните приоритети. Обаче слушам от всичси възрастови групи подобни коментари: "Няма да ядем магистрали".

Докато мислим единствено за "манджата" ще ставаме все по-зле. Има накъде... Пази, Боже.

Редактирано от EFFE (преглед на промените)

Българка съм и не се срамувам от това!Преди време се гордеех...

EFFE,хората които седят зад клавиатурите са много по-малко в сравнение с тези които работят повече от 12 часа на ден за едната прехрана... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gifНа тези хора не им остава време за новините и тяхното обсъждане.Все пак да се бориш за физическото си оцеляване е задача №1,колкото и да се опитват да ни убеждават в противното.

А и не всички,които седят зад тези клавиатури се интересуват от това,какво става в България.

Голяма част от хората са дезинформирани по отношение на истинското положение в което се намира страната ни.Някой е постигнал целта си... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ако нещата опират само до лидер,ще се намерят много желаещи да изиграят тази роля,знаейки за овациите които ще получат и дивидентите които ще извлекат.

Според мен е нужно хората да бъдат правдиво информирани за положението в което се намира България и за начина по който може да се излезе от него.За това е необходима пълна свобода на словото,но имам чувството,че напоследък тя все повече се ограничава... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от Moira (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Аз също съм горд, че съм Българин. Има ли смисъл да казвам всички ИЗВЕСТНИ причини ? Само едно искам да допълня... БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗА МАТЕРИАЛИСТИТЕ.

Това не е мое мнение,но напълно го подкрепям,затова ще го постна тук, става дума за това че през 1944 год. с подкрепата на братският Съветски съюз в България се установява работническо- селската власт. Това са хора,които са изоставили нивите,кравите и плуговете,за да се качат в планината като партизани,да не говорим че като такива са се занимавали с незаконна дейност-тоест грабежи на мандри и подобни,та същите тези идват на власт,окъсани,дрипави със цървули. Започват яростно преследване на целия тогавашен елит-кулаци,интелектуалци,фабриканти и др. Избиват ги,избиват семействата им,заграбват имотите и всичките им притежания. Тоест за броени дни лишават нацията от едни от най-важните и прослойки-финансовия и интелектуален елит. Същите тези партизани се нанасят в градски вили заграбени незаконно-но о чудо,срещат се с нещо непознато за тях,каквото е паркета, по които се хлъзгат цървулите им и за да избегнат евентуални наранявания го нацепват с брадви. Та какво да говорим повече?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Това не е мое мнение,но напълно го подкрепям,затова ще го постна тук, става дума за това че през 1944 год. с подкрепата на братският Съветски съюз в България се установява работническо- селската власт. Това са хора,които са изоставили нивите,кравите и плуговете,за да се качат в планината като партизани,да не говорим че като такива са се занимавали с незаконна дейност-тоест грабежи на мандри и подобни,та същите тези идват на власт,окъсани,дрипави със цървули. Започват яростно преследване на целия тогавашен елит-кулаци,интелектуалци,фабриканти и др. Избиват ги,избиват семействата им,заграбват имотите и всичките им притежания. Тоест за броени дни лишават нацията от едни от най-важните и прослойки-финансовия и интелектуален елит. Същите тези партизани се нанасят в градски вили заграбени незаконно-но о чудо,срещат се с нещо непознато за тях,каквото е паркета, по които се хлъзгат цървулите им и за да избегнат евентуални наранявания го нацепват с брадви. Та какво да говорим повече?

Миналото е факт и никой не може да го промени. Дали е било така, както го описваш или не, не ме интересува. Аз живея в настоящето и мисля за бъдещето.

Омразата не е помогнала на никого да уреди живота си.

п.п. Мисля, че в темата говорим за родолюбие, а не за история и политика? :)

Редактирано от Moira (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Здравейте, задавам името на темата така, понеже наскоро играх в един конкурс и там попаднах на следния въпрос: "Прабългарско племе" , след което останах доста учуден като видях отговора: "Траки"!

Та искам да ви попитам Вас, Траки-те прабългарско племе ли са или не? И кое според вас е това прабългарско племе с 5 букви и започващо с Т?

Държа да подчертая Прабългарско племе.

Моля тези които отговарят да подкрепят своите твърдения с факти и доказателства.

Траките не са прабългарско племе. Въпреки това има среди днес в България, които търсят общи неща между траките и прабългарите и се опитват едва ли не да докажат, че траките и прабългарите имат общ корен ( дори и това, че траките са подчинени на прабългарите, в което не вярвам) и може би на някой това му е харесало и за това е сложил отговор Траки на този въпрос, или нещо друго.

Различни исторически свидетелства от края на ІV в. насам съобщават за отделни прабългарски племена, населяващи различни територии, пръснати от земите между Черно и Каспийско море до териториите около Балатонското езеро в днешна Унгария и Италия. В тях се разказва за хуногури, оногури, уногондури, котраги и кутригури.

http://212.39.92.39/...toria_11/4.html

Редактирано от Alone90 (преглед на промените)

И аз си помислих за Тюрки, но те не са племе, а такива които обединяват много племена. Подобно на славяните, например славянски племена са Анти, Венеди, Смоляни и други. А според най-разпространената теория днес, то ние сме тюрки.

И аз си помислих за Тюрки, но те не са племе, а такива които обединяват много племена. Подобно на славяните, например славянски племена са Анти, Венеди, Смоляни и други. А според най-разпространената теория днес, то ние сме тюрки.

Лъжат !Не е верно!Турките са късни популации от Африка!

Здравейте, задавам името на темата така, понеже наскоро играх в един конкурс и там попаднах на следния въпрос: "Прабългарско племе" , след което останах доста учуден като видях отговора: "Траки"!

Та искам да ви попитам Вас, Траки-те прабългарско племе ли са или не? И кое според вас е това прабългарско племе с 5 букви и започващо с Т?

Държа да подчертая Прабългарско племе.

Моля тези които отговарят да подкрепят своите твърдения с факти и доказателства.

Няма "прабългари" в източниците нито "племе"това са недоказани и голословни твърдения!

В източниците има българи, прабългари е въведен като термин с цел да се разграничават днешните българи (което е правилно) от онези, които са основали държавата ни и които по късно ( след 9-10 век) заедно с славяни, траки, кумани и други са сформирали българската народност такава каквато е и днес. И все пак тук там има "мозъци" , според които сме били българи и нямаме нищо общо със славяните. Та именно за тях е измеслено това разграничаване от днешните българи от Аспаруховите.

• 4 седмици по-късно...

Какво нещо е Интернет...Чрез него и дилетантът може да се почувства компетентен, стига да знае в кои сайтове да влезе. Но колкото и сайтове да ползвате, про-тата надушват действителните ерудити от интернетните такива.

• 3 седмици по-късно...

Какво нещо е Интернет...Чрез него и дилетантът може да се почувства компетентен, стига да знае в кои сайтове да влезе. Но колкото и сайтове да ползвате, про-тата надушват действителните ерудити от интернетните такива.

Е, и...?!

• 4 месеца по-късно...

Тема за доброто, което сме дали на света. Нека тук съберем добрите думи, които са казани за българите и България :)!

"Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация"

Шарл дьо Гол - президент на Франция , Париж 1962 година

"Богомилите създават Европейското възраждане"

Франсоа Митеран - президент на Франция

"Във Фландрия през 17-ти век, най-използваната фраза за красив и строен, симпатичен или просто ДОБЪР млад мъж е "un bon bulgar""

От “Философски речник” на Волтер

...

"Нима не е чудо смелостта на въстаналите срещу Империята (Османската) завладени български хора?"

Ханс-Кристиан Андерсен в своя “Дневник”

...

"Ролята на българските църковни дейци през Средновековието може да се сравни с тази на ирландските монаси преди тях "(визира ранната Ирландска (КЕЛТСКА) църква, преди независимостта й да бъде отнета от Ватикана в 8 век; последователите на св. Патрик развиват институцията "приемно семейство", а ранната Ирландска църква (за разлика от Католическата) не е задължавала свещениците да дават обет за безбрачие; съществували са и СМЕСЕНИ манастири, по образец на тези в земите на траките-беси - ЗБС)

акад. Дмитрий Лихачов (концлагерист в ГУЛаг и инициатор за празнуването на Славянобългарската писменост – деня на Константин-Кирил Философ и брат му Методий в бившия СССР)

...

"Българите са хората, допринесли най-много за формирането на цивилизацията в Източна Европа и въвеждането на тези народи в цивилизования свят”

Проф Геза Фехер, Унгария

...

"Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време"

Проф. Санте Грачоти, Италия

...

"Само в Рая женската красота надминава тази на българските жени"

Адалудин Мухаммад Балхи – персийски (ирански) поет от 12 век.

...

"Украинците, а също така и белорусите, и руснаците, всички си спомняме, че писмеността, културата ни и православната християнска вяра произхождат от България. Искам да припомня и факта, че двамата първи украински патриарси са етнически българи – Григорий Цамблак и Киприан"

Вячеслав Похвалски – посланик на Украина в България.

...

"Българите са силен и непреклонен народ, който не се страхува от смъртта. Те са добронамерени към приятелите си и жестоки към враговете, безкрайно гостоприемни и обичат да живеят в мир и съгласие със съседите си”.

Hugas Indejedijan – Арменски пътешественик в книгата си

"Armenian travel notes on the Balkans 17th-19th century"

...

"Българската средновековна култура е сред седемте цивилизации в световната история, които играят ключова роля в обмена на ценности и идеи между Изтока и Запада"

Shigioshi Matsuiama – японски историк

...

"Значението на етнонима “Българин” е мъдър, образован, ерудиран човек"

Abu Hamid al Aldalusi – арабски пътешественик от 12 век

...

"Началото и благоприятните възможности за формирането на днешните балкански народи е поставено от Дунавска България"

Проф. Геза Фехер, Унгария

...

"Трябва да се признае, че съществува дълбока връзка между Източна и Западна Европа в областта на културата и заедно с това да се подчертаят изключителните заслуги на българите в прехвърлянето на нови културно-цивилизационни импулси към Запада от дълбока древност."

Проф. Хари Салман (мой личен познат и приятел –ЗБС), Нидерландия. Преподава Културна история на Европа в университетите в Лайден, Хага и Карловия (Прага), полиглот

Продължението е в линка.

Източник: http://deathmetalver...bylgarin.988986

мъдър образован ерудиран в 12 век може според арабите Дайте съвременна информация Последната , за която знам е , че Бойкон пак повежда мача на звездите

За съжаление вече не е точно така. Но това, че нещата не са така в момента не трябва да ни сваля егото, и да ни кара да не се гордеем с родината си толкова, а трябва да ни кара да се замислим как да променим нещата, и да започнем да действаме над тази промяна. Обаче, частта с мисленето не трябва да е по-дълга от частта с действието.
http://infopleven.com/?p=7846 - това е първото за което се сещам, ние имаме уникална природа традиции и история, факт е че 50% от българите живеят извън България, но ние все още съществуваме като нация, нали? И само ние можем да си я спасим да не пожълтеем :) щот има голяма вероятност да стане със социалната политика на правителството.

За да е по-интересно слагам и снимки.

Красотата и богатството на българския народен фолклор, обичаи и традиции!

Национален етнографски музей: http://eim-bas.com/museum.php

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

Абе аз като съм на 15 км от френскат граница и франсета като не спират да се гордеят те какви са били, та малко не са ми по вкуса такиви шовинистични работи. Пък едно време имах едно гадже гъркиня, тя горката беше против американските бази при тях, щото не било могло да има никой над Гърция. Демек американците не трябвало да им казват какво да правят. Да де, ама сега ги видяхме гърците докъде стигнаха и те.

Аз винаги съм се гордял, че съм българин. Не е необходимо за това да има някаква причина. Просто се кефя като бия някой поляк, американец, руснак, германец...в каквато и да било дисциплина. Това, че някой българин е постигнал нещо е хубаво, но не това е причина за гордостта ми. Не разбирам хората, които не са гордеят, че изобщо са се родили. помислете малко. Всички преди вас са имали нещо в себе си и въпреки 700 години робство, тяхното поколение се нарича "българи". Защо вие трябва да сте първите които да кажат, че това са глупости и те са "граждани на света"? За да се наричате българи при тия исторически обстоятелства, явно има някаква причина. Вашите предци са устояли на всичко. Тия, които не са устояли сега са помаци, македонци, гърци, турци, румънци, американци...Те вече не са българи и техните поколения не могат да се гордеят с деянията на родителите си. Да, но аз се гордея, че съм българин, защото моите деди са запазили тая искрица, като са нерекли и мен българин. Това е. Просто, логично и ясно.

Това дето го пишеш върши работа за вътрешна употреба на територията на България. Ако поживееш няколко години навън, и видиш как са други народи, че ти стане ясно колко сме били точно пък ние българите "важни" . Моето синче не го насилвам да учи български. Като порасне, ако иска да го учи. Обаче чесно да ти кажа, въобще не ми е ясно, за какво ще му е то пък да се било гордеело че има баща българин. Виж, да речем че ще се гордее че е европеец е друга работа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.