Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

Така сме свикнали да представяме България пред света, затова мнозина изтъкват материалното.

Според мен най-голямото богатство на една страна са хората, а ние имаме с кого да се гордеем.

Скоро няма да имате. 90% от децата ви са неграмотни, мутрясали, наркоманизирани изверги, останалите ще избягат в чужбина.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 263,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

Скоро няма да имате. 90% от децата ви са неграмотни, мутрясали, наркоманизирани изверги, останалите ще избягат в чужбина.

А ти от кои си? :rolleyes:

Дори и така да е, това което сме направили и дали на света вече е сторено, следователно ако сега има повод за гордост от този факт и след година пак ще има. Е може да няма нови значими лица с които да се гордеем, но това не означава, че трябва да отпишем старите (предишните)!

това изказване ми заприлича на случката, когато някакъв банкер попитал веднъж Марк Твен:

-Как може да се обясни, че имате толкова много мозък, а толкова малко пари?

-Виждате ли, - отвърнал писателят - природата обича равновесието. Сумарно, двамата с Вас имаме по равно.

мхм.

та тъй и с изказването Ви - личи си , че не сте от малцинството ;)

ooo, Силверинг....и у тоа ли форум си регистриран и пишеш заедно с баща си :eek:....интересно дали и неговото мнение е същото ?!?!?!?

....аре поздрави от баща ти ....и не умней и тука..... не ти се удава........

Ква история бре, пиуе?!?!

Ние винаги сме били част от нечия история - гръцка, турска, германска, руска, съветска, полска и т.н., но наша си такава нямаме.

Всъщност явно точно моментите, в които възставаме и се борим срещу историята на някоя от тези държави, ти наричаш наша история и се гордееш с нея, в което всъщност няма нищо лошо.

Ама по-правилното е да кажеш "Гордея се с гръцко-турско-руско-германско-итаканататъка история" и ние ще те разберем. :P

Не се нуждая от разбиране ! И се въздържам от коментар!Не винаги мисълта може да бъде облечена в подходящи думи! :wink12:

Така сме свикнали да представяме България пред света, затова мнозина изтъкват материалното.

Според мен най-голямото богатство на една страна са хората, а ние имаме с кого да се гордеем.

Чисто материалните неща не струват - затова съвременното производство на конвейер не впечатлява. Но произведенията на изкуството от недалечното минало (а и сегашните), създадени като в тях е вложен духа на човека, който работи, са нещо друго. В тях аз виждам изразено както материалното богатство на България, така и наистина най-голямото богатството на страната ни - хората. Многобройни са достойните българи, които заслужават с постиженията си да бъда горд, че са мои сънародници:

Публикувано изображение Публикувано изображение

Източник: 10 причини да се гордеем, че сме българи

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

Щастливите народи нямат история. Май че Албер Камю го беше казал това. Всъщност - все едно кой го е казал.Sapienti sat.

Tiho, чел ли си или си чувал думите на ген.Колев преди прослувутата атака, която е проведена преди сигнала за ставане на противниковия лагер?

"... на Майка България пленници не са нужни..."

И знаеш ли какви националности са противниците?

Доблестта и честта при изпълнение на работата от всеки работещ за държавата и още повече на служещите под пагон и изпълняващи заповед не бих коментирал.

Въпросът кога целта оправдава средствата и дали е повод за гордост или не за мен си стои отворен.

"Юнаци! На Майка България пленници не са нужни." - това казва генералът преди да извърши актът на възмездие. А ти, знаеш ли по какъв повод генерал Колев, изрича тези думи? Защо именно румънците осъжда на сеч? Какво са сторили те? ... Войната е мръсно нещо и когато давиш цивилното население в кръв, не очаквай войниците ти да бъдат пощадени. Шапки долу за генерал Колев и три минути мълчание!

Валкирия, чудя се защо не сложи и Тадж Махал, като символ на великолепието(и не само), а и не е в България? Иначе казано: Какво искаш да ни кажеш? Че България не е Дубай ли? А да ти е хрумвало, че и Дубай не е България?(а сети се какво ти казвам) :)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Валкирия, чудя се защо не сложи и Тадж Махал, като символ на великолепието(и не само), а и не е в България?

Иначе казано: Какво искаш да ни кажеш?

Че България не е Дубай ли?

А да ти е хрумвало, че и Дубай не е България?(а сети се какво ти казвам) :)

Нел, понякога мълчанието отправено към подобни постове е по-добрия начин да покажеш позицията си !: Аз лично ценя .......мнението на хората, но това не означава , че го ....приемам и за свое! И тук мога да спомена, една сентенция от миналото, с която сме израстнали и голяма част ще я припознаят : "Битието определя съзнанието"! Някак .....в момента е във възход......и това е обяснимо!

Аааа, не сте прави. :D Дубай е много важен за някои българчета. Тези българчета се крият от Интерпол именно по тези островчета. Може би Валкирия е искала точно това да ни намекне? Но ние, които живеем в България се срамуваме от тези българчета (дали наистина са етнически българчета, може да се спори ;) ). Впрочем, тези хорица не се гордеят че са българи, а се гордеят че са граждани на света, в ролята си на активисти от международната мрежа за трафик на наркотици.

Христо Ботев

В механата

Тежко, тежко! Вино дайте!

Пиян дано аз забравя

туй, що, глупци, вий не знайте

позор ли е или слава!

Да забравя край свой роден,

бащина си мила стряха

и тез, що в мен дух свободен,

дух за борба завещаха!

Да забравя род свой беден,

гробът бащин, плачът майчин, -

тез, що залъкът наеден

грабят с благороден начин, -

грабят от народът гладен,

граби подъл чорбаджия,

за злато търговец жаден

и поп с божа литургия!

Грабете го, неразбрани!

Грабете го! Кой ви бърка?

Скоро той не ще да стане:

ний сме синца с чаши в ръка!

Пием, пеем буйни песни

и зъбим се на тирана;

механите са нам тесни -

крещим: "Хайде на Балкана!"

Крещим, но щом изтрезнеем,

забравяме думи, клетви,

и немеем и се смеем

пред народни свети жертви!

А тиранинът върлува

и безчести край наш роден:

коли, беси, бие, псува

и глоби народ поробен!

О, налейте! Ще да пия!

На душа ми да олекне,

чувства трезви да убия,

ръка мъжка да омекне!

Ще да пия на пук врагу,

на пук и вам, патриоти,

аз вече нямам мило, драго,

а вий... вий сте идиоти!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мъжки хор. "Де е България" - Иван Вазов

Детски хор. "Де е България" - Иван Вазов http://vbox7.com/play:c178474b ДЕ Е БЪЛГАРИЯ? Питат ли ме де зората ме й огряла първи път, питат ли ме де й земята, що най-любя на светът. Тамо, аз щь отговоря, де се белий Дунав лей, де от изток Черно море се бунтува и светлей; тамо, де се възвишава горда Стара планина, де Марица тихо шава из тракийска равнина, там, де Вардар през полята мътен лей се и шуми, де на Рила грей главата и при Охридски вълни. Там, де днес е зла неволя, де народа й мъченик, дето плачат и се молят се на същият язик. Там роден съм! Там деди ми днес почиват под земля, там гърмяло тяхно име в мир и в бранните поля. До чукарите Карпатски е стигнала тяхна власт и стените Цариградски треперали са тогаз. Вижте Търново, Преслава- тие жални съсипни: на преминалата слава паметници са они! Българио, драга, мила, земля пълна с добрини, земля, що си ме кърмила, моят поклон приемни! Любя твоите балкани, твойте реки и гори, твойте весели поляни, де бог всичко наспори; твойте мъки и страданья, твойта славна старина, твойте възпоминанья, твойта светла бъднина. Дето ази и да трая - за теб мисля и горя, в теб родих се и желая в теб свободен да умра.

Категорично не е.Там е пустиня която превръщат в оазис.Тук е оазис който превръщат в пустиня.Казвам го с абсолютна сигурност като човек който е бил там.

И аз съм ходила в Дубай. И в Египет. И в Китай.

Повярвай, боклуци навсякъде има(това по повод "боклучавата" статия). И красоти има навсякъде. Трябва да си пълен идиот, че да отречеш и забележителностите и историята и културата на другите народи. Но... боклуци има навсякъде.

Приеми го в пряк и преносен смисъл.

А колкото до статията... да си призная еднакво жалко ми се струва и "гордеенето" и "оплюването".

Вероятно, защото нито се гордея, нито се срамувам, че съм българка. Даденост ми е. Приела съм го. И не си изсипвам фасовете на светофара, но няма и да хвърля запален фас в колата на "простака". И знаеш ли защо? Защото става двойна простотия.

А така пустиня в оазис не се превръща.

Както и да е. Това е личното ми мнение.

Валкирия, а ти от коя държава си? Каква си по народност? Защото гледам говориш във второ лице, множествено число?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Публикувано изображение

Утро в Родопите

Публикувано изображение

Еньовден

Публикувано изображение

Синият час (Зимен изгрев във Варна, кв. Траката).

photo-forum.net

Една невероятна песен на Любка Рондова. Посветено на 700 000 български бежанци и изгнанници от Беломорието, Македония, Тракия и Добруджа. http://www.youtube.com/watch?v=FrhhCLpIgxg

...
Сигурен съм, че когато успеем да решим проблема с боклуците, ще има и удобства за инвалидите, и гробища като паркове. А ако горните възпитателни мерки все пак не подействат, остава само едно решение: да се отнесем с боклуците като с боклуци. Всеки нормален човек знае как се постъпва с тях – изхвърлят се.
Read the rest at Vice Magazine: СВЯТ НА ОТПАДЪЦИ - Когато си боклук, няма как да ти направи впечатление, че всичко наоколо е боклук - VICE

добре звучи, невъзможно за изпълнение

Писанията не по темата са това, което е за изчистване. /Валкирия не е българка/ Ансамбъл България - "Стани, стани, юнак балкански" (Добри Чинтулов, 1849). Велика българска песен! http://www.vbox7.com/play:c14b8fe1

Постовете офтопик са за изчистване. /Валкирия не е българка

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=bI0y3L2Pb5M

Валкирия е образован и информиран човек... и за такива има място навсякъде. Имаме нужда и от коректив ...

Редактирано от Efe (преглед на промените)

това е строга и конфиденциална тайна на ЦРУ;МОСАД;ЩАЗИ

ахам... Гестапо, КГБ, MI5 и т.н.

Ясно.

Защото малко ми заприлича на Пегъзий Музовски от "Комиците": "Къде сте виййй, къде съм азззз" :D

Объркала съм се. Работата била много по-сериозна. :wink12:

Ами да пусна и аз една песен. Много хубава песен. Целият Балкански полуостров, че и отвъд него претендират, че е тяхна.

http://www.youtube.com/watch?v=SC6XNkEp0bA

Хубавото е, че всички я пеят. Кой с любовен текст, кой с бунтовнически, кой с националистически...

Но всички я пеят.

Tiho, поздравявам те за мълчаливото усърдие , с което зареждаш темата! :mark:

Конфиденциалността на информацията за бриждящия зеленчук, едва ли ......трогва някой! И той расте по нашите градини! и си му личи от километри!

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.