Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

А форумът е хардуерен, а не да ми се слагат българофоби за модератори.

Хардуерна "Религия, мистика и езотерика" :lol6:

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 669,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

По моята логика не трябва да слагаме за президент човек осъден в държавна измяна. Както и мутра - премиер. Селската хитрещина е специалитет на Белгиеца, а както виждаш в момента съм много прям, откровен и директен. Благоприличността не я бъркай с това човек да не е прям или директен. Приносът е ясен и е виден чий е по-голям. А форумът е хардуерен, а не да ми се слагат българофоби за модератори.

Не, форума е с обща насоченост. Това че е тръгнал като хардуерен и софтуерен не означава че вечно трябва да е забит само в тези области. Приносът е относително нещо и след като не излизаш от хардуерни и софтуерни теми как можеш да съдиш за знанията на другите? А за произхода - явно не познаваш много български евреи защото в противен случай щеше да знаеш че те се наричат българи и са горди с това.

И точно Валкирия не е българофоб, но за да се убедиш в това трябва внимателно да прочетеш постовете й

И точно Валкирия не е българофоб, но за да се убедиш в това трябва внимателно да прочетеш постовете й

Много внимателно й чета мненията, като във всяко второ задължително се споменава Израел или се парадира етническа принадлежност, както и някакво изкуствено чувство незаслужено с нищо на превъзходство. Тя сама казва - аз не съм българка, българският не ми е роден, ще пиша неграмотно, независимо колко забележки й правят за главни букви. Дори начинът й на писане откъм правопис е обиден за всеки събеседник.

Много внимателно й чета мненията, като във всяко второ задължително се споменава Израел или се парадира етническа принадлежност, както и някакво изкуствено чувство незаслужено с нищо на превъзходство. Тя сама казва - аз не съм българка, българският не ми е роден, ще пиша неграмотно, независимо колко забележки й правят за главни букви. Дори начинът й на писане откъм правопис е обиден за всеки събеседник.

Прекалено свободно интерпретираш думите.

И да те попитам в прав текст - сега те е яд че не са поканили теб за модератор ли?

Аха. А случайно от тези теми да вземеш да извадиш изказвания на драгата Валкирия, според които едва ли не са елита на света, а всички българи в България сме боклуци, диваци, бедняци, прошляци и какви ли не. Как дори основни понятия от българската история изкривява и приписва несъществуващи черти на българският народ и произход? А как във всяка тема си позволява да парадира с принадлежност и как е обиждала други потребители? Това за нищо го нямате, нали? Тоя потребител не е за модератор, а на път към БАН. И не, не Българската Академия на Науките. Бъди потресен, че всявам антисемитизъм. Не съм расист, обаче просто тотално ми дотегна от самодоволните и обидни зловоизлияния на потребителката, която се има нещо като за световен елит. Твърде много пъти е обиждала България и българите, за да я търпя. А вие й давате модераторска титла?! Това тук нещо като парад на глупостта ли е? Колкото е по-нагъл и парадиращ потребител, повече точки класираш в табличката за избор на бъдещ модератор ли? Или може би някакъв нихилизъм? Против банкерите ще се изказвам, след като онази гръмнатата в Бургас се оказа, че е част от мащабна схема за изнудване, на чиито мафиотски натиск човекът не е можел да издържи. И за кучетата също - след като има случаи на разкъсани деца. Аз тези случаи ги взимам присърце много. Циганите пък действително много от тях крадат ток, извършват терористични актове, като крадат релси и т.н. Но там съм направил ясно разделение, за кучетата също - куче не пипам, докато то не ме пипа. Природозащитниците и с тях е оправдано изказването. Кучета, нахапали почти до смърт човек с тяхна помощ и поради дупки в закона се изкарват от кучкарниците, а после отново свободно агресивните се пускат да ходят на улицата, без никакъв контрол. Кажи ми, че едно нещо съм написал, без да се аргументирам изрично!

И за последен път получаваш предупреждение. Не стига че обиждаш друг човек, възхваляваш хора, тотално отречени от историята ами и нарушаваш грубо 2.19. Следващото наказание ще е поне месец!

Дискусията е приключила!

Селската хитрещина е специалитет на Белгиеца, а както виждаш в момента съм много прям, откровен и директен. Благоприличността не я бъркай с това човек да не е прям или директен.  

И Белгиеца и ти сте просто едни откровени и неприкрити простаци, които чрез явната провокация ходите по ръба на бръснача и хем явно обиждате наляво и надясно, хем в същото време парадирате с прямота, честност и възпитание.

Гнусните обиди влизат ли в понятието ти за благоприличие?

Защо го правиш - за да се покажеш, колко си вездесъщ, защото се доказваш във форума, че си мъж на място или просто така ти идва отвътре и дет се казва срещу природата не се рита?!?!

Припомни си точка 2.19 от правилата на форума и спри.

Едит: Капитане, сори, че те повторих, но сме писали по едно и също време.  :)

Редактирано от algor (преглед на промените)

Уважаеми колеги, приятели и неприятели!

Много държа, моето име или ник повече да не се споменава в този форум!Бил съм модератор в технически раздели и не съм се занимавал с глупостите по форума! Това, че са ми свалени правата не ме е обидило и не съм от засегнатите! Старал съм се с каквото мога да помогна, без значение дали е имало конфликти или не! Който го е разбрал - добре, а който не е - още по добре! Така е решил екипът, така е предприел/форумът е частен мисля/ Вече почти 10 години съм по страниците и все още се старая да помагам с каквото мога! Ще Ви бъда много благодарен да ме изчакате до 28 април 2014 година, за да закръгля 10-те години и сам ще Ви напусна с присъствието си - без никаква подкана от ни една страна!Форумът е много добър според моите разбирания, но за жалост се навъдиха твърде много хлапаци, които пишат всевъзможни глупости. Начина им на мислене, на изразяване е твърде елементарен за моите разбирания, а и не се взема нужното внимание за това от екипа на форума! Даже понякога имам чувството, че се толерират, само и само бройката на форума да се покачва!Това е от мен, което исках да кажа!Смятам, че ще ме разберете като един възрастен и опитен човек, за което много от Вас не могат да се похвалят! На всеки, който се чувства засегнат от мен, един поклон и извинение, а на другите, а те са ми много/приятелите/ лека и приятна вечер!

С уважение към всички Вас: Стефан - LZ4JW

за съжаление, ти и 20 години да изкараш тука, пак няма да си промениш мисленето и да престанеш да се държиш надменно. по едно време си мислех, че си го разбрал, ама уви, май не си. не че не помага, напротив. просто едното няма нищо общо с другото. само не мога да разбера, защо трябва да се имаш за нещо повече от другите потребители в тоя форум били те на 20, 30, 40 или 50+ години. обиждаш ги, сещаш ли се? 

аз лично ти приемам извинението. дано да е искрено. 

Тя е директна в изказванията си, докато ти винаги се държиш като пръдня в гащи. Правиш се на селския хитрец и умник. Вземи се дръж като мъж и джентълмен (ако можеш)

Недей да ни сравняваш, има много неща, които аз не знам а тя знае (както и обратното), не можеш да слагаш в една кошница ябълки и круши и да ги броиш заедно :)

а пък на тоя пич, доста отдавна му казах да не сържи като питка във форума, а да говори мъжки, ама явно не е мъжкар. 

я сега да вади скрийншотовете да доказва противното. (това последното към симтех)

иначе, на капитаня и алгор ще отправя молба да не заплашват излишно потребителите с наказания и само да цитират правилата. този форум винаги е бил отворен за диалог с потребителите. нека го запазим такъв. 

....

иначе, на капитаня и алгор ще отправя молба да не заплашват излишно потребителите с наказания и само да цитират правилата. този форум винаги е бил отворен за диалог с потребителите. нека го запазим такъв. 

Неее, излишно никога и никого не съм заплашвал :) . Но за груби нарушения на 2.19 и пропагандиране на фашистки идеи......

а пък на тоя пич, доста отдавна му казах да не сържи като питка във форума, а да говори мъжки, ама явно не е мъжкар. я сега да вади скрийншотовете да доказва противното. (това последното към симтех)

Аха, значи изказванията ми не са достатъчно честни и мъжки, за сметка на това ме изкарахте по-голям фашист от Хитлер. Ами извинявам се, че не се водя по онзи нелеп США лаф - "Работодател в САЩ имал трима работници - бял, черен и гей - искал да изгони гея и го заплашили със съд за сексуална дискриминация, искал да изгони черният и го заплашили със съд за расова дискриминация и най-накрая изгонил белият - защото зад него никой не стоял!" А каква параноя и мания за скрийншотове те гони - не знам!

Гнусните обиди влизат ли в понятието ти за благоприличие? Защо го правиш - за да се покажеш, колко си вездесъщ, защото се доказваш във форума, че си мъж на място...

Аз, простак? Безценно. Благодаря ти за мнението. Направо да отивам при Белгиеца и да си отворим една белгийска фирма за внос на белгийки в България, че сте го закъсали като гледам, поне според него... А сега сериозно - няма случай, в който да не съм се аргументирал и никога не обиждам без причина, ако съм го правил. Защо го правя? Това в момента ли? Защото не смятам, че тоя потребител е за модератор. Чисто и просто. И виж, простак не съм! Много съм си културен, лачен и благоприличен.

...пропагандиране на фашистки идеи......

В такъв случай, ако мислиш, че това правя - предлагам да завършим с "Хайл Хитлер". Лошо, какъв съм такъв фашист или нацист, пък "Моята борба" на светилото на терора Хитлер така и не съм я прочел. Да, това последното е саркастично, очевидно е, че не съм фашист, но не обичам и да ми навират етническа принадлежност в лицето като белег на превъзходство.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тази тема винаги е била доста забавна, тъй като общо взето има две групи участници - едната надценява "упадъка" на форума, другата го подценява. :tongue2:

Тази тема винаги е била доста забавна, тъй като общо взето има две групи участници - едната надценява "упадъка" на форума, другата го подценява.

Не става тук въпрос за никакъв упадък, а колко е обидно промотирането на този потребител за модератор, съвсем конкретно е.

Не става тук въпрос за никакъв упадък, а колко е обидно промотирането на този потребител за модератор, съвсем конкретно е.

Е, "упадък" е образно казано. Да речем, че някои неща бавно и славно се променят с времето и за някои хора форумът не е същият. Иначе в раздела за религия нещата са бая забатачени, тъй като единственият начин, някой да бъде леко понаказан за глупостите, които пише, е да се излъже да обиди директно някой, че да отнесе наказание, защото е "нарушил" правилата на форума. (Не че в хардуера е по-различно, примерно.)

Ама има една хубава приказка, че насила хубост не става, а и да става, не й отива... ;)

• Администратор

Привет на всички писали до момента. Ще бъда много кратък и ясен.

1. Кой да бъде модератор ще решавате във вашите сайтове и форуми.

2. 10 години слушаме за някакъв "упадък" на сайта и не знам още какво и то все от едни и същи хора, които не излизат от упадналия форум 10 години. И какво се получава те кучетата си лаят, кервана си върви.

Следващите коментари относно нашия избор на екип или "упадък" на нечии нетрезви мисли ще бъдат трити а авторите им ще могат да пишат отново след няколко дни.

Поздрави на всички и приятни мигове във форумите.

Ама има една хубава приказка, че насила хубост не става, а и да става, не й отива... ;)

Съгласен съм. Ето че има човек, който да изкаже по културен начин мнението на Симтеч, след като той явно не е в състояние...Напълно съм съгласен..А въпросната нова модераторка, именно заради вулгаризмите и надменността й беше наказвана(как се забравя нещо такова, което присъства в историята на форума?), в ролята й на(тогава) обикновена потребителка...Аз самият съм я докладвал няколко пъти и не само аз...ама очевидно е, че е с "гръб" културно определена от Ромео като..."директна в изказванията си" (Ромео, страх ли те е от Валкирия и/или от връзките й?), защото доста се изчака с онова наказание и то се даде тогава от немай къде, защото освен доклади имаше и доста коментари във връзка с държанието и отношението й...Явно просто пак е успяла, някак си да се наложи и определено въпросните й познания в онзи раздел не ги демонстрира с такова желание, както отношението си към другите потребители. Здраве да е. Може пък в новата си роля, сама да си сложи в ред начина на изразяване и културата на правопис, които ако запази, само ще дава пример за упадъка на нивото поне на дадената й секция...Макар че... има поне пример с един бивш вече модератор...май се именоваше backata или нещо от този род, който редовно "пиперосваше" тези, които не му отърваха.

Сега се чудя дали, ако някой реши да дискутира коментара ми, няма да е с нещо от рода на:

И да те попитам в прав текст - сега те е яд че не са поканили теб за модератор ли?

Затова предварително ще отговоря,за да не се хаби място за коментари. Не съм се кандидатирал, и не съм приел едно дадено ми навремето предложение...Не ставам за тази работа...Защото ако ми се даде ножицата и бухалката, доста "хора" ще пропищят, а профили като този на новата модераторка, биха изчезвали почти моментално от видимост.

Следващите коментари относно нашия избор на екип или "упадък" на нечии нетрезви мисли ще бъдат трити а авторите им ще могат да пишат отново след няколко дни.

Искам да се изясня много конкретно и ясно - никой в момента не говори за нищо повече от конкретният случай или поне не и аз. Смятам, че като потребители в този форум вземаме участие в развитието му и без нас всъщност в този форум ще си пишат точно няколко модератора. Аргументирано изтъкнах проявите на даденият потребител. Честно казано винаги съм бил за свобода на словото и независимо какво точно беше написано до този момент не шикалкавя и не се усуквам, а когато застана зад позиция - отстоявам я. А сега, ако толкова настоявате - БАН-нете ме. Вие обаче си решавате какво демонстрирате с модератор, който не може да спазва елементарни правописни правила, като да завършва изречение с точка и да го започва с главна буква. Явно нивото за подражание на модераторите трябва да е някъде около трети клас или бъркам? О, извинявам се - това че всяко изречение започва с главна буква го учеха по-рано. Много се извинявам и че потребители като мен въпреки някои остри изказвания се опитват да допринесат за същината на форума, а той е почнал от хардуерно/софтуерен такъв. И най-много се извинявам за всички хора, на които по някакъв начин съм помогнал. Сега вече може да ме избавите от мъките на жалкото съществуване в този форум. Казах какво имам да кажа - по мъжки и направо. послепис - Моля, променете си точка 2.1 в правилата на форума, защото Кирил и Методий ще се обърнат в гроба.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Администратор

Искам да се изясня много конкретно и ясно - никой в момента не говори за нищо повече от конкретният случай или поне не и аз. Смятам, че като потребители в този форум вземаме участие в развитието му и без нас всъщност в този форум ще си пишат точно няколко модератора. Аргументирано изтъкнах проявите на даденият потребител. Честно казано винаги съм бил за свобода на словото и независимо какво точно беше написано до този момент не шикалкавя и не се усуквам, а когато застана зад позиция - отстоявам я. А сега, ако толкова настоявате - БАН-нете ме. Вие обаче си решавате какво демонстрирате с модератор, който не може да спазва елементарни правописни правила, като да завършва изречение с точка и да го започва с главна буква. Явно нивото за подражание на модераторите трябва да е някъде около трети клас или бъркам? О, извинявам се - това че всяко изречение започва с главна буква го учеха по-рано. Много се извинявам и че потребители като мен въпреки някои остри изказвания се опитват да допринесат за същината на форума, а той е почнал от хардуерно/софтуерен такъв. И най-много се извинявам за всички хора, на които по някакъв начин съм помогнал. Сега вече може да ме избавите от мъките на жалкото съществуване в този форум. Казах какво имам да кажа - по мъжки и направо.

Здравейте,

1. Не избираме модераторите за да ви учат на правопис (това се надяваме да са ви научили в училище) а за да спазват реда в поверените им форуми.

2. Не искам и няма да коментирам поведението на модератори преди да станат такива. Много буйни преди потребители сега са отлични модератори.

Целият екпип е гласувал избора на конкретния модератор и след като има болшинство това вече е факт. От тук нататък наша работа е да следим този модератор да си върши безпристрастно работата. Това дали на няколко хора им харесва или не няма да го коментираме повече. То и на мен сегашното правителство не ми харесва ама си ни управлява та даже не е спечелило мандата  с победа на изборите.

С това темата се изчерпва и няма да допусна повече коментари на тази тема.

Лол, 22 таба с няколко вестника, но повечето с теми от форума...Ами вече знаем, кой е блокирал сървъра :D

Лол, 22 таба с няколко вестника, но повечето с теми от форума...Ами вече знаем, кой е блокирал сървъра :D

Точно в това време не бях натоварил браузъра... Та аз със мозилата и в хрома отварям 60-70 таба минимум, ама в момента са само около 20 в хрома, което е нищо !

Редактирано от Атанас Пачов (преглед на промените)

Точно в това време не бях натоварил браузъра... Та аз със мозилата и в хрома отварям 60-70 таба минимум, ама в момента са само около 20 в хрома, което е нищо !

Маниите не ни интересуват. ) Проблемът не е бил дали твоя компютър е в състояние(и как) да работи. В онзи момент не си бил достъпал до сървъра само ти. Но пък може да си бил капката преляла чашата. Пък и се пошегувах. :)

Бе то аз отварям страшно много табове по принцип и то от калдата винаги... Но как може сървъра да се товари от един таб или страница, която не "refresh"-вам ? Тя си стои в рам паметта на компа цялата страница и няма автоматично рефрешване на неща ! Винаги трябва да презаредиш страницата за да ти се покажат новите постове например ! Така, че дори и 1 милион таба с калдейта страници да съм отворил, аз товаря сървара само със страницата, която в момента разглеждам и рефрешвам !

Бе то аз отварям страшно много табове по принцип и то от калдата винаги... Но как може сървъра да се товари от един таб или страница, която не "refresh"-вам ? Тя си стои в рам паметта на компа цялата страница и няма автоматично рефрешване на неща ! Винаги трябва да презаредиш страницата за да ти се покажат новите постове например ! Така, че дори и 1 милион таба с калдейта страници да съм отворил, аз товаря сървара само със страницата, която в момента разглеждам и рефрешвам !

Спокойно, уцелил си момент просто. На всички ни се е случвало. Може да е малък ъпдейт, който е правен. Може да е моментно техническо затруднение. Обикновено не отнема повече 3-4 минути, рядко до 10. Просто си го уцелил... :) :) Малко с "носталгия" :) Помните ли подмяната на сървърите и какво беше тогава? Колко бързо се свиква на хубавото :)

Спокойно, уцелил си момент просто. На всички ни се е случвало. Може да е малък ъпдейт, който е правен. Може да е моментно техническо затруднение. Обикновено не отнема повече 3-4 минути, рядко до 10. Просто си го уцелил... :) :) Малко с "носталгия" :) Помните ли подмяната на сървърите и какво беше тогава? Колко бързо се свиква на хубавото :)

Днес и аз го улучих този момент, ама да тръгна да се вайкам за това... Боже има толкова по значими неща на този Свят... , и да спомням си момента с подмяната на сървърите, което си беше доста време, но тогава нещата се приеха с разбиране. Сега за някакво си 5 до 10 минути забавяне оревават орталъка... :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.