Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Световните религии - разделят или обединяват ?

Featured Replies

виждаш ли сега,защо  казвам,че си жена с плитък акъл ..и защо се обиждаш на фактите.може ли човек с акъл да напише:

да искаш от чичо вълчо, и да пишеш "всяка от нас" :lol6:

и после да каже ,че е очаквала вълк да прилича на крокодил.

правилно ти се каза,от друг по- добре наистина пействай готови мисли на друг,на теб мисленето не ти се удава,да се изразяваш още по малко.

в една приказка пишеше,че едни баби все търсели да се наврат на кола на кумчо вълчо.били готови и салата да му нарежат и вино да го почерпят,че и вял дудук да му направят  ,докато гледат за подгрявка "сексът и градът",само и само,вълчо  да им влезе в къщичката.

кумчо вълчо хич не се въодушевявал от баби с увиснали цици,дебели задници и дебилни в акъла...ядял ги.после ги повръщал..пък разправят уж,че ловец го отстрелял...за да защитят реномето на бабите...които вече с носталгия гледат на времето ,когато не се е налагало да просят секс от мъртвец.оттогава  кумчо вълчо приемал поздрави от бабите със музика или със свирня ,според музикалния им  вкус.

и да,да знаеш,докато продължаваш да се навираш между шамарите...ще ядеш шамари,..казах ти,че си направила свободен информиран избор със повторното си завръщане...когато се доближиш било до валкирия,било да чичо вълчо,било до крокодила... :whist: :whist:

сега ти се оставя микрофона :singer:да забавляваш другите..кумчо вълчо казва,че за днес ,са му достатъчно свирките от бабите...отива за червената шапчица :lol6::whist:

Валкирия, стига си се правила на "зла кучка".

Отдавна знаем, че не си. :wow:

• Отговори 385
  • Прегледи 22,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Човек не може да се направи на това, което не е! :mark:

Не, родина, не твърдя, че евреите са виновни, както някои антисемити и вярващи в конспирации люде.

А показвам, че в светите писания на евреите, както и на последователите на Ислам и Християнство, все още фигурират думи, които могат да бъдат употребени, при случай, за подклаждане и оправдване на убийства и унищожения, за манипулация с погрешни цели. Това е и почвата, върху която растат и се множат религиозните фанатици, омразата и пренебрежението към "другите", лекотата, с която може да бъде отнет живот на "неверник" според тези канони. Йехова така, както е описан в Тората, е бог ревнив - дори сам си го признава и дава оправдание на ревността и изтреблението.

На мнение съм, че религиите също следва да търпят развитие и да изменят и редактират писанията си, като поправките да са съобразени със съвременните условия и мислене. Това значи една религия да е жива и правилна.

Абсолютно същата критика имам и към някои източни писания, в които се правят опити за принизяване на жените и разделяне на хората на касти, на родени от девически и демонични утроби, или накратко съм против всякакви необосновани и погрешни опити на хората да бъде насадена вина, в тях да бъде насаждана омраза и нетърпимост, както и критерий за безпогрешност на базата на някаква много съмнителна "божественост".

Първо ,не може да се редактира Словото. Според теб , трябва да се пренапише , защото както казваш има думи който могат да бъдат употребени  за зло.По твоята логика , на мен не ми харесва закона по пътищата , защото някой идиот може да ме пребие.Трябва ли да изменят закона или аз трябва да го спазвам.Не може да , редактираш или подмениш Словото на Бога в нито една религия.Библията , може ида има някои неточности , къде защото е нямало препинателни знаци , къде при преводите.Но това е може би 2% , но това не променя смисъла на закона .Много малко хора има който могат да тълкуват Библията.4И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.Това  какво означава . Че преди Бог да сътвори земята и вселената е нямало ни, добро ни зло.Пълна хармония.И човек който се опитва да тълкува свещените писания ,трябва да е чел принципите на Хермес  .10 И Бог нарече сушата Земя, а събраната вода нарече Морета; и Бог видя, че беше добро.Събраната вода .Откъде е събрал ?Отначало земята е била безвидна , значи ,не в твърдо състояние.А за водата нищо не се знаеше , сега науката откри неиното чудо.Как си променя структурата и как водата има памет.Ако в една чаша има вода и, и говориш с добро тя има една структура .В друга чаша вода говориш враждебно и тя си променя структурата .Човека ,както и неговият мозък са изцяло вода .Тя носи информациония поток , тя душата , съзнанието на човек.Тя е самата искра от Бога дадена на всеки човек.Солта е вредна за водата и променя неината структура.Затова хората който консумират много солено се рсзболяват.По някакъв Божествен път водата може да стане на кръв.Така ,че човек за да разбере Писанията ,трябва да има много познание.Не може да се говори така .На едни им харесва на други не .И злото и доброто са от човека , не от Бог.Той ни е дал всичко необходимо за да се развиваме , ние сме си виновни .Все пак ,това не е РАЯ ,пък и не сме го заслужили.

Редактирано от родина (преглед на промените)

Човек не може да се направи на това, което не е! :mark:

Може, но само когато лъже себе си убедително. ;)

Може, но само когато лъже себе си убедително. ;)

Как според теб, човек може да лъже себе си?

млъквай и не ми разваляй конспирацията. :lol6: още веднъж ако ма  направиш добра в публичното пространство ,ше взема ти пратя другите ,дето пишат  от моя аватар / :lol6: туй според прозрението на главния пророк във форума/, и ще те сбръчкат отвсякъде.аз пък за отмъщение,ще дам линк към фейсбук страницата ти,да види рамузес надървенов , имаш ли нещо общо със силиконовите джуки дето  ги целува вече цяла сутрин :lol6::wink12:

Ти сега, кво? Завиждаш че имам хубави устни и че Раммммзес се е Флюбил ф тях ли?

Глей ся аз на не ти разконспирирам профила, та да те видят ква си красавица... ;)

Публикувано изображение

Да се изкажа и аз по темата, за мое огромно съжаление голяма част от религиозните и антирелигиозните водачи в голяма част са подвластни и на политически влияния. В днешно време религията се смесва прекалено много с политиката, което е абсолютно безумие. 

Да се изкажа и аз по темата, за мое огромно съжаление голяма част от религиозните и антирелигиозните водачи в голяма част са подвластни и на политически влияния. В днешно време религията се смесва прекалено много с политиката, което е абсолютно безумие

Не само днес. Така е още от тяхното зараждане. Религиите са били създадени като политически формации, само че идеите с които се зарибяват масите са малко по-различни от тези на религиите.Приликата е в популизма -  и едните и другите обещават.

Смея да се съглася с теб, АУМ, но все пак ми се иска от време на време да виждам и малко добро в религиите. 

Смея да се съглася с теб, АУМ, но все пак ми се иска от време на време да виждам и малко добро в религиите. 

Да, аз също не отричам че в религиите има добро.

Но когато една религия се превърне в организирана догматична система, която фанатизира и промива умовете на хората, тогава от доброто почти нищо не остава.

От религиозните писания, човек може да извлече ползи, ако отсее мъдрите поучения, но само ако не стане сляп и фанатизиран последовател на организираните религиозни системи.

рамммсез  е сбръчкана мумия.лично съм го виждала.даже съм правила здрасти с него.той няма с какво да  цалува по силикона. :tongue2:  .тоя рамузес е неква индиянска мумия,влюбена в себе си,храни се с мравчена киселина ,има и само три пръста на двете ръце,на краката е с копита.на главата предполагам за довършване на образа ,са му сложили рога. :tongue2::whist:

Личи си.Той е празен. В неговата душа няма място за любов.

Впрочем пълен е само с думи, думи, думи...

Трябва да изхвърли целият ненужен боклук от съзнанието си, за да се роди отново.

Ти сега, кво? Завиждаш че имам хубави устни/

Ти искаш да се срявняваш с Перлата на Ориента, когато пред нея благовее дъгата, певци и поети проклинат си словата задето тъй бледи са да изразят прелестта ефирна.

Наричаш я принцеса, а дори и най-изящните измежду тях,  пред нея са като селски перачки с дебели прасци. 

Редактирано от badr (преглед на промените)

Ти искаш да се срявняваш с Перлата на Ориента, когато пред нея благовее дъгата, певци и поети проклинат си словата задето тъй бледи са да изразят прелестта ефирна.

Наричаш я принцеса, а дори и най-изящните измежду тях,  пред нея са като селски перачки с дебели прасци. 

Това беше гадничко...

Леле, Бадр, недей. И без това сърцето й бие за теб. А с тези думи направо ще я разтопиш и ще копнее още певече...Тя има нужда от любов, която да я укроти...

:mail1:

Това беше гадничко...

Що пък да е гадничко? :(  :)

Що пък да е гадничко? :(  :)

Може пък и да не беше, защото не го допусна до осъзнаването си. Това е, което се вика избягване на емоционален дисонанс. Бадр, без да иска (предполагам), те обиди, за да защити Вал. Ти забеляза, усети, но не осъзна.

Може пък и да не беше, защото не го допусна до осъзнаването си. Това е, което се вика избягване на емоционален дисонанс. Бадр, без да иска (предполагам), те обиди, за да защити Вал. Ти забеляза, усети, но не осъзна.

Ти ли го разбра така, или ти се иска да е така?

Аз не се чувствам обидена, и не виждам нищо обидно в неговите думи.

Интересно, че ти виждаш това....

Интересно, че ти виждаш това....

Мхм... За това говоря. Ако си махнеш слънчевите очила, ще го видиш и ти. После можеш да направиш още една стъпка и да минеш по-нататък...

Не разбираш жените приятелю, не ги разбираш, повярвай ми.

Напротив... Значи аз им симпатизирам, пък ти ги манипулираш.

Мхм... За това говоря. Ако си махнеш слънчевите очила, ще го видиш и ти. После можеш да направиш още една стъпка и да минеш по-нататък...

Човек вижда това, което иска да види.

Бадр, без да иска (предполагам), те обиди, за да защити Вал. Ти забеляза, усети, но не осъзна.

Ти може да предпологаш много неща, които ти се иска да са така.

Ако аз бях усетила, щях да го осъзная, бъди сигурен.

Човек вижда това, което иска да види.

Ти може да предпологаш много неща, които ти се иска да са така.

Ако аз бях усетила, щях да го осъзная, бъди сигурен.

Той си играе. Много е добър в това.

Имам чувството, обаче, че... Няма да го напиша.

Напротив... Значи аз им симпатизирам, пък ти ги манипулираш.

Не, няма такова чудо, не съм обиждал Писанка, а и не ми е минавало през ум.Интересно е, че ти се обиждаш от нейно име.

Тя все пак решава кога да се чувства обидена, но ти даже я нахока, че не се е усетила.

Не е ли това подценяване по-скоро обидно.А и как може  да изразяваш чувствата на друг човек.Нима той трябва се чувства съгласно твоето мнение, а не спрямо своя свят.   

Забавлявам се приятелю, забавлявам се да поднасям комплименти на красиви жени.

Умея го при това,но що пък да е лошо?

Забавлявам се приятелю, забавлявам се да поднасям комплименти на красиви жени.

Умея го при това,но що пък да е лошо?

Поднасяш комплимент, братко, чрез сравнение.

Това хубаво ли е? Локумката не че не усеща, а не си позволява да го осъзнае, защото е нараняващо. Другата го осъзнава, което я кара да ти симпатизира още повече.

Баси, само тарикати има в тоя форум. ;)

Бадр умее добре да се изразява. Няма нужда от някой друг да интепретира това което казва.

А ти какво чувстваш, аз не знам...но мога само да предполагам.

Поднасяш комплимент, братко, чрез сравнение.

Това хубаво ли е? Локумката не че не усеща, а не си позволява да го осъзнае, защото е нараняващо. Другата го осъзнава, което я кара да ти симпатизира още повече.

Баси, само тарикати има в тоя форум. ;)

Виж сега, няма как да бъда наранена, че някой е изразил възхищението си от някоя жена. Само неосъзнатият човек може да се чувства наранен от такива неща. Аз  бих се радвала, защото тя наистина го харесва.

А ти да не би ревнуваш, че му симпатизират? :whist:

Бадр умее добре да се изразява. Няма нужда от някой друг да интепретира това което казва.

А ти какво чувстваш, аз не знам...но мога само да предполагам.

Аз написах: "Бадр, без да иска (предполагам)".

Не казах, че е нарочно.

Казах, че е много добър в това...

айдеее,пак са размечта и разписа от мое име.аз имам ли право да кажа нещо

Айде и ти кажи как виждаш нещата...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.