Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Световните религии - разделят или обединяват ?

Featured Replies

Само сваляме нивото ние... :D

Тва па са прай на сромну......баси :no-no: :no-no: :no-no:

• Отговори 385
  • Прегледи 22,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тва па са прай на сромну......баси :no-no: :no-no: :no-no:

Да. Бе ПОЗДРАВ, щото го споменахте. Последният път пратих това на един приятел в Тунис към полунощ. И той вика: "Подранил си с 12-13 часа". Викам: "Ма, то е за утре като се събудите. Да се вдъхновите за новия ден." И той: "Вече се вдъхнових! Сега ставам от масата и почвам!"

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Сещаш се...

Сещам се, разбира се... Но... Предпочитам да не коментирам...

Все пак по онова време аз си безгрижствах извънфорумно... :)

Не е коректно иии... така...

Сещам се, разбира се... Но... Предпочитам да не коментирам...

Все пак по онова време аз си безгрижствах извънфорумно... :)

Не е коректно иии... така...

Воайорка.....тука са разголват некои, а тва киризи и деби...баси.....

валентин го няма от доста време .

Ние май не говорим за него.

Или не съм доразбрала, щото като чуя Висоцки и ми се разтреперва трепетликата... :)

-------------------------------------------------

Мдааа... Върнах се. Прочетох. Аз съм отишла в друга посока... Съжалявам.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

аа не, това са долни инсинуации, :nono: не вярвай на врага..вземи да го обичаш,така ще го победиш..ама де акъл да се сетят някои :whist:

Гледах преди години един филм...та там некво еврейче, беше станало скинар..та то имаше такава теория, че може да победиш евреина с любов, а не с омраза.....сигурно си го гледала.

Или пак не съм доразбрала, щото като чуя Висоцки и ми се разтреперва трепетликата... :)

-------------------------------------------------

Аз па си харесвам Юрий Шевчук....нищо, че е жив....

годзила  луцка свободната ,и него оплю на бърза ръка.

Беше отвратително...

Ето ПОЗДРАВ и за теб, щото нали си парижанка.

ама ти разбираш и от цветяяяя...кажи нещо за лотуса..питам и всички се покриват ,що така?

Ма, ти верно ли не се ориентира... нали ти подсказах, бе Мосадке. ;)

За друг иде реч. Единият е Володя и е наполвин еврейн, а другият е... друг.

Аз па си харесвам Юрий Шевчук....нищо, че е жив....

А Окуджава? ЕТО

..кажи нещо за лотуса..питам и всички се покриват ,що така?

мени не си ма питала, гирлюк некъв, нещо кат мушкато, ама у гьол вирее....иначе символизира некво си начало, ама за мен лично по му мяза мушкато да е началото....

обаче и аз взех да са развалям.....сега ,като ми разправят за любов и вземам ,че заставам нащрек и тихичко си проверявам кинжал,това хората са отвратителни и любовта развалиха :lol6:

Да не си в цикъл?

Редактирано от Мама не горюй (преглед на промените)

За друг иде реч. Единият е Володя и е наполвин еврейн, а другият е... друг.

Разбрах.

Разбирам, че е кофти шамар за егото ти факта, че имаш много пропуски, Скъпсис, но използвай възможността да се сдобиеш с повече знание, когато възможността ти се представя сама. 

Рахула също пише, че Буда се е опитвал да внесе светлина в точното разбиране на Ведите. За Буда е казано, че е познавал отлично Ведите – бил е “vedajña” или на Веданта – “vedântajña” (Sa.myutta, i. 168) и (Sutta Nipâta, 463). Иначе би било пълен абсурд да говорим за учение, което е просто изсмукано от пръстите и няма никаква връзка с ведите, както се опитваш да убедиш сам себе си. Все пак най-елементарна логика е това.

И в заключение едно кратко цютатче от тук:  http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/mn/mn.061.than.html 

"Rahula, all those brahmans & contemplatives in the course of the past who purified their bodily actions, verbal actions, & mental actions, did it through repeated reflection on their bodily actions, verbal actions, & mental actions in just this way.

Няма по-голям грях от невежеството, Скъпсис, нямало е, няма и да има. Буда блес я! :cool:

ама ти разбираш и от цветяяяя...кажи нещо за лотуса..питам и всички се покриват ,що така?

Не разбирам от цветя... ама съм го пропуснала... иначе що да се покривам...

Та какво за лотуса, освен че трябва да си олимпиец, за да направиш позата, че и да ти е хубаво... :)

Ма то май Скепс най-добре ще разкаже за него... ;)

същата дилема с китките.мои приятелчета имат празник ,ама на другия край на света.искам да поръчам цветя по куриер..и ся ,си мисля,те лотуса като цвете ли ша го възприемат или като  покана за секс по кама сутра? :shock11:

:D Е, можело веднъж и да мислим еднакво...

лотуса като цвете ли ша го възприемат или като  покана за секс по кама сутра? :shock11:

Въх...и тва ли символизирало......прати им слива тогаз :clown:

ама ти си отвратителен бреее..няма у теб ни финес ,ни сефирот ,ни нищо....разваляш религиозния форум,ще го превърнеш в дърдорник като оня празния ..питай въпроса ,ама го мини през религията... :tongue2::whist:

Кат са е нагънала некоя си на лотус и си медитира, мислейки за мене, кат и доде цикъла, кво става? С молитва ли спира кръвотечението, или телепатично праща смс на някой да и донесе тампоните?

е как да пратя на сливата,слива.ше  ме разбере неправилно.

То напоследък, кое е правилно и кое не....кой може да каже....

Та какво за лотуса, освен че трябва да си олимпиец,

Чак пък олиемпиец... Трябва да се внимава с коленете, защото могат да се увредят, ако се стои по-дълго в пълен лотус.

Чак пък олиемпиец... Трябва да се внимава с коленете, защото могат да се увредят, ако се стои по-дълго в пълен лотус.

Сичко ш си кажеш тиии... :lol6:

п.п. Въобще не се съмнявам... Вчера ли ти написах, че "те виждам"...

Кво ще рече дълго...час, ден, седмица, месец....

п.п. Въобще не се съмнявам... Вчера ли ти написах, че "те виждам"...

То убу да "виждаш" некой, ама по-убу е да го "познаваш" :clown:

Кво ще рече дълго...час, ден, седмица, месец....

Зависи, но час или дори 30 мин е много за недобре подготвен човек. Основното е да е изправен гърба. Позицията на краката не е толкова важна, освен за някои специфични практики. Може да се седи и в полулотос и по "турски", както и на стол.

Тез дето могат да седят по ден, седмица или месец, не ги мисли... ;)

Зависи, но час или дори 30 мин е много за недобре подготвен човек. Основното е да е изправен гърба. Позицията на краката не е толкова важна, освен за някои специфични практики. Може да се седи и в полуотос и по "турски", както и на стол.

Кво да ги мисля, тяхната лесна.....аз мога кат подпра лакти на масата, да го докарам до сабахлян ;)

Зависи, но час или дори 30 мин е много за недобре подготвен човек. Основното е да е изправен гърба. Позицията на краката не е толкова важна, освен за някои специфични практики. Може да се седи и в полулотос и по "турски", както и на стол.

ММ - болката в ставите е до ставите. Но така или иначе не може в лотус повече от колкото коленете позволяват. Има бариера и тя се нарича с простата дума "болка" в допълнение - "праг" на болката.

Разбира се - става странно и опасно ако някой му е много висок прага в посока на нечувствителност. Или пък има повреден апарат за обратна връзка и въобще няма болка. Последното е изключително рядко и такива не припарват до йога така или иначе. Иначе има и други видове стоеж - например За-зен, макар това да е вече към ДЗЕН-будизма. Но в нея си има трик по поставянето на краката отначалото има си особености и в седежа.

Така или иначе са в ход естествени механизми за защита - в случая с болките в ставите, мускулите. Ако е в удобна седнала или легнала позиция - хваща те съклета (казано народно). Това е едно от най-честите пречки пред "медитиращи", които за да избягат от прикрит или не-толкова невротизъм, почват едни вътрешни гимнастики с повторения, представи на картинки и образи. Това минава до някаква степен, щото спомага поне за фокусиране на вниманието. А от него - симптомите на невротичните и психични проблеми и конфликти се скриват и на тях им става добре, поне за малко. Обаче въпроса е, че се подхлъзват медитиращите по изживяванията, които са съпътстващ процес , но е неизбежно - за тях, в тоя етап, са най-важното. Така от съпътстващ процес, стават основна цел, защото при такива вътрешни представни "упражнения" мозъкът отговаря с някои негови нови и неочаквани игри.  Астрала в тоя смисъл е безкраен океан от феномени. И се изкривява отново накъде посоката...

Абе... то пързалянето е безкрайно и си е заради Пързалящите. Ако някой не е готов - ако ще и свещена медитация пред свещени Буди да прави, никакъв шанс. Ако друг е узрял отвътре... дали ще е медитация или ще е нещо друго - то ще излезе да се изрази, без значение време, място или начин. Когато е вече отвътре... когато идва отдалече и вече "напира" няма какво да го спре... Просто няма - думи, култури, история или география - не могат да го спрат нито условия, нито конкретики, нито съдба.

Основната цел, посока и практика, наречена медитация, в оригиналния си вид - е точно обратното на описаните по-горе народни упражнения. Тя е постепенно оставяне на образите, оставяне на вътрешното движение на мисли, изживявания и идентификации... Е... все пак всеки ще си ползва и думичката, и ставите и смислите на всяко нещо в света си - за целите на самия себе си... Това е положението - било е, сега е, и ще е така.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.