Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Световните религии - разделят или обединяват ?

Featured Replies

Делото на давещият се е дело на самият давещ се...... :)

Точно. И аз така мисля.

Само малка корекция, ако позволиш - "спасяването", а не "делото". :D

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 385
  • Прегледи 21,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно. И аз така мисля.

Само малка корекция, ако позволиш - "спасяването", а не "делото". :D

......ами то спасяването е частен случай на дело....... :)

Казано е : "По делата им ще ги познаете....!" , а не по спасяването макар че и това може да бъде ! :D

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

така де..ти как разбра за истинската същност на кокошо..без да прочетеш нещо от него ? или с некви астрални лингами ви благославя толкова години след смъртта си.

иначе досието му във американския мосад е около 15 000 страници...включая протоколи от обиски на имението му и потърпевши от сексуалните му блудства.от тях излиза,че предпочитанията на  индийския мингян кокошо,са били предимно женени жени..подобно  на кришна,както посочих в друг пост...и предимно с по пет наведнъж..има едно такова изпълнение документирано в религията на мингяните..обаче ще си запазим детската аудитория. иначе,наблюденията които имам е,че фенките на кокошо са повече жени прехвърлили 50 години ,когато и да има значение размера,за тях вече няма никакво значение :tongue2: ..важното е душевните оргазми,които също са му пълнели кесията на кокошо. :tongue2: :tongue2: :whist:

Ако духането ти доставя толкова голямо удоволствие, и ако имаш желание да обсъждаш уменията си в тази област, можеш да ги споделиш с дружката Мамаша наша. :ass:

........................

А Ошо естествено е бил много голям враг на религиите и политиците, и няма как властите да го оставят на мира.

Само един велик човек, чието единствено оръжие е била неговата мъдрост и дар слово, би могъл да бъде заплаха за политическите и религиозни лицемери. :)

„Този, който може да се преструва добре, добрият лицемер, ще стане политически лидер, ще стане свещеник. Трябва му само лицемерие, трябва му само хитрост, фасада, зад която да се крие. Политиците живеят двоен живот, свещениците живеят двоен живот -единият е за пред обществото, вторият е зад кулисите. И техният истински живот е този зад кулисите. Усмивките пред хората са фалшиви, физиономиите на невинност са изфабрикувани. Ако искаш да видиш реалността на политика, трябва да го видиш зад кулисите. Там той е гол, такъв, какъвто е – и това се отнася за свещеника. Тези двама мошеници властват над човечеството. И много отдавна те са открили, че искаш ли да властваш над хората, направи ги слаби, накарай ги да се чувстват виновни, недостойни. Унищожи достойнството им, отнеми им всякакво величие, унизи ги. Те са открили такива фини начини на унижение, че те самите изобщо не излизат наяве. Оставят те сам да се унижаваш, да се саморазрушаваш. Научили са те на един вид бавно самоубийство.“

Ошо може да бъде разбран само от този, който е достигнал до нивото да го разбере, без значение дали е на 5 или на 50.

Но такива като теб няма как да го разберат. А ти за него си чела единствено слуховете, клюките и пикантериите. Другото за теб всъщност няма значение, а и едва ли би разбрала това което казва той.

По въпроса за жените на Ошо, не мога да кажа нищо. Знам само, че неговото мнение за жената се разминава коренно с това на религиите.

А ако един мъж е бил боготворен от толкова жени,  това означава че е бил истински мъж! ;)

Тъпи кифли са били, да ме извинят дамите. Комплексирани и незадоволени западнячки в повечето случаи.

Е кво тъпо има в това да можеш да задоволяваш по пет жени наведнъж. Трябва да имаш доста умения и дар от Бога. Но той всъщност е владеел Тантра , така че няма защо да се учудваме. :tongue2:

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Но той всъщност е владеел Тантра , така че няма защо да се учудваме. :tongue2:

:lol6:  :offtopic_s:

Минал е покрай Тантра и я е задминал.

Мила ми Аумке-Локумке, идея нямаш за какво говориш, но карай...

Човекът е бил много потентен, безпринципен и вманиачен в това отношение.

Това няма нищо общо с никакава тантра - нито индуистка, нито будистка.

Двете са нещо много различно, между другото.

Човекът е бил много потентен

http://woman-practik.at.ua/publ/1-1-0-48

http://www.liveinternet.ru/users/kamal37/post248760256/

Да бъде много потентен, е мечтата на всеки мъж.

:lol6: Човек, моля те спри... Ще ме умориш. Наистина.

Значи, будистката тантра, при която се практикува в обединена форма с партньор или партньорка, е нещо, което няма нищо общо със секса. Западняците, които са правили такива неща се броят на пръстите на едната ти ръка. Сред тибетците също е много рядко. Това е ниво, което е много отвъд възможностите на обикновените хора.

Тези неща в нета ги няма и никога няма да ги има.

––––––––––––––––––––––––––––

А тез на Ошо ги знам, щото на един такъв семинар у нас, като бях съвсем зелен, се "забихме" с една мацка и ги практикувахме... Единият път в Южния парк, но ни изпохапаха комарите и се преместихме у тях...

Мерси, хубав спомен. Бях го забравил. :)

Употребата на такива каруцарски епитети не подхождат на една дама....та всъщност се чудя дали не си мъж, представящ се за жена. ;)  :hang:  :weather4:

:lol6: :lol6: ама ти сега и от каруцари ли разбираш...божее до какви неподозирани висоти на фантазията , може да достигне една гладна кокошка.... :tongue2::whist:

Ей, стига я бъзика, де...

––––––––––––––––

За протокола - т.нар. тантранически практики с партньор се правят с ЕДИН партньор, а не с двама, трима или петтима. Партньорите трябва да са на едно ниво на осъзнаване, което е много високо и необичайно.

Както споменах, това няма нищо общо с обичайния секс, най-малкото, защото няма еякулация. Би могло и да има, но в случаи, които съвсем не е подходящо да споменавам тук.

Ах, нямало нищо общо с обичайния секс.Този тантрическия  да не е по възвишен от обикновенния.И какво му е необикновенното? 

То няма лошо да  смяташ тези двойки за просветени и осъзнати, но  може не всички да споделяме подобно мнение.

Ах, нямало нищо общо с обичайния секс.Този тантрическия  да не е по възвишен от обикновенния.И какво му е необикновенното?

То няма лошо да  смяташ тези двойки за просветени и осъзнати, но  може не всички да споделяме подобно мнение.

Щото е секс без секс....или все едно да ближеш захар през стъкло... :bubblegum:

Това не е секс, както казах. Има обединение, но оттам-нататък няма нищо общо. Има визуализация на т. нар. вътрешни канали, енергиини потоци и капки (ца, лунг, тигле). Не мога да навлизам в детайли, а и не съм достатъчно компетентен.

но  може не всички да споделяме подобно мнение.

Не е нужно да споделяме подобно мнение. Тези двойки нямат никакъв интерес или нужда от нашето одобрение или мнение.

––––––––––––––––––––

Това, което казвах е, че това е много рядко, специално и няма нищо общо с популярните представи.

ПП Съжалявам, ако засягам някого с тези ми писания. Въпросът беше повдигнат по-горе във връзка с Ошо. Затова обясних. Ако тези неща не присъстват в други религиозни и духовни традиции, вината не е моя. Принципно, обаче, резултатът може да се постигне и без партньор. Тъй че няма място за паника, както се казва.

––––––––––––––––––––

Това, което казвах е, че това е много рядко, специално и няма нищо общо с популярните представи.

То някои, май си нямат понятие и от най обикновен секс...ама карай, нали затова е форума, да се пише :)

То някои, май си нямат понятие и от най обикновен секс...ама карай, нали затова е форума, да се пише :)

Точно. Някой просто не се любят.

Това впрочем е нещо много хубаво, тонизиращо, разтоварващо и позитивно.

Но не става във форума.

Към мен ли е въпроса? Или към Аумка-Локумка?

Ако е към мен.

Това не е секс, както казах. Има обединение, но оттам-нататък няма нищо общо. Има визуализация на т. нар. вътрешни канали, енергиини потоци и капки (ца, лунг, тигле). Не мога да навлизам в детайли, а не съм и компетентен.

Абе ако има проникване не върви да разправяме, че не е точно секс.То може да бъде обрисувано с всякакви термини, но че няма нищо общо...Както и да е.

Не е нужно да споделяме подобно мнение. Тези двойки нямат никакъв интерес или нужда от нашето одобрение или мнение.

––––––––––––––––––––

Добре де, наистина  тези двойки не са  пред нас и не се нуждаят от мнението ни.Но ти ги представи тези неща, а ние скептиците проявяваме скептицизъм и  за разлика от вас лековерните сме резервирани към твърдението, че  интимния живот на будистите е по различен от този на другите, та затова изказваме съмнения и търсим информация. Още повече ако е нещо специално това събужда любопитство.

Щото е секс без секс....или все едно да ближеш захар през стъкло... :bubblegum:

Как тъй секс без секс? Това някой Ошовски мурафет ли е?

Но не става във форума.

Кое  - да се любиш, или да не се любиш?

интимния живот на будистите е по различен от този на другите, та затова изказваме съмнения и търсим информация.

Разбирам, но истината е прозаична.

Интимният живот на 99,99 % от будистите, включително и моя, е абсолютно същият като на всички други. Никаква разклика няма.

Кое  - да се любиш, или да не се любиш?

Познай...

Как тъй секс без секс? Това някой Ошовски мурафет ли е?

За протокола - т.нар. тантранически практики с партньор се правят с ЕДИН партньор, а не с двама, трима или петтима. Партньорите трябва да са на едно ниво на осъзнаване, което е много високо и необичайно.

Както споменах, това няма нищо общо с обичайния секс, най-малкото, защото няма еякулация. Би могло и да има, но в случаи, които съвсем не е подходящо да споменавам тук.

Познай...

Според твоите думи, да не се любиш е много хубаво,тонизиращо, разтоварващо и позитивно.

scepsis, на 11 Авг 2013 - 10:17 PM, написа:Публикувано изображение

Според твоите думи, да не се любиш е много хубаво,тонизиращо, разтоварващо и позитивно.

Така ли съм написал... Грешка. Обратното исках да кажа, разбира се. Мерси.

Ето какво казва  Исляма, Коран:

[3:102-105]. И е казал още: Днес изградих за вас вашата религия и изпълних Своята благодат към вас, и одобрих Исляма за ваша религия.﴿,

[5:3]. И е казал: Ислямът е религията на Аллах.﴿,

[3:19]. И е казал: .А който търси друга религия освен Исляма, тя не ще му се приеме и в отвъдния живот той е от губещите﴿,

[3:85]. И е казал Всевишния Аллах: И се борете в името на Аллах с подобаваща Нему борба! Предпочете ви Той и не ви наложи притеснение в религията ­ вярата на баща ви Ибрахим. Назова ви Той отдадени ­ и [в Писанията] преди, и в този [Коран], за да бъде Пратеника свидетел за вас, и вие да бъдете свидетели за хората.

.............................................

Християнството, Библия Нов завет,

Символ на вярата:

Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.

И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца,и чрез Когото всичко е станало; Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария, и стана човек; и бе разпнат за нас при Понтия Пилата и страда, и бе погребан; и възкръсна в третия ден, според Писанията; и възлезе на небесата, и седи отдясно на Отца; и пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.

И в Духа Светаго, Господа, Животворящия, Който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и Го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.

В една света, съборна и апостолска Църква. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете. Чакам възкресение на мъртвите и живот в бъдещия век. Амин.

................................

Юдаизъм Стар завет:

Изход

ГЛАВА 19.

1. В третия месец след като Израилевите синове бяха излезли от Египетската земя, в самия ден на новолунието, стигнаха в Синайската пустиня.
2. И тръгнаха от Рефидим, та дойдоха в Синайската пустиня, и се разположиха там на стан в пустинята; там, срещу планината, се разположи Израил на стан.
3. А Моисей възлезе при Бога (на планината), и Господ извика към него от планината, думайки: тъй кажи на Иакововия дом и възвести на Израилевите синове:
4. вие видяхте, що направих Аз на египтяни и как ви носих (като) на орлови криле, и ви доведох при Себе Си;
5. и тъй, ако слушате гласа Ми и пазите завета Ми, ще бъдете Мой избран народ измежду всички народи, защото цялата земя е Моя,
6. и вие ще Ми бъдете царство от свещеници и народ свет; това са думите, които ще кажеш на Израилевите синове.
7. И дойде Моисей и повика стареите народни и им предложи всички тия думи, които му заповяда Господ.
8. И целият народ отговори изедно, като каза: всичко, що е казал Господ, ще изпълним (и ще бъдем послушни). И Моисей предаде Господу думите на народа.
9. Господ рече на Моисея: ето, Аз ще дойда при тебе в гъст облак, за да чуе народът, как ще говоря с тебе, та да ти вярва завинаги. А Моисей яви Господу думите на народа.

Синайското законодателство

.............................................

В Стария завет, Бог казва, че юдеите ще бъдат негов избран народ

В Корана Бог казва, че Ислямът е единствената религия на Аллах /Бог/..
В Новия завет се твърди, че хората могат да се спасят само чрез вяра в Христос, като единобожен син на Бога.

Това един и същи Бог ли го казва?

Къде е истината?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.