Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

чадо на мая илюжънова...ами много добре е обяснено..ама де акъл де :tongue2:

Значи, дъще на Адонай, съм те разбрал съвсем точно. Ти казваш, че христянското милосърдие, всъщност е само празна дума и че вместо милосърдие христяните винаги са проявявали агресия и са преследвали и унищожавали инакомислещите, в частност еврейте. Така ли е? Не съм започнал да оспорвам твоята теза, а само питам дали съм я разбрал и формулирал вярно.

И, моля, не се заяждай с протестите - не съм в настроение за такива закачки. Подкрепям каузи, които считам за справедливи, а не за печеливши. Нали ти казах какво е казал Вълкът Ларсен?

Следователно - отърваването на човека от това страдание, наречено "живот"  си е пак форма на милосърдие.

Мхм.

:) Това си е попадение!

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 690
  • Прегледи 58,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мохини
    мохини

Тук мненията ни се разминават лекинко, но не е беда. Моите убеждения в това отношение са базирани на източната мъдрост и се придържам към нея. Няма значение "богат" ли си или "беден", ако не си привър

• Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора. Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог.  Ако си беше направил т

Публикувани изображения

1Колегата ти Belge е истински атеист материалист.

Да бе, без материята няма съзнание.

Съзнанието е функция на сложно организираната жива материя.

2Обаче колегата ти Belge знае как стават едни хватки, на които набожните им викат чудеса или магии. Пък те си стават пак благодарение на своиствата на материята, трябва само да си ги усетил и разбрал как се управляват тези загадъгни свойства.

1. Съгласен

2. Няма загадъГни свойства, а усета е каква шашма, и колко от нея, да приложиш спрямо човека срещу теб, че оня да се хване на въдицата.

мухаляри,

понеже си ми верен фен,та викам да те светна за някои работи.сега пък,понеже и сам се натресе на фройд,да не вземеш се смутиш и да се разхленчиш, като ти обяснявам за анална фаза,генитална фаза,орална фаза,фалическа фаза...състояния дето на теб ти докарват нервен срив,пък иначе са фази на развитието на детето според фройд.та мръсно няма,има мръсно съзнание което преиначава фактите.фройд никога е нямал предвид евреите,когато е създавал психоанализата си,но явно  умственият ти диск

Той Фройд си е евреин. Но тактично ползва цар Едип за да запази чисто от към съмнение еврейското културно-психологическо наследство.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Той Фройд си е евреин. Но тактично ползва цар Едип за да запази чисто от към съмнение еврейското културно-психологическо наследство.

Митът за Едип конкретно е гръцки и Софокъл, който написва трагедията също е грък, както знаеш. Но тази тема присъства във всички култури. Има будистки учения, в които се казва, че полът на детето зависи от това към кой родител изпитва симпатия и антипатия. Ако изпитва симпатия или привличане към майката се ражда момче, а в обратния случай - момиче.

ами не се заяждам..гледам днес правителството казва

I don't buy it! Демек, не им вярвам. Както и да е, бъдещето ще покаже - близкото бъдеще.

съвсем правилно си разбрал.

Тогава защо ме "сдъвка" горе, бе мило, че немам акъл? То че нямам много нямам - нямам, но това е друга тема. ;)

А инак в думите ти има много истина. Да оставим настрани евреите и да си спомним напр. геноцида в Южна Америка извършен в името на правата вяра.

нали казахме по малко орални оргазми. :tongue2:

Очаквам ти да дадеш пример за което. Обаче мисля, че не ти е възможно.

Очаквам ти да дадеш пример за което. Обаче мисля, че не ти е възможно.

Бе, модератора къде го? Да не е отишъл да пасе сено? :lol6:

Митът за Едип конкретно е гръцки и Софокъл, който написва трагедията също е грък, както знаеш. Но тази тема присъства във всички култури. Има будистки учения, в които се казва, че полът на детето зависи от това към кой родител изпитва симпатия и антипатия. Ако изпитва симпатия или привличане към майката се ражда момче, а в обратния случай - момиче.

Да ,Библейски Лот предлага вместо хомосексуалния си акт с ангелите (чудно красиво изглеждащите мъже) на своите съграждани собствените си непорочни дъщери. Но те отхвърлят и Содом бива погубен. Зетьовете остават в къщи и умират, а майката се обръща въпреки предупреждението и става на сол.

А дъщерите преспиват с бащата.

Фройд обръща историята наобратно и се явява чудната му теория. Нали като малък е съзрявал ,четейки еврейското наследство.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81

Фройд обръща историята наобратно и се явява чудната му теория. Нали като малък е съзрявал ,четейки еврейското наследство.

Все едно, нищо не написах по-горе. И в този материал от УИКИ, към който даваш линк пише: Според Фройд Едиповия комплекс е универсален феномен, появяващ се филогенетично и е отговорен за много несъзнателна вина. Подобни митове има във всички култури. Просто Фройд е забелязал този психически феномен при някои свой пациенти и е опитал да му даде някакво научно обяснение. Надценил е значението му, но това е друга тема.

Изобщо, къде е паралела между историята с Лот и тази с Едип? Лот предлага дъщерите си, а Едип преспива с майка си и убива баща си. Какво точно "преобръща" Фройд, според теб, не схващам. В единия случай имаме инцест, а в другия нямаме.

Все едно, нищо не написах по-горе. И в този материал от УИКИ, към който даваш линк пише: Според Фройд Едиповия комплекс е универсален феномен, появяващ се филогенетично и е отговорен за много несъзнателна вина. Подобни митове има във всички култури. Просто Фройд е забелязал този психически феномен при някои свой пациенти и е опитал да му даде някакво научно обяснение. Надценил е значението му, но това е друга тема.

А аз говоря за сюжетно повествователна линия на обратно. Дъщерите искат да преспят с бащата, умира майката, умират зетьовете за дъщерите, желание за хомосексуалност. Повествователната теория на Фройд. Несъзнателната вина е в опиянението на бащата. Забележи, освен до хомосексуалност, фройд твърди че довежда и до педофилия. Това е като голяма разлика във възрастта между родителя и детето.

Затова твърдя, че идеята му е старозаветна като на възпитан евреин. Но ползва цар Едип съчетавайки с несъзнателната вина от деянието на убийство. Митологичен миш-маш.

Затова твърдя, че идеята му е старозаветна като на възпитан евреин. Но ползва цар Едип съчетавайки с несъзнателната вина от деянието на убийство. Митологичен миш-маш.

Е, нали ти казвам, че митът го има навсякъде просто, защото вероятно наистина има филогенетична причина. Има го и в култури като индуистките, които нямат нищо общо със старозаветните. Историята за Едип да не я е измислил Фройд? Или тази за Електра? Виж "Златната клонка" на Фрейзър, Мирча Елиаде и т.н.

• Автор

Ах тя една борба е падала.Махни снимката на ББ от аватара си. Апропо ти не хапваш ли животинско месо?

Не умират ли и заради теб животни?

Преди време и аз хапвах... :huh: за съжаление...

Но, по-добре да се осъзнаеш късно... отколкото никога ! :angel19:

п.п.Защо да махна снимката?! Виж колко е сладка и слънчева! :)

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и дали една овца е по-важна от една мравка... Всъщност нищо не е важно. Ние го определяме като такова... Няма как човек да не влияе и да не се намесва на другите съдби. Той съществува, следователно влияе. Дори да стои неподвижно на едно място, излъчва дадена температура и влияе на околната среда. А реши ли да похапне, тогава вече влияе яко... :D

Разбира се, право на личен избор е на всеки да решава как да живее и да се храни...

• Автор

Моля? Ганди, Буда или Мартин Лутър Кинг не са се борили срещу насилието? Какви ги говориш - не разбирам.

Исках да кажа, срещу насилието над животните.

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

газовите камери ,не са връзка на евреите с техния бог, а срещата на евреите с християнския бог и с християните.по принцип ,почти всяка среща с християнското милосърдие и християнски бог, завършва я с огън,я с бесило, я с изтръгване на нокти..в случая  варварството наречено холокост е по новото проявление на особена милост и благост към ближния, проявени от християни.еее някои по перверзни в садизма ще кажат ,че холокост е организиран от самите евреи,че хитлер и той бил евреин,или изнасилен от евреин или бит от евреин,...

А къде беше всемогъщият еврейски бог, който уж бил създал Земята и звездите ?

Що не им е помогнал на евреите ?

Явно Хитлер и Форд са били по-силни от еврейския бог (дето не съществува).

----------- -------------- --------------- 

Гледах един германски документален филм за живота на Хитлер и в него стана дума че той не е могъл да докаже че е чист германец. Та може и частично да е бил и еврейн.

Е, ти като един друг съфорумец, който предлагаше да я върже, да и окачи два камъка и да я пусне във водата. И ако изплува, това ще докаже че има бог. И аз тогава му обясних кое в тезата му е погрешно, но този път да ти отговори Валкирия - питането е към нея.

2. Няма загадъчни свойства, а усета е каква шашма, и колко от нея, да приложиш спрямо човека срещу теб, че оня да се хване на въдицата.

Така формулирано не върши работа, за да обясни как се получава излекуване или разболяване с последваща сигурна смърт.

Ако аз разполагам с уран и накарам едни цигани да го заровят точно до основите на къщата ти, точно където ти е главата към прозореца където спиш, това действие какво ще е ?

Излъгал ли ще съм те, че ще ти причиня смърт чрез магия и ти на какво трябва да си ми повярвал за да пукнеш ?

Аз просто ще съм използвал свойството радиация на материята ( уранът). И още преди да си пукнал, ще ги накарам циганите да отидат да го изровят урана и да го разкарат от там. А пък ти след като си достатъчно облъчен, вече си осъден на сигурна смърт. Можеш да му викаш шашма, аз ще му викам магия ( понеже така се назовават непознати феномени).

И ако това нещо се е случило преди науката да е открила радиацията, тогава се брои за чиста магия и няма възможност за осъждане заради ползването на урана, понеже никой още не знае какво причинява той.

Към днешна дата, част от магиите и чудесата, работят по подобна схема.

Някои хора са се докопали до нещо смъртоносно и го ползват спокойно, знаейки че няма как да ги хванат и уличат в каквото и да е. Никой нищо не може да докаже след като веджъж вече е успяла магията. 

При обратното действие, когато се получава излекуване, пък никой няма да те съди, та не трябва даже и да се внимава как действа човек. 

А аз говоря за сюжетно повествователна линия на обратно. Дъщерите искат да преспят с бащата, умира майката, умират зетьовете за дъщерите, желание за хомосексуалност. Повествователната теория на Фройд. Несъзнателната вина е в опиянението на бащата. Забележи, освен до хомосексуалност, фройд твърди че довежда и до педофилия. Това е като голяма разлика във възрастта между родителя и детето.

Да ,Библейски Лот предлага вместо хомосексуалния си акт с ангелите (чудно красиво изглеждащите мъже) на своите съграждани собствените си непорочни дъщери. Но те отхвърлят и Содом бива погубен. Зетьовете остават в къщи и умират, а майката се обръща въпреки предупреждението и става на сол.

А дъщерите преспиват с бащата.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81

софонии 2:

9 Затова заклевам се в живота Си казва Господ на Силите, Израилевият Бог, Моав непременно ще бъде като Содом, И амонците като Гомор, Място завладяно от коприви и солници, - вечна пустота

както виждаш драги ми мухаляри,няма божия благословия за потомци на кръвосмешение..няма твои ,няма мои..всички са еднакви пред божия съд

Валкирия, трудно ти е да ми схванеш мислите, но реално говоря за формиране на хомосексуалност при жените. Като обърнеш причините и следствията ,и повествователно вървиш отпред назад, и отзад напред, последствието от желанието ти да спиш с баща си, кара да умира твоята майка, годениците ти умират ,и се превръщаш в амазонка ,и жителка на остров Лесбос.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

• Автор

А къде беше всемогъщият еврейски бог, който уж бил създал Земята и звездите ?

Явно Хитлер и Форд са били по-силни от еврейския бог (дето не съществува).

Да, богоизбраният народ едва ли има отговор на този въпрос - Защо Бог е изоставил любомия си народ и защо точно любимият божи народ е наказан така жестоко?!

А може би ще ти отговорят, че Бог кара да стадат тези, които най-много люби...

Е, ти като един друг съфорумец, който предлагаше да я върже, да и окачи два камъка и да я пусне във водата. И ако изплува, това ще докаже че има бог. И аз тогава му обясних кое в тезата му е погрешно, но този път да ти отговори Валкирия - питането е към нея.

Тя е онемяла от страх да не разчовъркам още по-дълбоко в раната с камата.

Казвай ти кое в тезата ми е вярно, нали я обичкаш и ти е дружка, защити я, на теб няма да ти скачам с кофти въпроси относно будизма.

А може би ще ти отговорят, че Бог кара да стадат тези, които най-много люби...

Това последното май си е от християнския фолклор.

Казвай ти кое в тезата ми е вярно, нали я обичкаш и ти е дружка, защити я, на теб няма да ти скачам с кофти въпроси относно будизма.

Тя ще ти отговори предполагам, но... ОК, ще обясня.

Аз не казвам, че не е вярно според твоя светоглед, а че не е убедително за един теист. Той би ти казал неща като това, че Бог има план, който е неразгадаем за тварните създания, че им изпраща изпитания и после ще ги възнагради за търпението и вярата им и други такива. Всичко това на теб не ти звучи сериозно, нали? Но за един вярващ нещата стоят така, а твоя въпрос изглежда нелеп. Просто това са два съвършенно различни възгледа.

Тя ще ти отговори предполагам, но... ОК, ще обясня.

Аз не казвам, че не е вярно според твоя светоглед, а че не е убедително за един теист. Той би ти казал неща като това, че Бог има план, който е неразгадаем за тварните създания, че им изпраща изпитания и после ще ги възнагради за търпението и вярата им и други такива. Всичко това на теб не ти звучи сериозно, нали? Но за един вярващ нещата стоят така, а твоя въпрос изглежда нелеп. Просто това са два съвършенно различни възгледа.

Не ги знам евреите как се самозалъгват, но това дето го пишеш съм го срещал тука католици да го разправят.

Обаче ми се е случвало жени да ми разправят че не вярват повече в бог, след смъртта на близък техен човек. Те изпитват една ярост заради заблудите на които са вярвали преди да им умре важния човек. Което горе долу означава че не всеки е съгласен да го задушават в газова камера, щото тва било божи план. Отказват се от такъв бог и хич повече не им трябва. Освен това и не искат да чуят за друг бог.

Но това са били обикновени жени, които са вярвали без да са били много запалени по духовните развития. Попа казал че има бог и че бил милостив и те са вярвали щото около тях хората също са вярвали. 

но това дето го пишеш съм го срещал тука католици да го разправят.

Не съм сигурен какво би ти отговорил един юдаист. Това, което написах е типичен отговор за много от христяните, с които съм разговарял на подобни теми

• Автор

Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и дали една овца е по-важна от една мравка... Всъщност нищо не е важно. Ние го определяме като такова... Няма как човек да не влияе и да не се намесва на другите съдби. Той съществува, следователно влияе. Дори да стои неподвижно на едно място, излъчва дадена температура и влияе на околната среда. А реши ли да похапне, тогава вече влияе яко... :D

Разбира се, право на личен избор е на всеки да решава как да живее и да се храни...

А защо пък човекът да е по-важен от животните?!

Който е станал вегетарианец, разбира се че се стреми да не убива дори мушици и мравки. Днес са създадени специални препарати и уреди за " борба" с тях - без да ги убиваш, да ги прогонваш надалече, за да не ти нарушават личното пространство....както и ти не им нарушаваш тяхното. ;)  :)

се стреми да не убива дори мушици и мравки.  

Само като вървиш по улицата или по някоя поляна, или се возиш в кола, убиваш хиляди насекоми. Това ти обясни WhiteHart. Ако отидеш да живееш на Луната, може би ще избегнеш това. ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.