Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

Озадачаващо е, че хора, които не познават науката се опитват да се представят за нейни говорители. :no-no:

• Отговори 690
  • Прегледи 58,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мохини
    мохини

Тук мненията ни се разминават лекинко, но не е беда. Моите убеждения в това отношение са базирани на източната мъдрост и се придържам към нея. Няма значение "богат" ли си или "беден", ако не си привър

• Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора. Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог.  Ако си беше направил т

Публикувани изображения

Озадачаващо е, че хора, които не познават науката се опитват да се представят за нейни говорители. :no-no:

Еми божа работа бе, алах така е отредил.

ееее, иииии, с какво по точно "разобличи" мускетаря

И аз не разбирам, но може би колегата ще ни обясни.

баста на клюките и простотиите.!!!!

казах кой е мускетаря ... той е Dom Perignon и е граф на  Moet Chandon..аристократите и .ценителите знаят за какво говоря :wink12:

Без емоции, Валкирия, защото ще те вземат на подбив.

В поста на Белж няма нищо компрометиращо. Има просто някакъв дребнав, недодялан и груб опит да се дискредитира един от редовните участници във форума. Само дето е неясно за какво. Има и някакъв комичен опит за заплаха.

Ако бях модератор най-малкото бих го предупредил, заради тона в този му пост.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

,че много мразя ,когато на някой му свършат аргументите да почне да се рови из килерите на нета в опит да търси я компромати, я дискредитации, или с  каквото искаш там наречи и облечи простотията.

В поста на Белж няма нищо компрометиращо. Има просто някакъв дребнав, недодялан и груб опит да се дискредитира един от редовните участници във форума. Само дето е неясно за какво. Има и някакъв комичен опит за заплаха.

Не говорим ли за едно и също?

Добро утро! Минаваме на мляко, вместо кафе.  :cornflakes:

много хубууу..гледай сега да не почнеш да бъркаш мюсли с мусюлманин :tongue2:

Или евреи с евра, предполагам. :P

А такаааааа,

в религията било имало морал, било ги страх от бог, спазвали били заповеди, я виж ти ц ц ц  ...

Тука беше достатъчно да го разоблича един набожен еврейн с незнайно количество регистрирани никове клонинги по форумите, че ползва за аватар снимка на друг човек - Юлиян Митев. И той е сложил тази снимка с подигравателна цел. Първо го питах кой е на аватара му, но не отговори. После го питах кой е тоя Юлиян и пак не отговори. Накрая го питах що е откраднал снимката на Юлиян и чак тогава отговаря че не го познавал. Той завалийката вегетарианец, като не яде месо ами набляга само на плодове и зеленчуци, та на мозъкът му липсват важни хранителни съставки и почва вече да работи хаотично. Аз съм го блокирал този Profruit ама той само ходи по мен и се закача къде за какво намери, ръси обиди всякакви без ограничения и към други чисто нови потребители даже, ама като има желание да бъде търпян, това е положението.

Сега стана ясно какво е това еврейски морал от стария завет. Има си даже божа заповед да не крадат, ама явно тук пишещият еврейн не я е чел и е откраднал чужда снимка. Пък и му се подиграва на оня човечец.

Естествено женският еврейски ник защитава мъжкия, щото са едно и също.

... много мразя ,когато на някой му свършат аргументите да почне да се рови из килерите на нета в опит да търси я компромати, я дискредитации, ...

Това какво ти мразиш си е лично твой проблем.

Разбери се с измисления ти бог еврейски да те успокой, че много прегря нещо откакто те питах за газовите камери.

Като те притисне на тясно човек и губиш контрол, изпускаш си нервите.

Когато ти нямаш смислени аргументи, ти цитираш стария завет.

......

Ето тука да видят всички съфорумци за кой Юлиян говоря аз:

http://vk.com/id3273553

Я, ама то там е същата снимка като на твоя аватар бе, ц . ц. ц.

....

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора.

Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог. 

Ако си беше направил труда да провериш повече, щеше да прочетеш следното в профила : 

Публикувано изображение

посетиш ли линка  ще видиш блога, озаглавен Петър Могила .

В него , освен публикации, има и снимки на автора, ето една от тях  :

Публикувано изображение

съвсем същият, като на аватара, нали ? 

Да правиш анализ на някого  по аватар, че и да развиваш теории от това е меко казано малоумно.  

Айде стига толкова с обсесиите ти, продължавайте по темата за религиите, че да не се налага да минавам с метлата по постовете ви !

p.s може да обсъждате личността на Profruit само ако го смятате за Божество, Пророк или светец.

Така ли е или не ? 

Ако е такъв за Вас  - продължавайте, няма проблем.Свети Profruit звучи добре.

Ако не го смятате за Бог, Пророк или светец - спрете до тук.Всеки следващ пост ще бъде трит или редактиран.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Само дето явно имат предвид допамин ми се струва.

ама какво ли разбирам аз от невротрансмитери :lock:

Допамин е нещо съвсем различно от серотонин. И едното и другото имат основно отношение към химията на мозъка. НО!

Допамина няма отношение към пораждането на удоволствието, той е в основата на контрола на жлезите чрез адреналин и норадреналин... и още много други основни регулатори... и много неясноти относно ролята и влиянието върху множество процеси.

Серотонина има известно отношение по този въпрос, но изпитването на удоволствие има освен химичен и психичен компонент и то често доминиращ. По отношение на неврохимията и досега има множество неясноти, защото няма обединяваща същностна постановка, която ясно да дефинира взаимовръзките между трансмитерите. И ако на химично ниво, те са химично обосновани, то тяхното взаимно регулиране не дава еднозначна и с това ясна постановка кое как и защо влияе, защо и дали точно на настроението. Не е еднозначно ясна връзката - настроение - невротрансмитери, поради противоречивостта в поведението на наблюдаваните лица в експерименталните наблюдения... и т.н.

За мен и според моите знания (които не са професионални) използващите тук имената на невротрансмитери, не са наясно с основни положения, както и сложността на въпросите свързани с тях.

Изживяването на удоволствие, съвсем не означава "удоволствие" по принцип. На много хора, дори професионалисти, не са им ясни качествените разлики между основни думички - като изживяване, емоция, чувство, възприятие, състояние, нагласа... Както често в това, дето се нарича "наука" всеки си ползва тия думички, според предварителните предпоставки на собствената си линия на изследване. И с това бъркотията продължава да се задълбочава.

Психичното изживяване на удоволствието не е еднозначно подкрепено с очакваните промени в невротрансмитерите и остава неясна претендираната за уж ясна връзка.

Психичния свят при човека е изключително усложнен и опита му да се обясни с химични и физически процеси досега имат само частични резултати, които именно се афишират. Въпроса е, че при всяка социална наука, въпроса с откритото според водещата парадигма е като витрина. Но зад витрината стоят множество противоречия и парадокси, които още от зората на множеството научни дисциплини остават отвъд същата "витрина"

Ролята на науката в настоящия момент, за повечето нейни потребители има същата стойност, каквато е и за религиозните поддръжници относно Бог. В този смисъл науката и ролята й за съвременния живот има същата стойност да е просто част от социалните идеологии. И внушенията в "силата и величието" на науката са си просто обикновена и стадартна пропаганда. Но най-весело от всичко е именно че претендиращите за "рационализъм" и атеизъм, всъщност са точно толкова вярващи в избраната от тях идеология, колкото са и религиозните провърженици на тяхната.

Всичко това е стандартно положение и то е показателно всъщност колко малко се разбира и знае за вътрешния свят на човека. И още - не кой да е "вътрешен свят"... а за тоя на самия СУБЕКТ - всеки от пишещите тук е с идеята че "разбира" света, другите, живота... но няма нищо относно себе си. СЕБЕ СИ! Никой не разбира за обикновени неща в самия себе си.

И да -  Скепсис провокира другите да коментират ЩО Е ЖЕЛАНИЕ, но нямате никакъв шанс дори да го дефинирате, да не говорим за разбиране по въпроса. Никой от бърборещите тук няма дори елементарна яснота относно прости неща... толкова прости, толкова човешки... А иначе за думкане на барабани "това в което вярвам, колко е велико, вярно и правилно".

И недостига на разбиране никога не е можел да се замести с бърборене...

Редактирано от ramus_ (преглед на промените)

.....

За мен и според моите знания (които не са професионални) използващите тук имената на невротрансмитери, не са наясно с основни положения, както и сложността на въпросите свързани с тях.

.......

Точно това имах предвид.

А ти също не знаеш как се предава нервния импулс, какво поражда удоволствието и как му се влияе. 

p.s. за ралика от теб моите знания са професионални.И моля, цитирайки мой пост недей да обясняваш точно на мен кое какво е.Смешен ставаш.

Точно това имах предвид.

А ти също не знаеш как се предава нервния импулс, какво поражда удоволствието и как му се влияе. 

p.s. за ралика от теб моите знания са професионални.И моля, цитирайки мой пост недей да обясняваш точно на мен кое какво е.Смешен ставаш.

да, това е примера за "професионалистите", които просто заучават чрез поглъщане на много готови знания... и дотам. За говорещите за "дефекти на мозъка" въобще не си заслужава да се споменават празните бърборения на пълни глупости.

Разбира се - "за разлика от мен". Предаването на на нервния импулс и "пораждането" на удоволствие... и влиянието му. Все неща, които ако наистина си това, за което претендираш няма дори да ги твърдиш толкова еднозначно и категорично.

Но пък - нали - за самочувствието говорих в предишните си думи. Изглежда че религията на социалната идеология "наука" дава крилете на самочувствието на поддръжниците си. Особено що се отнася до въпроса да се тръби "колко знаят", но сравнение с кое, какво и кого?

Много малко изследователи си позволяват да слагат на преден план в науката именно противоречията, парадоксите, несъвместимостите, условностите и относителността на знанието. И това ги разделя от обикновените последователи и потребители на готови обществено приети "знания". Самата идея "колко много знам, щото съм професионалист" е достатъчна за да се самопосочи говорещия кой е.

Професионализма е просто израз на човек с "професия", но не и на експертност и дълбочина в областта в която опознава.  Първото за един същностен експерт е да помни че знанието е относително. Което и да е, каквото и да е, когато и да е - днес е едно, друго време, място и култура - друго. Е, разбира се , от това не може да се черпи надуване и да се компенсира липсващо иначе самочувствие.

Редактирано от ramus_ (преглед на промените)

да, това е примера за "професионалистите", които просто заучават чрез поглъщане на много готови знания... и дотам.

Професионализма е просто израз на човек с "професия", но не и на експертност и дълбочина в областта в която опознава.  Първото за един същностен експерт е да помни че знанието е относително. Което и да е, каквото и да е, когато и да е - днес е едно, друго време, място и култура - друго. Е, разбира се , от това не може да се черпи надуване и да се компенсира липсващо иначе самочувствие.

Само така, Рамус! Насмети ги и разните му там доктори, биолози и всякакви други наУчни -ози и комплексари! Евала ти - велик си! :wors:

Изобщо, тази тема може да кандидатства за изпълнената с най-невежи и безумни постове тема в този форум.

Как се контролират хора?

Ами първо ги радели без значение на какъв принци, второ ги противопостави на някаква основа, трето им наложи системата - послушен = награда/очакване, че ще с случи нещо хубаво, непослушен = наказание, страх, че ще се случи нещо лошо и четвърто постави авторитети, които да съблюдават спазването на по-горните принципи и разясняват, че всичко това е за тяхно добро.

Абе... то май, като се замисля основните религии имат досущ същата структура. ;)

"Всички мислещи хора са атеисти"

Хемингуей 

"Великите интелектуалци са атеисти"

Ницше

Ницше твърди, че смъртта на Бог рано или късно ще доведе до загуба на всяка универсална перспектива на нещата и заедно с това всяка логично чувство на обективната истина. [46] Вместо това ние бихме запазили само нашите собствени многобройни, разнообразни и променливи перспективи. Този възглед е придобил името "перспективизъм".

От друга страна, смъртта на Бог може да доведе отвъд голия перспективизъм до категоричния нихилизъм — вярата, че нищо няма вродено значение и че животът няма цел. Единственият изход на човека без Бог е самоубийството.

не ми се обяснявай.когато нямаш собствена мисъл и използваш чужда...слагаш  я  в кавички и посочваш източника...още повече,че видно от допълнените ти след редакцията постове ,продължаваш да цитираш укито /без да го посочваш като източник/,представяйки го като своя мисъл .

аз знам, че твоята  мисъл,  никога не  звучи толкова стройно подредена :tongue2: ....говорим другите да не заблуждаваш :tongue2::whist:

Ако ти дължа някакво лично извинение, също и пред форума, моля да бъда извинен.  На теб стана ли ти ясен цитата от уикипедия? Опитваш ли се да го схванеш в контекста от моите думи, дават ли им някаква яснота? Или волята ти за рабиране е като да не ползваш главни букви в началото на всяко изречение, когато редиш твоите стройни мисли? Знаеш, че така се прави и е редно, ама газиш правилата. Аз допускам много граматически и пунктуационни грешки ,и повечето редакции на постове са ми в тази насока. Не, че съм се научил добре и съм имал потенциала, ама се старая. А ти знаеш и умишлено го правиш. Чакам да се извиниш за гаврата с писмения български език.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Ако ползваш английски мога да ти дам четива, които освен, че ще те шашнат, а и можеш да им намериш широка употреба - и силно да се улесниш дето се вика. Част от тези хватки ги ползват не само гурутата, а и бизнес организациите, маркетинг експертите, военните, в някои криминални, мафиотски структури и т.н.

Искаш да ти вярват вярващите? Има два варианта или просто да си честен с тях или да прекарваш каквото искаш да ги убедиш през тяхната религиозна призма. Също така вярващите са доста емоционални хора, а това е голям бонус за теб.

Давай ги четивата, от много глава не боли.

п.п.

следващите дни ако не съм често на линия ще е нормално. Умря едно лице роднина вчера, та сега трябва да се правят разни работи и форума ще е на задна линия, когато остане малко време.

п.п.

следващите дни ако не съм често на линия ще е нормално. Умря едно лице роднина вчера, та сега трябва да се правят разни работи и форума ще е на задна линия, когато остане малко време.

Моите съболезнования.

юли '13, Ерусалим

Публикувано изображение

колоритно арабско магазинче

Публикувано изображение

кепи

п.п.

О нямаш проблем ;)   Дай поща

Преди месец имаше грандиозен парад на гордостта. Над 100 000 от цял свят се събраха и парадираха. Седмица по-късно в града, където живея. Не е малък и брои вече 240 киложители. Градският парад на гордостта събра скромните 40 гея и гейки, чийто опити за парадиране будеше съжаление. Примемам ги, че са такива, но следва ли по тяхната логика да се съблеча гол. Да тръгна по улиците с знамена и при поредно разминаване с минувач да крещя, че аз се таковам само с жени. Натам вървят работите. Едно време Гизмото като се е докоснал до белгийката се е вкаменявал от желание. А днес какво? Разпоретина до разпоретина. Деколте до пъпа, гол гръб до кафявата точка и подобие на пола по-къса от колана ми. При такова всекидневие нещата претръпват и стават норма за подрастващите. Няма я възбудата да разопакаваш розата. То всичко на длан и се губи тръпката. Затова Гизмото се юрна по обратната страна на нещата и цъфна в началото като жена. Навремето съществувал един град на име Сдом ва-Амора. С годините нещата в този град също се извратили. Стигнало се до содомия, педофилия, групови оргии. Един ден Творецът решил да разбере какъв е този глъч и като видял се плеснал по челото. Изгорил всичко и унищожил града. Днес това място е известно като Мъртво море. Мъртво, защото всичко е мъртво около него, градът е там. Гответе се за този ден!!!

Гответе се за този ден!!!

Вие, уважаеми, сериозно ли ги пишете тези неща? Или е от слънцето? Между другото, сега си чатих с един приятел, който е командирован за половин година в Тунис. Впечатленията му от тамошните нрави са крайно негативни. Жените се къпят в морето с рокли и т.н. Разбира се, вие Profruit не сте в Тунис, но може би някоя подобна дестинация ще е подходяща за вас.

Градският парад на гордостта събра скромните 40 гея и гейки, чийто опити за парадиране будеше съжаление. .

А тези паради и мен ме дразнят, да си призная. И аз ги приемам, но да искат неща като права да отглеждат деца е прекалено, според мен. Между другото, у нас щяха да провеждат такъв парад, но се отказаха, заради протестите. Ето още една полза от протестите. :)

време е вече да почнеш да разбираш начина на изразяване и езика на избраните и избраниците.

Добре е те да се научат да се съобразяват с аудиторията, все пак. Нямам нито намерението, нито спсобностите всеки път да гадая какво имате предвид - нито съм от избраните, нито имам намерение да превръщм Стария Завет в настолно четиво.

ще те пратим да живееш в меа шерим при харедимите и там ще си паснеш с тях по тия въпроси.. :lol6:

Не знам що е Меа Шерим, нито кои са харедимите. И честно казано не държа особено да научавам. Ако искаш, все пак, може да обясниш.

това за което говори първата шпага на мускетарите, е за содом

Е, дотолкова схванах. Имам, все пак, някакваа обща култура. Това, което не схванах е какво общо имат този пост с темата. Не разбрах, както казах, и финалното изречение, което цитирах. Карай.

но най интересно е да ти се случи да видиш евреин,арабин и арменец на едно място ,събрани или от търговска сделка или религиозен спор.

Аха. Благодаря. Радвам се, че по тези земи цари такава идилия и взаимно разбирателство.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.