Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/      AV-TEST WINDOWS 8.1  OCTOBER 2014

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

Не ме изненада нито представянето на AVIRA, нито на Kaspersky.
Между другото първите се завръщат :) от пепелта ...

Последно време и аз съм доволен от авирата. На няколко компютъра съм инсталирал безплатната версия и си работи супер.

www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/      AV-TEST WINDOWS 8.1  OCTOBER 2014

Прави впечатление, че безплатната Панда във всички тестове, лека - полека се утвърждава като №1 в безплатния сектор. Голям удар направиха с този "облак", като го направиха хем пълноценен антивирус, хем е супер лек, хем е и безплатен!

От Panda ако не бяха толкова алчни да премахват DataShield-a щеше да е по-добре, но сега без него резнаха крилцата на безплатната доста и хич не ми се мисли какво ще стане ако пропусне някой криптиращ вирус в момента. Да не говорим, че web филтъра е базиран на аудера Blekko. Мерси, но все още ще я пропусна.

Аз пък съм доволен от безплатната Панда - подходяща и напълно задоволяваща нуждите на домашен потребител. Всички официални тестове, а и мои лични такива, показват, че програмката си е читава, като за безплатна, и няма нищо излишно. 

Щом B-boy{Style] казва, че има пропуски, вярвай му.

Аз не казвам, че е лоша, а че вече просто не е подходяща да се ползва сама на дадена система...Не и без стена като Comodo или OnlineArmor или поне с пасивните правила за имунизация на CryptoPrevent...

Май не сте си правили скоро експерименти с безплатните Авира и Панда - според мен и двете са с незадоволителна самозащита.  Авира лесно я изключват и виждаш затворено червено чадърче.   На Панда пък пред очите ми на два пъти и сменяха езика на китайски- без да съм го задавал... и пак си беше изключена....Още не съм видял някой да изключи Кихчовия  TS - включил съм самозащитата му, разбира се. Този китаец също кото всички по нещо пропуска - обаче продължава стабилно да си стои.  А при известна подкрепа - бубите са обречени на неуспех.   Подобен краен резултат нещо не мога да го постигна не само с безплатните Панда и Авира.   Имам надежда да е добре и с CIS 8 - но още не съм пробвал заради кофти отзиви в доста форуми.  

Щом B-boy{Style] казва, че има пропуски, вярвай му.

Дали има програма, която не "пропуска", особено ако целенасочено я тестваш с "една торба" вируси ?

Аз не казвам, че е лоша, а че вече просто не е подходяща да се ползва сама на дадена система...Не и без стена като Comodo или OnlineArmor или поне с пасивните правила за имунизация на CryptoPrevent...

Много задълбаваш ....Мога да се обзаложа, че безплатната Панда (както между другото и Аваст), сложени на Уин 7 (със неговата стена) е напълно достатъчна за обикновен потребител на интернет (поща, новини, жълтини, музика, видео в тубата)!

Май не сте си правили скоро експерименти с безплатните Авира и Панда - според мен и двете са с незадоволителна самозащита.  

Тодоре, аз не помня за теб да е имало "задоволителна" защита, особено пък при "целенасочени" експерименти. Нали знаеш, че "целенасочено" може да компрометираш всяка програма и всеки компютър! Винаги съм мислел, че антивирусните програми са предназначени за предпазване от "случайни" действия ... целенасочените - няма кой да ги спре!

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Изследване на самозащита на антивирусен софтуер от AV-Test

http://www.av-test.org/en/news/news-single-view/self-protection-for-antivirus-software/

ESET си е ESET. Доста любопитно е представянето на Аваст и Авира... 

ESET си е ESET. Доста любопитно е представянето на Аваст и Авира... 

Що? Като се има предвид, че Аваст и доброволно, трудно го деинсталираш. :)  А специалното приложение, за премахването на Аваст, стартира с Safe Mode. :D

Много задълбаваш ....Мога да се обзаложа, че безплатната Панда (както между другото и Аваст), сложени на Уин 7 (със неговата стена) е напълно достатъчна за обикновен потребител на интернет (поща, новини, жълтини, музика, видео в тубата)!

Недей се обзалага, че ще загубиш. Вече сме имали поразени потребители в чужбина с крипто бацили. Вече има и 3 нови разновидности. И повечето случаи именно през пощата идват...

Що? Като се има предвид, че Аваст и доброволно, трудно го деинсталираш. :)  А специалното приложение, за премахването на Аваст, стартира с Safe Mode. :D

Е това какво значение има? Те повечето имат инструменти за деинсталиране...Това ми прилича като тестовете на Кирето едно време, че след стартиране на рууткит инструмент ще затрие антивирусните в реално време. Нормално, те разпознават цифровите подписи на тези инструменти и сами позволяват тези инструменти да стартират. :)

Недей се обзалага, че ще загубиш. Вече сме имали поразени потребители в чужбина с крипто бацили. Вече има и 3 нови разновидности. И повечето случаи именно през пощата идват...

И какъв е процента на заразените? На 1000 човека с Панда, колко са заразени - 2-ма, 3-ма ... 100?

Е това какво значение има? Те повечето имат инструменти за деинсталиране...Това ми прилича като тестовете на Кирето едно време, че след стартиране на рууткит инструмент ще затрие антивирусните в реално време. Нормално, те разпознават цифровите подписи на тези инструменти и сами позволяват тези инструменти да стартират. :)

Само се шегувам. :D 

Е нали Касперски имал най-добрата самозащита и нищо не можело да го изключи/затвори !

https://www.youtube.com/watch?v=00RHj8wjyP4  :giggle1: :giggle1: :giggle1:

Все някой трябва да разбива митовете и легендите за Руското недоразумение Касперски.

Редактирано от rewq (преглед на промените)

Е нали Касперски имал най-добрата самозащита и нищо не можело да го изключи/затвори ! Все някой трябва да разбива митовете и легендите за Руското недоразумение Касперски.

Преди няколко години (някъде назад в страниците съм го цитирал) руснаците от "Хакер" бяха публикували доклад, в който се опитват да съборят три от най-добрите програми в това отношение - ЕСЕТ, Касапа и Др. Уеб. И трите бяха срутени, но най-трудно са се справили с... "Доктора". Не знам дали все още ще е така. Доктора влиза доста надълбоко в системата наистина - инсталира драйвери, драйверчета, сертификати... Просто е кошмар да чистиш след него. Но то и идеята е като го сложиш да не го махаш, де... Едно от местата, които посещавам като хънтвам за новини е блога на "Доктора" и като гледам те работят доста сериозно по шифроващите заплахи. А как реално се справят не съм срещал. За съжаление, за западните компании,които правят сравнения и тестове, такава програма няма...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

И какъв е процента на заразените? На 1000 човека с Панда, колко са заразени - 2-ма, 3-ма ... 100?

Няма как да кажа, защото не всички, които идват са с Panda...Ползват се най-разнообразни програми, не само Panda. Подобни статистики могат да кажат колегите от форума на Panda. :)

Е нали Касперски имал най-добрата самозащита и нищо не можело да го изключи/затвори ! Все някой трябва да разбива митовете и легендите за Руското недоразумение Касперски.

Всичко създадено от човек може и ще бъде преодоляно от същия рано или късно. :)

Преди няколко години (някъде назад в страниците съм го цитирал) руснаците от "Хакер" бяха публикували доклад, в който се опитват да съборят три от най-добрите програми в това отношение - ЕСЕТ, Касапа и Др. Уеб. И трите бяха срутени, но най-трудно са се справили с... "Доктора". Не знам дали все още ще е така. Доктора влиза доста надълбоко в системата наистина - инсталира драйвери, драйверчета, сертификати... Просто е кошмар да чистиш след него. Но то и идеята е като го сложиш да не го махаш, де... Едно от местата, които посещавам като хънтвам за новини е блога на "Доктора" и като гледам те работят доста сериозно по шифроващите заплахи. А как реално се справят не съм срещал. За съжаление, за западните компании,които правят сравнения и тестове, такава програма няма...

Колкото и дълбоко да го вкореняват "Доктора" няма шанс ако му липсва дефиниция и вируса се стартира.

Колкото и доста сериозно да работят по шифроващите заплахи от доктор Web , единственото спасение от тях е качествена HIPS / Sandbox програма , ограничен акаунт или операционна система Linux , въпреки че за  тлъстите бурета от западните компании които правят сравнения и тестове такава програма няма.

www.av-comparatives.org/removal-tests/  Malware Removal Test November 2014

Редактирано от Лудият Учен (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Хм, Панда кво сдадоха багажа последните два месеца, първите два са на върха...

F-Secure - много фалш...

Това Тренд Микро - брях..., промоцийка?...

• 2 седмици по-късно...

Защо, резултатите на Вирус Бюлетин, се различават толкова, от тези на AV-Test, или на AV Comperativ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.